(2) 

amerikan konsoloslugu

atcapar #1077361 
Yarin sabahtan Amerikan konsolosluguna gitmem gerek istanbul beylikduzunde ikamet ediyorum. Arabam ile beylikduzunden Amerikan konsolosluguna nasil gidebilirim? Tam olarak nerede kaliyor amerikan konsoloslugu istinye demi? Sariyer demi? Sabah saat kacta aciliyor konsolos?
(4) 

altyazi sorunu

atcapar #1076700 
film indirdim korece altyazi ile geldi ben daha sonra turkce altyazi ekledim ancak sorun su ki filmdeki korece altyazi gitmedi hem turkce altyaziyi hemde korece altyaziyi gosteriyor. Karma karisik oldu. Korece altyaziyi nasil giderebilirim?
(4) 

The wire

atcapar #1074332 
dizisine baslamayi dusumuyorum. Tavsiye edermisiniz?
(10) 

modem 1 aydir acik duruyor

atcapar #1074212 
superonline yeni modem takti yaklasik 1 aydir fise takili calisiyor sormak istedigim bu modem isinip patlamaz mi ya da ne bileyim elektrik cok harcamaz mi? Geceleri hic cikartmiyorum fisten. Siz nasil kullaniyorsunuz modemi? Gece uyurken fisini cekiyor musunuz?
(4) 

macbook harici disk problemi

atcapar #1073068 
harici hard disk aldim macbook gormuyor bu harici diski evde bir baska macbook daha var onda gozukuyor benim macbook gormuyor kac kere bicimlendirdim baska formatlar denedim ama nafile. Bunun sebebi ne olabilir arkadaslar?
(2) 

Telefonda vpn

atcapar #1072873 
Birleşik Arap emirliklerinde whatsapp, viber aramalara kapalı. Telefona vpn kurarak arama yapılabilir mi?
(8) 

torrent film indirme

atcapar #1072594 
dun aksam 5-6 tane film indirdim sabah kalktigimda tam dolmamisti filmler durdurmustum simdi yeniden baslattim boyle filmleri duraklatip tekrardan indirmeye baslasak film indirdikten sonra donmalar olur mu filmi izlerken? Gecen sene basima benzer bisey geldi diye hatirliyorum. Sizin tecrubeleriniz nelerdir?
(3) 

macbook harici hard diskimi gormuyor

atcapar #1071707 
harici hard diskimi taktim ama macbook gormuyor, bunun sebebi ne olabilir?
(2) 

torrent film indirme

atcapar #1071667 
Torrent ten inen bazi filmler laptop ekraninda ful gozukuyor bazilari da tam ekrani kaplamiyor. Yani nasil anlatacagimi bilemedim :) bu neyden kaynaklanir?
(1) 

tasinabilir hard diski televizyona baglamak

atcapar #1071565 
usb ile tv ye bagladim hard diski ancak tv film klasorunu gormuyor. Paylasilamiyor diye bir hata veriyor. Ne olabilir bu sorun?
(1) 

telefona video atmak

atcapar #1069276 
laptoptaki bir videoyu telefona atmak istiyorum ama ituness dan atmicam cunki kablo yok facebooktan kendime mesaj gondermeye calistim video cok uzun gondermezsiniz dedi facebook dosya buyuk oldugu icin gondermedi, gmail hesabimdan atmaya calistim gene olmadi. Video yaklasik 5 dk bu videoyu nasil telefona atabilirim?
(5) 

amerikadan macbook air getirtdim

atcapar #1068820 
abd den macbook air getirdi babam ancak bunun priz girisi abd uyumlu, donusturucu almam gerekli. Gecenlerde bi yerde okumustum donusturucu alirken watt lara dikkat edin diye. Simdi ben gidip elektrikciden rastgele bir donusturucu alsam sikiniti yasar miyim? Donusturucuyu nereden almam gerekli ve kac watt olmali?
(2) 

iPhone 6

atcapar #1068552 
Geçen sene ekim ayında Türkcell'den 2 sene sözleşmeli almıştım iPhone 6 mı. Halen daha faturaları ödemeye devam ediyroum ben sıkıldım bu iphone dan. Satmak istesem kontratlı olduğu için sıkıntı yaşar muyum? Bu şekilde telefonu satan var mı aranızda?
(7) 

torrent-vpn iliskisi

atcapar #1067962 
Torrent ten film sarki indirirken vpn kullaniyor musunuz?
(3) 

apple macbook

atcapar #1067952 
Apple macbook aldim bazi sorularim var

1- Vpn programi yuklemek istiyorum. daha once de kullaniyordum vpn programini ancak ismini unuttum 1 senelik satin almak istiyorum vpn programini. Hangi vpn programini tavsiye edersiniz?

2-macbook air icin canta alicam. Hangi cantayi tavsiye edersiniz?

3- torrentten film indircem baya bi onun icin bana tasinabilir hard disk lazim kac tb alayim ve hangi markayi tavsiye ediyorsunuz?
(1) 

İnstagram köpek dili çıkarma videosu

atcapar #1064906 
İnstagramda paylaşılan köpek dili çıkarma kulak yapma bu videoyu hangi uygulama ile yapıyorlar?
(1) 

Yeni ehliyetler

atcapar #1064221 
Yeni çıkan çipli ehliyetten alan var mı? Hangi belgeler isteniyor ehliyeti yenilerken?
(1) 

Apple Store uygulama indirilmiyor

atcapar #1064037 
Dünden beridir apple storeden herhangi bir uygulama indirmeye çalışırken ya da güncelleme yapmaya çalışırken sorun çıkıyor, uygulama indiremiyorum simge dönüp duruyor ancak indirmiyor. Sorun ne olabilir?
(3) 

Türkcell 4.5g

atcapar #1063821 
İPhone 6 kullanıyorum ayarlara girip 3G yerine lte yaptım ancak gene 3G göstermeye devam ediyor. Sim kart değiştirmiştim neden 4.5 yazmıyor sol üstte ?
(1) 

media markt indirim kodlari

atcapar #1061973 
kac gundur bu konu yukarida sabit duruyor. indirim yapiyor mu gercekten bu kuponlar? Deneyen eden var mi?
(6) 

Top 250

atcapar #1059799 
İmdb de top 250 filmin Tamamını izleyen var mı aranızda? Çok eski filmlerde var listede. Sizce torrentten bu filmleri indirip izlemeye değer mi?
(4) 

Laptop alırken dikkat edilmesi gerekenler

atcapar #1058377 
İşlemci intel i5 laptop alınır mı? Sanırım şu anda i7 leri kullanıyor millet ben pek anlamam bilgisayar şeylerinden o yüzden soruyorum. Laptop alırken ekran çözünürlüğü çok mu önemlidir? Mesela internete okudum birisi demişki bu Zaman'da laptop alacaksan ekran en kötü hd olsun. Bu doğru mudur? Başka nelere dikkat etmem gereklidir laptop satın alırken?
(3) 

Güvercin yavruları

atcapar #1058240 
3 haftadır bizim evin balkonunda güvercin yumurtaya yatmıştı 3 gün önce 2 tane yavru çıkardı yumurtadan ancak sabahtan beridir annesi gelmiyor yavrularının yanına Resimde de gördüğünüz gibi yavrular soğukta üşüyorlar. Normalde annesi hep kanatlarının altına alırdı ancak sabahtan beridir yok kuşun annesi. Havalar da baya bir soğuk ne yapayım sizce? İçeriye odaya alayım mı bu iki yavruyu? Annesinin gelme ihtimali varmıdır? İçeriye almasam da gece soğuktan donup ölmesin bu yavrular. Siz olsaydınız ne yapardınız?
(4) 

Laptop tavsiye

atcapar #1058232 
Elimde 2.800 TL lik Teknosa hediye çeki var. Laptop almak istiyorum ama hangi laptobu alacağıma karar veremedim. Film izlemek, internette takılmak için kullancam daha çok. Bu fiyatlara baktım Teknosa dan intel i5 işlemci laptoplar var ben pek anlamam i5 işlemci kötü müdür? Sanırım şu anda i7 işlemcileri alıyor millet bir de başka nelere dikkat etmem gereklidir laptop alırken? Ekran çözünürlüğü önemli midir? En az kaç çözünürlüklü alayım? Bu arada kampanyalı ürünlerde kullanılmıyor Çekim :)
(2) 

araba kiralama

atcapar #1057553 
1- Yarin araba kiralamayi dusunuyorum, daha once hic arac kiralamadim. 3 senedir ehliyet var 22 yasindayim. 750 limitli bir kredi kartim var. Araba kiralar iken illa ki kredi karti mi gereklidir? Nakit para versem kabul etmezler mi? Diyelim ki gunlugu 130 tl ye bir arac kiraladik 3 gunlugune kredi kartindan sadece bu 3 gunluk kiralama bedelini mi cekerler yoksa depozittir carttur curttur baska seylerde keserler mi?

2- Araba kiralar iken buyuk firmalari mi seceyim? Nelere dikkat etmem gereklidir?

3- Araba kiraladiktan sonra kaza yaparsam ne gibi sikintilar yasarim? kasko karsilar mi masrafi yoksa benden mi isterler parayi?

4- Kredi karti ile araba kiralar iken illa benim adima mi olmasi lazim kredi kartinin? amcanin ya da kuzenimin kredi karti ile arac kiralayip ben kullanamaz miyim?
(3) 

laptop tavsiyesi

atcapar #1055062 
2.500- 3.000 TL arasi bir laptop bakiyorum. Hangi laptobu tavsiye edersiniz? program falan kullanmicam internet, film belki arada oyun oynarim
(2) 

Türkcell tv+

atcapar #1052989 
Telefonuma app ni indirdim şifrem ile giriş yaptım bir sürü film ve dizi karşıma çıktı. Şimdi bunlardan her hangi birini izlesem ücret ödermiyim? Ay sonu faturaya yansır mı? Nedir bu Türkcell tv+ Olayı? Bilmediğim için cahilliğimden soruyorum :)
(10) 

E devletten askerlik sorgulama

atcapar #1050678 
Sorgulama yaptım şu yazı çıktı. en yakin askerlik şubesine müracaat etmeniz gerekir. Ne demek oluyor bu tam olarak?
(2) 

İnstagram engelleme

atcapar #1050088 
Beni birisi instagramdan engelledi ama ben ona halen daha mesaj atabiliyorum sizce benim attığım mesajı görüyor mudur? Okundu diye göremiyorum :(
(2) 

Çifte vatandaşlık ve askerlik tecili

atcapar #1049677 
Yurtdışında yaşıyorum çifte vatandaşlığım var. Çalışıyorum burada bugün Türk konsolosluğuna gittim çifte vatandaş olduğum için 38 yaşına kadar tecil ettirebilirsin dedi konsolos tamam dedim gerekli belgeleri teslim ettim kendilerine ama şöyle bir durum var daha önce de 2 sene tecil ettirmiştim 31 aralık 2015 e kadar bir buçuk ay önce tecilim doldu işte durumu anlattım konsolosa bana dedi ki daha sisteme girmemiştir o. Her neyse belgeleri imzaladım bana 38 yaşıma kadar askerliği ertelettiğime dair bir kağıt verdi konsolos kafama takılan soru benim belgelerimi Türkiye ye göndermicekler mi? Askerlik şubesinin onayı gerekmez mi? Sistem Nasıl işliyor bilen birisi anlatır mı acaba
(1) 

Türk konsolosluğu

atcapar #1048352 
Bulunduğum ülkede yarın milli bayram dolayısıyla yarın burada resmi kurumlar tatil, çalışmıyorlar. Türk konsolosu açık olur mu yarın?
(1) 

Mandalina ve portakal kaç kilodur

atcapar #1042113 
1 mandalina ortalama kaç gr dır? Aynı şekilde portakal kaç kg dur? Ya da kaç gramdır? Toptan mandalina alıcam da Adam mail atmış bir kolide 120 tane mandalina var diye ama kaç kg olduğunu yazmamış. Ortalama 120 tane mandalina kaç kg eder? Bir de mandalina kiloya göre değilde adede göre mi satılıyor toplu alımlarda ?
(1) 

thy ucus iptali

atcapar #1039077 
yarin gece ucusum var thy ataturk havalimanindan sizce ucus iptal olur mu kotu hava kosullari nedeniyle?
(2) 

iphone film izleme

atcapar #1039057 
bilgisayarda bir kac tane film var o filmleri iphone telefonuma aktaracagim ama filmler ingilizce altayazili izlemem lazim. Filmleri telefona attiktan sonra altyaziyi nasil hallederim?
(2) 

Çifte vatandaşlık

atcapar #1038276 
Çifte vatandaş olan birisi Türk ve Alman pasaportu olsun, böyle birisi Türk pasaportuna aldığı Amerikan vizesini Alman pasaportuna yapıştrabilr mi? Yani demek istediğim Amerikan vizesine Türk pasaportu ile başvuru yaptı ama Amerika'ya girerken Alman pasaportu ile giriş yapmak isterse sorun olur mu ?
(1) 

benzin bidonu

atcapar #1038170 
arabanin bagajda benzin bidonu duruyordu bugun az bisey bagaja dokuldu baya bi koku yapti arabada. Gittim oto yikamaciya detayli ic temizlik yaptirdim ancak halen daha gitmedi. bu koku nasil giderilir?
(2) 

laptop tavsiyesi

atcapar #1038110 
2.000- 2.500 TL fiyat arası sıfır bir laptop satın almak istiyorum. Film izlerken ısınmasın oyun oynarken kasmasın ısınmasın. Önereceğiniz laptop markası hangileridir? Apple istemiyorum.
(5) 

macbook air

atcapar #1037663 
2.el macbook air aldim. macbooku alirken ekran jelatinliydi ben az once jelatinini cikardim simdi icime bir suphe dustu acaba laptobu katlarsam ekrani cizilebilir mi? macbook 0 alinirkende jelatinli mi geliyor ekrani?
(2) 

apple store turkiye

atcapar #1037656 
apple store dan alisveris yapmis olanlara soruyorum urunu kac gunde teslim ediyorlar? apple store internet sitesinden bisey almam lazim ancak netten bazi kisiler demisler ki 2 hafta sonra teslim ediyor diye. Bana maksimum 2 gun icerisinde teslim edilmesi lazim.
(2) 

yurtdisi banka hesabina para yatirma

atcapar #1037104 
Olay soyle arkadaslar benim kuzenim gecen sene isvicrede okuyordu bu kredi kartinin borcunu odememis oradaki bankanin. Banka bunu avukata vermis, aramislar benim kuzenimi durumu anlatmislar iste 817 isvicre frangi borcunu e mail de gonderilen hesaba yatirin diye. Kuzenim su anda istanbulda calisiyor. Kendisi bu aralar baya bi mesgul oldugundan bu isi benim yapmami istedi. Ben yarin gidip kuenimin bu isini halledicem ancak bi kac sorum olacakti. Bu arada bende istanbulda ikamet etmekteyim :)

1- Bankaya gidip durumu anlatinca hemen yardimci olurlar mi yoksa illa kuzenin gelsin kendisi yatirsin mi derler?

2- Hangi bankadan gondereyim?

3- 817 isvicre frangi icin ne kadar masraf keserler tahmini?

4- Baska ne gibi bilgiler lazim olur? Eklemek istediginiz soyle yapsan daha iyi olur dediginiz neler vardir?
(4) 

Turkiye de 4.5 kullanimi

atcapar #1036748 
Turkiye neden 4g kulaniminda dunya da geride kaldi? Mesela bir bakiyorsun birlesik arap emirleklerine ve Kazakistana adamlar 4g kullaniyorlar. Turkiye neden gec kaldi bu konuda? 4.5 ile 4 g arasinda pek bir fark olucak mi?
(7) 

Askerlik tecil dolumu

atcapar #1035004 
31 Aralık 2015 yani geçen hafta tecilim doldu. Şu anda ben neyim? Yoklama kaçağı mı oluyorum yoksa başka bişey mi? Tam olarak bilmiyorum ben bu askerlik olayını o yüzden soruyorum :) diyelim ki polis dışarda gbt yaptı ben ne olarak gözükürüm sistem de? Aynı şekilde yurtdışına çıkışta ne gibi sıkıntılar çıkabilir? 5. Ayda doğdum bu arada mayıs ayında
(8) 

elektrik faturasi

atcapar #1034986 
403 tl geldi lan fatura bu ay. Son odeme tarihi 18 ocak. evde 8 kisiyiz normalde her ay yaklasik 220 tl civarinda gelirdi elektrik faturasi bu ay niye bu kadar pahali geldi? Turkiye de elektrik neden bu kadar pahali? doguda ki adam kacak elektrik kullaniyorsa bunu neden devlet batidaki adamin elektrik faturasina yansitiyor?
(6) 

alt kat komsusu

atcapar #1034822 
bizim tuvalet alt kata su akitiyormus bugun sikayete geldi alt komsu usta falan cagirdik baktirdik tamir ettircez. Simdi de alt komsu diyor ki benim tavanlar sapsari oldu orayi da sen yaptir yoksa sigortaya giderim dedi. Boyle bisey var mi? Benim alt kati da yaptirtmam gerekli midir?
(6) 

is fikri

atcapar #1034664 
Diyelim ki çin'den x marka bir urun getirtip Turkiye de satmak istiyorum. Turkiye'de kurulu bir ithalat ve ihracat firmamiz olsun. Sizce bu urunu internet uzerinden satmak mi daha mantikli our yoksa daha onceden Turkiye den bir alici bulup direk ona satmak mi daha mantikli olur? Musteri bulmasi da zor tabiki. Benim kendi fikrim x urunu cin'den getirtip bir depo kiralayarak urunleri orada tutucam internet uzerinden satmaya calisacagim bu ne kadar mantiklidir? e satis sitesi kursam mi daha mantik li olur yoksa sahibinden satmak mi daha mantikli olur? Turkiye ye getirirken gumrukte ne gibi belgeler lazim olur? Gumrukte nelere dikkat etmem gereklidir? Ne gibi sikintilar yasarim? Eklemek istediginiz baska neler vardir?
(2) 

tasinabilir hard disk

atcapar #1033704 
seagate 1tb tasinabilir hard disk aldim filmlerimi saklamak icin. Hard diski bilgisayara bagladim dosyayi acinca setup falan istiyor setup diyorum hata veriyor sonrasinda. ilk defa hard disk kullandigim icin bilemedim ne yapmam gerektigini. Filmleri kopyala yapistir yapmaya calisiyorum ancak yapistir ikonu gelmiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ayni sekilde surukleyip atmak da istedim o da olmuyor.
(6) 

torrent film indirmek suc mu?

atcapar #1033543 
az once internetten okudum da gecen sene yeni bir yasa cikmis bunun ile ilgili film indirmek degilde dagitmak sucmus falan diye ama torrentin ozelligi de bu degil mi ister istemez senin dosyadaki filmi baskalari da indiriyor. 1 haftadir ben film indiriyorum torrentten simdi suc mu isledim ben? Bilen arkadaslar aciklik getirebilir mi bu konuya?
(2) 

karisik sorular

atcapar #1033182 
1- cifte ulke vatandasiniz diyelim (Turk-isvec) Turkiyeden isvece giderken havalimani pasaport kontrolunde Turk pasaportu ile cikis yaptik diyelim cikis damgasi vuruldu isvece gittigimde isvec pasaportum ile ulkeye giris yapabilir miyim? yoksa ban isvec polisi pasaport kontrolunde hangi ulkeden cikis yaptin, damga nerede diye sorar mi?

2- Diyelim ki isvec te yasiyorum ama Turk pasaportum ile Turkiyeden, Cin veya Kanada vizesine basvuru yapmak istiyorum. Ben kendim isvecte kaldim tanidik bir arkadastan pasaportumu Turkiye ye gonderdim islemleri benim yerime yapmasi icin herneyse arkadasta islemleri halletti vizeyi aldi geri isvece gelip bana turk pasaportumu teslim etti. Ancak pasaportumda Turkiyeye giris cikis damgasi yok. Diyelim ki ben Kanada ya o vize ile gidersem bana soyle derler mi sen vizeyi Turkiyeden almissin ancak senin Turkiye ye giris cikis damgan yok bu vizeyi nasil aldin? Yoksa cokta problem olmaz mi?

3- Havalimani pasaport kontrol polisi ekranda benim hangi bilgilerimi gorebilir?
(7) 

telefon sarjda takili iken kullanmak

atcapar #1032431 
facebookta boyle bir paylasim gordum. Bu ne kadar dogrudur?
(2) 

ak bank telefon numarasi guncelleme

atcapar #1031508 
yurtdisindayim akbank hesabimdan internete giris yapamiyorum nedeni ise yeni numara aldim eski sim kart bloke olmustu simdi bu yeni numarayi ak bank hesabimda gostermem gerekli. Musteri hizmetlerini aradim kartiniz ile beraber atm ye gidip numara guncelleme yapabilirsiniz dedi ancak ben yurtdisindayim kardesim benim yerime gidip kartsiz islem yapabilir mi diyince de hayir olmaz dedi. Vekalet ve kartsiz islem disinda bu numarayi guncelleyebilmenin bir yolu var midir? musteri hizmetleri neden guncelleme yapmaz ki?

mobil görünümden çık