(4) 

Bu senaryo nasıl olmuş?

valarmurgulis #1254579 
Öncelikle seneryo değil filan deneyim. Elimden geldiğince yazdım. Gördüğünüz eksiklikleri filan yazarsanız çok sevinirim. Ya da ekleme yap dediğiniz yer varsa onu da söyleyin. Oynayacak öğrenciler 3. Sınıf.
-- sabah uyandığımda vayy be ne zekice şeyler düşünmüşler demek istiyorum--

Çok mutlu bir aile varmış. Aile fakir ama huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürürlermiş. Bu ailenin tatlı mı tatlı bir kız bir de erkek çocuğu varmış. İki kardeş birbirini çok severmiş. Derslerinde başarılı olan bu iki kardeş eve gelince önce ödevlerini yapar sonra türlü türlü oyunlar oynarlarmış.
Bir gün okuldan eve gelen iki kardeş derslerini yaptıktan sonra oyun oynamaya başlarlar. Oyun sırasında çok iyi anlaşan iki kardeş küçük bir şey yüzünden tartışmaya başlamışlar. Bu tartışma giderek büyümeye başlar ve kavga etmeye başlarlar.
Baba ve anne gelir ve çocuklarının kavga etmelerini çok şaşırır. Onları zar zor ayırdıktan sonra ne oldu diye sorar. Çocuklar hala birbirlerine bağırıyordur. Annesi oğlunu babası ise kızını alıp başka bir odaya sakinleşmeleri için götürür. Anne oğluna ne olduğunu sorar ama cevap alamaz. Baba aynı soruyu oğluna sorar ama o da cevap alamaz. İkisini odada bıraktıktan sonra kendi aralarında ne olduğunu konuşmaya çalışırlar ama bir türlü ne olduğu ile alakalı bir şey bulamazlar. Biraz sonra çocukları kontrol etmeye gittiklerinde ikisinin de uyuduğunu görürler. Sabah konuşmanın daha doğru olacağını düşünüp ikisini de yatağına yatırıp uyumaya giderler.


Sabah olunca iki kardeş uyanmış ve lavaboya yüzünü yıkamaya giderken karşılaşırlar. Birbirinin yüzüne bakmadan aynı anda lavaboya girmeye çalışırlar. Yine kavga etmek üzere olan iki kardeşi babaları görünce ayırır ve önce o lavaboya girer. Anne ise baba lavabodan çıkınca yine kavga etmesinler diye kız çocuğu yanına çağırır ve saçlarını tarar. Bu sırada baba lavabodan çıkar ve Ali lavaboya girer. Ali lavabo da elini yüzünü yıkadıktan sonra masaya geçer. Bu sırada arzu da elini yüzünü yıkar ve ailece masaya otururlar. Masa da anne neden kavga ettiklerini sorar. İki kardeş de sessiz kalınca baba konuşmaya başlar ve ikisinin kardeş olduğunu kavga etmemeleri gerektiğini, sorunları konuşarak eğer konuşarak halledemiyorsanız bizden yardım alarak çözülmesi gerektiğini anlatır. Tekrar ne olduğunu neden kavga ettiğini sorar ve tekrar cevap alamayınca anne ikisine boş bir kâğıt ve kalem verir. Ve bu kaleme ne sorun yaşadıysanız yazın der. İki kardeş de kâğıt kalemleri alarak bir şeyler yazmaya başlarlar. Yazdıkları kâğıdı masaya bırakarak otururlar. Kâğıdı alan anne baba kâğıtta yazılanları okur. Kâğıtta ikimiz de bisiklet istiyoruz ama biliyoruz ki babamız parası iki tane bisiklet almaya yetmez. Sadece bir tane alabilir ve Ali bisiklet mavi olsun arzu ise pembe olsun diye kavga ettiklerini yazmışlardı. Bunun üzerine babası dışarı çıkar ve marketten iki tane kumbara alır. Her birine 1 kumbara verir hanginiz daha çok para biriktirirseniz alacağımız bisiklet o renk olacak der. İki kardeş kumbaraları alır ve odalarına geçer. Her gün babalarından aldıkları harçlıkları kumbaralarını koymaya başlarlar.



Pazartesi günü okula giden iki kardeş derse girerler. Hala küslerdir. Hayat bilgisi dersinde aile içinde olması gereken sevgi saygı yardımlaşma ile ilgili bir konu işlenmiştir. İki kardeş dersi dikkatlice dinler ve eve gidince kendi odalarına geçip iyice düşünmeye başlarlar. Aslında ne kadar önemsiz bir şey için kavga ettiklerinin farkına varırlar. Ali tam parasını kumbarasına koyacakken ‘’aslında bisiklet Arzu’nun dediği gibi pembe olmalı. O daha küçük arkadaşlarının yanında güzel güzel binsin bisiklete ben zaten çok sevmiyorum binmeyi. Binmek istediğimde de pembe bisiklete binerim ne olacak’’ diye düşünür ve parasını alıp gizlice Arzu’nun odasına girip kumbarasına koyar. Arzu da biraz sonra tam parasını kumbaraya koyacakken ‘’ bisiklet aslında abimin de dediği gibi mavi olmalı. Ben daha küçüğüm istesem de çok binemem bisiklete ama abim arkadaşlarıyla bisiklete binip gezebilir. Hem zaten binmek istesem de mavi bisiklete binerim. Mavi bisiklet çok güzel ki ‘’ diye düşünür ve gizlice Ali’nin odasına gidip parayı Ali'nin kumbarasına koyar. Her gün iki kardeş paralarını alıp kendi kumbaralarına değil kardeşinin kumbarasına koymaya başlar. Kumbaralarını kontrol ettiklerinde ise paralarının nasıl arttığına bir türlü anlam veremezler. Günlerce bu böyle devam eder ve babaları bir gün yarın kumbaraları açacağım en çok kim para topladıysa onun istediği renkte bisikleti alacağım der. Son kez kardeşler birbirlerinin kumbaralarına para koymak üzere giderlerken yolda birbirlerine yakalanırlar. Birbirlerinin kumbaralarına para koyulduğunu anlayınca iki kardeş dayanamaz ve birbirlerine sarılmaya başlarlar. Bunu gören anne baba ise ikisini de sarılır. O gece ne olduğunu anlayan anne baba ikisinin biriktirdiği paraları açınca kumbarada bir sürü para biriktirildiğini görür. Bunun üzerine her iki kardeşe de birer bisiklet alır. İki kardeş mutlu bir şekilde bisikletlerine binerek mahallede tur atarlar. MUTLU SON (
(4) 

Senaryo yardımı

valarmurgulis #1254340 
Sınıfta oynatacağım tiyatro için özgün bi fikir arıyorum. Konu değerler eğitimi. Bana sadece şöyle şöyle olsun bitişi şu olsun deseniz bile yeter. Yaratıcı pratik zekalar yardım edin bana.
Değerler eğitimi:Bir toplumu meydana getiren bireylerin yaşam içerisindeki davranışlarını sorgulayan, insanları olumlu yönde destekleyen ve daha güzel, yaşanabilir yarınlar için insanda bulunması gereken evrensel değerlerdir.
(3) 

Vodafonedan gelen reklam msjları

valarmurgulis #1253797 
Vodafondan günlük en az 10 15 tane şu mesajdan geliyor.
5190 tek kullanımlık şifrenizi web sayfasındaki alana girerek Digital Hub hizmeti icin servis aboneliğinizi bşlatabilirsiniz. Abonelik ucreti Aylık vergiler dahil 56 TL olarak bakiyenizden düşülecektir. PAYGURU MH 0850 210 76 34 & Vodafone MH 542 B003
Payguruyu aradım vodafonu arayın diyor. Vodafone yi arıyorum müşteri hizmetlerine bağlanamıyorum. Ne yapayım?
(15) 

Basit tiyatro senaryo

valarmurgulis #1253195 
Merhabalar
Okulda değerler eğitimiyle ilgili en fazla 10 dklık bir tiyatro yapmamız istendi. Ben de yapıyorsak güzel yapalım 10 yıl sonra da öğrencilerin akıllarında kalsın istiyorum. Şöyle yaratıcı güzel bi seneryo yazsak bunu nasıl yapacağımı ablatsanız yardımlaşsak buradan güzel olurdu. Yardım eder misiniz?
Not: öğrenciler 3. sınıflar
(4) 

Sınıf kitaplığı oluşturmama yardım eder misiniz?

valarmurgulis #1252900 
Günaydınlar
Sınıfımda yeteri kadar kitap yok.Olanların çoğu da ilgi çekici değil maalesef. Elinizde bulunan 3. Sınıf çocuklarına uygun olabilecek kitap ve ya dergilerinizi bana yollayabilir misiniz? Teşekkür ederim.
Not: moderatörlerden ricam biraz yukarda kalırsa çok sevinirim.
(5) 

Bu cümle doğru mu?

valarmurgulis #1252359 
Öpüp öpmememe mi bağlı ?
Öpmememe nasıl bir kelime oldu böyle? Kafam karıştı.
(3) 

Hepatit taşıyıcısı

valarmurgulis #1251634 
Az önce biriyle tanıştım. Çok iyi biri baya kaynaştım. Hepatit taşıyıcısı olduğunu söyledi.baya tehlikeli bir hastalık. Ben bu kişiyle buluşunca ne yapayım neye dikkat edeyim?
(4) 

Hangi aşıları olduğumu nasıl bilebilirim?

valarmurgulis #1251633 
Küçükken hangi aşıları olduğumu hangileri olmadığımı nasıl bilebilirim. 23 yaşındayım o yıllarda bilgisayara kaydediliyor diye düşünüyorum. Bir yolu var mı bunun?
(9) 

Çok içince yaptığınız salaklıklar

valarmurgulis #1251246 
Hayatımın hiç bir zamanında çok fazla içtim denilmez. Dün malum yılbaşı herkes abartmış içmeyi. Ama biz arkadaşlarla elimizi bile sürmedik. Neyse 12 den sonra dışarda dolaşırken genç çocuğun birinin sarhoş sarhoş bağırdığını kendini yere attığını filan gördük. Normal abartılmış sarhoş hali işte. Yaklaştıkça ne söylediğini anlamaya çalıştık. Herhalde sevgilisinin adını söylüyor diye düşünüyordum ki küçük çaplı bir şok yaşadık. Antepspor diyordu. Emin olamadık bi kaç kez daha dinledik.Antepsporu kimse kapatamaz diyordu. Arkadaşlarıyla omuz omuza girdiler oley oley okey okey şampiyon antepspor diye bağırmaya başladılar. İçince bu kadar saçmalanabilir mi? Ya da bir insan neden içince aklına antep spor gelir agagssds
(8) 

Yılbaşında yalnız kaldım

valarmurgulis #1251014 
Arkadaşlarla gecen hafta plan yaptık birlikte takılacaktım ama bazı nedenlerden iptal oldu. Kız arkadaşım evde ailesiyle takılıyor. Diğer arkadaşlar da dolu diyelim. Anlayacağınız yalnız kaldım. İlk kez yalnız girmeyeceğim ama bu yılbaşı eğlenmek istiyordum doyasıya. Ama olmadı. Ne yapayım? Moralin bozuldu
(8) 

Siz olsaydınız napardınız?

valarmurgulis #1247150 
m.haberturk.com erkek halimle ağladım gece gece. İnsanlık bu kadar düştü mü cidden.

Not:Ekşi de başlığı varsa yollayabilir misiniz ?
(12) 

Ton balığı

valarmurgulis #1246479 
Hayatımda bir ilki gerçekleştirdim ve ton balığı aldım. Makarna ile yemeyi düşünüyorum. Ama kapağını açar açmaz kötü bi koku aldım. Tadı pişince düzeliyor mu bunun. Yoksa berbat olmaya devam mı edecek?
(10) 

Nasıl aşık oluyorsunuz?

valarmurgulis #1244945 
Merhabalar, bayadır düşündüğüm bir sorunum var. Aşık olamıyorum. Ergenlik dönemini saymazsak bir kıza karşı çok çok etkilendiğim olmadı. Çıktığım kızlarla belki zamanla olur diye çıkıyorum ama bir türlü olmuyor. Siz nasıl aşık oluyorsunuz? Ne tavsiye edersiniz?
(5) 

Yarın ilk öğretmenler günüm

valarmurgulis #1241938 
Ve ben çok heyecanlıyım. 6 da uyanacağım ama uyuyamıyorum. Ne oldu bana sizce ?
(3) 

3d yazıcı yapma

valarmurgulis #1236505 
Bugün okulda bir hocanın 3d yazıcı yaptığını öğrendim. Yaptığım araştırmalar sonucu bir kaç siteye ulaştım yapılabilir gibi ama çok masraflı duruyor. Yapan var mıdır sözlükte yapmaya değer mi fikir verebilir mi?
(2) 

Fotoda kapalı gözü açma programı

valarmurgulis #1235583 
Merhaba
Çektiğim çoğu fotoğrafta gözlerim ya kısık ya da tamamen kapalı çıkıyor. Bu fotoğraflarda gözümü açacak bi program var mı?
(2) 

29 Ekimle ilgili video

valarmurgulis #1235495 
merhabalar
3. sınıfa giden öğrencilerime pazartesi günü 29 Ekim ile ilgili bir video izletmek istiyorum. çok uzun olamak koşuluyla anlayabilecekleri dilde her video olur. Yardımlarınızı bekliyorum.
(3) 

Şunu çevirebilir misiniz? Basit bi çeviri

valarmurgulis #1235392 
Soru başlıkta.
(1) 

Android facebook uygulaması

valarmurgulis #1225554 
Yaklaşık 1 hafta önce filan gelen son facebook güncellemesinden sonra uygulama berbat duruma geldi.uygulamaya giriş yaparken çok kasıyor ve genelde kendiliğinden kapanıyor. Bu sorunu yaşayanınız var mı yoksa bir tek ben mi yaşıyorum bu sorunu?
Diğer uygulamalarda böyle bi sorun yok ve tel casper VIA v9
(4) 

birbirinin aynısı fotoğrafları bulma

valarmurgulis #1224521 
merhaba arkadaşlar
yaklaşık 4 5 yıldır fotolarımı biriktiren biriyim. ama şu an biriktirdiğim yer resmen karmakarışık. bazı fotoğraflar 3 4 kere atılmış. bunlarını nasıl bulup silebilirim. var mıdır programı. daha önce buna benzer bi sorunu olan biri paylaşım yapmıştı ancak tüm aramalarıma rağmen bulamadım.
(10) 

protein tozu mu karbonhidrat mı?

valarmurgulis #1222519 
merhaba arkadaşlar
yaklaşık 2 yıldır ara ara spora giden biriyim. kilom çok kötü olmasa da eksiğim var biraz. kilo almak istiyorum. sizce hangisini almalıyım? ve önerdiğiniz marka var mı ?
(4) 

Bu hangi film?

valarmurgulis #1219966 
Fotoğraftakiler hangi filmden? Acil lütfen
Eğer film değilse ne?
(3) 

askerlik erteleme

valarmurgulis #1207682 
merhaba arkadaşlar ben 1 kaç hafta önce üniversiteden mezun oldum.
e devletten askerlik durumumu sorgulayınca 2020 ye kadar tecilli olduğumu gördüm. yalnız şöyle bir not var okulun bitmesi durumunda 2 ay içerisinde şubeye gelin diyor. fotoğrafı atıyorum. ne yapmam gerekiyor en azından şimdilik askere gitmemek için?
(6) 

kuşumuz hastalandı

valarmurgulis #1207104 
Yaklaşık 1 ay önce evimize davetsiz misafir olarak gelen bu kuş evimizin vazgeçilmez bir üyesi oldu. Ama bu sabahtan beri çok hasta gibi.çok az ötüyor ve baya halsiz duruyor. Sadece ben değil evdeki herkes hem fikir hasta olduğu konusunda. Türünü ve ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim
daha detaylı görmek isteyenler için kısa video linki : dosya.co
123   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık