Yarın arabanın muayenesi var, dikkat etmem gereken neler var? Buna kesin dikkat et, yoksa kalırsın dediğiniz mimik şeyleri bekliyorum.




 

Kendi sitesinde yazıyor tek tek. Oradan bakın en sagliklisi.
Plaka mühim.. Plaka da vida deliği varsa kalırsınız.

kisa

farlar, park lambaları, fren lambaları kısaca yanması gereken bütün ışıkları kontrol etmelisin. bir kere bu yüzden dönmüştüm. sırf rahatlığımdan bakmadım. ilkyardım çantası, yangın söndürme tüpü vs kontrol ediliyor. egzoz ölçümü yenilenmesi gerekiyorsa önce ona giriyor araç. bunun ekstra ücreti var.

ofelia

yangın söndürme tüpü son kullanma tarihi

porn star

Yangın söndürme tüpü
Yedek lastik

silah taciri

1. Farlar, lambalar kısacası plaka aydınlatması dahil bütün aydınlatmaların çalışıyor olması lazım. Ayrıca renkli ampüllerin (fren, sinyal) renginde olması lazım.

2. Ön takım ayarı (rot&balans)

3. Lastikler yeni olmalı

4. Emniyet kemerleri çalışır durumda olmalı

5. Cam fıskiyeleri çalışır durumda olmalı

6. Frenler sağlam ve sağlıklı çalışıyor olmalı

Bu saydıklarım aklıma gelen ağır kusur sebepleri. Muayene öncesi aracınızın rot balans sistemini kontrol ettirin. Aydınlatmalarınızı ve latiklerinizi kendinizde kontrol edebilirsiniz. Frenlerinize güvenmiyorsanız fren testi yaptırabilirsiniz.

acebi

Yangı tüpü ve ilk yardım çantası kesinlikle şart değil, olmadığı not ediliyor hafif kusur sebebi, bunlar yok diye muayeneden kalmazsınız.

Sizin bireysel olarak yapmanız gereken tek şey aydınlatmaları kontrol etmek, tümünün çalıştığından emin olun, yanmayan ampül varsa gitmeden değiştirin.

Aracınızın yaşı 15+ değilse frende vs kolay olay sorun çıkmaz, ön takımda ciddi bozukluk varsa muayeneye gitmeden siz de fark edersiniz zaten.

Muayeneye hazırlık, ön muayene gibi kavramlar saçma ve para tuzağı, zaten bir eksiğiniz varsa ve ağır kusur sebebiyse 1 ay içinde bunu düzletip geri gelmenizi istiyorlar, 2. muayene de ücretsiz.

John Bloor

Ödeme nakit oluyor. Kart yok.

Bir de kimliğin olması gerekiyor yanında. Komik ama ben oradayken yarım saat içinde 3 kişi geldi, kimliği yanında yok diye işlem yapamadı.

Kimlik dediğim, nufüs kağıdı, ehliyet veya pasaporttan herhangi bir yeterli. Hiçbiri yoktu bu insanlarda.

burfak
1

mobil görünümden çık