(1) 

trumpa medya tepkisi

atcapar #1160773 
son 2 haftadir bizim haber sitelerinde surekli trump aleyhine haberler yapiliyor, bunun sebebi nedir? Obama ile aramiz iyi idi trump gelince kotu mu olacak ki bu tarz haberleri yapiyorlar simdiden halkimiz alissin diye? mesela milliyette okudum az once haber basligi su sekilde; resmen ilan etti... Korkulan oldu, herkes sokta. haberi bi actim trump meksika sinirina duvar oruyor. Neden bu haberi kotu bi sekilde gosteriyorlar? Bizi ilgilendiren bir durum yokki sanki ben tarafli haber sunduklarini goruyorum surekli trumpa karsi kotu bir tutum var. Sebebi nedir?
(6) 

marketler kendi markasini nasil uretiyorlar

atcapar #1160109 
Buyuk marketler ornegin migros, carrefour kendi markasinin isimleri ile urun satisi yapiyorlar mesela ay cicek yagi olsun, sut olsun, kahve olsun, cay olsun...vs daha uygun fiyata satiliyor.Benim sormak istedigim soruya gelince mesela migros kendi markasi adina kahve yaptirtmak istiyor gidip kahve uretimi yapan yerler ile mi gorusuyor yoksa kendisine ait kahve uretim yeri mi vardir bunlarin? Sistem ne sekilde isliyor?
(1) 

bu iphone bir apple kimliğine bağlı

atcapar #1159490 
Merhabalar iphone 5s var bu hatayi aliyorum telefonu acamiyorum sifirlamis benim kardesim telefonu simide de acamiyorum. ekranda soyle yaziyor; bu iphone bir apple kimligine bagli bu iphone u ayarlamak icin kullanilmis olan apple kimligini ve parolayi girin. Ancak sifreyi unuttuk. Nasil bu sorunu cozebilriiz?
(2) 

apple hesabi

atcapar #1159202 
kredi kartsiz laptoptan apple hesabi nasil acabilirim?
(1) 

playstation 4

atcapar #1156602 
her 3 ayda bir kartimdan uyelik icin para cekiyor. Bunu kapatmanin bir yontemi varmidir?
(2) 

garanti bankasi

atcapar #1156112 
garanti bankasi atm den para cekecegim en fazla kac tl limit veriyor atm den cekerken? 4 bin tl ye yakin para var onu ceksem belirli bir komisyon alir mi atm fazla cektin diye?
(1) 

vatandaslik veren ulkeler

atcapar #1155971 
Sizce dunyada gelismis- gelismemis ulkelerden en kolay hangisi vatandaslik veriyor? Sartlari nelerdir?
(3) 

turkcell superonline hiz testi

atcapar #1155124 
Superonline fiber internet 100Mbps Akk 250 gb kullaniyorum. Evde 5 kisi internet kullaniyor az once internet hiz testi yaptim sonuclar su sekilde;

PING: 6 ms

DOWNLOAD: 5.04 mbps

UPLOAD: 4.92 mbps

Bana kotu gibi geldi ben pek anlamam bu hiz seylerinden. Sizin degerlendirmenizi istiyorum. Sonuc kotu mu ?
(2) 

telefon actirmak

atcapar #1154465 
yurtdisindan bir misafirim gelmisti telefonu kapandi yabanci kendisi. Yabancilar telefonu nasil actirabilir? Turk vatandaslari icin ptt ye gidip e devlet sifresi alip internetten uzerinden yaptiriliyordu 129 tl vergi odeyerek pasaport son giris 1 ay damgasi ile. Peki yabancilar icin surec nasil isliyor?
(1) 

Yeni kimlikler

atcapar #1154071 
yeni kimlik basvurusu yapan var mi aranizda? internetten sitesine girdim randevu bolumune ilerle diyorum ilerlemiyor site sanirim coktu site yoksa sabah erkenden mi almak lazim randevuyu?
(1) 

facebook messenger

atcapar #1153583 
Garip bir durum ile karsi karsiyayim soyle ki daha once mobilden facebook messanger den fotograf gonderdigim kisiler ile konustugumda sohbetteki fotograflar otomatik olarak telefona kaydoluyor. Ben adama 3 ay once falan bir kac fotograf gondermistim facebook messengerden simdi sesli arama yaptiktan sonra o resimler benim telefona otomatikmen kaydoluyor. Bunu bir kac arkadasim da yasadim. Neden boyle oluyor? Nasil kapatabilirim bunu?
(9) 

yaya gecidi

atcapar #1152665 
Avrupa ulkelerinde oldugu gibi yayayi gorunce durup yol verme seysi Turkiye ye ne zaman gelecek? Turkiye yi gectim istanbulda baslar mi bu uygulama? Neden devlet boyle bi kural- kanun getirmiyor? Yaya gecidinde kac kere ezilmekten kurtuldum :) Avrupa bunu nasil basardi? Biz neden basaramadik?
(2) 

yabanci birisinin istanbulda calismasi

atcapar #1152310 
yabanci uyruklu bir arkadas ile bugun sultanahmet taraflarinda otellere gidip is basvurusu yaptik bir tane hotelin muduru dedi ki 1.800 tl veririm online oda satisi pozisyonu mu neydi tam hatirlamiyorum oyle bir isi olacakmis ingilizce gerekli dedi arkadas ingilizce biliyor. Biz sorduk sonra adama dedik ki yabanci uyruklu oldugu icin vize gerekli mudur vizeyi hallederiz ama bizim ile 2 sene is sozlesmesi imzalamasi gerekir dedi. Neden 2 sene is sozlesmesi istedi simdi bu adam? Diyelim ki arkadas isten 6. ayda cikti ne olabilir? Sizce 2 sene is sozlesmesi istemesi normal bir durummudur?
(4) 

Turkcellden vodafone gecmek

atcapar #1151338 
Su anda Turkcell faturali hat kullaniyorum. 6 ay once falan taahhut yaptim diye hatirliyorum musteri hizmetleri aramisti 1 sene boyunca size iste su tarifeyi su fiyata verecegiz 1 sene bize taahhut ediyormusunuz diye sormustu bende tamam demistim. Simdi de hattimi vodafone faturasiz a tasimak istiyorum ancak Turkcell den taahhutum oldugu icin ekstra bir masraf, ceza cikar mi? bir kac sorum daha olacakti;

1- 532 li faturali turkcell numaram var, vodafone faturasiz a gecince numaram degisecek mi?

2- Numarami tasimak icin sirasi ile ne yapmam lazim?

3- Vodafone yeni sim karti para ilemi verecek yoksa bedavaya mi?

4- Sizin eklemek istediginiz hocam su noktaya dikkat etmelisiniz dediginiz neler var?
(3) 

tasinabilir wi fi

atcapar #1150669 
1 ay sureligine baska bir evde olacagim orada modem falan yok. internetten arastirdim biraz su tasinabilir wi fi ler var cep te wi fi de deniliyor sanirsam. Cihazin icine sim kart takip internet ini kullaniyorsun. Vodafone sitesine baktim 24 ay taahhut ile maksimum 20 gb veriyor ama bana taahhutsuz, 20gb uzeri internet lazim. Aranizda tasinabilir wi fi kullanan varmidir? ne kadar oduyorsunuz ve kontratli mi degil mi? Hangi operatoru oneriyorsunuz?
(1) 

kan testi yaptirdim

atcapar #1147963 
kan testi yaptirdim sonuclara netten baktim simdi de hersey normal gozukuyor sadece su iki seyde sikinti var sanirsam birisini kirmizi ok ile asagiya dogru gostermisler diger bi tanesini ise ok ile yukariya dogru gostermisler. Bunlar ne anlama gelir?


MCV: 79.5

BASOFİL % 1.6

Yanina da normal degerlerini yazmislar. MCV icin normal degerler: 80-100, basofil icin normal degerler: 0-1

korkulacak bisey var mi sizce?
(4) 

telefon alma sorusu

atcapar #1146798 
Su anda elimde samsung s7 edge var cok memnunum telefondan ote yandan bugun lg v20 diye telefon tanitildi baktim biraz telefona internetten o da hosuma gitti siz olsaniz elinizdeki s7 edge satip lg v20 alirmiydiniz? artilari eksileri nelerdir?
(1) 

dolar cikar mi tekrar?

atcapar #1146686 
su anda elimde yaklasik 8 bin tl var dolara cevirmem lazim banka 3.49 dan aliyor ne yapmam lazim sizce? yarina kadar iner mi dolar ? bekleyeyim mi
(3) 

sirttaki sivilceler

atcapar #1146190 
sirtimda baya bi sivilce var banyo yaparken kese atsam gider mi? Duzenli de besleniyorum ama neden ciktigini bilmiyorum
(1) 

erkek icin lazer epilasyon

atcapar #1145992 
kolumda baya bi kil var lazer yaptirmak istiyorum nette fiyatlara baktim mesela soyle yazmislar tum kol 382 tl simdi benim anlamadigim her iki kol icin mi bu fiyat yoksa tek kol mu?
(3) 

araba tavsiyesi

atcapar #1145582 
40 bin tl ye kadar hadi olmadi en fazla 45 bin tl ye otomatik dizel ikinci el hangi araci onerirsiniz?
(2) 

samsung s7 edge guncelleme

atcapar #1145202 
az once telefonumu guncelledim ancak saati 1 saat ileri aldi telefon otomatik. Simdi de manuel olarak ayarlardan saati degistiremiyorum. Samsung kullanan arkadaslar bu durumu nasil hallettiler?
(6) 

Dolar neden yukseldi

atcapar #1145054 
son bir kac aydir dolar neden bu kadar yukseldi? Biraz uzak kaldim olaya :) madde madde yazar misiniz nedenlerini
(4) 

karisik sorular

atcapar #1144906 
1- Dunyanin cogu yerine gittim, gordum ama bizim memleket gibi yer gormedim nedeni ni soyluyorum. Turkiye de soyle bir sey var daha dogrusu Turk insaninda hep bir on yargi ile yaklasma. Mesala Araplar soyle kotu bir millettir zamaninda bizi arkamizdan bicakladir, sattilar falan ama ben cogu Arap vatandasi ile tanistim konustum hic biri boyle dusunmuyor dahasi adamlar Turkiye yi ve Turk insanini cok seviyorlar. Arap insanindan kastim Sudiler, Dubai ler, Suriyeliler, Yemenliler bu 4 arap ulkesi insani ile tanistim konustum hepside iyi dusunuyorlar bizim hakkimizda. Neden Turkler Araplara dusmancil yaklasiyorlar? Arastirmadan, bilmeden, gormeden sadece tarih ogretmenlerinin anlattigi bir soz ile bu adamlara dusman oluyorlar. Bence bu yaklasim cok sacma.

2- Orta asya Turki cumhuriyeti vatandaslari ile cok tanistim gittim cogu orta asya ulkelerine. Kazakistan, Turkmenistan, Ozbekistan a gittim hic biri de Turk insani gibi dusunmuyor. Mesela Turkiye de soyle bir yaklasim tarzi var ayni kokenden geliyoruz onlarda Turk soyundan geliyorlar birlik kurmamiz lazim ne bileyim Turancilik fikirleri falan ama adamlarin bundan haberleri bile yok onlar Ruslara daha yakinlar. Acikcasi bizim ulkeyi tinlamiyorlar bile hepsi icin bisey diyemem tabi benim tanistigim gordugum insanlar boyleydi :)

3- Bu ulkede siyaset cok on planda kimin ile konussam konu en sonunda ya siyasete geliyor ya da dine. Konu bi sekilde baglaniyor siyasete. Siyaset ile yatip siyaset ile kalkiyoruz resmen. Diger ulkelerde bu durum boyle degil adamlar ilgilenmiyorlar bile kendi dunyalarinda. Ornegin ozbekistan ve kazakistan icin diyeyim adamlar hukumet ile ilgili bi kelime etmekten bile cekiniyorlar ama bizimkilerin masallahi var :) Bu neden boyle?

4- Turk insaninin cogusu kendisini halen daha Osmanli zamaninda zannediyor. Yok bizim atalarimiz boyle idi yok soyle idi. Tamam saygi duyuyorum 500 sene once dunyada sozu gecen lider bir devlet olabilir ama simdi durumlar boyle degil ki. Neden bunu surekli gundeme getirmeye calisiyorlar ki? Gelecek icin biseyler dusunup yapmamiz gerekmez mi? Tarihimiz iyisi ile kotusu ile gecmiste kalmis. Simdi bizim gelecegimiz ve cocuklarimiz icin biseyler yapmamiz gerekmez mi?

5- Yolda yururken, cafe de otuturken ve yahut toplum icine cikarken bazi kisiler boyle sana tip tip bakiyorlar sanki dovecekmis gibi ya arkadasim ben seni tanimiyorum neden bana oyle bakiyorsun ve sanki kucuk bir sozle kavga edecekmissin gibi duruyorsun. Nedir bu asabilik Turk insanindaki? Dunyanin hic bir yerinde ben boyle bisey ile karsilasmadim. Bunun sebebi ne ola ki?

Sizinde eklemek istedikleriniz varsa yazabilirsiniz :)
(2) 

hesaba eft

atcapar #1144311 
aklima geldi sormak istedim diyelim ki bir hesaba yaklasik 50 bin tl gonderdiniz sahis hesabinizdan bu supheli islem olarak degerlendirir mi? siz kendi sahsi hesabinizdan birisinin sirket hesabina gonderdiniz.
(2) 

taki tasarim mucevher kursu

atcapar #1144024 
bu isi sifirdan ogrenmek istiyorum ucretli kurslar onerebilir misiniz? hem cizim hem atolye yani ne gerekiyorsa ogrenmek istiyorum. istanbulda ikamet ediyorum belki ileride kendi atolyemi kurabilirim. Kimlerden nasil destek alabilirim? Daha once bu kursu almis olanlar varmidir?
(3) 

cifte vatandaslik ve ucak bileti almak

atcapar #1143668 
cifte vatandasligim var 2 ulkeye seyahatim var dolayisi ile 2 pasaportumu da kullanmak gerekli bi sekilde. Sormak istedigim soruya gelince Turk pasaportunda iki ismim var ama diger pasaportta tek ismim var dogum bilgileri ikisinde de ayni ve diger bilgiler de ayni ancak turk pasaportumda gobek adimi da verdigim icin 2 ismim var simdi ucak bileti alsam gobek adini yazmasam bilgilere ucaga binerken check in de sikinti cikar mi? Muhammed Ali olsun ismim bir pasaportta Ali yaziyor sadece digerinde Muhammed Ali yaziyor ama soy ismi ve diger bilgiler ikisinde de ayni. Sizce bi sorun cikar mi?
(1) 

ygs sinavi

atcapar #1143657 
sanirim ygs ye basvurular ocak ayinda baslayacak benim soruma gelince sahsen gidip okullara basvuru yapmam mi gerekli ygs icin yoksa bankadan parayi yatirmam yeterli midir? nasil oluyor 6 sene once mezun oldum liseden bizim zamanimizdan beridir baya bi degisti sistem galiba acikogretim okuyacagim
(2) 

tivibu mac satin almak

atcapar #1142004 
carsamba gunu besiktas benfica macini tivibuspor uzerinden tek maclik satin alma imkani varmidir? sitesinde boyle bisey goremedim
(2) 

hard diske film doldurmak

atcapar #1141532 
istanbul beylikduzunde ikamet ediyorum kuzenim sali aksami yurtdisina gidecek uzun bi sure kendisinin 2 tb hard diski var beylikduzu-avcilar civarinda film dolumu yapacak bir yer soruyor bana ama sali gunune kadar yetismesi lazim isin. Siz daha once hard diskinize filmi kimden nereden doldurdunuz? tavsiye edeceginiz neresi var?
(1) 

fenerhabce galatasaray maci

atcapar #1141503 
fb-gs macini satin alip izlemek istiyorum web den digiturk ten ama link bulamadim bu maci satan alan arkadaslar varmidir? Nasil aldiniz ve kac para odediniz?
(4) 

rusca dilini bilen bir arkadas nerede is bulabilir

atcapar #1141419 
Rusca anadili olan birisi istanbulda nerelerde is bulabilir? Kendisi Turk vatandasi degil
(3) 

yurtdisina para gondermek

atcapar #1139963 
yaklasik 6 bin tl yi dubai ye gondermem gerekli sizce tl mi once dolara cevirip gondermek mi daha mantikli olur yoksa tl gonderip karsidan dirhem almak mi daha mantikli?
(7) 

beylikduzunden sabiha gokcen havalimanina gitmek

atcapar #1138509 
2 secenek var birincisi beylikduzunden metrobus ile uzuncayir duragina gitmek oradan da otobus ile sabiha ya gitmek ikincisi ise beylikduzunden taksim otobusine binip oradan da havatas otobusune binip havalimanina gitmek sizce hangisi daha mantikli olur?
(3) 

ankaradan telefon gondermek kargo ile

atcapar #1138506 
3 tane kutusu acilmamis telefon var ankaradan istanbula gonderilecek kargo ile. Faturasi vs yok sizce sikinti cikar mi kutusu acilmamis faturasiz telefonu kargo ile gondermek? bataryasi olan cihazlar kargo ile gonderilmiyor faturasiz diye aklimda kalmis yaniliyor muyum?
(1) 

passo kart ve ptt

atcapar #1137249 
10 gun once falan pasokart a basvurdum internetten ptt ile gelmis eve gecen gun ben yoktum evde ptt mesaj atmis telefona bilmem ne barkod nolu gonderiniz tarafiniza tesim edilemediginden iade adresinde gondericisine teslim edilmistir demis. Simdi ben nereye gidip alacagim bu pasokarti mi?
(1) 

instagram

atcapar #1135964 
sizde de instagram coktu mu? girmiyor
(1) 

gunluk ev kiralama

atcapar #1135757 
sanirim son yasadan sonra artik gunluk ev kiralamak yasaklandi en son oyle gormustum sanki haberlerde. Arkadas gelecekte yurtdisindan buna kiralik ev bulsam 3 gunlugune sikinti yasar miyim?
(3) 

Amerikada dil egitimi ve calisma

atcapar #1135342 
netten biraz arastirdim da en kolay gitme yolu egitim ile oluyor bu ulkeye. Benim istedigim bir an once abd ye kapak atmak diyelim ki oradan bir dil kursu buldum onlarda soyle bir program var midir mesela ben 5 ya da 6 ay dil egitimi alacagim ondan sonra bana geri kalan 6 ay calisma imkani versinler ya da hem okuyup hem calisma ama work and travel olmasin cunku ben lise mezunuyum :) bu tarz programlar varmdir dil okullarinin?
(2) 

haftaya misafirim gelecek

atcapar #1134936 
yurtdisindan haftaya bir kiz misafirim gelecek 5 gun boyunca istanbulda kalacak kendisi taksimde hotel- kalacak yer bakiyorum soyle 100 tl yi gecmeyen gecelik meydana yakin guvenli bir yer olsun istiyorum. Nereyi onerirsiniz?
(3) 

Kuzey irak Erbil

atcapar #1134554 
Su an Erbilde durumlar nasildir? Erbile ufak bir is icin gidip gelmem gerekecek 2 gun falan kalacagim. Guvenlimidir?
(1) 

samsung telefon ekran sorunu

atcapar #1134552 
Samsung s7 Edge kullaniyorum az önce ekranın sağ tarafından sol tarafına doğru kalın 3 tane çizgi oluştu. Kapatıp actim telefonu ancak düzelmedi. Bu sorunu daha önce yaşayan birisi var mıdır? Ne yapmalıyım?
(1) 

telefon dinleme

atcapar #1134420 
Bir arkadas var sanirim telefonunu polis dinliyor simdi benim de liseden bir arkadas bu ben arada sirada konusuyorum bu cocuk ile ama dinlendigi belli oluyor boyle telefondan garip garip sesler geliyor bazen kapaniyor falan cocuk bi kac telefon degistirmis ama degismemis bu. Simdi ben bu cocuk ile konustum diye polis benim telleri de dinlemeye alabilir mi?
(3) 

kedi sorusu

atcapar #1133186 
kucuk yegenim bugun bahcede oynarken ablamin kedinin onune yemesi icin attigi ekmegi yemis. Kedi yalamis ekmegi sanirim ya da koklamis tam olarak bilmiyorum simdi aklimiza takildi bu kedi kuduz falan ise kedinin yaladigi ekmegi yemekle kuduz bulasir mi?
(7) 

iphone 7 yurtdisindan alinma

atcapar #1132931 
Amerikadan iphone 7 geldi hediye olarak telefonu kutusundan acinca resimdeki sim kart cikti icinden. Googleden baktim millet baya biseyler demis bu konu hakkinda herkes baska bisey soyluyor acikcasi kafam karisti benimde. ilk basta sim lock sandim ama kendi hattimi takinca calisti bi de bazilari demis ki guncelleme yapamazsin ios en son surumune guncelledim telefonu sikinti olmadi. Kafami karistiran neden bu sim karti cikti telefondan? Bu ne anlama geliyor?
(3) 

seneti gec odemek

atcapar #1132678 
Kardesim Lise de okuyor 5 senet olarak odeme yapcaz diye anlasmistik okul ile ilk seneti dun idi. Ben halen daha odemedim seneti pazartesi gunu odesem ne gibi sikintilar dogar?
(2) 

iphone 7

atcapar #1132520 
hediye gelen 2 tane iphone 7 var bunlarin kutusunu acmadan sim free olup olmadigini nasil anlayabilirim?
(3) 

amerikadan gelen iphone

atcapar #1132499 
iphone 7 geldi 2 tane amerikadan ancak bunlari inceledim turkiye icin garantisi mevcut degil diyor bi sitede. Simdi bu telefon bozulsa apple yapmayacak mi? O zaman bir suru millet telefon getirip satiyor amerikadan onlarin hepsi garanti disi mi? satsam kimse almaz mi bu telefonlari simdi?
(2) 

yurtdisindan gelen iphone

atcapar #1132488 
kutusu acilmamis iphone 7 nin turkiye de garantisi olup olmadigini nasil ogrenebilirim? sanirim seri no dan bakiliyormus ama kutuda oyle bisey yazmiyor. Kutuyu acmadan ogrenme sansim varmidir?
(4) 

araba kiralama

atcapar #1132403 
750 tl limitli kredi kartim var 5 gunluk araba kiralamak istiyorum gunlugu 90 tl ye buldum simdi benim kredi kartin limiti yetecek mi bu araci kiralamaya? sanirim bi miktar parayi bloke ediyorlarmis araba kiralarken o yuzden sordum. Ne sekilde araba kiralayabilirim bu limit ile?

mobil görünümden çık