Üniversite öğrencisi olarak, 2019 Eylül'den beri part time ya da tam zamanlı iş arıyorum ama başvurularımın hiçbirine geri dönüş olmadı. İş deneyimim yok. Part time iş bulabilsem aslında çok iyi olur. Maaş, sigorta, yemek açısından avantajı var.

Üniversitemin kısmi zamanlı öğrencilere iş imkanı var. Haftalık max 15 saat çalışıp, ders programlarına göre çalışma saatleri belirleniyormuş. Sadece sigorta, yemek gibi artıları yok. Açıkçası daha önce çalışan birini bulamadığımdan işleyiş nasıl bilmiyorum. birde kampüsler kapalı olduğu için çalışma alanı tenha olacaktır bu da beni ister istemez tedirgin ediyor. Aylık galiba 400-500 arası ücret veriliyor. Harçlığımı çıkarabilecek bir iş bulabilsem yeterli benim için. Ama okulu aksatmamam lazım. Bu yüzden aranızda kısmi zamanlı olarak çalışmış ya da çalışmış tanıdığınız varsa nasıldı işleyiş?


 

Umarım soruyu doğru anladım. Üniversiteler dönem dönem ihtiyaç ya da hocalardan gelen talepler doğrultusunda açar. Benim gördüklerim de çalışılacak yer belirtiliyor zaten. ( siz detay vermemişsiniz diye yazdım belki görmüşsünüzdür ilanlarda)

Ben çalışmadım (okurken başvurmuştum bitanesine ama olmadı) ancak gördüklerim şöyle. Bir tanesi üniversite öğrenci işlerinde çağrı merkezinde idi. Arayan öğrencilerin sorularını cevaplıyorsunuz ekipte 8-10 öğrenci başlarında da bir memur. Bilmediğiniz şeyleri de memura soruyordunuz.

Gördüğüm başka bir iş üniversitenin bir araştırma merkezinde oradaki hocalara asistanlara yardım ediyordunuz daha teknik bir şeydi en azından mesleki olarak katkısı var.

Bir diğer gördüğüm bi bölümde bölüm başkanı talep etmişti, evrak işi, sektereter yoktu o ara bölümde onun yerine evrak işlerine öğrenci bakıyordu yardım ediyordu.

Bazen de yine hocalar talep ediyor labda yardım için.

Tenha olması daha iyi değil mi ? pek yoğun olmaz.

Bazı hocalar tam gelmesenizde haftalık max saati doldurmuş gibi imzalıyorlar bazıları gittiğin geldiğin saate dikkat ediyorlardı.

fezagezgini_4

@fezagezgini_4

Biz de okul danışmada, kütüphanede, evrak işlerinde çalıştırıyor. Hocalarla hiç alakamız yok.

GoodMorningTeacher

Ben erasmus ofisinde çalışmıştım. Okul belirli dönemlerde şu alanlarda ihtiyaç var diye bir liste paylaşıyordu sitesinde. O birimle direkt konuşup, form doldurup başlamıştım.

Sınav zamanları ve derslerime göre çalışma zaman ve saatlerini ayarlıyordum yardımcı oluyorlardı. Benim için gayet güzel ve eğlenceliydi. Okula gitmeye bahanem oluyordu normalde gitmezdim.

jazzabel
1

mobil görünümden çık