(8) 

Kredi çekmek için ing mi yoksa enpara mı?

GoodMorningTeacher #1542431 
İng'nin faizi daha düşük. Ama bankayla ilgili çok olumsuz yorum var. 15000 liralık kredi için, 6 ay vadeli ödenecek, bu ikisinden hangisi daha uygun olur?
(1) 

Online kuaför eğitimi gibi bir eğitim var mı? Birde küllü kumral ne oluyor?

GoodMorningTeacher #1539926 
Saçlarımı şu linkteki gibi boyamak istiyorum. Ama renkleri tutturmak için böyle renk kodlarının karışımlarının olduğu bir bilgi bulamadım. Kızıl saçlar için internette çok bilgi var. Kahverengi renkler için yok.

www.instagram.com


Ek olarak küllü kumral renginin tanımı ne oluyor? Kızıllık içeriyor mu?
(1) 

Kyk faiz silinmesi yalnızca mevcut borçlar için mi geçerli? Yeni borçlar?

GoodMorningTeacher #1538664 
Yeni borçalanacaklar için de geçerli olacak mı bu faiz silinmesi?
(1) 

Çelenk gönderilmemesi, TEV'e bağış yapılması nasıl gerçekleşiyor?

GoodMorningTeacher #1538400 
Ailesi cenazeye çelenk gönderilmemesini istemiş. Ama bu aşağıdaki linkten bağış yaptığımız zaman, bir çelenk cenazeye gidecek mi? Yoksa gitmeyecek mi?

bagis.tev.org.tr
(2) 

Cumartesi günü için İstanbul hava durumu nasıl olacak?

GoodMorningTeacher #1537786 
Haberlerde şiddetli yağmur, fırtına beklendiği söylendi. Google'dan baktım yağmur ihtimali az bilgisi var. Özellikle cumartesi günü akşam saatlerinde yağış ihtimali olur mu?
(2) 

Üniversitede tek ders sıkıntısı, yönetmelik mi öğrenci işleri mi haklı?

GoodMorningTeacher #1537184 
Şimdi ben ikinci üniversitemi okuyorum, bu yıl mezun senem. Ama tek bir dersle alakalı sorun yaşıyorum.
Olay şöyle
Benim bu dönem 7 tane FF dersim var, üniversite sistemi bu dersleri almamı zorunlu kılıyor. Normalde böyle bir şey yoktu, kaldığım FF dersi seçmeme şansım vardı.
Ek olarak son sınıftan ilk defa almam gereken 4 tane dersim var.
Üniversite dönemlik en fazla 10 derse izin veriyor buna göre ilk defa almam gereken 1 derse ben kayıt olamadım. Kayıt olamadığım için bir dönem okul uzamış olur.

Yönetmeliğe göre benim ek 3 ders alma hakkım var. Ama üniversitenin öğrenci işleri bu hakkın sadece mezun olacağım dönem için geçerli olduğunu iddia ediyor. Ben yinede dilekçe verdim, danışmanımdan konuyla ilgili fikir aldım, dilekçe vermemi söyledi.

Üniversite yönetmeliğinde aşağıdaki bilgi var
"Öğrencilerin bir yarıyılda/yılda anadal ve çiftanadal/yandal programlarından
alabileceği ders veya uygulamaların toplam sayısı, kayıtlı oldukları öğretim programındaki yarıyıl/yıl
başına ortalama ders sayısının üç fazlasını aşamaz. Ancak mezuniyet aşamasına gelen öğrencilere
Birim Yönetim Kurulu kararıyla ilave olarak en fazla üç ders verilebilir."

Bu bilgide hiç öyle mezun olanacak dönemde bu haktan yararlanılır bilgisi yok benim anladığım. Yönetmeliği iyice okudum, eski yönetmeliği de baktım, benim haktan yararlanmam gerekiyor.

Benim kaçırdığım bir şey mi var acaba yazılan madde için?
(3) 

Ev için yardımcıları nasıl buldunuz, buluyorsunuz?

GoodMorningTeacher #1536501 
İstanbul, Kadıköy bölgesi için soruyorum özellikle. 3+1 eve 15 günde 1 gelip, temizlik, yemek, ütü yapacak birini nasıl bulabiliriz? Genelde apartman görevlisinin eşleri böyle ev işleriyle uğraşıyor ama böyle çok dedikodu dönüyor. Şirket, internet sitesi gibi bir şey var mı bildiğiniz?
(7) 

Vadesiz döviz hesabı hakkında, kullanışlı mı?

GoodMorningTeacher #1536071 
Bir arkadaşım ziraat uygulamasından çok rahat şekilde döviz alım, satımı yaptığını söyledi. Alım satım fiyatı uygunmuş. Atmden ya da bankadan döviz çekimi yapılabiliyormuş.

Bu diğer bankalar için de geçerli mi?
Birde böyle bankadaki döviz hesabını kullanmak mı daha iyi yoksa döviz bürosundan almak mı?
(5) 

Tüvtürk araç muayenesinde koltuk sayısını yanlış bulmuş

GoodMorningTeacher #1535407 
Aracın fabrika çıkışından beri koltuk sayısı 4 olarak ruhsata yazılmış, 10 yıldır hiçbir sorun olmamış. Hatta geçen yıl aynı yerde araç yine muayeneden geçmiş.

Ama bu yıl ruhsattaki ve araçtaki koltuk sayısı farklı diye 'ağır kusur' diyerek, muayeneden geçmemiş. Sikayet sitelerinde, forumlarda bir sürü şikayet var buna benzer
Ama bu sorunun nasıl çözüleceğine dair bilgi yok. Emniyet notere, noter emniyete yönlendirip duruyor. Noterin dediği trafik ve iç işleri bize bilgi vermediği için işlem yapamıyoruz.

Aracın ruhsattındaki koltuk bilgisini nasıl değiştirebiliriz?
(2) 

Pegasus yurtiçi uçuş kabin bagajı ve içersine kabul edilenlerle ilgili

GoodMorningTeacher #1533782 
Mevcut bagaj hakkınız aşağıdaki gibidir.Uçak içerisine yalnızca 1 adet , boyutları en fazla 55x40x20 cm ebatlarında olan kişisel eşyanızı getirebilirsiniz.

Buna göre yanıma bir sırt çantası ya da askılı çanta alabilir miyim? Eskiden alınıyordu valiz+sırt çantası sorun olmuyordu.

Birde aşağıdakileri kabin bagajı içersine kabul ederler mi?

150 ml güneş kremi
Saç kurutma makinesi
Saç düzleştirici
Diş macunu
Cilt temizleme ıvır zıvırları 15-30ml bir şey bu
Küçük makas
Cımbız
(8) 

Erkek arkadaşıma hediye almam lazım fikir bulamıyorum

GoodMorningTeacher #1532945 
Hep hediye olarak kıyafet aldım. Şimdi farklı bir şey almam gerekiyor. Ama aklıma hiçbir şey gelmiyor. 25 yaşında bir erkeğe ne hediye alabilirim? Kulaklık, mouse gibi şeyleri var bir sürü. Bütçem max 500 lira. Günlerdir aklıma bir şey gelmiyor. Düzgün bir şey bulamazsam en sevdiği yemeklerden tatlılardan bir hediye sepeti hazırlayacağım. Böyle bir bakım kutusu hazırlamayı düşünüyorum. İçine böyle saç fırçası, cilt bakım ürünleri, şampuan vs. koyabilirim. Ama bu da saçma olabilir.
(5) 

Hızlıresim gibi video yükleme sitesi var mı?

GoodMorningTeacher #1532517 
Videoyu yükleyip, linkini paylaşabileceğim bir site arıyorum. Bir mülakat için video hazırlamam gerekiyor. Videoyu yükledişim linki onlarla paylaşmam lazım. Youtube daha mı mantıklı olur? Dilediğim zamanda silmek isterim videoyu.
(2) 

Hurda kağıt alımı diye bir şey gerçekten var mı?

GoodMorningTeacher #1532039 
Evde okul yıllarından kalan çoook kitap var. Bir öğrenciye versek işine yaramaz eski kitaplar hep.
İnternette aşağıdaki siteyi buldum. Ama ne kadar gerçek emin olamadım. Bu işin böyle ticareti var mıdır? Yani eldeki kitapları, defterleri kiloyla alıyorlarmış.

www.hurdacimetal.com

www.yenibosnahurda.com
(2) 

Banka kartından habersiz para çekimi

GoodMorningTeacher #1531531 
Okul dersleri için kullandığım bir uygulama vardı. Aylık ödeme yöntemi ile 3 ay kullanıp bir daha ödeme yapmadım. 6 aydır kullanmıyordum uygulamayı. Ama iki gün önce 2 aylık ödemeyi banka kartımdan çekmişler. Üyeliği kendine kendine yenilemişler. Uygulama tr merkezli değil, geri iade işi uzun sürebilir. Bunun iadesini banka ile görüşüp sağlayabilir miyim?

Phyto saç boyası kullanan var mı?

GoodMorningTeacher #1530602 
Ben bu saç boyasını anneme almıştım, ama ikinci yıkamada bütün boya aktı gitti. Sanki hiç boyanmamış gibi olmuştu. Ama internette çoğu ürün yorumunda ürün çok övülmüş. Burada kullanıp tavsiye eden var mı?
(6) 

Üniversite hocasının bilinçli olarak yaptığı yanlış

GoodMorningTeacher #1530065 
Öğrencisi olduğum bölümde bir hoca 20 gün içinde tamamlaması gereken bir işi tamamlamayarak baya tüm bölümdeki öğrenciler için mağduriyet yaratmış oldu. İş hala tamamlanmadı ve ortada belirsizlik var. Hoca bu işi 20 gün içinde tamamlaması gerektiğini, tamamlanmazsa ne olacağını biliyordu. Açıkça umursamadı. Konuyu rektöre mi mail atmak lazım?

Sezonluk ev seçimi eski ev, yeni ev seçimi

GoodMorningTeacher #1528564 
Yaz için Yalova'da sezonluk ev kiralayalım diye düşündük. Sahile sıfır olan kiralık evler pahalı ve binalar en az 20 yıllık. Bu eski binaları kim bilir nasıl inşa etmişlerdir, birde denize sıfırlar. Yeni yapılan binalar sahile 500 metre uzaklıkta, öyle ara sokaktan gidilmeyecek, tenha değil, cadde üzerinden gidilecek düzgün düz yolu var. Eski binayı tercih etmeyi hiç düşünmüyorum, 99 depreminde burası çok kötü olmuştu. Ama ailemler "ne olacak, bişe olmaz, eski binalar sağlamdır depremde yıkılmamışlar" düşüncesinde. Bu evdekileri nasıl ikna etsem, ya da abartıyor muyum?
(1) 

Küçük araba kazası sonrası hastaneye gitmek gerekir mi?

GoodMorningTeacher #1526877 
Sabah minibüste en arka koltukta otururken, araca arkadsn motor vurdu. Küçükte olsa sarsıntı oldu tabi sırtıma. Böyle sızlama gibi bir ağrı kaldı sırtımda. Hastane aciline gitmedim ama gitmem gerekir mi bu ağrı için?
(2) 

Numaralı gözlükte odak sorunu yaşayan oldu mu?

GoodMorningTeacher #1526238 
Gözlüğümü değiştirdim, ama görüntü kalitem rezalet. Aşağıya linkini bırakacağım gibi bir görüntü var. Daha önce kullandığım gözlüklerde benzer sorunu hiç yaşamadım. Göz doktorum gözlük camında sorun olabilir, odak hatası olabilir dedi. Atasun'dan satın almıştım, benzer şikayetleri okudum internette, benzer sorunu yaşayıp, gözlüğü iade yapılanlar olmuş.

encrypted-tbn0.gstatic.com

Ben 10 yıldır gözlük takıyorum ama hiç gözlük camındaki odaklama hatasından sorun oluşabileceğini duymamıştım. Bugün doktor söyleyince haberim oldu. İnsanları oyalamış hatta firmalar bir süre sonra alışırsınız diye, bazı kişilerde göz kayması gibi sorunlar ortaya çıkmış.

Diyelim benim mevcut gözlüğü iade aldılar, ben yeni bir gözlük alacağım zaman odak hatası olmaması için neye dikkat etmeliyim?
(7) 

Çalışan öğrenci kıza teşekkür hediyesi, bahşiş nasıl verilebilir?

GoodMorningTeacher #1522847 
Bugün ibb'nin çiçekçisinden çiçek aldım, çalışan kız üniversite öğrencisiymiş, benim siparişimle baya uğraştı, sohbette ettik biraz, sabah 7den akşam 8 buçuğa kadar çalışıyormuş, üniversite öğrencisiymiş, okuyup çalışıyormuş. Evden makyajsız, ev haliyle çıkmıştım, makyajsız yaşım baya genç duruyor kıza öyle bahşiş vermeye çekindim, sanki yaşıtı veriyormuş gibi hisseder rahatsız olur diye düşündüm. Benden 6-7 yaş küçük çıktı.

Pazar günü ya da pazartesi tatlı yapıp götürmeyi düşünüyorum, poşetin içine teşekkür yazısı yazıp, yazının arasına 50 lira kadar para koyacağım ama emin olamadım, bu şekilde teşekkür etmem doğru olur mu? Ya da hediye çeki mi alıp versem ama nakit bu zamanda herkesin en çok ihtiyacı diye de düşünüyorum.

İstanbul çiçekleri dükkanları yarın açık mı?

GoodMorningTeacher #1522821 
Çalışma saatlerinin bilgisine ulaşamadım.
(5) 

Gözlük camlarının ve lens numarasının farkı kaç olmalı?

GoodMorningTeacher #1522460 
Şuan gözlük camlarımın numarası lens numaramdan 0.5 daha düşük ama gözlükle asla rahat göremiyorum. Daha doğrusu hiçbir şey göremiyorum, gözlük camlarının numarasını kontrol bile ettirdim. Gözlerim 6.5 miyop, lens için 6.5, gözlük camları için 6 numara belirlenmişti. Astigmat yok. Bu sorunu gittiğim göz doktoruna anlattım, "Görememen normal gözlük camları 6 numara" dedi.

Gözlük camlarının ve lens numarasının farkı kaç olmalı?
(7) 

Cimer kimliğimizi gizliyor mu?

GoodMorningTeacher #1517236 
Cimer'e şikayette bulunulduğunda, şikayet eden kişinin bilgileri gerçekten gizli kalıyor mu? Yoksa ilgili kurum-kuruluşa şikayet edenin bilgileri gidiyor mu?
(3) 

Amh testini isteğe bağlı yaparlar mı hastanelerde?

GoodMorningTeacher #1516886 
Amh testini herhangi bir hastaneye gidip, doktora görünmeden yaptırabilir miyim?
(9) 

Diyetisyenler böyle mi çalışıyor?

GoodMorningTeacher #1515456 
Online diyetisyenlik hizmeti alıyorum. Kan testi dahil gerekli bilgileri bana gönderdikten 10 dakika sonra liste gönderdi. Belki hazır listedir. Gönderdiği listenin kalori hesabını yaptığımda günlük almamı istediği kalori yaklaşık 1300-1400 kalori. Kahvaltı normal kahvaltı, öğlen ve akşama zeytinyağlı sebze yemeği ve salata vermiş, ara öğünler var tabi. Spor yok şuan. Bu şekilde sağlıklı kilo verebilir miyim? İstediğim 63 kilodan 60a sadece sayısal olarak düşmek değil, yağ oranımı azaltmak.
(10) 

Evde kedisi olanlar mutlular mı? Bakımı sizi zorluyor mu?

GoodMorningTeacher #1513481 
Aile evindeyim, 25 yaşındayım, daha önce evde kedi bakmadım. Kedi sahiplenmek istiyorum. Çok sakin, tembel bir kedi. Ama sahiplensem ya beceremezsem başına bir şey gelir diye çok endişe ediyorum. Maddi açıdan sorunum yok. Evim, kedinin kalacağı oda müsait. Düzenli bir yaşantım var. Hayvanı bakımsız, kötü halde bırakmam. Ama gerçekten endişe ediyorum bakamazsam beceremezsem kediye kötülük yapmış olurum diye. Belki ben kendime güvenmediğim için abartıyorumdur ama yapamam kediye bir şey olur ya da bakamadığım için sahiplendirmem gerekir diye endişe ediyorum.

Yakın zamanda öğrenci evinde kalan bir arkadaşım 2 ay önce sahiplendiği kediye bakamadığı için başkasına vermek zorunda kaldı. Hem ev arkadaşı, hem maddi durumu sorun olduğu için.

Sahipleneceğim kediyi tanıyorum, her gün gördüğüm kedi, uysal, sakin, temiz, şüşko bir tipi var. Tırmalama, ısırma huyu yok. Kuru-ıslak mama ayrımı yapmıyor.
(2) 

Sokak kedisi için vitamin, ilaç takviyesi gibi şeyler yapılmalı mı?

GoodMorningTeacher #1512734 
Fakültenin tam önündeki çimlerde bir kedi var. Tüyleri çok temiz. Yemek olarak çevrekilerin verdiği kedi mamalarını yiyor. Şişko, tembel bir tip. Ev kedisi gibi ama sokakta. Çevrede başka kedi, köpek yok sadece bu kedi var. Sonuçta sokak kedisi. Buna bir takviye damla vs yapmak gerekir mi?
(3) 

Doktora tezi itü için nerede basılabilir?

GoodMorningTeacher #1512513 
Bez cilt yapılması gerekiyor. Göztepe'deki iki kırtasiyeye sordum ama itü için daha önce hazırlamadıkları için yapmadılar. Nerede bez cilt yaptırabilirim? Kısa sürede hazırlayıp vermeleri lazım.
(1) 

Android telefon kapandı açılamıyor. Erase app data nedir?

GoodMorningTeacher #1505976 
Samsung A50 telefon, dün gece bozuldu. Şarjı bitince, kapandı, şarja takıldı, şarjda pil yüzde 25 dolunca telefonum güç tuşuna basılıp açılmaya kalkıldı ama ekrandaki logo sabit kalıyor. Güç tuşuna basılınca ekrana logo geliyor ama ilerisi yok.

Ses tuşu güç tuşuna basınca gelen ekranda "erase app data" var. Buraya basarsam güvenli modda açıyormuş telefonu ama mesela fotoğrafları kurtarmala mi?
(3) 

Hastaneden rapor almak için bahane ne sunulabilir?

GoodMorningTeacher #1504110 
Devlet hastanesine gittiğimde acilden rapor alma imkanım var mı? Durumumu anlatsam rapor yazarlar mı? Yoksa rahatsızlandım mı demem gerekir?
(4) 

Turktelekom farklı firmalardan mı hizmet sunuyor?

GoodMorningTeacher #1502340 
24 aylık ev interneti sözleşmesini yeniletmem gerek. Telefonla kampanyalar hakkında bilgi aldım. Üç ayrı görüşme yaptım, üçü de farklı çalışandı, bu üç görüşmede her seferinde bana farklı fiyat sundular. Son görüşmede, farklı fiyatların önceki görüşmelerde nasıl sunulduğunu sordum bilerek dediklerimi anlamamazlıktan geldi.

Farklı fiyat derken gerçekten birbiri ile alakasız teklifler sunuyorlar. Biri aylık 100 lira dedi diğeri 85 tl dedi aynı internet hızı için. Bir başkası ilk iki ay ücretsiz sonra aylık 105 lira dedi. Aradığım telefon numarası turk telekoma ait eminim buna. Piyango gibi her görüşmede şansıma farklı fiyat geliyor.

Benzer olay yaşayan ya da duyan var mı? Dolandırılacağım gibi bir his oluştu.
(1) 

Bu değerlere sahip kişi çok mu sağlıksız?

GoodMorningTeacher #1501960 
İnsülin, kolestorel hep kırmızı. Doktora çarşamba günü gidilecek. Şeker hastası demezler değil mi? :(

i.hizliresim.com
(7) 

Bilgim olmadan Ziraat Bankası'nda adıma hesap açılmış

GoodMorningTeacher #1501124 
Az önce e devletten kontrol ettiğimde öğrendim. Ne bankaya gidip şubede, ne de başka yerde imza vermemiştim. :( açmışlar hesabı habersiz, izinsiz. Banka kartı gönderilmedi evime, sms gelmedi.

Dolandırsalar çoktan başım belaya girerdi diye düşünüyorum. Acaba dava etsem tazminat alabilir miyim?
(8) 

Yorulmadığım halde aşırı yorgun hissediyorum, ne yapmalı?

GoodMorningTeacher #1499955 
Gün içinde 4-5 saat dışarda olmak, bunun yaklaşık 2 saatini yolda geçirmek beni inanılmaz yorgun hissettiriyor. Gerçekten yorulacak bir iş yapmıyorum ama aşırı yorgun hissediyorum. Akşam 9-10 gibi uyumuş oluyorum. 24 Yaşındayım, kilo sorunum yok. Ama çok yorgun hissediyorum.

Doktora mı gitsem, vitamin mi alsam. Daha fazla mı yemek yesem? Ne yapsam böyle daha normal bir hale gelebilirim?
(4) 

aşçılık vs bilgisayar programcılığı arasından hangisi seçilmeli?

GoodMorningTeacher #1499575 
Arkadaşım Gazi Üniversitesi'nde istatistik bölümü öğrencisi, başlıktaki ön lisans bölümlerinden birini seçmeyi düşünüyor. Bölümünün ileride kendisi için iş bulma açısından zorlayacağı fikrinde.

Aşçılık düşünmesinin nedeni. mutfağa çok ilgili. Eli çok yatkın. Aşçılık-catering işi dışında beslenme ve diyetetik bölümü okuyup diyetisyenlikte yapabileceğini düşünüyormuş. Bu arada bende şaşırdım ama diyetisyenlik işi artık online-uzaktan yapılabiliyormuş.
Bilgisayar programcılığı ise ön lisans mezuniyeti sonrası endüstri mühendisliği-bilgisayar mühendisli bölümlerini tercih edebilirmiş. En azından dgs ile daha iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyabilme durumu varmış.

Ben açıkçası aşçılık bölümünü önerdim. Çünkü sosyal medyada diyetisyenlerin hesapları çok popülerleşti. Uzaktan da yapılabiliyormuş. Biraz çevre edinse bu işi yürütür gibi. Sizler de fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Buraya gelen cevapları onunla paylaşacağım.
(6) 

Sürekli sizin buluşmak için uğraştığınız arkadaşlıklarınız var mı?

GoodMorningTeacher #1499549 
Böyle tek taraflı arkadaşlık gibi değil mi bu arkadaşlıklar? Sadece bir taraf hep "görüşelim" diyor. Diğer taraftan hiç görüşme isteği yok. Ama görüşme işine hayır demiyorlar, olur tabiki görüşelim diyorlar ama şu gün uygunum gibi bir şey demiyorlar. Bu insanlar için bizimle görüşmek istemiyor diyebiliriz değil mi?
(5) 

Bir ay içersinde Almanca'da A2 seviyesine gelinebilir mi?

GoodMorningTeacher #1499471 
Sorum başlıkta. Ek olarak dil bilgisini gösteren bir sınava girsem, A2 seviyesinde goethe sertifikası sınavına girsem geçerli bir not alabilme şansım var mı? Almanca bilgim şuan net 0. Aslında evet bir ay içinde çalışıp bu seviyeye gelirim ama uluslararası bir sınavda başarılı olma şansım ne kadar bunu merak ediyorum.
(2) 

E-nabızdaki test sonuçlarına göre bunlar ne demek oluyor?

GoodMorningTeacher #1499108 
Test sonuçları e-nabızda aşağıdaki gibi. "Anti Sm Negatif negatif"yazılmış. Neden iki negatif değeri var anlamadım. " DS DNA POZITIF NEGATİF " burda da bir pozitif bir negatif yazılmış. Konuda bilgili birisi açıklayabilir mi lütfen? Cevaplar için teşekkür ederim.

"
ANTİ RNP NEGATİF NEGATİF ANTİ Sm NEGATİF NEGATİF ANTİ SS A/RO 60 NEGATİF NEGATİF ANTİ SS-A/RO 52 NEGATİF NEGATİF ANTİ SS-B NEGATİF NEGATİF ANTİ Sc-70 NEGATİF NEFTİF PM- CEFLİP B NEGATİF NEGATİF PCNA NEGATİF NEGATİF DS DNA POZITIF NEGATİF NUKLEOSOM NEGATİF NEGATİF HİSTONLAR NEGATİF NEGATİF PO NEGATİF NEGATİF AMA-M2 NEGATİF NEGATİF Mİ-2 NEGATİF NEGATİF KU NEGATİF "
(2) 

İsmek müzik kursu mülakatı hakkında bilginiz var mı?

GoodMorningTeacher #1498714 
Yarın ismek müzik kursunda birinci seviye için mülakatım var. Sez, ritim denemesi yapılacakmış internet sitesinde başka bilgi verilmemiş. Burada bilgisi olan varsa, mülakatla ilgili bilgi verebilir mi? Teşekkürler.
(2) 

Aöf önlisans mezunu dgs'ye girerek lisans okuyabilir mi?

GoodMorningTeacher #1498070 
Örneğin aöf bilgisayar programcılığı önlisans programından mezun olan kişi, dgs ile bilgisayar mühendisliği bölümüne kayıt olabilir mi?
(7) 

Lisansta öğrenciyken makale yazma işini nasıl halledebilirim?

GoodMorningTeacher #1495869 
3. sınıf lisans öğrencisi olarak makale yazmak istiyorum. Ama bunu kendi ünüversitemin hocalarına haber vermeden yapmak istiyorum. Ve bir takım sorularım internette bu sorular için arama yaptım ama bulamadım. :( Galiba hoca olmadan bir makale yayınlayabilirim ama hoca olmadığı bunun ihtimali düşük.

Başka bir üniversitenin hocasıyla makale yazabilir miyim?

Başka bir üniversitenin doktora öğrencisi ile makale yazabilir miyim?
(8) 

biontech için ilk doz ve ikinci doz arasında kaç gün olması gerekiyor?

GoodMorningTeacher #1494954 
Bugün ilk doz aşımı oldum, hastanede imzaladığım kağıtta iki doz arasında 28 gün ara olacak şekilde aşı yapılacaktır yazan bir kağıda imza attım. Şimdi aşı randevusu almak için sisteme girdiğimde 23 Eylül tarihinde yani 21 gün sonraya aşı randevusu alabiliyorum.

İki doz arasındaki süre biz aşı olanların keyfine göre mi bırakıldı? Yoksa kesin bir süre var mı?
(1) 

Geçmişe dönük miras hakkı alınabilir mi?

GoodMorningTeacher #1494873 
5 çocuklu bir aile var, bu ailede babanın çok iyi kazandığı bir işletmesi, bu 5 çocuktan en küçük olanı babasından gizlice kasadan çok ciddi paraları -binlerce lira değil milyonlarca lirayı- kendisine almış. Aile üyelerinin bu duruma müdahalesi söz konusu olamamış, baba çok yaşlı, kardeşlerin uğraştıkları kendi işleri, çocukları var. Baba vefat edip mal varlıkları kardeşleri pay edilince de durumu fark edemiyorlar. Anca birkaç yıl sonra bu küçük kardeşin çalışmadığı halde birkaç evi olduğu ortaya çıkınca bu durum öğreniliyor.
(1) 

Sinovac tek doz sonrası aşı olunan kolun olduğu parmakta şişme

GoodMorningTeacher #1494213 
Merhaba, başlığa yazdığım durumu yaşayan ya da birinden duyan var mı? Ablam 8 gün önce ilk doz aşısını oldu, bu sabah kalktığında aşı olduğu taraftaki elinin orta parmağında şişlik olduğunu fark etmiş. Renk değişikliği, his kaybı ya da hareket ettirmede sorunu yok. Ama fark edilir bir şişlik var. Yakın zamanda sadece orta parmağını incitecek bir hareketi bir şeyde olmadı.
(8) 

Kötü bir ailesi olup, kendini kurtarıp güzel bir hayat kuranınız var mı?

GoodMorningTeacher #1493918 
Kötü bir aileden kastım gerçekten imkanı olupta çocuklarına bir gram hayrı dokunmamış, onlar için asla emek vermemiş, çocuklarını hep aşağı çeken, psikolojik/sözlü/fiziksel şiddet uygulayan anneler-babalar.

Böyle ailelerde yetişip, ailesinden kopup, kendisine güzel bir hayat kuranlar var mı gerçekten? Yoksa aile evindeki kaos bu insanların peşini bırakmıyor mu?
(2) 

Pıhtı atması nasıl tedavi ediliyor ya da tedavi edilebiliyor mu?

GoodMorningTeacher #1493699 
Pıhtı atması gerçekleşen kişide belirtiler oluyor mu, belirtiler fark edilip hastaneye gitse, tedavi edilip, kalıcı hasar almama durumu var mı?
(3) 

İstanbul'da sürücü kursu tavsiyesi, ehliyet var ama trafik tecrübesi yok.

GoodMorningTeacher #1487444 
Merhaba, ben 6 sene önce sorunsuz bir şekilde ehliyetimi aldım. Ama ehliyetimi aldıktan sonra bir daha trafiğe çıkmadım. Tecrübesiz halde trafiğe çıkmaya çekiniyorum. Bu yüzden bir sürücü kursundan ders almak istiyorum. Sizin İstanbul-Kozyatağı tarafında tavsiye edebileceğiniz sürücü kursu var mı? Araba kiralayıp trafiğe çıkabilirim ama cesaret edemiyorum. Birde daha önce böyle ders alıp ne kadar ücret ödemesi yaptınız?
(5) 

Gano hesabıyla ilgili sorularım var

GoodMorningTeacher #1467840 
Ganosu 1,90 olan ikinci sınıf öğrencisi, okulu 3 ve üzeri not ortalaması ile bitirebilir mi?

Alttan 3 dersim var, onları alıp yüksek notla versem, bundan sonraki dönemlere dikkat etsem 3 ve üzeri not ortalaması yapmak kolay mı olur yoksa zor mu?

Sırf ortalama için gerekirse kayıt sildirip, yeniden kayıt olup ders saydırmayı bile düşünüyorum.
(7) 

Özel ders vermiş, öğretmenlik yapan kullanıcılar tavsiye verebilirler mi?

GoodMorningTeacher #1467540 
Yarın ilk defa 17 yaşındaki lise öğrencisine özel ders vereceğim, böyle tatlı bir heyecanım var. Daha önce özel ders vermedim, sınıfta ders anlatmadım. 24 yaşında ve yaşımdan küçük gösterdiğim için öğrencim beni ilk başta ciddiye almaz, mecburen sert-ciddi davranmam gerekir diye azda olsa endişem var. Sizce derste nasıl davranmak gerekir? Dersimiz sayısal ders, konularımız çok olduğu için ilk günden ders işlememiz gerekecek, ama önce kendimi tanıtıp, ders işleyişini anlatacağım. Herhalde öğrenciye okuduğum okula kadar gerek yoktur dşye düşünüyorum. Böyle mutlaka yap ya da yapma dediğiniz şeyler var mı?

Aramızda öğretmen, özel ders vermiş olan varsa tavsiye verebilirler mi, lütfen?
(1) 

python numpy kullanamıyorum neden hata veriyor?

GoodMorningTeacher #1466891 
ModuleNotFoundError: No module named 'numpy'

visual studio'da import numpy as np yazdığımda yukarıdaki hatayı alıyorum. Ama neden?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık