(3) 

Mülakat sonrası geri dönüş olmadı. Durumu sormak için ne diyebilirim?

GoodMorningTeacher #1466834 
Geçtiğimiz hafta öğretmenlik için bir kurumla mülakat yapmıştım. Mülakatı yaptığım kişi mülakat sırasında ve sonunda hep olumlu şeyler söyledi. Önümüzdeki hafta mutlaka size geri dönüş yapılacak demişti. Sormak istedikleriniz olursa bana yazabilirsiniz demişti. Ama hala geri dönüş yapılmadı. Merak ediyorum sonuç olumku mu olumsuz mu, yoksa süreç mi uzadı. Mülakatı yapan kişiye yazmak istiyorum ama ne demem gerekir ondan emin olamadım. İlk defa bir mülakata katıldım. Bu durumda ne yazmam gerekir?
(3) 

Python hakkında sorularım var, yardımcı olabilir misiniz?

GoodMorningTeacher #1466630 
Merhaba, python öğrenmeye başladım ama anlayamadığım yerler var. Burada sabırla sorularıma yanıt verecek birisi varsa mesaj atabilir mi? Ya da sorularıma cevap alabileceğim bir forum öneriniz var mı?

Yardımcı olursanız çok sevaba girersiniz.
(4) 

Bu yanık için ne yapılabilir? Görsel içerir

GoodMorningTeacher #1466077 
Kardeşim iki üç gün önce bacağına çay dökmüştü. İlk iki gün deride hiçbir şey yokmuş ama çayın döküldüğü yer kızarıp, kabarmış gün geçtikçe. Sürekli acı ve kaşıntı hissi varmış. Krem, losyon sürmemiş. Bi krem,ilaç vs öneriniz olur mu? Acile gitse bile sadece krem verirler diye düşünüyoruz.

hizliresim.com
(3) 

Psikiyatri için eğitim araştırma hastanesi mi yoksa özel mi daha faydalı?

GoodMorningTeacher #1464312 
Yaşadığım stresle baş edemediğim için psikiyatriye gitmem gerekiyor. Evime en yakım hastane eğitim araştırma hastanesi, randevuları boş, ama randevu süresi 15dk, benden sonra hasta randevusu olmasa bile doktor bu 15 dakikayı uzatıp beni dinler mi emin değilim, 15 dakika pek yeterli değil diye düşünüyorum. Özel hastane değil ama doktorların kendi klinikleri var, oraya gitsem daha mı faydalı olur? İstediğim beni dinlesin, mevcut halime kalıcı bir çözüm bulmaya çalışalım.

Ek olarak İstanbul-Kozyatağı çevresinde daha önce gittiğiniz tavsiye edebileceğiniz ya da iyi olduğunu duyduğunuz bir hekim var mı?
(6) 

Ders muafiyetlerinin tamamlanması yaklaşık olarak ne kadar sürüyor?

GoodMorningTeacher #1453261 
Daha önce üniversitelerde ders muafiyeti talebinde bulunanlar belki konuya daha hakimlerdir, ders muafiyet işlemlerinin tamamlanması yaklaşık olarak ne kadar sürüyor?

Ben gerekli belgeleri yaklaşık 2-2.5 ay önce fakültenin öğrenci işlerine ulaştırdım, hangi derslerden muaf olduğuma dair komisyon kararını vermiş, gerekli belge rektörlüğe gönderilmiş ama henüz öğrenci bilgi sistemime bu muaf dersler girilmemiş. Bu muaf dersler sisteme girildikten sonra da fakülte öğrenci işlerine gidip dilekçe vermem lazımmış. O dilekçe onaylanınca asıl almam gereken derslerin seçimi yapılacakmış. Geçen hafta öğrenci işleri ile telefonda görüştüm bu süreci çok normal, sıradan karşılıyor. Bu süreç bu kadar uzadığı içinde asıl almam gereken derslere hala giremedim. Daha bunların sınavı var, notlarını toplaması var.
(2) 

Şeker hastalığı testi nasıl, hangi bölümde yapılıyor?

GoodMorningTeacher #1453007 
Bir kişinin şeker hastasu olup olmadığımı hangi testle tespit ediyorlar? Hastanenin hangi bölümünden randevu almak gerekiyor? Aile hekimine gitsem ieker testi yapar mı? Şeker ölçüm çubukları satılıyor ama bunlar ne işe yarıyor?
(2) 

Elektronik ürünlerin satış sonrası iade ve değişimi nasıl gerçekleşiyor?

GoodMorningTeacher #1449705 
www.rossmann.com.tr

Bu yukarıdaki ürünü satın almak için mağazasına gittim, ürünün satış sonrası iade ve değişiminin nasıl gerçekleştiğine dair kasada soru sordum, personel mağazada ürünün kutusunu açıp, mağazada denendiğini söyledi. Ürünün kutusu açıldıktan sonra ürünün değeri düştüğü için iade ve değişim yapmıyorlarmış. Bu arada diğer personel ben ürünü deneyelim demediğim ve ödemesini henüz yapmadığım halde ürünün kutusunu açmaya başladı. Bu yaptıkları mantıksız geldiği için ürünün kutusunu açmalarına engel olup, ürünü satın almadım.

Ben bu ürünü satın aldıktan sonra, kullanıp, eğer memmun kalmazsam 15 gün içersinde -elbette ürüne ve kutusuna zarar vermeden- iade etme hakkım yok mu?
(2) 

Modem kurulumundan sonra internete bağlanamıyorum.

GoodMorningTeacher #1448791 
Modem kurmaya çalışıyorum ama galiba bir şeyleri yanlış/eksik yaptım. Telefondan ağa bağlanmaya çalışıyorum, ağda oturum açmanız gerekli uyarısı alıyorum. Ondan sonra zaten bağlanamıyorum. Modemin markası Asus, zaten bilgisayara kabloyu bağlayınca kurulum sayfası açıldı, sırasıyla hepsini yaptım. Sadece turktelekom'dan verilen kullanıcı adı-sifreyi girmek lazımmış sanırım,ben sadece bunu yapmadım. Bundan dolayı mı ağa bağlanamıyorum?

:( Bu sorunu nasıl çözebilirim?
(1) 

Bir linke tıkladım ama bir şey olur mu?

GoodMorningTeacher #1448587 
Bölümün whatsapp grubuna bir link atılmıştı dersle ilgidir diye sanıp telefondan linki açtım, aşağıda linkte yer alan sayfa açıldı. Mesajı atan kişi 1-2 dakika geçmeden linki silmiş. Hiç anlamıyorum böyle güvenlik açıklarından :( bir şey olur mu acaba linkten dolayı?

hizliresim.com
(1) 

Hangi modemi satın almalı?

GoodMorningTeacher #1448235 
Yeni bir modem almam gerekiyor. Vatan, Teknosa gibi mağazalara baktım. Çok çeşit yok. Ama her ürün/marka için hem çok iyi hem çok kötü yorumlar yapılmış. Aşağıda linkini verdiğim ürünlerden hangisi iyidir ya da sizin son zamanlarda satın alıp memmun kaldığınız bir modem var mı? Ek olarak modemi satın alırken kurulumu için, bilgisayara bağlamak için kablo satın almam gerekir mi? Yardımcı olabilirseniz çok iyi olur, teşekkür ederim.



www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com
(1) 

Konuşulanları yazıya döküp, çevirecek bir uygulama var mı?

GoodMorningTeacher #1446800 
Online derslerde hocaların dediklerini yazıya döküp, Türkçe'den İngilizce'ye çevirecek bir uygulamaya/programa ihtiyacım var. Google çeviri kullanıyorum ama 4-5 saat ders molası olmadan süren derslerim olduğu için daha kullanışlı bir uygulamaya ihtiyacım var. :(
(2) 

İkinci üniversite mezunlarının yurtdışında yüksek lisans yapma şansı var mı

GoodMorningTeacher #1446110 
İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin ikinci üniversite programları var, auzef ve aöf. Buradan lisans mezunu olan birisi aldığı diploma ile yurtdışında çalışma ya da burs kazanıp yüksek lisans imkanı bulabilir mi?

İkinci üniversitdieden kastım, ikinciuniversite.istanbul.edu.tr bu şekilde bir lisans/önlisans programına kayıtlıyken, açık ve uzaktan olarak okunan bölümler.
(4) 

Vefat eden birinin evindeki eşyalara ne oluyor?

GoodMorningTeacher #1445781 
Mesela tek başına yaşayan birisi vefat ettiğinde, evindeki eşyalar için tutanak tutulup satışı mı yapılıyor? Yoksa tanıdıkaları, akrabaları evden dilediği eşyayı alıp çıkabiliyor mu?
(7) 

Kombi bacasını evin penceresine yerleştiren komşu için ne yapılabilir?

GoodMorningTeacher #1445747 
Başlıkta durumu tam anlatamadım. Oturduğumuz yerde binalar bitişik olarak inşa edilmiş halde. Bizim yanımızdaki binada oturan yan komşu doğalgaz/kombi bacasını tam bizim pencerenin önüne yerleştirmiş. Bacadan gelen tüm duman, koku bizim pencereden eve doluyor. Dairede oturanlarla konuştuk, düzeltmeleri için rica ettik ama hiç umurlarında olmadı. Hatta bizimkileri baya terslediler. Pencere açamıyoruz, balkonda oturamıyoruz. Zıbataya mı ulaşmak gerekir yoksa çevre ve şehircilik bakanlığına mı? Galiba işletmelerin baca şikayetlerine bakanlık bakıyor internette bakındım ama benzer duruma denk gelemedim. Bu şekilde apartman dairesindeki sorunu nasıl çözebiliriz?
(12) 

Doğum haritası hakkındaki düşünceniz nedir?

GoodMorningTeacher #1444615 
Son zamanlarda özellikle sosyal medyada astrologlar kişilerin doğum haritalarına bakarak geçmişlerini ve geleceklerini yorumluyorlarmış. Hatta bir astorloğun 2021 mart ayına kadar randevuları dolmuş. Randevu ücreti de 400 küsür liradan aşlıyormuş. Galiba oldukça fazla ilgi görüyor. Yakın çevremde ilgilenen olmadığı için buraya sormak istedim. Doğum haritası hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Bana biraz fal baktırmak gibi geldi. Ayrıntı vermeden, gelişi güzel genellemelerle yorum yaptıklarını düşünüyorum.
(6) 

Korona hastaları tat, koku kaybını yavaş yavaş mı kaybediyor?

GoodMorningTeacher #1442286 
Hastalığı geçirmiş ya da çevresinde hastalığı geçirmiş olanların böyle bir gözlemi var mı?

Sabahtan beri çok belirgin, ağır kokuları daha hafif, daha az hissetmeye başladım. Uzun süredir kullanmadığım parfümünü sıkınca kokusunu çok az hissettim acaba bozulmuş mu diye düşündüm, kahvaltıda masada haşlanmış yumurta vardı, normalde kokusuna asla dayanamam masada bırak oturmayı, aynı odada bulunamam, bugün kesik kesik ve çok daha hafif hissettim kokuyu, hiç rahatsız etmedi. Yani koku kaybımda tam kayıp yok ama azalma var. Yakın zamanda birkaç kez evrak işleri için üniversitede kapalı, nispeten kalabalık ortamda bulunmam gerekmişti ama bildiğim bir hasta temasım yok.

:(
(3) 

Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışan, çalışmış olan var mı?

GoodMorningTeacher #1442173 
Üniversite öğrencisi olarak, 2019 Eylül'den beri part time ya da tam zamanlı iş arıyorum ama başvurularımın hiçbirine geri dönüş olmadı. İş deneyimim yok. Part time iş bulabilsem aslında çok iyi olur. Maaş, sigorta, yemek açısından avantajı var.

Üniversitemin kısmi zamanlı öğrencilere iş imkanı var. Haftalık max 15 saat çalışıp, ders programlarına göre çalışma saatleri belirleniyormuş. Sadece sigorta, yemek gibi artıları yok. Açıkçası daha önce çalışan birini bulamadığımdan işleyiş nasıl bilmiyorum. birde kampüsler kapalı olduğu için çalışma alanı tenha olacaktır bu da beni ister istemez tedirgin ediyor. Aylık galiba 400-500 arası ücret veriliyor. Harçlığımı çıkarabilecek bir iş bulabilsem yeterli benim için. Ama okulu aksatmamam lazım. Bu yüzden aranızda kısmi zamanlı olarak çalışmış ya da çalışmış tanıdığınız varsa nasıldı işleyiş?
(7) 

Suriyeliler'in çok çocuk sahibi olmalarının nedenleri ne?

GoodMorningTeacher #1441382 
Az önce Dw Türkçe'de bir video izledim, savaş nedeniyle Suriye'den Almanya'ya göç eden üç çocuklu bir aile, Almanya'daki ilk yıllarında tekrar çocuk sahibi olmuşlar. Şimdi dört çocuklarıyla, anne baba çalışmadan devlet destekleri sayesinde yaşıyorlarmış. Videoda konuşan baba hala savaş psikolojisi yüzünden tedavi gördüğünü, Almanya'ya gelene kadar ne kadar zorluk çektiğinden bahsetmiş. Bu şartlarda Almanya'daki ilk yıllarında çocuk sahibi olmalarını çok garipsedim. :/ Bana kalırsa çok büyük bir risk, evet maddi açıdan devletin desteği var ama çocuk yetiştirmenin zorluğu, anne baba olarak çocuğa yetebilmenin sınırı var. Şuan için Almanya'da mülteci olarak bulunuyorlar ama her an her şey olabilir tedirginliği yaşamıyorlar mı? Ya da daha az çocukla, daha iyi şartlarda çocuk yetiştirmeyi düşünmüyorlar mı?

youtu.be
(3) 

Merkezi yatay geçiş kayıt hakkından vazgeçme nasıl gerçekleşiyor?

GoodMorningTeacher #1440962 
İktisat bölümünün birinci sınıfını bitirdim. Ama bu bir sene bana çok zor geldi, kesinlikle yapabileceğim bir alan, bölüm değilmiş. Bu yüzden bu sene sayısal puanımla üç ayrı üniversiteye merkezi yatay geçiş başvurusunda bulundum. Başvuru yaptığım Gebze Teknik Üniversitesi'ne kayıt hakkı kazandım ama asıl geçiş yapmak istediğim üniversite henüz sonuçlarını açıklamadı. Ben iktisatta asla devam etmek istemediğim için Gebze Teknik Üniversitesi'ne kayıt yaptıracağım. Üniversire kayıt yaptırdıktan sonra güz yarıyılı başlamadan önce kayıt hakkından vazgeçebilebileceğine, bu şekilde yatay geçişte kayıt hakkı kazanılan bir başka üniversiteye sorunsuz kayıt yapıldığına dair bilgi paylaşmış.

www.gtu.edu.tr

Gebze Teknik'e kayıt olduktan sonra, asıl istediğim üniversitede kayıt hakkı kazanırsam ve Gebze'de kayıt hakkımı iptal ettirip, asıl istediğim üniversiteye kayıt yaptırırken sorun yaşar mıyım? Bu iptal hakkının belli bir süresi var mı? Gebze Teknik kayıtları 4 eylül tarihinde bitirecek. Asıl istediğim üniversite ise sonuçları 15 eylül gibi açıklayacaktır.
(1) 

İstanbul'da uygun fiyata böğürtlen satan market biliyor musunuz?

GoodMorningTeacher #1440354 
Ahududu/frambuaz, yaban mersini, böğürtlen çok pahalıya satılıyor. :( 100 gramlık kutularının fiyatı 10 liradan başlıyor. Bunları daha uygun fiyatlara satan marketleri biliyor musunuz?
(5) 

Toplumda şiddetin arttığını, artacağını düşünüyor musunuz?

GoodMorningTeacher #1437753 
Son yıllarda sıkça kadınlara, çocuklara, hayvanlara şiddet olaylarını duyuyoruz bunlara ek olarak trafikteki en ufak tartışmalar bile silahla yaralanmalarla hatta ölümle sonuçlanabiliyor, aynı durum komşular arasında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddette de geçerli. Şiddet olaylarının eskiye göre çok daha fazla olduğunu hatta artacağını düşünüyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce önceden yaşadığımız toplumda şiddet olayları bu kadar çok muydu, yoksa hep böyleydi de sosyal medya sayesinde mi haberdar oluyoruz? Ek olarak, siz şiddet olaylarının artacağını düşünüyor musunuz?
(2) 

Bilanço ve gelir tablosuna göre en önemli üç hesap hangileri oluyor?

GoodMorningTeacher #1430547 
Muhasebeden ya da ekonomiden anlayanlar daha doğru bilecektir, bilanço ve gelir tablosunu göz önünde bulundurursak işletmelerin dönemsonu işlemlerindeki en önemli üç hesabı hangileridir?
(3) 

Bağımlılığı nedeniyle ailesini darlığa düşüren kişi nasıl kısıtlanır?

GoodMorningTeacher #1430297 
Babam 10 seneden fazladır sürekli çok yüksek paralarla şans oyunları oynuyor. Yiyecek ekmeği olmadığı zamanlarda bile saatlerce şans oyunlarına kafa yorup, son parasını bu lanet şeye yatırmış birisi. Ne eve gerektiği kadar para harcıyor, ne ailesinin masraflarını karşılıyor. Bu ay neredeyse asgari ücret kadar bir parayı şans oyunları için kullanmış, üstelik kriz nedeniyle maaşı yarıya düşürüldü, kredi borcu var.

Hukuki açıdan böyle bir kısıtlama yapılıyor. Ama bunu nasıl gerçekleştirebiliriz? Savcılığa gidip dilekçe mi vermem lazım? Bu yaptıklarını nasıl kanıtlayabilirim kısıtlama için?
(24) 

Çevrenizde evli ve mutlu çiftler var mı?

GoodMorningTeacher #1430122 
Son yıllarda çevremde çok fazla boşanan, sürekli kavga eden, birbirinden şikayet eden çift var. Bu çiftlerin yaşları 27-35 arasında. Kimisinin evliliği daha beş seneyi dahi doldurmamış. Ama aralarındaki iletişim korkunç bir hale gelmiş. Eğitim ve kariyer açısından ülke geneline göre çok iyi seviyedeler. Çoğunun arasında kültür farkı da yok. Hele çocukları henüz 4 yaşına bile gelmemiş çiftlerin kavgaları daha korkunç oluyor.

Artık evli ve mutlu çift sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor gibi. Bu insanlar kavga etmek, boşanmak için evlenmiyor ama bu hale gelmeleri dramatik değil mi? Çok üzücü.
(2) 

Bu süreç gönül ilişkilerinizi nasıl etkiledi?

GoodMorningTeacher #1429929 
Flört ettiğiniz, sevgili olduğunuz insanlarla ilişkiniz nasıl etkilendi bu süreçte? Sizce bundan sonra bu devam eden süreçte ilişkiler nasıl etkilenecek? İş yerleri evden çalışmaya ediyor, üniversitelerin ne zaman açılacağı belirsiz. Yeni insanlarla tanışacak yerler kalmadı neredeyse. Üstelik virüs nedeniyle insanlar endişeli.
(3) 

Yıllar önce verilen çekin ödemesi bugün alınabilir mi?

GoodMorningTeacher #1429548 
Babam 10-12 sene kadar önce birisine çek ile borç vermiş. Bugün bu çekin ödemesini alabilme imkanımız var mı?
(4) 

Çin'den yayılan hastalıkla ilgili önlem almayı planlıyor musunuz?

GoodMorningTeacher #1403094 
Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayıp şimdiden önlem alan var mı? Ne yaptınız, ne aldınız mesela?
(5) 

Operatör çalışanının habersiz işlem yapması durumunda ne yapılabilir?

GoodMorningTeacher #1402393 
Merhaba duyuru sakinleri, annem faturasız hat kullanıcısı, cuma günü hattını taşımak için bir operatör mağazasına gidiyor. Buradaki çalışan annemin hattını faturasızdan faturalıya geçirip, 12 aylık yani yıllık bir pakete dahil ediyor. Anneme sadece tablet üzerinde imza atacağı yerleri gösteriyor. Annem de tabletteki sayfaları kontrol etmeden 'yalnızca hat taşımak için gerekli olduğunu sandığı' imzaları atıp çıkıyor. Çalışan hattın üç gün içersinde açılacağı dışında bir bilgi vermiyor. Bu arada kardeşimde yanında annemin, çalışan ne paketten ne de faturalı hat durumuna dair bir şey demiş.

İlgili operatörün müşteri hizmetleri ile görüştüm imza atıldığı için bir şey yapamıyorlarmış. Bu durumda yapabileceğimiz bir şey olur mu?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık