25 yaşında erkek kişisiyim. Bu yaşıma kadar herhangi bir şeye alerji olmadım. Ama son 3 4 aydır ara ara birden kaşınmaya başlıyorum. Çok büyütmedim bunu ama son 1 kaç haftadıe hergün 1 kaç defa birden heryerim kaşınmaya başlıyor. 1 kaç dakika sürüyor bu ve çok abartı bi kaşınma değil. Kendimi tutabiliyorum. Yediğim bir şeyden olduğunu düşünmüyorum çünkü yediğim bir şey yok. Az önce yine oldu mesela, düşünüyorum düşünüyorum neden olduğunu bulamıyorum. Böyle saçma bi durum neden olmuş olabilir?




 

hayatında önemli değişiklikler olduysa ya da hayal ettiğin gibi gelişmiyorsa, vücudun tepki vermeye çalışıyor olabilir.

silver apple

@joel yiyorum tabi ama kaşınmanın olduğu zamanlarda hiç olmuyor bu onu demek istedim.

valarmurgulis

Alerjinin yaşı yok ki, herhangi bir zamanda alerji sahibi olup herhangi bir zamanda varolan alerjinden kurtulabilirsin. Tamamen vücudun ve bünyen ile alakalı.

sytemofadownmanyagi

polen alerjisi 20'li yaşlarda başlar. bir belirtisi de kaşınmadır. ama 4 aydır oluyorsa polen değildir. son birkaç haftadır yoğun olarak var polen.

şeker yükselmesi de kaşıntı yapabilir. kolesterolde de olduğunu duymuştum. bi kan tahlili işe yarayabilir.

lovemyself

Belli bir yaştan sonra aniden çıkan alerjiler var. Bir arkadaşımın balık alerjisi aniden, hem de teknede tatildeyken çıkmıştı. Apar topar hastaneye zor yetiştiler. Ben çocukluğumdan beri kedi bakarım & severim son 5 yıldır başladı kedi tüyüne alerjim. Evde kedi var üstelik, ömrü / ömrüm yettiğince de bizimle kalacak. Ama maalesef artık sarılamıyorum kediciğime. Sevdikten sonra hemen ellerimi yıkamam gerekiyor. Yok unutur da yüzüme sürersem ellerimi derim parça parça kabarıyor. Yazları bizim evde 3 kedi oluyor, o zaman da burnum tıkanıyor.

SiyamkedisiZorro

Benim de 25'te alerjik rinitim çıktı. Artık ilaç bile fayda etmiyor. Senin yine iyi, sadece kaşıntı varmış.

nothing in my way
1

mobil görünümden çık