Arkadaşım Gazi Üniversitesi'nde istatistik bölümü öğrencisi, başlıktaki ön lisans bölümlerinden birini seçmeyi düşünüyor. Bölümünün ileride kendisi için iş bulma açısından zorlayacağı fikrinde.

Aşçılık düşünmesinin nedeni. mutfağa çok ilgili. Eli çok yatkın. Aşçılık-catering işi dışında beslenme ve diyetetik bölümü okuyup diyetisyenlikte yapabileceğini düşünüyormuş. Bu arada bende şaşırdım ama diyetisyenlik işi artık online-uzaktan yapılabiliyormuş.
Bilgisayar programcılığı ise ön lisans mezuniyeti sonrası endüstri mühendisliği-bilgisayar mühendisli bölümlerini tercih edebilirmiş. En azından dgs ile daha iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyabilme durumu varmış.

Ben açıkçası aşçılık bölümünü önerdim. Çünkü sosyal medyada diyetisyenlerin hesapları çok popülerleşti. Uzaktan da yapılabiliyormuş. Biraz çevre edinse bu işi yürütür gibi. Sizler de fikirlerinizi paylaşabilir misiniz? Buraya gelen cevapları onunla paylaşacağım.

 

Dgs ile mühendisliğe geçerim düşüncesi ile bilgisayar programcılığı okumak biraz yaş iş. :) Muhtemelen giren herkes bunu düşünür. Atıyorum tamamen 1000 mezun için 20 dikey geçiş kontenjanı olur... Direkt sınavla vir mühendisliğe girmeye çalışmak daha garanti.

İki üç yıl okuyup Bilgisayar programcılığı bölümü mezunu olarak kalırsa mutsuz olur mu onu bir düşünsün.

Bir de aşçılık ve programcılık ne kadar alakasız.

Bir tarafta sevdiği bir alan.. öte tarafta mühendisliğe geçerim varsayımı... Daha kafasinda hiç Bir şey oturmamış bence

nop

@nop+1
Valla o degil de sanirim kafasi en karisik kisi odulunu arkadasina vermek gerekiyor. Hani basliktaki kiyas elma ile armut kiyasini da asmis, ciddi ciddi elma ile bilgisayar kiyasi olmus gibi bisey.

Arkadasina tavsiyem, X'leri bitirip sonra Y yaparim seklinde iki uc asamali plan yapacagina direkt X leri es gecip Y'lere yonelsin. Eger bilgisayar muhendisligi istiyorsa calissin ona girsin, beslenme ve diyetetik istiyorsa calissin ona girsin. Araya on lisans koymasin.

j r r tolkien hayrani

Madem istatistikçi, bilgisayar okuyacağına biraz python öğrenip data science işlerine yönelsin. Yemeği evde yapar yine kendine.

plutongezegendegilmi

yazılıma yönelmek istiyorsa bilgisayar programcılığı + mühendisliğe tamamlamaya hiç gerek yok. 4-5 senesini ziyan eder. zaten istatistik okuyor ve işin matematiksel temeline hakimken oturup çalışmak istediği alanla ilgili yazılım dillerini öğrenmeye başlayabilir. gerçekten istiyorsa tabii ki bu dediklerim. 4 sene okumasından çok daha faydalı olacaktır inanın ki. ben yazılım sektöründe onlarca istatistikçi gördüm yazılımcı olmuş olan.

ilgeru
1

mobil görünümden çık