Küçükken hangi aşıları olduğumu hangileri olmadığımı nasıl bilebilirim. 23 yaşındayım o yıllarda bilgisayara kaydediliyor diye düşünüyorum. Bir yolu var mı bunun?




 

rez. ben de merak ediyorum hocam. bir sonuç bulabilirsen benimle de paylaş lütfen.

umutlarivarolankisi

Doğum yerini bilmiyorum ama büyük şehirlerde 1984 veya 1987’den itibaren aşı karnesi ıygulaması varmış. 1990’dan sonra tüm Türkiye’ye yayılmış. Ailede aşı karnesinin kopyası olması gerekiyor. Ben 1983 doğumluyum, aşı karnem yok ve 6 sene önce İspanya’ya giderken aşılarımı kanıtlamam gerekti. Kanıtlayabilmek için de bazı aşıları yeniden oldum ve belge aldım “Bu aşılar olunmuştur” diyen. Onunla da sağlık raporu aldım. Geçen sene de yine yurtsışındaki iş için aşı kanıtı gerekti. Bulunamayınca oradaki geçerli bir kurumda testler yapıldı. Kabakulak bağışıklığım yeterli çıkmadı ve hepatit bağışıklığım hiç çıkmadı, o aşıları orada tamamladılar. İki durumda da kanıtlayacak bir yer bulamadım.

aychovsky

Aile hekiminize danışacaksınız, o kayıtlara ulaşabiliyor

damba

emin olmamakla beraber aile hekimliklerinde veya toplum sağlığı merkezlerinde yapılan kan ve idrar testleri ile bir kısmı anlaşılıyor diye biliyorum.

iwillsee
1

mobil görünümden çık