(2) 

market tabelası yaptırmak ve vergi sorusu

atcapar #1447404 
ön cephe uzunluğu 30 metre oraya büyükçe ışıklı tabela yaptırsam ne kadar vergi veririm? dükkan cadde üzerinde. totem tabela da yaptıracağım ona ne kadar vergi çıkar ayrıyetten? camlara giydirme yaptırsam onun içinde vergi istiyor mu belediye?
(7) 

sermayesiz ortaklık

atcapar #1444816 
X ve Y kişisi düşünelim. X kişisinin sermayesi var ama iş konusunda bilgisi, tecrübesi yok. Y kişisinin ise bilgisi ve tecrübesi var ama sermayesi yok. Bu iki kişi kendi aralarında anlaştılar. Sermayesi olan kişi olmayana dedi ki seni yüzde 15 ortak yapacağım, işe beraber başlayalım. Firma sahibi ben olarak gözükeceğim seni sözde yüzde 15 ortak olarak göstereceğim ama resmiyette göstermeyeceğim istersen kendi aramızda ortaklık sözleşmesi yapabiliriz ama şirket benim adıma kurulacak. Y kişi de arkadaşına güveniyor ve kabul ediyor. Bu durumun artıları ve eksileri neler olabilir sizce? sermayesiz ortaklıklar normalde ne şekilde işliyor? fikirleriniz nelerdir? sermayesiz ortaklıkta yüzde 15 fazla mıdır yoksa normal midir?
(3) 

macbook açılırken soru işaretli klasör hatası veriyor

atcapar #1444715 
Bunun çözümü nedir acaba?
(2) 

hgs ceza ödeme

atcapar #1444480 
geçen senelerden kalan borçlar var hgs de. kgm nin sitesine girince hata veriyor oradan ödeyemiyorum 2 gündür. Başka ne şekilde ödeyebilirim?
(5) 

Corona geçirmiş birisi ile görüşmek

atcapar #1443975 
12 gün önce bi arkadaşım koronaya yakalanmıştı, evde ilaçlarını kullanıp sanırım artık 10 günlük zorunlu karantina uygulaniyormus dediğine göre. Bugün Karantinasi bitmiş ancak test yaptırmamış. Arkadaş ile en az 3 mmetre mesafe vardı aramızda, ikimizde maskeliydik hafta ben 2 tane maske taktım açık alanda yaklaşık 15 dk konuştuk. Bu şekilde virüs bulaşır mi? Daha doğru su korona olan birisi 10 günde iyileşir mi?
(3) 

Bilgisayar açılmıyor

atcapar #1442072 
Merhabalar, n11 üzerinden geçen hafta bir adet oyun bilgisayarı aldım. Bugün bilgisayar da internet sayfasına girmeye çalışınca bilgisayar kendi kendine kapandı Ben elektrikler gitti zannettim ilk başta ancak elektrik kesintisi yoktu sonra bilgisayarı açmak için kasa power tuşuna basınca bilgisayar açılmadı. Bir çok defa denedim ancak açılmıyor. Yeni bilgisayarda böyle bir sorun olması normalmidir? Problem ne olabilir?
(3) 

windows deneme sürümü

atcapar #1441732 
yeni bir bilgisayar aldım windows 30 günlük deneme sürümü yüklü gelmiş. merak ettiğim 30 gün bittikten sonra ne olacağı? bilgisayarda hiç bir şey yapamaz mıyım? eskiden cd olarak satılıyordu windows sistemi halen o şekilde midir? nasıl windows tam sürümünü yüklerim?
(1) 

Kira ön sözleşme

atcapar #1440101 
Dükkan sahibi ile kira fiyatında anlaşıldı ancak dükkanın içinde ve dışında yapılacak ufak tefek şeyler var. Dükkân sahibi bunları yaptıktan sonra kira sözleşmesi yaparız önden bana kapora verin dedi, verdik kapora bir miktar ve ön sözleşme yaptık. Emlakçı dükkândaki kiralıktır yazısını kaldırdı. Dükkanın ön kısmını dükkana ilave edeceklerdi belediyeden onay bekliyorlardı dediklerine göre ancak süreç çok uzadı ( 1 ay kadar ) ve sorduğumuzda bizde haber bekliyoruz diyorlar ancak çok zaman geçti. Sormak istediğim soru ise ön sözleşmeyi iptal edip dükkan sahibinden parayı alma şansım nedir? Ön sözleşmede şu kadar sürede yapılacak diye bir madde yoktu, adam bekletiyor bizi. Belediye işi de olmayacak gibi görünüyor. Ne yapmamız lazım?
(4) 

Klima sorusu

atcapar #1438692 
Merhabalar, arçelik ekolojik inverter 18.000 btu klima aldim 3 hafta önce. Klima çalışırken dış unitedeki motordan çok ses geliyor sanki böyle içerde demirler birbine çarpıyormuş gibi sesler geliyor ve titreme yapıyor. Ses rahatsız etmeye başladı. Bu arada dış ünite balkonda zeminde duruyor duvara monte edilmedi bunun ile bir alakası olabilir mi? Servisi arasam duvara montaj ederler mi ücretsiz olarak?
(10) 

Firmadan halı siparişi

atcapar #1436489 
Diyelim ki bir dükkandan halı almak istedik, gittik dükkana dedik ki benim yerimin ölçüsü şu kadar metre buraya uyacak bir hali, kilim vs istiyoruz. Dükkan sahibide diyor ki bizde siparişe göre çalışıyoruz elimizde hazır ürün yok sizin siparişinize göre fabrikalardan o boyutta halı kestirip getireceğiz. Sizde tamam diyorsunuz aradan 2 gün geçiyor dükkan sizi arıyor abi ürünlerin geldi, ustamız gelip ürünü teslim edecek. Sizde diyorsunuz ki yok ben vaz geçtim almak istemiyorum. Sonra satıcı da telefonda 2 saat sizin ile tartışıyor yok iptal edemezsin bu ürün size özel kesim olarak fabrikadan getirildi fabrika ürünü geri iade almaz ben zarar ederim vs gibi cümleler kuruyor. Sizde yok istemiyorum deyince satıcı tehdit eder gibi yok senden şikayetçi olacağım whatsapp mesajlarını göstereceğim vs gibi cümleler kurup telefonu yüzünüze kapatıyor. Bu durumda haklı olan taraf kimdir? Sonuçta sözleşme falan yapılmadı, kapora ödenmedi sadece telefonda konuşuldu.
(4) 

Sol lastikten gelen ses

atcapar #1436344 
Merhabalar, arabamın sol ön ve ya arka tekerleginden tam anlayamadım bir ses geliyor. Tik tik diye sanki bişey dönüp duruyor gibi ses geliyor. Bunun sebebi ne olabilir Acaba?
(3) 

Klima borusundan gelen gaz sesi

atcapar #1436276 
Merhabalar, geçen hafta odaya arçelik inverter klima taktırdım servis gelip kurup gitti. Klima çalışınca odanın içindeki klima borusundan gaz sesi geliyor. Korkmaya başladım bu neden dolayı olabilir? Servisi arayıp tekrardan gelmesini isteyeceğim
(4) 

4 dükkanın birleştirilmesi

atcapar #1435420 
Bir birine bitişik olan 4 dükkanı satın alıp aradaki duvarları yıkarak birleştirip tek bir dükkan haline getirip kiraya vermenin yasal olarak bir sıkıntısı oluyor mu? Tapuda 4 farkli dükkan olarak gözüküyor, elektrik, su, doğalgaz faturası ne şekilde ödenir? Belediye oraya market açmaya izin verir mi ? Böyle bir dükkana talibiz o sebepten soruyorum. Mülk sahibi kat karşılığı almış bu 4 dükkanı üstüne. Böyle bişey yapma hakkı var mıdır?
(3) 

Yeni dükkan kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

atcapar #1435307 
Arsa sahibi mutahite kat karşılığı bina yaptırmış. Bina tamamlandı, alt katındaki dükkanları mülk sahibi adına alıp kiraya koymuş. Emlakçının pankartı dükkan girişine asılmış. Emlakçıyı arayıp dükkan kira fiyatını sordum, emlakçı ofisine gidip konuşuldu, mülk sahibide geldi anlaşıldı herşey tamam. Bina ve dükkan sıfır durumda. Benim burada dikkat etmem gereken neler vardır dükkanı kiralarken? Dükkanın ön cephesini de dükkana ilave edeceğini söyledi dükkan sahibi daha genis dükkan olur dedi tamam dedik ondan sonra mutahiti arayıp söyledi ön cephedeki yeri de içeriye katalım diye, mutahit dedi ki belediyeye gidip izin almamız gerekiyor dedi. Kafama soru işareti takıldı, o yerin iskanı olmadığı için mi mutahit böyle bişey söyledi? Ilk defa dükkan kiralayacağım için presudurleri tam olarak bilmiyorum. Iskan ı olmasa daha emlakçı dükkana kiralıktır diye pankart asabilir mi? Benim mülk sahibinden hangi belgeleri sormam gerekiyor bu yerin yasal bir dükkan olduğu ile ilgili?
(3) 

LG televizyon iadesi

atcapar #1434376 
Trendyoldan X firmadan LG marka 70 inç lik bir televizyon aldim. Ürün horoz lojistik firması ile kargolandi. Televizyonu teslim alırken kutuda herhangi bir ezik kırık durumu yoktu. LG servisini aradım kurulum için servis talep ettim. Servis gelip kutuyu açınca ekranın sağ üst köşesi kırık çıktı. LG servisindekiler rapor yazıp resim çektiler dediler ki durumu LG ye mail olarak atacağız tahmini 2-3 günde dönüş sağlanır sonra size raporu getiririz televizyonunuzu aldığınız yerden değiştirirsiniz dediler. 1 hafta sonra raporu getirdiler,raporda şu yazı yazılıydı;

Koli hasarlıdır, değişimi uygun değildir. Lütfen bayinize başvurunuz.

Kutuda herhangi bir ezik görmedim ben arkadaş. Hemen satın aldığım yeri aradım durumu anlattım, telefondaki arkadaş çok yardımcı oldu. Dedi ki horoz lojistik ile irtibata geçebilirsin tutanak tutsunlar ama tutanak ile ugrasacaklarini sanmıyorum dedi en iyisi LG merkezi arayıp durumu tekrardan anlat dedi. Sonrasında LG yi aradım durumu tekrar anlattım dediler ki gelen servis resimlerinden kutuda hasar olduğuna karar verdik o yüzden değişim iade yapılmayacaktır vs. Benim şimdi ne yapmam gerekiyor? Kimse üstüne almıyor hatayı.
(2) 

Bedaş elektriği meskene çevirmek

atcapar #1433608 
Yaşadığımız yazlık evimizin elektriği faturada ticarethane diye geçiyor o sebepten faturalar 2 katı yüksek geliyordu. Bedaşi aradım durumu izah ettim. Bedaş müdürlüklerine gidip meskene geçebilirsiniz dediler. Bedaş a gittim hiç ilgilenmediler karşı tarafta elektrik mühendisliği ofisi var oraya gidip plan proje cizidirip halletmeniz lazım dediler.gittim elektrik mühendisi ofisine benden bu işlemi yapmam için 2.600 TL para istediler ve 1 ay içinde hissedeceklerini söylediler. Bunu bedaş 'ın ücretsiz olarak yapması gerekmiyormuydu? Acaba ben mi kendimi yanlış anlattım oradaki çalışana. Gerçi çalışanlarda pek ilgilenmediler, güvenlik ile muhattap oldum. Sorunu nasıl çözebilirim?
(2) 

İnternetten sipariş ettiğim TV

atcapar #1433200 
merhabalar, trendyoldan lg marka bir tv sipariş etmiştim ürün cuma günü geldi ardından müşteri hizmetlerini arayıp kurulum talep ettim. Bugün lg servisten arkadaşlar gelip televizyonu açtılar ekranın sağ üst köşesi kırık çıktı. Rapor tuttular ardından da imzalattilar. 2 gün içinde lg den yanıt gelir o zaman size ürün iadesi için bir kağıt getircez dediler ve gittiler. Daha önce benzer şey başına gelmiş olan arkadaşlar sorununu nasıl çözdüler acaba? Lg markası bu konularda müşteri nin yanında mı yer alır? Benim bundan sonra ne yapmam gerekiyor?
(2) 

Hidrofor arızası

atcapar #1431889 
Bahçe sulamak için bir adet hidroforumuz var. Depoda su bitmişti dün, bugün doldurduk depoyu su ile. herhalde o sırada hidroforumuz boş çalışmaya devam etti bugün bahçeyi sulamak için çeşmeye açtığımda 1-2 dakika su geldi sonra su kesildi. Hidrofor da kafasına göre 10 saniye çalışıp kapandı.su deposunda flatör müz de vardı normalde böyle olmaması lazımdı. En son hidrofor pano sununun tuşunu stop start yaptım çalıştı tekrardan kapandı sonra tekrar start butonuna basınca pano nun içerisinden duman çıkmaya başladı yanık kokusu geldi, korktum hemen şalteri indirdim kapattım. Sizce sorun ne olabilir? Yarın servis çağıracağım. Tahmini ne kadar masraf tutar bu ariza? Teşekkürler
(1) 

Sokağa çıkma kısıtlaması ve sınav

atcapar #1430320 
Yarın kardeşim sınava girecek ev ile okul arası mesafe takriben 10 km. Kardeşimi sabah okula bıraksam sonra eve dönsem sınavı bittikten sonra tekrar gidip alsam sorun olur mu? Ceza yermiyim yoksa? 3 saat dışarda beklemek istemiyorum
(1) 

türk telekom taahhüt iptali

atcapar #1428664 
istanbul büyükçekmece de ikamet ediyorum. Bulunduğumuz bölgede fiber yok ne turkcelin ne de türk telekomun. Türk telekomun dsl 16 mps ye kadar olan internet paketini kullanıyorum. Evde 7 kişiyiz. internet hızından hiç memnun değiliz. bulunduğumuz bölge en fazla 16 mps yi destekliyormuş. Şimdi diyorum türk telekomu iptal edip uydu internete geçsem istediğim hızı ve paketi seçebiliyor muyum? uydu internette konum fark ediyor mu hızda? Diğer soruma gelince türk telekom ile olan internet taahhütüm 7 temmuz 2021 de bitiyor iptal ettirsem tahmini ne kadar ceza öderim?
(2) 

Sondaj kuyu sorunu

atcapar #1426395 
2 sene önce yazlığa sondaj vurdurduk yanlış hatırlamıyorsam 170 metre de su bulunmuştu. Bahçe sulaması için kullancaktik. 26 tonluk su depomuza kuyu suyu basıyorduk ancak pompa ariza verdi bir kaç ay sonra. Tekrardan pompayi değiştirdik çalışmaya başladı sonra bir daha bozuldu. Bozulmadan önce şöyle bir hata veriyordu; depoya su basmak için çalıştırma düğmesine basınca Bütün evin elektrikleri gidiyordu. Kaçak akım vardı sanırım elektrikte. Malum yaz ayı geldi bahçede ağaçlar bir hayli fazla tekrardan pompayi degistirsek pompa yanabilir mi? Siz ne öneriyorsunuz? Bir de yaz boyunca kuyudan su gelmeye devam eder mi yoksa belli bir müddet sonra kuyu suyu bitebilir mi? Biliyorsunuz maliyetli bir is bu. Yer istanbul büyükçekmece
(2) 

Fayans üzerindeki demir pas izi lekeleri

atcapar #1423426 
Demirci demirlerini bizim bahçe fayansinin üstüne bırakmıştı.1 ay falan durmuştu öylece geçen gün kaldırdık demirleri ama hep pas izi lekesi yapmış. Ne yaptıysak gideremedik pas lekesini. Çözümü nedir acaba?
(3) 

Green card sonuçları

atcapar #1418764 
Normalde mayıs ayında açıklanacakti son durum nedir acaba? Korona yüzünden sistem durdu mu ?
(2) 

Franke marka dokunmatikli buzdolabı

atcapar #1417435 
Dokunmatik ekranlı franke buzdolabım üst bölümü çalışmıyor dokunmatiklere basiyorum ekranda dakika ayarı çıkıyor 5 dk dan 30 dk ya kadar zaman veriyor bitince alarm çalmaya başlıyor. Alt kısım çalışıyor üst kısım çalışmıyor. Sorunu nasıl çözebilirim?
(5) 

Uyuz kapmışım

atcapar #1415339 
2 hafta önce sağ üst meme altı karın bölgeme üç dört tane kırmızı renkte sivilceye benzer yara çıkmıştı. Alerjiden kaynaklıdır diye bekledim geçmeyince eczaneye gittim uyuz olduğunu söylediler, deride tünel kazarak bu şekilde ilerliyor dediler. Eczaneden wilkinson pomad isimli bir pis kokulu merhem aldim 3 gün boyunca Bütün vücuda sürmemi 4.gün de banyo yapmamı söylediler. Daha önce aramızda uyuz olmuş arkadaşlar var mıdır? Tedaviniz nasıl geçti? Ne şekilde iyilesmistiniz?
(12) 

Ellerin kuruması, çatlaması

atcapar #1414181 
1 haftadır ellerim de kuruluk, çatlaklık var. Dün de hafif kanama oldu. Vaselin sürüyorum ama geçmiyor bi türlü. Az önce youtubeden video izledim corona virüsüne yakalanan birisi video da Demiş ki ilk önce ellerimde çatlaklar kanamalar meydana geldi ve vücudumun çeşitli yerlerine kirmizi lekeler cikti diye. Bu bir virus belirtisi mıdır?
(1) 

Online bankacılık döviz bozdurma

atcapar #1413867 
X bankanın internet şubesinden dolar bozdurmak istesem binde 2 kombiyo vergisi alıyorlar mi ?
(4) 

Köpekten corona virüsü bulaşır mi

atcapar #1410332 
İtalyan cinsi cane corso köpegim var, bahçe de besliyorum. Köpekten insana geçme riski var mıdır virüsün?
(8) 

Dolar tahmini

atcapar #1408418 
1 hafta 10 gün içerisinde dolar düşmeye başlar mi? 6 TL olur mu?
(6) 

Islak nemli duvar

atcapar #1407976 
Koridordaki duvar 4 aydır kötü durumdaydı. Boyaları şişmiş, dökülmüş rutubet içerisindeydi. Tamir ettirmeye karar verdik usta gelip baktı duvara dedi ki banyo suyu temas etmiş duvara o yüzden yapmış dedi. Banyo fayanslarına derz vurcam duvarı da kazıyıp alçı çekicem dedi ancak duvarın ne zaman kuruyacagini bilemem dedi o yüzden şimdilik boya yapmayalım dedi Siz gene de ufo ısıtıcı ile duvari kurutmaya çalışın dedi. Bu şekilde duvar mi kurutulurmus? Ustanın söylediği bana garip geldi. Böyle bir durumda ne yapılmalıdır acaba?
(4) 

Araba sensörü geç tepki veriyor

atcapar #1405906 
Bunun sebebi ne olabilir? Bazen hiç çalışmıyor bazende geç tepki veriyor ayni şekilde arka kamera da öyle
(3) 

All in one pc

atcapar #1404066 
3.000 TL ye kadar bütçem var. Ev için alacağım. Internet, film, video ve ofis programları kullanacağım. Hangi bilgisayarı önerirsiniz?
(2) 

Döviz bürosu açmak

atcapar #1403386 
En son bildiğim kadarıyla sıfırdan döviz bürosu açılamiyordu. Ya mevcut olan bir döviz bürosunu ruhsatiyla birlikte devir alınmalıydı ya da ortak olunuyordu. Sanırım geçen sene bu uygulamayı kaldırdılar. Elinde belirli bir sermayesi ve nakiti olan herkes açabiliyor. A ve B grubu diye 2 ye ayırdılar büroları bildiğim kadarı ile. Internetten araştırdım ama güncel bilgileri bulamadım, herkes farkli şeyler yazmış. Kafami karıştırmaktan baska bir seye yaramadı internetten okuduklarım. Dün de döviz bürosunda çalışan bir tanıdık ile görüştüm o bana dedi ki sıfırdan açamıyorsun, devren ruhsat alman gerekiyor dedi ve ya yardımcı olmamak için böyle bişey deyip geçiştirdi beni. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mıdır? Sermayesi olan herkes şu anda döviz burosu açabiliyor mu? Teşekkürler
(2) 

Garantili 2.el araç alımı

atcapar #1401065 
Dod sitesine baktim 101 nokta kontrolu yapip veriyormuş araçlarını ve firma garantili oluyormuş 2.el araçları. Gidip güvenip expere sokmadan araç alabilir miyiz? Daha önce bu şekilde araç satın alan varmıdır?
(3) 

Araba kiralama

atcapar #1400385 
Kurumsal firmadan 2-3 haftalık araba kiralamak istiyorum ama kredi karti limitim 750 TL. Acaba kredi kartına 3 haftalık kirayi karşılayacak miktar kadar para koysam o şekilde araç kiralayabilir miyim? Mesela 2.500 TL kadar bir miktarı yatırsam karta olur mu o şekilde?
(2) 

Araba tavsiyesi

atcapar #1400280 
Bütçem 72 bin TL ile 74 bin TL arası. Suv ve ya normal otomobil olabilir. Otomatik vites olsun. Km fazla olmasın. Km takintim yok ama genede korkuyorum uzun km yapmissa sıkıntı çıkabilir diye. istanbulda güvenilir hangi ekspertizi tavsiye edersiniz? Teşekkürler
(3) 

Toyoto corolla

atcapar #1400114 
Ilandaki corolla alinir mi ? Fiyatı neden düşürmüş olabilir adam?


www.sahibinden.com
(4) 

Araba tavsiyesi

atcapar #1399680 
80.000 TL ye kadar otomatik vites suv ve ya normal araba ne önerirsiniz 2.el? Istanbulda ikamet ediyorum.
(4) 

Peugeot 5008

atcapar #1398434 
2016 model peugeot 5008 im var. Araç hararet yapmıştı 2 hafta önce peugeot servisine çekici ile bırakmıştım, bugün aradılar motor bloğunda ve silindir kapağında çatlak var dediler ve cok yüksek bir rakam söylediler tamiri için. 58 bin TL bende hayır dedim ve yarin araci gidip çekici ile alacağım. Muhtemelen sanayide 10-15 bin tl arasi yaptırırım diyorum eger yaptirmak istemezsem arabayi motorsuz bir şekilde satabilir miyim? Kime nasıl satabilirim ?
(1) 

Rent a car

atcapar #1396693 
Dün 4 günlük araç kiralamıştım bugün gitsem arabayi versem paramı iade ederler mi kalan gunlerin?
(10) 

Peugeot 5008 motor söküp takma

atcapar #1396610 
Dün araba ile seyir halinde iken araç hararet yapmıştı, kaputu açıp baktım duman çıkmaya başladı suyu kaynayıp tükendi araç teklemeye başladı ve arkadan beyaz duman attı. Arabayi sağa çekip durdurdum motorun soğumasını bekledim sonra su ve yağın birbine karıştığını fark ettim arabanin altından damladı hepsi. Çekici ile peugeot servisine bıraktık, bugün gittim servistekiler ile görüştüm dediler ki conta yakmış araba ve teklemede var motoru komple söküp açıp bakacağız motorun hangi parçalarında sorun varmış diye ona göre size fiyat için dönüş yapacağız dediler. Sadece motoru söküp bakmaya 1.500 TL fiyat çektiler eğer bizde yaptirmazsaniz çekici ile tekrardan aracı götürmeniz gerekli dediler. Bende 1.500 TL yi kabul ettim motoru sökün bakın dedim. Daha önce ki duyuruda da aracın sorunlu olduğundan bahsetmiştim. Aracın garantisi de bitti 5 ay önce. Bunlar motoru söküp baksalar tahmini ne kadar masraf tutar arabayi yaptırmak? Sizce sanayi ye mi götürmeliydim arabayi? Siz olsaydınız ne yapardınız?
(2) 

Araba kiralama

atcapar #1396568 
1 saat önce araba kiraladım 4 günlüğüne tanındık bir firma değil, iki şey sormak istiyorum;

- masada parmak izini okuyucu bir cihaz vardı orada parmak izini okuttular bunu neden yapmış olabilirler?

- araçta hgs ve ta ogs etiketi yok sorduğumda plakaya tanımlı dediler böyle bişey var mıdır?

Teşekkürler
(4) 

Kredi kartına eft yapılır mı

atcapar #1392144 
X banka kredi kartımın 400 TL kadar son ödeme tarihi geçmiş borcu var. Atm ye gidip Ödeme imkanım yok acaba diğer banka hesabımdan kredi kartı hesabına 400 TL eft yapsam borcu kapanır mi? Atm den ödemek ile eft yapmak aynı sonucu veriyor mu? Kredi kartı kullanımında yeni olduğum için bilmiyorum süreci. Teşekkürler
(1) 

Köpeğe kan tahlili ve serum takma

atcapar #1390838 
Köpegime kan tahlili ve serum takılacak, fiyatlar ne olur veterinerde?
(1) 

Yavru köpek sahipleneceğim bugün

atcapar #1390215 
Merhabalar dostlar, bir abimizin köpeği 2 ay önce doğum yaptı o yavrulardan birini ben bugün sahipleneceğim. Sütten kesildi. Daha önce yavru sahiplenmemiştim büyük köpek beslemiştim o yüzden süreci tam olarak bilmiyorum. Köpeği alır almaz veterinere gideceğim daha hiç bir aşısı yapılmamış. Veterinere gidip ne söyleyeceğim? Ilk günden hangi aşıları yaparlar? Fiyat ne tutar? Başka tavsiyeleriniz nelerdir?
(8) 

Araç muayene randevusu

atcapar #1389844 
Daha önce hiç muayene ye gitmedim o yüzden süreçleri bilmiyorum. Tuvturkten online randevu alınıyormuş sanırım yapmaya çalıştım 35 TL ücret istedi randevu almak ücretli midir? Arabanın daha önceden trafik ve vergi borcu var bu sorun teşkil eder mi? Muayene geçerlilik süresi 1 hafta geçti sorun yaşar miyim?
(8) 

Yazlık mangal dumanı

atcapar #1389279 
Yazlıkta yan komşu bahçesine çardak yaptırmış, taşlı bacalı mangal yeri yaptırmış mangal yaptıklarında dumanı bizim bahçeye doğru geliyor. Normalde dumanı sokağa doğru verebilirdi biz bundan rahatsızız. Ne gibi haklarımız var bizim? Zabıtayı çağırsak ne gibi işlem yapar?
(1) 

Hdmi ekran donması

atcapar #1386785 
Laptobu hdmi kablosu ile televizyona bağladım, maç izliyorum tam ekran yapınca televizyonda görüntü donuyor. Sebebi ne olabilir? Yarim ekranda donmuyor
(1) 

kredi sicili

atcapar #1386144 
Araba vergisini geç ödeyen ve sgk borcu olan birisinin banka kredi notu olumsuz değerlendirilir mi? kredi notunu etkiler mi?
(1) 

kobo e kitap uyuyuor modu

atcapar #1385837 
2 gündür kullanmıyordum kobo e kitap okuyucumu. Yarım saattir açmak istiyorum cihaz üst ekranında uyuyor yazıyor bir türlü açılmıyor. Bilgisayara da bağladım gene tepki vermedi. Sorun ne olabilir?

mobil görünümden çık