[]

bu gozlemime katiliyor musunuz?

calistigim is kolunda cok net goruyorum. hintliler resmen hayata 1-0 geriden basliyor. adam kendini super gelistirse bile batilinin gozunde kolay kolay deger gormuyor.

ayni sekilde de elin amerikan ve ingilizi sirf ingilizce bildigi icin hayata 1 adim onde basliyor. ornegin bugune dek 5-6 amerikali, ingiliz tanidim. potansiyel olarak bizim kahvede takilan issiz, kultursuz davarlarla esit olmasina ragmen sirf ingilizce biliyor diye dandik ortadogu ulkelerini dolasarak dil kurslarinda hocalik yapiyorlar.

ne diyorsunuz?

 
merhaba sana hindistandaki kast sistemi.. merhaba sana ortaçağ avrupası burjuvazisi...


  • kaledekiyalnizlik  (04.10.15 13:29:26) 
adamlar kaç yüzyıldır dünyayı domine ediyorlar..ingiltere için konuşuyorum tabi..neden? benim vatandaşım diğer milletlerden önde başlasın diye hayata tabi..bu işler böyle..


  • dedim dedim de kime dedim  (04.10.15 13:32:49) 
katılmıyorum. hintli olmak negatif bi özellik değil ne avrupada ne amerikada.


  • cenkertem.afc  (04.10.15 14:28:47) 
cenkertem+1
Hem geriden başlıyor Hintliler, hem de ileriden başlıyor. Gerçekten çileli bir ülkeden geliyorlar, çok zor şartlar altında yetişiyorlar ama bu zor şartlar onları sert yapıyor. Keza Çinliler de. Amerika'yı zaten Hintli ve Çinliler domine ediyor. Hatta Hintli ve Çinli deyince "Bu kesin çalışkandır, alalım bunu" algısı bile oluyor. Bir Avrupalı ile aynı rahatlıkta yaşamamaları bir eksi ama bize sorun gibi görünen şeyler de adamların gözünde fındık fıstık olduğundan, hemen çözüp geçiveriyorlar. Bu yüzden uluslararası arenada gayet iddialılar ve tercih ediliyorlar. Ayrıca Hintliler İngilizce konuşuyor. Kendi günlük dillerinin yarısında İngilizce kullanıyorlar neredeyse.

Geçen bir Avusturalya'daki bir profesör ile Boğaziçili bir profesörün konuşmasına tanık oldum. Avusturalyalı olan İngiliz bir profesörden şikayetçi idi. "Adam, hobilerim, insanı yaşam diye tutuyor briç oynamaya gidiyor. Fenalık geldi. O emekli olunca ya Çinli ya Hintli alacağım" dedi.
  • aychovsky  (04.10.15 14:37:38 ~ 14:48:42) 
hintliler ve ingilizce mi :D

eksisozluk.com

dunyada hintli ingilizcesi kadar berbat olan cok az sey vardir.
  • baldur2  (04.10.15 14:41:50) 
Aynen öyle. Çok doğal da bir şey o, zira hintlilerin iş yapış şekli ve kafa yapısı ile batılı kafası arasında çok ciddi fark var. Aynı şey uzakdoğulu -batılı ve ortadoğu - batı arasında da var. Adamlar doğal olarak önce kendilerine benzetip, sonra aralarına alıyorlar, bu da bir gecikme yaratıyor.


  • roket adam  (04.10.15 15:20:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.