(4) 

garip bir olay

atcapar #1029203 
yakin zamanda arkadasim yurt disindan geldi istanbula ziyaret icin. Kendisi yurtdisinda buyudugu icin Turkceyi pek bilmiyor. Her neyse olay bu aksam oldu arkadasimi kofte yemeye goturdum orada calisan adam bu cocuga kafayi takti. Memleketin neresi? Memleketim falanca yer dedikten sonra basladi soru sormaya bu ne meraktir arkadas tanimadigi etmedigi kisiye insan bu kadar bos bos sorular sorar mi? Yurtdisinda yasayan birisini ilk defa mi gordu bu adam ne yapti? Sonra arkadasim rahatsiz oldu bu konusmalardan donup bana dedi ki dunyanin pek cok yerini gezdim boyle merakli cok soru soran birisini gormedim. Bende pek anlam veremedim. Nedir bizim ulkemizdeki bu insanlarin olayi? Neden bu kadar merak ediyorlar herseyi?
(1) 

torrent sitesi

atcapar #1027783 
uyelik istemeyen turk torrent sitesi varmi onerdiginiz?
(5) 

evde yapilan nisanda ne giyilir

atcapar #1025154 
yarin kuzenimin nisani var. Gomlek kot pantolon giysem sorun olur mu? Ne giyilir nisan da? bisey takmam icap eder mi? bu adetleri bilmiyorum
(1) 

askerlik tecilim bitiyor

atcapar #1025098 
1 ocak 2016 da tecilim doluyor. Ondan sonra sanirim yoklama kacagi oluyorum ama benim ocagin sonunda ya da subatin basinda yurtdisina gitmem gerekiyor 5 ay kalacagim yurtdisinda acaba yurtdisina ciktiktan sonra oradan konsolosluga gidip tekrar tecil ettirebilirmiyim askerligimi? Bir diger soru ise havalimaninda sorun yasarmiyim cikista?
(2) 

frene basinca ses gelmesi

atcapar #1022954 
10 gundur frene basinca ugultu sesi gibi bir ses geliyordu bugun tamirciye goturdum on balata bitmis dediler degistirdi usta on balatayi ancak gene benzer bir ses geliyor frene basinca. Sizce bu neyden kaynaklanabilir?
(3) 

yurtdisina cikis ve tecil dolumu

atcapar #1021614 
Askerlik tecilim 31 aralikta bitiyor ancak 18 ocakta yurtdisina cikmam lazim, 5 ay falan kalacagim yurtdisinda. Sizce havalimaninda ne gibi sikintilar yasarim ulkeden cikis yaparken?
(4) 

Orta asya turki cumhuriyetlerin ruslastirilmasi

atcapar #1020975 
Bu ulkeler ilk olarak ne zaman rusya ile tanistilar? Turki cumhuriyetler diyoruz ama hepsi rusca konusuyor ruslara daha yakinlar. Cogusunun Turkler ile alakasi bile yok. Ornegin Rus ucaginin dusurulmesi olayinda cogusu Ruslarin tarafini tutuyorlar. Bunun gibi bir suru olayi siralayabilirim. Orta asyanin Ruslasmasi ne zaman ne nasil basladi?
(4) 

Apple MacBook Air

atcapar #1020108 
Olay az önce gerçekleşti. Apple MacBook Air çantam ile taksiye binerken çanta birden elimden düştü taksici fark etmedi tabi arkadaki araca yol vermeye çalışırken tekerlek ile üstünden geçti laptopun çok Korktum ekran gitti diye laptop daha çalışmaz diye düşünürken çantayı açtım baktım lapop sapasağlam duruyor çalışıyor herşey sıkıntı yok. Benim şansıma mı böyle oldu bu yoksa MacBook' Air buna karşı önlem mi almış?
(2) 

pvc sorusu

atcapar #1019015 
300 celik gobekli t.a ispanyolet ne demek oluyor tam olarak? kapinin mi bu yoksa pencerenin mi? bilen arkadaslar yardimci olabilir mi?
(9) 

Hayatiniz boyunca en utandiginiz an

atcapar #1018634 
Nedir?
(4) 

elektrikli ev isitici

atcapar #1014764 
Resimde de gordugunuz gibi ev isitici aldim yurtdisindayim bu vereti nasil kullancagimi bilemedim. istedigim isi kivamina gelmedi az isi veriyor yukaridaki ve asagidaki dugmelerin anlami nedir? evi iyice isitmam icin ayarlari nasil yapmam gereklidir?
(1) 

digiturk diledigin yerde izle

atcapar #1013206 
yurtdisindayim diledigin yerde izle web uzerinden amcamin hesabindan besiktas macini izliyorum digiturkun bu konuda bir kisitlamasi var mi? Amcamin basi belaya girmesin sonradan malum lig tv den bahsediyoruz herseyden para koparmak icin bir bahane ariyorlar :)
(3) 

macbook filme altyazi ekleme

atcapar #1012045 
Filme altyazi nasil ekleyebilirim? internetten altyazi buldum ama altyazi dosyasini okumuyor. Macbook icin ayri formatta mi dosyalar var?
(1) 

cd satin almak

atcapar #1010718 
yurtdisindayim www.seslial.com bu siteden bi cd almam gerekli ancak satin ala girdigimde sadece yurtici gonderi yaptigini gorebiliyorum ben bu siteden bi tane cd alacagim yurtdisina gelmesi lazim bunun icin ne yapmaliyim? ayni cd yi baska bir siteden bulabilir miyim?
(2) 

macbooku tv ye baglamak

atcapar #1010554 
apple macbook air im var laptopta hdmi girisi yok bu veledi nasil tv ye baglarim?
(1) 

Yurtdışında bankamatik kartı kullanımı

atcapar #1003733 
Güney koredeyim garanti bankası bankamatik kartımdaki dolar hesabım da belirli bir miktar param var onu çekmek istiyorum ama hata veriyor buradaki atm ler. 3-4 tane farklı bankanın atm sini denedim ama olmadı. En son yurtdışı kullanımına açıktı karttım. 3 sene önce başka bir ülkeye gittiğimde açtırmıştım yurtdışı kullanımına acaba sorun nerede var neden dolar hesabımdan para çekemiyorum? Dolar kurunu Kore parasına çeviremiyor mu atm? Bankayı arayamam şimdilik sim kartım yok :)) bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
(1) 

Çin'e girişte imzalatılan kağıt

atcapar #1000159 
Merhabalar 2 hafta önce Çin'e geldim geçen sene de Çin 3 aylık iş seyahat vizesi almıştım ancak gidememiştim . Bu sene tekrardan vize alıp çine geldim ancak ülkeye girişte havalimanı polisi beni baya bi zorladı. İşte neden geçen sene vize alıp gelmedin falan diye sordu sonra başka bir polis arkadaşına gidip sordu bişeyler ondan sonra diğer polis memuru beni alıp bi yere götürdü tam emin olmamak ile birlikte şüpheli şahışları sorgulama odası idi sanırım. Benden başka 2 Afrikalı ve 2 Arap da vardı önce onları aldılar Odaya bavullarını iyice açıp kontrol ettiler baya bi soru sordular cep telefonlarındaki resimlerine kadar herşeye baktılar sonra sıra bana geldi aynı şeyleri yapılar sonra da bana bi kağıt imzalattılar ama ne olduğunu bilmuirum o sırada deport edilme korku ve paniği ile soru sormadan kağıdı imzaladım sonra beni ülkeye aldılar. Şimdi kafama takıldı o imzalattıkları kağıt ne olaki? Bilen birisi varmıdır? Çünkü tekrar ülkeden çıkış giriş yapmam gerekli sonradan beni ülkeye almamazlık yapmasınlar?
(1) 

Çin vizesi uzatma

atcapar #995234 
Şu anda çindeyim 3 aylık m vizesi ile geldim 2 defa giriş yapma Hakkı tanıyan vize. Ben Çin de kalıp 9 ay falan Çince kursuna yazılıcam dolayısı ile öğrenci vizesi Almam gerekecek ama ben bunu Çin den yapmak istiyorum. Tekrar Türkiye ye gelip öğrenci vizesine başvurmak hep Zaman kaybı hem de para kaybı diye düşünüyorum. Biraz araştırdım ama illa Türkiye ye dönüp vizemi uzatmam lazım gelirmiş gibi şeyler okudum. Konuyu bilen arkadaşlar fikirlerini yazabilirler mi? Çin'in içinden vizemi uzatabilir miyim?
(2) 

aracin yag damlatmasi

atcapar #991405 
otoparka park ettim aracimi soyle bi etrafinda gezindim arabanin lastiklerini falan kontrol edeyim diye son olarakta egilip aracin altina baktim baya bi yag damlatmis. Araci baska yere park ettim, damlattigi yag siyah renkti sonra kaputu acip baktim bir de ne goreyim kaputun ust kismi yag olmus 5 cm civarinda. Motorun ustude baya bi yag biriktirmis. Bu neyden kaynaklaniyor olabilir? bu sekilde arac kullanmak tehlikelimidir?
(5) 

Garantiye girer mi

atcapar #989733 
Arabam ile 3 hafta önce baya bi yağmur yağdığı için yolu su basmıştı oradan geçerken arabam su almaya başladı ve kendi kendine stop etti yolda. Marşa basmaya çalıştım ama çalışmadı bende çekici çağırdım evin oraya bıraktırdım arabayı. Bu arada arabam yeni sayılır Şubat ayında almıştım 8 ay oluyor dolayısıyla garantisi devam ediyor ve kaskomda var. Ertesi gün bu işlerden anlayan bir abiyi aradım olayı anlattım bana dedi boşver aracı kendi servisine götürme kasko sel bastı falan yazar aracı satarken baya bi zorlanırsın dedi bende onu dinledim sanayide ustaya götürdüm arabayı araca baya bi su girdiği için usta bana marş motorunun değişeceğini enjektörlerin değişeceğini ve de hava ve yağ filtlerinin değişmesi gerektiğini söyledi iki bin TL masraf çıkardı tamam dedim yaptırdım. Yan sanayi ürünler kullandı sizce ilerde bir sorun çıkar mı? Pişmanım şimdi kafama takıldı keşke aracı kendi servisine götürdeydim diye. Ondan sonra arabanın radyosu ve park sensörüde çalışmıyor su girdiği için şimdi bunu kendi servisine götürsem garantiden yaparlar mı? Ve yahut kasko bunu karşılar mi? Son sorum ise Arabamın garantisi bozuldu mu şimdi ?
(3) 

volvo teyp

atcapar #988568 
Volvo arabam var 3 hafta once arabanin icine baya bi su girdi o yuzden arabanin radyosu ve park sensoru bozuldu. Bugun oto elektrikciye gittim yaptirmak icin resimde de gordugunuz gibi sanirim radyo nun beyni oluyor bu cip bende pek anlamiyorum yanmis dedi bunun yenisini almak lazim dedi bana yarin bi fiyat teklifi verecekler. Sizce bu cip ortalama ne kadar tutar? Bilgisi olan var midir?
(3) 

Çin'de internet kullanimi

atcapar #987646 
Çin'de bildigim kadariyla youtube ve facebooka girmek yasak. Bu durum yabancilar icinde gecerlimidir orada? Baska hangi sitelere girmek yasaktir orada? Vpn programlari ise yarar mi?
(4) 

arabaya su girmesi

atcapar #987547 
Arabanin icine yarisina kadar su girse ve o araba stop etse, artik o arabadan hayir gelir mi sizce arkadaslar? elektronik aksanlarina zarar verir mi? baska ne gibi sorunlar cikabilir?
(1) 

film ismi

atcapar #987405 
Filmin adini hatirlamiyorum eski bir filmdi. Film ile ilgili hatirladigim seyler bir adami donduruyorlardi, yanilmiyorsam 2026 yilinda tekrar cikariyorlardi oradan ve film gelecegi anlatiyordu. Hatta adam tuvaleti nasil kullanacagini bile bilmiyordu. Neydi bu filmin adi :)
12345678910   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık