1. Sınıf öğrencilerine kitap

valarmurgulis #1577850 
1. Sınıf okumaya yeni geçmiş öğrenciler için hikaye kitabı ihtiyacımız var. Elinizde kullanmadığınız kitaplara talibim.
Dolap uygulamasında çok temiz 2. El kitaplar var. Yardım etmek isteyenler bu linklerde alıp gönderebilir.

Alınabilecek kitaplar
ty.gl
ty.gl
ty.gl
ty.gl
ty.gl
ty.gl
(4) 

Kredi sorusu

valarmurgulis #1539040 
Diyelim ki yüksek faizli bir kredim var ben daha düşük faiz ile kredi veren başka bankaya gidip bu borcumu siz kapatın sizden kredi çekeyim diyebiliyor muyum?
(4) 

Sınav görevlisiyim ama kimlik kayıp

valarmurgulis #1535343 
Bu hafta sonu yapılacak ÖSYM sınavında görevliyim ama kimliğimi kaybetmişim. Yeni kimlik için bulunduğum ilçede hiç randevu yok. Sınava nasıl girebilirim?
(2) 

köy okuluna kitap yardımı

valarmurgulis #1515665 
Doğuda sınırda bir köyde tek sınıflı bir okulda öğretmenlik yapıyorum. okulun minik bir sınıfında çok güzel bir kütüphane yaptık ama dolaplara koyacak hiç bir kitabımız yok. elinizde kullanmadığınız ya da alıp gönderebileceğiniz kitap ve dergilerinize talibim. şimdiden teşekkür ederim.

(moderatörlerden bir ricam olacak duyuru bir süre sabit kalabilirse çok iyi olur)
(16) 

Sıfır ev kaç günde ısınır?

valarmurgulis #1464907 
Yeni bir eve taşındı ailem. 2+1 yerden ısıtmalı. Alt ve üst kat boş şuan.
2 gündür kombi son derecede açık ama ev hala buz gibi. Normal mi bu durum, normalse ne zaman ısınırız?
(4) 

Netflix de izlediğiniz en iyi filmler

valarmurgulis #1460706 
Buraya yazarsanız çok iyi olur.
Netflix yapımı olmasına gerek yok netflix de olması yeterli.
(4) 

Böyle olmak normal mi?

valarmurgulis #1460529 
Kredi kartı borcunuz var diyelim 15 ine kadar ödemezseniz faiz biniyor ve kredi notunuz düşüyor, paranız da var ama ödemiyorsunuz 3 5 gün geciktiriyorsunuz her zaman ya da trafik cezası yiyorsunuz 15 gün içinde ödersiniz indirim oluyor ama siz asla bu dönemde ödemiyorsunuz. Bugünün işini her seferinde yarına bırakıyorsunuz. Bu durumdan da hiç rahatsız değilsiniz. Normal mi bu?
(4) 

Hafızam çok kötü

valarmurgulis #1459041 
Hafızam etrafımdaki insanlara oranla baya kötü. Örneğin onlar Bi film izler 1 ay sonra 10 detay verebilirler ben anca 2 detay verebilirim. Ya da ilginç bi yazı okuduğumda 3 5 güne unuturum. İlgimi çeken bir şey olmasa normal unutmam ama baya aklıma kazıyarak okuyorum ama boş. Ya da bir. Şiir ya da söz ezberlenecek, iyi yapanlar 3 seferde ezberliyorum, orta 10 ise ben 100 sefer okusam bile ezberleyemiyorum. Sırf bu yüzden üniversite zamanı 24 Türk boyunu ezberleyemedim ve kopya çekerek anca geçebildim. Ek olarak fazlasıyla unutkanım. Her zaman yanımda olması gereken bir şeyi eğer Bir rutinim değişirse büyük ihtimalle unuturum ve bu benim ve etrafımdakiler için süpriz olmaz. Örneğin yoldan almam gereken arkadaşlarım var ve her gün alıyorum. Ama o gün farklı bir sokaktan geçeyim ya da farklı bir zamanda geçeyim büyük ihtimalle o kişiyi unuturum yanımdakiler mutlaka hatırlatır.
Bu durum hep vardı ama artık değişmesini istiyorum. Doktorluk bir şey mi sizce bu durum?
(7) 

Esra Erol çıkanlar

valarmurgulis #1458051 
Esra Erola çıkanlar gerçek mi yoksa millet izlesin diye sallamayın olaylar mı?
1 saat kadar izledim neler varmış dedim.
(6) 

Ceza yemiş miyimdir?

valarmurgulis #1457797 
Az önce başıma gelen olayı anlatayım. Arkadaşımın iş yerine ara sıra gitmek için izin belgesi çıkardı arkadaşım. Çalışmaya gitmiyorum ama oraya gidip zaman kalmamız gerekebilir. Az önce yola çıktık polisler kesti yolumuzu. Gbt filan baktılar. Ne iş yapıyorsun dediler öğretmenim dedim. İzin belgesi ne alaka dediler. Yardım etmeye gidiyorum dedim. Bu yaptığın bizi kandırmak oluyor biliyorsun Di mi dediler. Cevap veremedim. Sizce ceza yemiş miyimdir?
(10) 

Anksiyete nedir?

valarmurgulis #1456894 
Nedir bu herkesin ortak sorunu, somut olarak örnek vererek anlatabilir misiniz? Kelime anlamını biliyorum ama kafamda tam oturmuyor.
(6) 

23 aylık yeğenim bana baba diyor?

valarmurgulis #1456358 
2 3 kelime biliyor durmadan bir tek bana baba diyor, sevinsem mi üzülsem bilemedim. Normal mi bu yılda 2 3 defa görüyor beni.
(3) 

1.31 den kredi çektim

valarmurgulis #1453917 
Çok iyi değil mi? En az 1.40 bekliyordum. Yarın faizler yine düşecek mi yoksa?
(8) 

Tamirci ücreti kazık yedim mi?

valarmurgulis #1448438 
Ford focus 2009 arabamın 4 fren balatasını değiştirdim. 2 disk de tornada işlem gördü. 500 lira tuttu toplam arkadaşım kazık yemişsin dedi. Kazım mı yedim cidden?
(6) 

Şöyle bir seçim vaadi nasıldır?

valarmurgulis #1436365 
Gece gece arkadaşlarla araba fiyatlarını konuşurken şöyle bir fikir geldi.
Muhalefet partilerinden biri dese ki araba ve telefondaki ötv yi kaldırıcağım sadece normal bir vergi alacağım. Yani gelişi 100 bin olan araba 300 bin değilde 130 140 bin olacak. Bu nasıl bir seçim vaadidir ve sizce inandırıcılığı var mı?
(1) 

Yolda trafik kurallarına uymayan polis

valarmurgulis #1435732 
Yolda giderken kırmızı ışıkta polis geldi, ışıkta durdu baktı araba yok bastı geçti. Napıyonuz bu durumda. Ben kornaya abanıyorum böyle kurallara uymayanlara. Bi gün başıma bi şey gelebilir mi?
(11) 

25 yaşında saç ektirdim

valarmurgulis #1435335 
Pişman olur muyum sizce?
(6) 

3 tane ceza yemişim

valarmurgulis #1429432 
Belediyeciğimin öve öve bitiremediği 12 şeritli yolda 70 hız sınırını aştığım için 3 tane ceza yemişim, napayım ben su mu içeyim?
(18) 

Engelli doğacak çocuk

valarmurgulis #1427398 
Diyelim ki evlisiniz ve çocuğunuzun engelli olacağı söylendi. Aldırma şansınız var. Ne yaparsınız? Dini kısmını düşünmeden cevaplarsanız sevinirim. (konu benimle ilgili değil)
(3) 

Kanıt dizisi benzeri öneri

valarmurgulis #1424160 
Bu dizinin netflixte olan benzeri yapım var mı? İnternette izlerken eziyet çekiyorum çıkan reklamlar yüzünden.
(11) 

Duş alma sıklığı

valarmurgulis #1422991 
Corona döneminde duş alma sıklığınız azaldı mı?
Ben hiç dışarı çıkmadığım için azalttım. Sizde durumlar nedir? Azalma var ise kaçtan kaça düştünüz haftalık bazda?
(6) 

25 yaşından sonra alerji

valarmurgulis #1421472 
25 yaşında erkek kişisiyim. Bu yaşıma kadar herhangi bir şeye alerji olmadım. Ama son 3 4 aydır ara ara birden kaşınmaya başlıyorum. Çok büyütmedim bunu ama son 1 kaç haftadıe hergün 1 kaç defa birden heryerim kaşınmaya başlıyor. 1 kaç dakika sürüyor bu ve çok abartı bi kaşınma değil. Kendimi tutabiliyorum. Yediğim bir şeyden olduğunu düşünmüyorum çünkü yediğim bir şey yok. Az önce yine oldu mesela, düşünüyorum düşünüyorum neden olduğunu bulamıyorum. Böyle saçma bi durum neden olmuş olabilir?
(5) 

Karantine sürecinde kendini geliştirenler

valarmurgulis #1419873 
Ne kadar zaman oldu bilmiyorum ama en az 1 aydır evdeyiz. Ben bu sürede kendimi geliştirmeyi düşünüyordum ama bugün kendime baktığımda kendime kattığım bir şey göremedim. Siz de durumlar nasıl, herhangi bir konuda kendinizi geliştirdiniz mi? Evet ise hamgi alanda?
(3) 

Bu Türk Telekom benimle dalga mı geçiyor?

valarmurgulis #1416602 
7 8 aydır nakil olmayan bir internetim var. Bunun için ev değiştirdim ama yine olmadı. Uzun bir süre vazgeçtim, corona yüzünden ailrmin yanına gelince barş buraya nakil edeyim dedim. Başvurdum sorun yok ama bugün aradım kendilerini olumsux sonuçlandığını söylediler.nedeni bilinmiyor, bana kesinlikle haber verilmiyor. Her ay 1 mb bile kullanmadığım faturayı da ödetiyorlar bana. Valla elime bi türk telekom çalışanı geçse döveceğim, o derece sinir ettiler beni. Napayım ben kafayı yicem.
(1) 

İnternet nakil sorusu

valarmurgulis #1415824 
Başka bir şehirde 6 7 aydır kullanmadığım(dolandırdılar biraz beni) ama faturasını ödediğim bir internet hattım vardı. Bugün aklıma geldi ve hattı ailemin olduğu eve taşımaya karar verdim. Tüm faturaları ödedim ve nakil başvurusunda bulundum. Perşembe gününe randevu oluşturuldu. Altyapı sorunu yok. Yalnız benm modem diğer şehirde, arkadaşımın modemini alsam kablo gelince bilen biri bağlasa olur di mi?
(5) 

Bomboş geçecek 4 5 ay

valarmurgulis #1415106 
Corona yüzünden tatil uzayacak gibi geliyor ve bu süre en az 4 5 ay olacak gibi görünüyor. Dışarı da çıkamıyoruz, tüm gün nerdeyse bomboş duruyorum. Ben de bu süreci değerlendireyim dedim ama napacağımı bilmiyorum. Bir tane enstürman öğrenmek istiyorum ama karar veremedim bir türlü. Sizin öneriniz nedir? Buna ek olarak işime yarayacak evde öğrenebileceğim bir şeyler var mı?
25 yaşındayım, sınıf öğretmeniyim.
(7) 

Araba muayenesi

valarmurgulis #1414138 
Yarın arabanın muayenesi var, dikkat etmem gereken neler var? Buna kesin dikkat et, yoksa kalırsın dediğiniz mimik şeyleri bekliyorum.
(2) 

Animasyon yapmayı öğrenmeye çalışmak

valarmurgulis #1413670 
Merhabalar,
Bu boş günlerde bir şey öğreneyim dedim ve ilerde işime de yarayacak animasyon yapmak geldi. Var mı böyle bi program ve derslerini alabileceğim bir site?
(2) 

The platform hakkında soru(spoiler)

valarmurgulis #1412721 
Filmi az önce 2.defa izledim, çocuğunu arayan kadından bahsedilirken oğlu olduğu söyleniyor ama filmin sonunda kız çıkıyor. Dublajda mı hata var yoksa o çocuk alakasız biri mi?
(9) 

Corona kehaneti

valarmurgulis #1412226 
2013 de ölmüş bir adamın kehanetini şimdi okuyabildim. Böyle şeylere hiç inanmıyorum ama adam yazmış yani. Tamamen tesadüf demek istiyorum ama yine de bişeyler eksik gibi. Siz ne düşünüyorsunuz bu kehanetle ilgili? Ekşide başlığını bulamadım.
(1) 

Fare kopyalama programı mobil

valarmurgulis #1412027 
Bilgisayarda faare ile yağtığımız şeyleri kopyalyıp, bunu tekrar ettiren bi ton program var. Bunun mobil için olanı var mı?
(5) 

Evde üretilecek bir şeyler

valarmurgulis #1411982 
Kendimizi eve kapadık ve bu biraz sürecek gibi duruyor. Bu sürede evde üretebileceğimiz neler yapabiliriz? ahşap oyma gibi ama daha yapılabilir.
(4) 

Okuduğum şeyi unutmak

valarmurgulis #1409696 
Ekşi şeylerin çoğunu okumuşumdur. Sözlüğün de güzel başlıklarının belirli kısımlarını okumuşumdır. Bazen aynı şeyi görüyorum yazının hepsini okumadan kesinlikle hatırlamıyorum ya da hatırlasam bile okuduğumu sonumu hatırlamıyorum. Dikkatimi çekmiyor da değil ama yok hatırlamıyorum. Genel olarak unutkan biriyim zaten. Bu bi sorunun habercisi olabilir mi? Yaş 25
(3) 

Sporda sakatlanma

valarmurgulis #1409325 
1 kaç haftadır spora gidiyorum. Ptesi günü omuz çalışırken 8.tekrarda boynumu zorladığımı fark ettim ama son 2 diyerek devam ettim. 9 da daha çok ve 10 da çok daha fazla zorladım. Hareket bitince bişeyler olduğunu anladım ama sıcak olduğu için çok acımadı. Spordan eve geldim soğudukça acı arttı. Duş alamayacak seviyeye geldim en iyisi uyuyayım geçer düşüncesiyşe zar zor yatağa girdim. Tüm uyku pozisyonlarını denedim ama acı git gide arttıüı için gece yarısı acile gittim arkadaşla. Acilde anlattım kas gevşetici iğne yaptılar. İğne ile acı biraz azalınca eve gelip hemen uyudum. Sabah acı hala devam ediyordu, hemen eczaneye gidip kas gevşetici aldım.2 gündür kullanıyorum acı baya azaldı ama hala sağ kolum ve boynum rahatsız. Bugün de spor günü ve ben gitsem mi diye düşünüyorum. Gitsem çok zarar verir miyim kendime dikkatli çalışarak?
(1) 

Öküz gibi yedim ama zayıfladım

valarmurgulis #1408127 
1 hafta önce spora başladım. Bununla birlikte öküz gibi yemeye de başladım. Normalde ev arkadaşımın yarısı kadar yiyen biriyken 1 haftadır ondan çok daha fazla yiyorum. (ev arkadaşım kilolu ve iyi yer). Şöyle besleniyorum baya sağlam kahvaltı, orta derece bi öğle yemeği ve baya etli bir akşam yemeği, arada da abur cubur. Bugün spora gittim tartılayım dedim bir de ne göreyim 1 kilo vermişim. Nasıl oluyor bu?
185 boyunda 75 kilo bir erkeğim.
(11) 

Ezel dizisi

valarmurgulis #1392599 
Bir kaç yerden iyi bir dizi olduğunu duydum. YouTube da karşıma çıkınca da izleyeyim dedim. 7 bölüm oldu ama sıkıldım şimdiden. İlk bir kaç bölüm güzeldi sadece. Sonrası sıkıcı oldu. Sorum şu, izlemeye değer mi bu dizi yoksa gerek yok mu?
(4) 

Trick

valarmurgulis #1390938 
Son günlerde duymaya, görmeye başladığım bir kelime bu. Ne olduğunu anlayamadım bir türlü. Başına başka kelimeler de geliyor bazen. Tam olarak ne demek bu trick?
(7) 

Sosyal medya

valarmurgulis #1390487 
Çektiği sıradan birfotoğrafı hem instagram hem WhatsApp hem de face de paylaşanlar ne amaçlıyor acaba?
(1) 

Ameliyatlardaki risk oranı

valarmurgulis #1390184 
Doktorlar ameliyattan önce bilmem yüzde maçlık bir risk oranı var diyor. Bunu neye göre belirliyorlar.daha önceki benzer ameliyatların oranları mı yoksa farklı bir şey mi?
(1) 

Öğretmenlikten müdür yardımcılığına geçiş

valarmurgulis #1388078 
Bir köy okulunda müdür yetkili öğretmenim. 1 yılı geçti. Çoğunlukla tek başıma çalıştım okulda. Zaten şu an 16 öğrencim var. Tek başımayım ve çok sıkılıyorum. Köyü, köylüleri hiç sevmiyorum, öyle TV'lerde gördüğünüz gibi öğretmeni çok seven değer veren tipler değiller. Sorsan hepsinin 100 lerce dönüm tarlaları, inekleri vs var ama öğrencilere gelince dünyanın en fakirleri oluyorlar. Kalemlerini defterleri kendim alıyorum. Mont ve botu burdan toplamıştım. Köy de biraz sorunlu, geçenlerde birbirlerini vurdular. Öğrencilere gelirsek onların algıları çok kötü. Çünkü Türkçe'ye yarım yamalak yeni yeni öğreniyorlar. Yine de öğrencilerle Bi sorunumuz yok gayet iyi anlaşıyoruz.

Bugün ilkokul ortaokul birleşik olan büyük bir köy okulunun müdürü ile konuştum. Okullarına müdür yardımcısı eksiği var. Oraya gideyim mi ne dersiniz? Müdür yardımcısı olmanın ne gibi avantajları ve dezavantajları var?
(8) 

Bir türlü geçmeyen aft

valarmurgulis #1387085 
Alt dudağımın iç tarafında neredeyse 1 aydır geçmeyen aft lar var. Hastaneye gitmek istemiyorum ama geçecek gibi de durmuyor. Ne yapayım var mı bildiğiniz Bi çözüm?
(3) 

duyurunun üstte kalmasını rica etmek için kiminle iletişime geçiyorduk?

valarmurgulis #1387044 
soru başlıkta.
(4) 

Hiç ya yanlış düşünüyorsak dediğiniz oluyor mu?

valarmurgulis #1385622 
Şu reddit ile ilgili yazıları okudum. Genel olarak onlar manipüle edilmiş deniliyor. Peki biz manipüle ediliyor olamaz mıyız? Nerden biliyoruz haklı olduğumuzu?
(2) 

Son 1 saatteki bildirimler

valarmurgulis #1382456 
Bu bildirimlere acilen ulaşmam lazım çok önemli.
Telefon Android. Nette yazan yöntemi bir türlü yapamadım. Söylenen uygulamalar da yüklendikten sonra ki bildirimleri gösteriyor.
(5) 

aliexpresden getirilen ürün

valarmurgulis #1380837 
aliexpresden telefonum için ekran alacağım. çok sürer mi gelmesi?
(git: tr.aliexpress.com )
(3) 

win 7 pc ye instagram yükleyebilir miyim?

valarmurgulis #1380823 
telefonum kırıldığı için bi süre pc den instagrama girmem gerekiyor. var mıdır böyle bi uygulama? (bilgisayarı android yapan uygulama olmuyor)
(1) 

p20 pro ekran kırılması

valarmurgulis #1380755 
gül gibi telefonumun ekranı kırıldı. telefoncular ve huawei servisi 1300 lira gibi bir fiyat verdiler. aliexprese baktım çok daha uyguna var.
(git: tr.aliexpress.com )
300 ile 500 lira arasında bir fiyatı var ama benim hangisini almam gerekiyor bilmiyorum. bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

ek olarak bununla hiç uğraşmayıp direk huawei servisine göndersem nasıl olur? asslında maddi durumun bu ay sıkıntıda yoksa direk bu yolu seçerdim.
(2) 

Sözlüğe debe gelmiş!

valarmurgulis #1377923 
Sözlüğe tekrardan debe gelmiş. Ne zaman oldu bu olay, hiç duymadım tesadüfen denk geldim.
(6) 

Bu adama napayım?

valarmurgulis #1377407 
Dün normal yolda araba sürerken yaşlı amcanın biri birden kapısını açtı ve bizim arabanın dikiz aynasını kırdı. Durduk geldi özür diledi, hatalıyım ne gerekiyorsa yapacam dedi. Beni takip edin dedi. Aldı bizi eskiden çalıştığı Renault servisine götürdü. Bizim araba focus. Basit bir şey olduğu için yaparlar dedim. Arabayı verdim 2 3 saat sonra almaya gittik yapmışlar bantlı olduğu için detaylara bakamadım. Sabah bantları kaldırınca eski dikiz aynasının takıldığını ve içine saçma sapan Bi cam takıldığını gördüm. Ek olarak aynanın otomatik şeri de çalışmıyor. Renault servisine geldik biz bişey yapamayız, rica üzerine yaptık dediler. Yaşlı adamı aradık etikten bahsetmeye başladı. Yapmışım daha ne bekliyorsunuz diyor. Ek olarak siz hızlısınız bana çarptınız dedi ve kapattı. Elime geçse yaşlı filan demem dövücem de bulamam adamı. Polise gitsem ne yapacak ki polisler. Saçma sapan Bi durum. Siz olsanız naparsınız?
(11) 

Bir kız kaç dk beklenir?

valarmurgulis #1376991 
10 dy ya oradayım dedikten kaç dk sonra bekleme bırakılmalı?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık