(11) 

cok iyi derecede ingilizce bilen birisi ne yapabilir?

atcapar #1130754 
Kuzenim ilk, orta okul, lise ve universiteyi Amerika da okudu cok iyi derecede ingilizce bilgisi var. Turkiye ye kesin donus yapti kendisi su aralar bosta ne is yapabilir bu adam? ceviri yapar ama bu isi kimden ve nasil alabilir? ozel derste verebilir hangi sitelere uye olmasi gereklidir? Ya da baska ne yapabilir?
(4) 

android telefondan macbooka fotograf aktarma

atcapar #1128380 
samsung telefonum var macbooka bagladim android dosya aktarimi programini actim ancak telefondaki resimleri bilgisayara aktaramiyorum boyle bi secenek yok. Nasil yapabilirim?
(2) 

breaking bad dizisi altyazi

atcapar #1127421 
turkcealtyazi.org dan indirdigim 1.sezonun turkce altyazilari hep sorunlu cikti sonradan geliyor hep. Adam gibi altyazi indirebilecegim baska bir site var midir?
(6) 

burbery turkiye uretim yeri

atcapar #1126898 
burberey, armani, lacoste, hacket bu firmalarin outlet ya da satis yeri degil direkt uretim yapildigi yeri ogrenmek istiyorum. Turkiye de nerede uretim yapiliyor?
(3) 

work and travel programi

atcapar #1126604 
Bu programa hangi ulke vatandaslari basvuru yapabilir onu nereden ogrenebilirim? Pakistanli bir adam bu programa basvurabilir mi? Amerika her ulke vatandasina bu hakki taniyor mu?
(3) 

green card basvurusu ve cifte vatandaslik

atcapar #1126598 
cifte vatandasim dolayisla 2 pasaportum var ve haftaya green carda basvurmayi dusunuyorum iki pasaportum ile ayri ayri 2 basvuru yapabilir miyim?
(4) 

istanbulbilisim

atcapar #1126572 
istanbulbilisim sitesinden az once online bir urun aldim sizce yarin kargo ile gelir mi yoksa pazartesi gunu mu gelir?
(1) 

20.000 mah tasinabilir batarya

atcapar #1126556 
20 bin mah tasinabilir batarya aldim diyelim her 3 gunde bir ful sarj etsem bu aleti ay sonunda bana ortalama ne kadar bir elektrik faturasi gelir?
(3) 

eksi duyuru hersey

atcapar #1123829 
eski duyurulari da okumak istiyorum mesela en son sayfaya gitmek istiyorum ama en fazla 6 sayfa geriye gidiyor. 2 sene once falan ben hatirliyorum duyurunun en son sayfasina tiklayabiliyordum simdi neden olmuyor?
(3) 

green card basvurusu

atcapar #1121118 
ne zaman basliyor? Hangi siteden basvuru yapiliyordu?
(1) 

garanti paracard online ucak bileti

atcapar #1113000 
garanti para kartim var atm den kartima para yatirdim ucak bileti almak icin ancak bilet alma sitesine girince karti kabul etmiyor bankanizla gorusun yaziyor daha once bi kere satin almistim ucak bileti bu kart ile ama gecen hafata da alamamistim bugunde alamadim sorunu anlayamadim. Bazi siteler paracard i destekliyor bazilarida desteklemiyor mu?
(2) 

istanbul universitesi sinavsiz universite

atcapar #1112959 
Dun avcilar kampusu onunden gecerken bir pankart gordum 2.universiteyi sinavsiz okumak ister misiniz diye aklima takildi sormak istedim direk gidip kayit mi oluyoruz?
(8) 

amerikan turist vizesi

atcapar #1109810 
Su anda ne calisiyorum ne de okuyorum bostayim bir kac aydir. Amerikan turist vizesine basvursam vize alabilme sansim yuzde kactir? Internetten arastirdim bazilari yazmis belgelere bakmiyor konsolos bir kac soru soruyor ondan sonra vizeyi veriyor diye. Bankada param var orasi sikinti degil. Sizce vize alabilir miyim?
(2) 

askerlik suresinin kisaltilmasi ve profesyonel askerlik

atcapar #1105067 
az once milliyette okudum bu haberi. Askerlik suresini kisaltcaklarmis ve yavas yavas profesyonel askerlige gecis yapcaklarmis anladigim kadariyla. Siz ne dusunuyorsunuz?


www.milliyet.com.tr
(1) 

yurtdisina cikis

atcapar #1104805 
normal pasaportum var yurtdisina cikarken benden herhangi bir belge talep ederler mi? Soru mu soruyorlar sadece?
(3) 

pasaportumun suresi bitiyor

atcapar #1102003 
2 ay sonra pasaportumun suresi doluyor haftasonu kieve gidebilirim giriste sikinti yasarmiyim? vizesiz ulkelere gidince sikinti yasar miyim?
(9) 

tank kullanan vatandaslar

atcapar #1101687 
facebookta boyle bi kac tane video gordum vatandas tarafindan el konulup kulaniliyor tanklar. Bu videolar gercek mi sizce yoksa fake midir? Hatta biri resim bile paylasmis, 1 saatte tanki ele gecirip 5 dakikada kullanmayi ogrenen bir millete darbe sokmez haci diye.
(2) 

pasaport yenileme

atcapar #1101017 
Az once pasaport yenilme icin randevumu aldim ancak pasaport yenileme secenegi yoktu yeni bir pasaport basvurusu yaziyordu ikincisi kac senelik almak istedigimi sormadi site. Daha once suresi biten pasaportunu yeniletmis olanlar siz ne sekilde yapmistiniz? Bir de bu pasaport harclarini randevu dan once mi bankaya yatirmak gerekli? Surec nasil isliyor?
(4) 

bi askeri darbe sorusu da benden

atcapar #1100506 
Dun gece yasanilanlar aklimda bi kac soru uyandirdi;

1- Havalimanina, kopruye falan tank yigdilar nasil oldu da bu tanklari kullanirken hic bir polis yolda cevirmedi bunlari, elini kolunu sallayarak havalimanina kadar getirip tanki oturttular?

2- Dun gece boyu tepemizde f 16 havalanip durdu nasil oldu da bu ucaklari kacirmayi basardilar ve bu ucaklari inderecek fuze vs. sey yok mu bu ulkede?

3- meclis binasi bombalandi, ates acildi binaya, bina guvenligi bu kadar kotu mu?

4- 2 bin kisi ile darbe mi yapilirmis anasini satayim, ulkenin mitinin nasil haberi olmadi bu askeri darbeden daha oncesinden?
(3) 

garanti bankasi ihtiyac kredisi

atcapar #1099072 
internet subesinden giris yaptigimda hemen basvur kredi yi al falan yaziyor, daha once garanti bankasindan ihtiyac kredisi alan varmidir? Nasil isliyor surec? direk hesabina mi gonderiyorlar parayi? Online yapabiliyor musun?
(2) 

askerlik uzatma sorusu

atcapar #1098774 
cifte vatandaslar icin 38 yasin sonuna kadar askerlik uzatma hakki taniniyor yurtdisinda ikamet etme kosulu ile benim sormak istedigim soru su; madde de su sekilde yaziyor yilin en fazla 6 ayi Turkiye de kalabilir ondan sonra yurtdisina gitmesi gerekli yani senede 6 ay kalma hakki taniniyor Turkiye de. Diyelim ki ben 38 yasin sonuna kadar askerligimi uzattim ve yilin 6 ayindan fazla kaldim Turkiye de, bunu kim nasil takip ediyor? Nereden bilecekler benim 6 aydan fazla kaldigimi? ikincisi nasil iptal edicekler?
(2) 

ab ye vizesiz gidis

atcapar #1098266 
hani haziran sonunda gidebilecektik, gundemden uzak kaldim bayadir. Ne oldu da vizeyi kaldirmadilar?
(2) 

schengen vizesi

atcapar #1098088 
kuzenim schengen vizesine basvuracak turistik vize icin. Kendisi universiteden yeni mezun oldu ve su anda calismiyor yani ne okuyor ne de calisiyor. Bu adama vize verirler mi?
(1) 

turkcell kontratli telefon

atcapar #1095693 
almistim 1.5 sene once bi de internet paketi vermislerdi 56 tl karsiliginda 4 gb internet 500 dk her yone ve 1000 sms sormak istedigim ben bu 4 gb internet paketini degistrebilir miiym yoksa 2 sene boyunca ayni pakette mi kalmaliyim?
(7) 

saldiriyi kim yapti?

atcapar #1095032 
Haberlere baktimda herhangi bir orgut ismi verilmemis. Kimin isi bu havalimani saldirisi?
(1) 

samsung s7 edge hafiza karti

atcapar #1093458 
Bugun s7 edge aldim yaninda 128 gb hafiza hediye ettiler telefona taktim ama uygulamalar telefonun 32 gb lik kendi hafizasina yukleniyor ben bunlari nasil 128 gb hafizaya aktarabilirim?
(4) 

sabiha gokcen araba kiralama

atcapar #1092713 
pazartesi gunu istanbula geliyorum sabiha gokcenden araba kiralamak istiyorum sitesine girdim kredi karti istiyorlar. Kredi karti kullanmiyorum acaba nakit odeme yapsam kabul ederler mi?
(4) 

yurtdisindan telefon getirmek

atcapar #1092387 
Turkiye ye geliste bavulda 4 tane acilmamis kutusunda telefon olacak gumrukte sikinit yasar miyim? Polis kafasina gore mi durduruyor havalimaninda? Bi de bulundugum ulkenin havalimani sorun cikartir mi? x r den geciyor bavullar orda telefonlari gorup durdurabilir mi?
(13) 

odaya kertenkele girdi

atcapar #1092232 
zarar verir mi? nasil oldurebilirim bu meleti?
(1) 

facebook en yeniler

atcapar #1089800 
mobilde facebook uygulamasi ile facebooka giriyorum ancak en yenileri gostermiyor anasayfada, karisik gosteriyor ben en yenileri gostermesini istiyorum. Bu durumu nasil duzeltebilirim mobil den?
(7) 

internet hiz testi sonucu

atcapar #1088936 
Su anda bulundugum yerde hiz testi yaptim, ben pek anlamam hiz testinden anlamlarini da bilmem asagida linkini attim test sonuclarinin. Internet cok yavas sizce bu internetin hizi tahmini kac mbps dir? Cok mu kotu?



www.speedtest.net
(1) 

Suriye olaylari

atcapar #1088216 
basindan beridir takip etmiyorum. Ozgur suriye ordusu kimler? Sanirim ypg kurtler oluyor. Turkmenler var orada baska hangi gruplar var? Neden birbirleriyle kavga ediyorlar? Baska bilmem gereken seyler nelerdir?
(1) 

ofiste 2 tane wifi var

atcapar #1088203 
Ofis buyuk oldugu icin guclendirici ile desteklenmis 2 farkli wi fi var birsinin adi MD5 hall digerinin adi MD5 hall_5GHZ ama sifreleri farkli. Her neyse ben MD5_5ghz yi kullaniyorum ama gecenlerde Md5 hall wifi ye baglanmaya calismistim ama sifrenin farkli oldugunu bilmiyordum ayni sifreyi girmistim. Simdi soyle bi sorunum var ben internette gezinirken md5hall_5gz wi fi den cikip digerine baglanmaya calisiyor dolayisla internet baglantim kopuyor ve digerine de baglanamiyor sifre yanlis oldugu icin. Ben diger wi fi unutmasini istiyorum laptobun. Bunu nasil yapabilirim? Apple macbook air kullaniyorum
(2) 

tinder premium uyeligi

atcapar #1088053 
1 aylik 6 aylik ve 12 aylik secenekleri var. Fiyatlari degisiyor ben 1 aylik icin 27 tl odemeyi dusunuyorum kredi kartimdan ancak satin al opsiyonuna girince her ay yenilenecek diyor uyelik ben onu istemiyorum sadece 1 ay kullanmak istiyorum. Uye olduktan sonra iptal etme sansim varmidir ay sonunda yoksa uyelik kendi kendine yenilenip durur mu?
(1) 

sigil bulasici mi

atcapar #1086654 
boynumda 3 tane sigil var yarin havuza girmeyi dusunuyorum ama merak ettigim havuza girince diger insanlara sigilim bulasir mi?
(2) 

ucagi kacirdim

atcapar #1085495 
onur air den bilet almistim, bugun izmir ucusum vardi ancak yetisemedik ucaga. Simdi onur air subesini arasam acaba bana yarin icin bilette indirim falan yaparlar mi yeni bilet alirsam?
(5) 

Suriye plakali surucu

atcapar #1085351 
Dun ogle saatlerinde florya sahil yolunda suriye plakali eski pusku bir jip kurallara uymadan tek yonlu yolda milleti sollaya sollaya gidiyordu. Kaza kacinilmazdi. Bi ara benim aracin arkasina gecti bende ibneligine yavas gittim karsi seritte de trafik vardi suriyeli adam beni sollayamiyordu arkadas bu adam inadina inadina aracimin dibine girip durdu. Bende ibneligine 2-3 kere ani fren yaptim, bi ara aracimi durdurup inip kavga edicektim, Sinir oldum. Burasi bizim ulkemiz adam suriye plakali aracla kafasina gore trafikte teror estiriyor. Plakanin resmini ceksek bile sikayet edebilecegimiz bir mecre oldugunu dusunmuyorum. Ulan neden bizim ulkemiz ortadogu cahili suriyelilerle dolup tasti :( sinir oldum dunden beri. Benzer sey basiniza geldi mi?
(2) 

dolar sorusu

atcapar #1084587 
Dugunde takilan dolarlar var elimde onlari bozdurcam da baya bi igne izi var dolarlarda bu sikinti olur mu dovizcide bozdururken? Bazi dolarlarin uzerinde de leke var
(3) 

youtube kanal aboneligi

atcapar #1084184 
youtube de bir kac kanala abone oldum. Ne zaman abone oldugum youtube kanali yeni bir video eklese mobilden bana bildirim gelip duruyor. Uyurken bu bildirimler beni rahatsiz ediyor. Nasil kapatabilirim bildirim gelmesini?
(2) 

green card basvurusu

atcapar #1083904 
elinde amerikan turist vizesi olan birisi green card a basvursa ve green karti kazansa, turist vizesi ne olur? Turist vizesini iptal edip yerine surekli oturum izni mi veriliyor?
(8) 

sevdiginiz vs sevmediginiz ulkeler

atcapar #1083750 
Benim sevdigim ulkeler;

1- Amerika- Cocuklugum filmlerini izlemek ile gecti oraya gitme istegi var hep icimde. Dili ingilizce, insanlari cok arkadas canlisi, muzikleri iyi...vs

2- Almanya- Dunyaya araba pazarliyorlar ve arabalari cok saglam, oraya giden gurbetci hemsirelerimiz bana cok cana yakin geliyor. Konusmalari, hareketleri falan hosuma gidiyor. Gelismis ulke oraya da hep gitme istegim var.

3- Kore ve japonya- Kore ile kardes ulkeyiz ve insanlari cok samimi, teknoloji de cok ilerideler, samsung markasini secviyorum. Japonlar zaten baska bir dunya. Kizlari hosuma gidiyor

4- Kazakistan- Bu ulkeye 2 kere gittim. Gercekten orta asyada iyi bi durumdalar. insanlarini cok sevdim, kizlari cok guzel. Dogal manzarasi harika almaty sehrinin. Kazak dilinin bazi kelimeleri bizimkisine benziyor

5- Azarbaycan- DIlimz bir, insanlari cok samimi geliyor bana. Baku sehrini cok gormek istiyorum. Modern binalari cok.

Sevmedigim ulkeler;

1- Genel olarak arap cografyasi. Arap ulkelerini hic sevmiyorum daha dogrusu insanlarini. Hepsi en az 8-9 tane cocuk yapiyorlar 3-4 tane kadin ile evleniyorlar. cahiller...vs bi de arapcayi hic sevmiyorum. girtlaktan dil mi konusulur anasini satayim :) arap ulkelerinden birisi haric ama Dubai yi candir :)

2- Hindistan, Pakistan, banglades- Pis ulkeler, insanlari pis, her turlu hastalik yaygindir burada.

3- Afrika ulkeleri- (guney afrika haric) aga hic sevmiyorum bu afrika ulkelerini hep aclik- kitlik cogu afrika ulkesinde aids var. Lan yasanilmaz oralarda.

4- Turkiye haric genel olarak musluman ulkelerini sevmiyorum nedeni ise cok cahillik var, hicbirseyde ileride degiller. Ozgurluk yok..vs

sizin sevdiginiz ve sevmediginiz ulkeler nerelerdir?
(5) 

laptobu sabaha kadar sarja takma

atcapar #1083453 
torrentten baya bi film indircem tahmini 12 saat surecek, simdiden indirmeye basladim birazdan uyucam sormak istedigim sabaha kadar laptobun sarji dayanmiyor o yuzden daha once hic yapmadigim bir seyi size sormak istiyorum. Laptobu sarja takip uyusam sabah olunca sarjdan cikarsam bataryaya zarar verir mi? apple macbook air kullaniyorum
(1) 

askerlik subesinden gelen kagit

atcapar #1083270 
az once ptt den bi eleman geldi bana kagit verdi lutfen muhtarliga gidip askerlik belgesini alin diye. La ben askerligi tecil ettirdim durup dururken bu neyin kagidi ola ki?Ptt ye gitmeden once bi sorayim dedim
(1) 

sahibinden uyelik dogrulama

atcapar #1083014 
sahibinden ilan vermeye calsiiyorum ilan vermeden once benden kredi kartim ile uyelik dogrulamasi yapmami istiyor. Daha once uyelik dogrulamasi yapan arkadaslar var midir? Ben kredi karti bilgilerimi vermek istemiyorum, sonucta bilgilerim elinde olunca her sey yapabilirler ama sahibinden de guvenli bi site kafam karisti simdi. Neden kredi karti ile dogrulama istiyor bu site? Kredi karti olmayanlar ilan veremez mi?
(1) 

guncellemeden sonra simge kayboldu

atcapar #1080206 
macbook air kullaniyorum az once guncelledim laptobu soyle bi sorun meydana geldi. Guncelledikten sonra filmlerim klasorumde eskiden vlc ile otomatik aciliyordu simdi vlc simgesi kayboldu filmi acmak icin sag tus yapip vlc ile ac diyorum. Bu simge neden kayboldu? Nasil geri getirebilirim?
(7) 

gossip girl

atcapar #1080018 
bu dizi izlenir mi? Dizi sadece kizlara ozgu bir dizi mi sizce?
(3) 

tasinabilir hard disk

atcapar #1079987 
seagate hard diskim var, hard diski bilgisayara taktigimda bazen calisiyor bazen calismiyor. Kafasina gore calisiyor, kafasina gore calismiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Daha once benzer sorunu yasayan varmidir? macbook air kullaniyorum. Formati falan ayarladim hatta gecen hafta baya bi filmde attim icine ama su anda gormuyor hard diski Sebebi ne olabilir?
(4) 

sokak kopekleri ve kedileri

atcapar #1079036 
Belediye bunlari kisirlastiriyor bundan 10-15 sene sonra sokak hayvanlari diye bi sey kalmayacak mi?
(1) 

dizilerde altyazi indirme nasil oluyor?

atcapar #1078964 
torrentten dizi indirdim 1.sezonun 1.bolumunun altyazisini nasil bulabilirim netten?
(2) 

fatih vatan caddesi

atcapar #1077676 
Gecen hafta fatih emniyetin oralarda bi isim vardi, herneyse arabayi bir sokaga park ederken yoldan gecen bir adam pardon bu araba hakkinda bi kac soru soracagim diyerek yanima yaklasti bende kapiyi kapattim cevap vermedim uzaklastim oradan. Adamin tipinide pek begenmedim yani hirsiz midir baska bisey midir bilemedim. Sizin basiniza da benzer seyler geldi mi? Sizce bu adamin amaci ne olabilir?

mobil görünümden çık