(11) 

Herkes neden Yunanistana gidiyor

atcapar #1198787 
son 2 haftadır arkadaşlarımın çoğusu yunanistana tatile gittiler facebookta falan görüyorum resimlerini ben mi bişey kaçırdım acaba yunanistan neden bu kadar popüler oldu tatil için?
(2) 

burdur şiş

atcapar #1196304 
İstanbulda burdur şiş'i yiyebileceğimiz nereler vardır? Avrupa yakası tercihimdir
(1) 

film tavsiyesi

atcapar #1192155 
Arkadaşdan şu filmleri almıştım, sizce ilk önce hangisini izleyeyim?

- amateur night
- billy lynns long halftime walk
- gods of egypt
- grown ups
- personel shopper
- the great wall
- the last kiss
- true crime
(10) 

paslanmaz çelik

atcapar #1191751 
Türkiye de paslanmaz çelik üretimi yapılıyor mu yoksa yurtdışından ithal mi ediliyor? Teşekkürler
(22) 

arkadaşa arabayı vermek

atcapar #1191166 
1 ay kadar önce yeni sıfır bir araba almışsınız arkadaşınız aradı sizden arabanızı 1 günlüğüne istedi işte dedi ki benim yurtdışından misafirlerim gelecek onları bi yere götüreceğim sizde telefonda onu kırmamak için olabilir dediniz sonradan düşününce ya bu araba ile kaza yaparsa falan diye dertlenmeye başladınız. Böyle bir ikilemde kalsaydınız ne yapardınız? Bugün başıma geldi de bu olay
(1) 

tavuk alımı

atcapar #1191128 
müstakil evimiz var bahçede tavuk beslemeyi düşünüyoruz daha önce ben hiç tavuk beslemedim, tavuklar hakkında pek bir bilgim yok. Yaşlı bir babannem var onun için alacağız tavukları işte ramazan ayı boyunca her akşam bir tavuğu kesip yemeyi düşünüyoruz. Sahibinden.com dan baktım fiyatlar değişiyor siz hangi tavuğu almamı tavsiye edersiniz? 30-35 tane tavuk ve horoz almayı düşünüyoruz.
(1) 

superonline kota

atcapar #1186842 
haberlerde okudum artık kotayı aşınca 1 gb ye 1 tl alacaklarmış az önce aradım müşteri hizmetlerini sordum böyle bişey var mı diye yok dediler o zaman o haberler niye yayıldı?
(1) 

toptan forma alımı

atcapar #1186567 
toptan ucuza barcelona ve madrid formalarını nereden bulabilirim? Merterde midir bunun yeri?
(5) 

Türk dizileri

atcapar #1186043 
Son yıllarda Türk dizilerine bakıyorumda genelde aşklı meşkli diziler yapıyorlar ve hemen hemen hepsinde oğlan zengindir altında son model araba villada yaşıyor hizmetçileri vardır şirket sahibidir ve bu dizilerde genelde orta asya ve arap ülkelerinde tutuyor şimdi ben Türkiyeyi bilmesem ortadoğuda ve ya orta asyada yaşasam şöyle düşünürdüm lan bu Türkler ne kadar zenginler hayatları süper falan diye. Ben mi yanlış Türkiye de yaşıyorum yoksa diziler mi yanlış tanıtıyor ülkemizi? Hiç bir dizide istanbul trafiğini ya da metrobüsün durumu göstermiyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizin hiç şirket sahibi villada yaşayan altında son model arabası olan gelecek kaygısı olmayan arkadaşınız oldu mu?
(1) 

green card

atcapar #1186041 
green carda başvurmuştum ekim ayında 2 mayısta sonuçlar açıklanıyormuş sanırm şimdi aklıma bişey takıldı ben küçükken verem geçirmişim haliyle ciğerlerde izi kalmış şimdi diyelim ben green cardı kazandım amerikan konsolosluğu beni amerikan hastanesine sağlık kontrolü için gönderdi orada ciğerde leke çıkacak bu vizeyi almama engel olur mu? Doktora durumu açıklasam yardımcı olur mu yoksa Amerikanın bu konularda katı kuralları mı vardır?
(3) 

yeni araba park sensör sorunu

atcapar #1185197 
geçen hafta yeni bir araç aldım 2 gün sonrasında ise ön park sensör arıza vermeye başladı bazen olmuyor ama çoğu zaman ikaz ışığı yanıyor park sensörü arızalı diye en son bugün arka sensör de aynı arızayı verdi ve kamera çalışmadı, yetkili servisini aradım dediler ki yağmurlu havada çamura girse araç öyle olabilir arabayı yıkatın eğer hata devam ederse servise getirin dediler. Sizce yeni bir araçta bu sorunu vermesi normal midir? Servise götürsem arızayı düzeltseler benden ücret talep ederler mi? Haklarım nelerdir?
(3) 

starbucks kahve semineri

atcapar #1183711 
sıklıkla gittiğim bir starbucks yeri var bugün çalışan geldi kahve semineri yaptı benim ile işte kahveyi denetti sonra görüşlerimi aldı kahve hakkında bilgiler verdi ondan sonrada elime bir pankart tutuşturup resim çekti şimdi merak ettiğim bunu ne için yapıyor starbucks ve benim bu fotomu hangi siteye koyacaklar :)
(3) 

whatsapp sorunu

atcapar #1183705 
sadece bende mi yavaşla ma var whatsappta? resimler gelmiyor. Sizde durum nedir?
(7) 

sosyal medya

atcapar #1183611 
sosyal medya hesaplarımı ( facebook ve instagramı) kapattım artık kullanmıcam sebebi ise çok fazla gereksiz siyasi videolar ve fotoğraflar paylaşılması ayrı yetten milliyet.com u da okumayı bıraktım taraflı haber yapıyorlar. Sizce iyi etmişmiyim? tavsiye edeceğiniz siteler nelerdir?
(2) 

cumhurbaşkanı sorusuu

atcapar #1183533 
Geçen arkadaşlarla konuşurken laf arasında geçti işte arkadaşın teki dedi ki falanca ülkenin devlet başkanı, başbakanı,cumhurbaşkanı artık her neyi ise o kişi ülkesinde yaşamıyor başka ülkede yaşıyor ama ülkeyi yönetiyor diye bu bilgi doğru mu? böyle bişey var mıdır? hangi ülkenin lideri bu?
(1) 

aklıma takılan bir soru

atcapar #1183333 
marketlerden aldığımız cam şişe kavanozlu ürünler ( turşu,bal,reçel,pekmez) bu ürünleri direk cam şişe kavanoza dolduruyorlar mı yoksa dolum yapmadan önce cam şişe kavanozu yıkıyorlar mı hijyen açısından? sistem nasıl işliyor bilen arkadaşlar bilgilendirebilir mi?
(3) 

passolig ile maç bileti almak

atcapar #1183143 
passoligi çıkarttığım 5 ay oldu ilk defa bir maç için bilet satın alacağım ama nasıl alacağımı bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Bir de bjk-lyon maç biletleri saat 14.00 de satışa çıkacak siteye girince çöküyor mu site hemen yoksa kolaylıkla alınabilir mi?
(2) 

km mesafesi sorusu

atcapar #1182847 
60 litre depo kapasitesi olan otomatik dizel 100km de 4.6 yakan bir araç ful depo ile kaç km gider? peugeot 5008 2016 model araba için konuşuyorum
(7) 

yeni alınacak araba ile

atcapar #1182357 
haftaya araba alıyorum ve istanbuldan izmire gitmem lazım salı günü arabayı teslim alacağım çarşamba günü de izmire gideceğim. Şimdi düşünüyorum acaba yeni aldığım araba ile mi gitsem yoksa uçakla gidip gelsem mi. Siz ne yapardınız? yeni alınan arabayı uzun yol için kullanırmıydınız? saygılar
(1) 

macbook pro

atcapar #1180873 
Macbook pro 2014 model var onu masaüstü bilgisayar ekranına hdmi kablosu ile bağlamaya çalıştım ancak başaramadım google den araştırdım dedikleri gibi yaptım ama olmadı. Nasıl pc ekranına bağlayabilirim?
(2) 

n11 sitesinden telefon alma

atcapar #1180640 
Dün n11 sitesi üzerinden telefon siparişi verdim bu sabah mesaj geldi siparişiniz onaylandı diye ancak halen daha kargoya verildi diye bir mesaj gelmedi sizce bu kadar uzaması normal mi? 50-60 tl lik sipariş olsa çokta takmamda 1300 e telefon sipariş edince biraz kuşkulanıyor insan
(8) 

sıfır makine alımı

atcapar #1180183 
bir makine alacağım 9-10 yerden fiyat teklifi aldım benzer fiyat teklifi verdiler. Bir abinin tanıdık makineci arkadaşı varmış onun ile başka bir yere gittik bu 10 firmanın verdiği fiyatın nerede ise yarı fiyatını söyledi bana şimdi benim içime şüphe düştü adam bana bu makineyi sıfır diye 2. el olanını satmasın? Sordum orada adama bu makine sıfır mı diye evet sıfır dedi 2 yılda garantisi var dedi. Bu makinenin sıfır olup olmadığını nasıl anlarım?
(2) 

yurtdışına makine gönderimi

atcapar #1178625 
Yurtdışına 7-8 tane makine göndereceğim bir kaç firma ile görüştüm fiyat teklifi için hepsi farklı fiyatlar verdiler aynı makineler için benim anladığım yurtdışı müşterilerine daha fazla nasıl geçiririm hesabındalar :) şimdi ben daha önce hiç yurtdışına makine göndermediğim için soruyorum;

Ben firmalara gidip aynı bu şekilde konuştum; Merhaba ben şu şu makineleri almak istiyorum ürünler yurtdışına gidecek ihraç kayıtlı fatura istiyorum bizim halı hazırda kendi firmamız var Türkiye de (kuzenimin firması)ihracaatını biz kendimiz yaparız yurtdışına nakliye yi biz hallederiz bize sadece ihraç kayıtlı olacak şekilde faturalandırın diyorum. Şimdi şu aklıma geldi adamlar yurt içi için farklı yurtdışı için farklı fiyatlar veriyorlardır acaba biz kendimiz buradaki şirkete faturayı kestirsek yurt içi alımı yapmış gibi gösterip ürünleri kendimiz yurtdışına göndersek daha mı ucuza gelir? hiç anlamadığım için soruyorum
(2) 

yoğurt kapları

atcapar #1177914 
marketlerde görüyorum sanırsam her tip yoğurt için farklı kap kullanıyorlar mesela kaymaklı yoğurt için daha şeffaf kapak kullanmış sütaş ama süzme yoğurt için başka kap kullanmışlar. Doğal yoğurt içinde daha büyük bir yoğurt kabı var neden böyle ayırmışlar yoğurt kaplarını? hepsini aynı tip kapta yapsalar ne değişir?
(5) 

yeni bir iş kurmak

atcapar #1177261 
Merhabalar, yeni bir iş kurmayı düşünüyoruz 2 kişiyiz. Yurtdışında ülke belirtmeyeyim süt üretimi tesisi işi. Süt,yoğurt, ayran yapmayı düşünüyoruz ilk başta ben çok araştırdım ve yurtdışında yerimiz hazır. Makineleri Türkiyeden alacağız. Günlük 4 ton süt kapasitesi ile başlamayı planlıyoruz. Bu işe girmeden bilmemiz gerekenler nelerdir? yapacağımız ülkede pazar araştırması yapacağız tabiki de ama başka nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Tavsiyelerinizi, deneyimlerinizi, fikirlerinizi bekliyorum
(2) 

kuyu suyu

atcapar #1176507 
kuyu suyu soğukluğu kaç derecedir ortalama?
(2) 

ingilizce çeviri

atcapar #1174478 
Elimde yaklaşık 45 sayfalık bir pdf dosyası var bunu Türkçeden ingilizce ye çevirtsem ortalama ne kadar bir fiyat tutar ve kimlere çevirtebilirim? 45 sayfalık bir pdf dosyasını yaklaşık kaç günde çevirisini yaparlar?
(4) 

ygs sorusu

atcapar #1173582 
Dünkü şu soru çok kafamı karıştırdı ösym sitesinde cevap E şıkkı olarak verilmiş. Şu soruyu cevaplayacak arkadaş var mıdır?


+8. saat dilimini kullanan Çin’in Şanghay kentinde
bulunan bir grup turist 2017 yılına burada girmiştir.
Ziyaret sonrasında grubun uçağı 01.01.2017 tarihinde
saat 02.30’da kalkarak -8. saat dilimini kullanan ABD’nin
San Francisco kentine 11 saatlik uçuşun ardından
inmiştir.
Buna göre, uçağın indiği anda San Francisco’da
geçerli olan tarih ve saat aşağıdakilerin hangisinde
doğru olarak verilmiştir?

01.01.2017, Saat 13.30

31.12.2016, Saat 10.30

01.01.2017, Saat 21.30

31.12.2016, Saat 13.30

31.12.2016, Saat 21.30
(4) 

samsung s7 edge

atcapar #1173050 
samsung s7 edge kullanıyorum bu telefon için jelatin ve ya ekran koruyucu var mi? telefonculara sordum yok diyorlar
(3) 

kiralık araba

atcapar #1172701 
bugün kiraladım araba ile ufak bir kaza geçirdim sol çamurluk çok ufak çizildi 2-3 cm pek belli de olmuyor dikkatli bakınca belli oluyor yarın arabayı teslim edeceğim adama sizce söyleyim mi şöyle şöyle oldu diye? ne kadar masraf çıkarır bana bu? söylemezsem adamın kendisi anlar mı?
(1) 

istanbul burdur

atcapar #1172441 
yarın uçuşum var istanbuldan ıspartaya uçuyorum oradan da burdura geçmem lazım daha önce gitmiş arkadaşlar ıspartadan burdura nasıl ulaştılar? araba kiralama ofisi var mıdır ısparta havalimanı içinden? yoksa ısparta havalimanından burdura kalkan otobüsler varmıdır? burdurda hangi otelde kalmamı tavsiye edersiniz?
(5) 

araç ekspertiz

atcapar #1170781 
2016 model ikinci el bir araç alacağım peugeot bayisinden arabanın garantisi devam ediyor. Bu aracı alıp sanayi de ekspertize sokacağım dedim oradaki yetkili güldü bana garantisi devam eden aracı sanayi ye ekspertize mi sokacaksınız diye. Peki ne yapalım dedim adam dedi biz zaten peugeot yetkili bayisiyiz size kendimiz kaşeli olarak ekspertiz raporu veririz. Şimdi peugeot bayisinden 2.el aracı aldım diyelim bu şekilde aldıktan sonra kendim başka bir yerde ekspertiz e soksam dedikleri dışında başka bir şey çıksa adamlar bunu üstlenir mi sizce? Bende tam olarak bilmediğim için soruyuorum sizlere
(3) 

domates salçası yapımı

atcapar #1170572 
Fabrikalarda yapılan domates salçası ile evde yapılan domates salçasının herhangi bir farkı var mıdır? Sonuçta her ikisininde kullanım ömrü 1 sene oluyor. Fabrikada üretim yaparken daha farklı metodlar mı uygulanıyor? Başka bir soruma gelince domates salçası nasıl yapılır?
(4) 

burdur

atcapar #1170355 
istanbuldan burdura uçak var mı? yok ise en kısa alternatif yol nasıldır?
(2) 

ekspertiz sorusu

atcapar #1170129 
peugeot bayisinden 2.el bir araç alacağım adama söyledim arabayi benim tanıdık ustaya bi gösterelim ona göre alırım dedim adam dedi biz zaten size ekspertiz çıkarıp veririz kaşeleyip. şimdi aklıma takıldı bunlarin verdiği ekspertiz raporu güvenli midir? bir sıkıntı çıkmasın sonradan? daha önce bu şekilde araç alan var mıdır? siz olsaydınız ne yapardiniz?
(3) 

kuyu suyu

atcapar #1169775 
Kuyu suyu aritilarak icme suyu olur mu yoksa sadece bahce sulamasinda falan mi kullanilir kuyu suyu aritirilip?
(1) 

bir makine ismi

atcapar #1169731 
yabanci bir arkadasim sordu ozone 03 generator satiliyor mu turkiye de diye. suyu aritmak icin kullanacakmis ama ben google yazinca yabanci siteler cikiyor turkce ismi ne acaba bu aletin? Nereden bulabilirim?
(3) 

ikinci el araba

atcapar #1169318 
arastirdim iyice son kararimi verdim peugeot 3008 1.6 bluehdi otomatik dizel arac almaya karar verdim. Siz ne diyorsunuz alinir mi bu araba? ikinci elleri temiz km leri 84 bin tl civarinda var, bu arabaya bu fiyat verilir mi? daha once kullanan ya da tanidiginda bu arac olan var mi? arka koltuklar genis mi? araba rahat mi? tavsiye ediyor musunuz?
(9) 

ikinci el araba tavsiyesi

atcapar #1168929 
75 bin tl butcem var ikinci el otomatik dizel ve ya otomatik benzinli cok yakmasin suv araba tavsiyesi verir misiniz? aradigim kriterler km si 115 bini gecmesin model 2011 den dusuk olmasin. ben kendim bir kac arabaya baktim netten kia sportage, kia sorenta bu ikisini daha once kullanmis olan var midir? cok mu yakiyor? tavsiye eder misiniz? baska bir sorum ise dacia duster arabalarin fiyati da ucuz duruyor o arabayi tavsiye eder misiniz yoksa alinmaz mi? istanbulda ikamet ediyorum.
(3) 

bakaya kalmak

atcapar #1168805 
arkadas bakaya durumunda 1 senedir pasaport alip yurtdisina cikabilir mi? emniyete gidip pasaport basvurusu yaparsa sikinti yasar mi?
(1) 

fener maci

atcapar #1168680 
fenerin macini veren yabanci kanallari nasil bulucaz? Aksamki maci yabanci kanaldan ucretsiz izleyecek birisi var ise nasil izleyecegini anlatir mi
(1) 

macbook pro jelatin

atcapar #1168395 
Elimde bir adet macbook pro 13 inc retina var. Ekrani cok cabuk kirleniyor, toz tutuyor. Ekran icin jelatin alsam sorun cozulur mu? Surekli ekrani sprey ile temizlemekten biktim. Jelatin taktirinca da ayni sorun devam eder mi?
(3) 

photoshop yardimi

atcapar #1167627 
elimde bir resim var masada ki bir kac seyin silinmesi gerekli photoshop u bilen arkadaslar bana mesaj atabilirler mi? Hayrina yardiminizi bekliyorum :)
(5) 

odun atesinde semaver

atcapar #1167591 
eve semaver almayi dusunuyorum resimdeki gibi. Balkona koysam bunu odun atesi ile yaniyor sizce cok duman cikartir mi? Daha once evinde semaver ile cay yapan oldu mu?

www.google.com.tr
(5) 

fabrika uretim tesisi gezmek

atcapar #1165919 
Diyelim ki kafama gore herhangi bir fabrika uretim tesisine gittim iste sut uretim tesisi olsun oradaki gorevliye desem ben fabrikanizi gezmek istiyorum, uretimin yapilisini izlemek istiyorum falan desem izin verirler mi yoksa kapidan iceri sokmazlar mi? Bu islerde de tanidik amca dayi gerekli midir tesisi gormek, gezmek icin?
(3) 

araba tavsiyesi

atcapar #1165065 
60 bin tl ye kadar ikinci el otomatik dizel olsun km si 130 bini gecmesin suv olabilir normal otomobil olabilir tavsiye edeceginiz arac var midir? istanbulda ikamet ediyorum
(2) 

bardak su uretimi

atcapar #1164439 
resimdeki gibi bardak su uretimi yapan yerler var midir? 1 adet makine var bizde su dolumu icin bir kac firma ile gorustum linkteki bardak su bardagini yapmiyorlar, sizce nereden yaptirabilirim?

www.google.com.tr
(2) 

tasinabilir hard disk

atcapar #1163743 
1 tb tasinabilir hard disk var bilgisayara bagladim hard diskin icine bir kac dosya atmam lazim ama surukleyip birakamiyorum. Hard diskin icinde de resimler, videolar falan var bicimlendir desem icindekiler silinir mi? Baska turlu de sanirim o dosyalari atamam hard diskin icine. Sorun nerede?
(5) 

reklam ajansi

atcapar #1162833 
Kardesim internetten bir kac ajansa basvurmus fotograf falan gondermis az once bi tane ajans aradi reklam cekimi icin 170 adaydan sizi sectik, son 9 kisi kaldiniz iclerinizden 5 kisiyi sececegiz falan dediler. kayit ucreti de 200 tl istiyorlar. Bu isleri bilen arkadaslara soruyorum, guvenilir midir bu tarz yerler? 4 bin liraya yakin da ucret odeyeceklerini soylediler. Nelere dikkat etmek gerekir? Bilgisi olan arkadaslar fikirlerini soylerse memnun olurum
(2) 

firmaya guvenmek

atcapar #1162352 
Merhabalar bir firma var ona siparis verdim bir kac sey odemeyi pesin aliyor iste hesap bilgilerini falan atti web sitesi de var adam ile telefonda da konustuk siz olsaniz once gidip firmayi gorup adam ile tanistiktan sonra mi odemeyi yapardiniz yoksa telefon numarasini web sitesini firma ismini yerini bildiginiz birisine gormeden tanismadan para yollarmiydiniz hesabina? yani ikilemde kaldim gidip gorusmek istiyorum adam ile yuz yuze ama yeri bana uzak kaliyor biraz useniyorum da :) tavsiyeniz nedir?

mobil görünümden çık