(3) 

Kedinin kızgınlığa girmemesi normal mi?

fraise #1193668 
Erkek arkadaşımın ablasının kedisi var, 1.5 yaşında. Herhangi bir kızgınlık belirtisi yok. Başka bir arkadaşlarının dişi kedileri var, iki gündür kafasını duvalara vuruyormuş, bağırıp duruyormus. Veteriner kızgınlığa girmiş demiş. İki taraf da birer tane daha kedi sahiplenmek istiyordu, 2 arkadaşları daha yavru kedi istiyormuş. madem böyle bu ikisini yan yana getirelim, yavruları olsun sonra da kisirlastiririz diye düşünmüşler. Dışı kediyi bizimkinin yanına getirmişler ama bizimkinde tık yok. Oyun oynuyormuş iki yalayıp bırakıyormuş. Dışı peşinde koşturuyormus.


Şimdi bu durum normal mi? Bizim kedi hiç kızgınlığa girmeyebilir mi? Yaklaşık 1 gündür beraberler. Sonunda bir şeyler olur mu? Yoksa hiç ugrasmasinlar mi?
(5) 

İngilizce gramer kitabi

fraise #1192146 
Gerçekten yararını gördüğünüz, beğendiğiniz kitap/kitaplar tavsiyelerinizi alabilir miyim?


Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(11) 

Beğendiğiniz netflix dizileri

fraise #1191821 
Onerilerinizi alabilir miyim? Özellikle eğlenceli, komikli olanlar varsa daha güzel olur. Yoksa da en azından stranger things gibi çok gerilim olmasın. O dizinin iki bölümünü zor izledim.


Teşekkür ederim simdiden herkese.
(14) 

Özel üniversiteden mezun birinin devlette yüksek lisans yapmasi

fraise #1191537 
Çok mu zor? Bir arkadaşım için soruyorum bunu. Özel üniversitelerin birinden (Koç, Bilkent vs değil ama apartman universitesi de degil) mezun kendisi. Gelecek sene yüksek lisans yapmak istiyor, öncelikli olarak devlet üniversitelerine girmeye çalışacak. Çevresinde birkaç kişi 'imkansıza yakın girmen' demiş de, size soralım dedik. O kadar zor mu devlet üniversitesine girmesi? Ne yapması gerek? İçinizde daha önce girmiş olan var mıdır?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(9) 

su ayakkabi nasil?

fraise #1191227 
bir arkadasim surekli bu tarz sandaletler giyiyor yazin. simdi ona hediye almak istiyorum ama modelinden emin olamadim. bir de daha once hic internetten ayakkabi almadim. kalitesi nasildir sizce? gelince plastik gibi durma ihtimali var mi? modeli, rengi guzel duruyor mu? yoksa tam bir zevksizlik abidesi mi?


www.trendyol.com


not: altinda mavili, yesilli olani da varmis. o daha mi iyi yoksa?
(8) 

Düğün videosunu kendi kendimize çekebilir miyiz?

fraise #1190658 
Çok çok yakın arkadaşlarımız temmuzda evleniyorlar. Gün boyu dışarda fotoğraf çekimine 2000 lira, düğün çekimine de 2500 lira para vermişler. Kadın olan arkadaşımız bir de düğün gunu/ öncesi/ sonrası arkadaşlarla çekilen müzikli, konseptli videolar var ya, onlardan yaptırmak istiyor. 1500 lira demişler. Damat da 'fotoğraflara o kadar para verdik, 10 dakikalık video için 1500 lira da vermeyelim. Bir kere evleniyoruz diye bir sürü şey yaptırdık zaten. Üzerine biraz daha para koysak fotoğraf makinesi alırız' diyor. Düşününce o da haklı. Kızın da içinde kalmasın istiyoruz.

Şimdi bizim gopromuz, profesyonel bir tane fotograf makinemiz var. Erkek arkadaşımın ablasında da şu havada uçan kameralardan var(ismini unuttum). Bunların hepsinin gücünü birleştirsek kendi kendimize video yapabilir miyiz? Olabilir mi? Yoksa çok mu acemice olur? Konsept filan nasıl hazırlanır? Ne önerirsiniz?

Yoksa bırakın, siz yapamazsınız mi dersiniz? Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(32) 

Otuzlu yaşlarında olanlar için özel soru

fraise #1189924 
Otuzlu yaşlarında ya da yirmilerin sonlarında olanlar özellikle size soruyorum; turkiye'de kurulu bir düzeniniz, iyi ve gelecegi olan bir işiniz, aileniz varken yurtdışına (Avrupa ulkelerinden birine) taşınır misiniz? Bunun için yeniden yüksek lisans yapmaniz, ingilizce dışında bir dil daha öğrenmeniz, 3-4 yıl sürünmeyeceginiz ama rahat da olmayacağınız bir hayat yaşamanız gerekse göze alır mısınız? Yoksa bu kadar çabaya değmez mi diye düşünürsünüz? Sevgilinizin (ki yakın zamanda eşiniz olacak biri diyelim) bunu sizden talep etmesi bencillik mi olur? Yoksa ikinizin hayatını bir tık daha ust seviyeye taşımaya calisiyor diye mi düşünürsünüz?


Evet, herkesin düşüncesini çok merak ediyorum.

Not: burdaki özne ben değilim.
(6) 

Yüzünüze ne tarz maskeler yapıyorsunuz?

fraise #1189699 
Hazır maske mi alıyorsunuz, evde kendiniz karışım mi yapiyorsunuz? Annem kendimi bildim bileli türk kahvesi+zeytinyağı karışımı ile peeling, kil ve yoğurt karısımi ile de nemlendirici maske yapar. Ben de ondan öyle gördüm, cilt tiplerimiz de aynı diye hep bu iki maskeyi yapıyorum. Biraz değişik tarifler varsa onları da denemek isterim.

Herhangi bir markanın beğenip memnun kaldığınız maskeleri var mı? Şu tekli pakette satılan maskeleri kullanıyor musunuz?

Not: cilt tipim karma ama siz hangi cilt tipindeyseniz belirtip kullandıklarınızi yazabilirsiniz. Okuyup paydalananlar olur belki.
(13) 

Takviye vitamin kullanıyor musunuz?

fraise #1188727 
Ben şu suya atılan vitaminlerden almışım birkaç ay önce, duruyor öyle. İçinde b1,b2, b3, b5, b6, b12, C, E, magnezyum, kalsiyum, folik asit ve fosfat varmış. Bunların sahiden bir etkisi oluyor mu yoksa daha çok plasebo etkisi mi? Birkaç ay önce doktoruma sormuştum 'eksiklik yoksa ekstra vitamin almanın çok da bir yarari yok, aşırı yuklenmedigin sürece zararı da yok' demişti.

Bu arada ben bunu rossman'dan almışım, başka bir markaninkini almak daha mı iyidir? Sizin kullandıginiz bir marka vs var mi? Teşekkür ederim simdiden herkese.
(11) 

Yediklerinize/ ictiklerinize ne derece güveniyorsunuz?

fraise #1188213 
Marketten paketli ürün almayalım, tamam. Şeker, tahıl tuketmeyelim (gerçi ben komple hayatımdan çıkarmış degilim), paketli yoğurt yemeyelim vs ama bakınca hiçbir şey sağlıklı degil ki anlatilanlara göre. Salçada katkı maddesi var, eve aldığımız sebzelerde, meyvelerde tarım ilaçları var. Tavuklarin durumu yillardir konusuluyor. Peynir ile ilgili başlık acilmis bugün sözlükte mesela. En son yağlı kagit kullanılmaması gerektiğine dair bir şey okudum "kapsüller çıksa da hepimiz rahat etsek" moduna geçtim. Daha neler var yazmayı unuttuğum.

Tamam asgari düzeyde hepsine dikkat ediyorum ama iş öyle bir yere geliyor ki çiftlik alıp her şeyimi kendi kendime yapasım geliyor. Şimdilik böyle bir imkanımız da olmadığına göre napayim? Her şeyi bu kadar irdelemekten vaz mi geçeyim?

Siz ne derece dikkat ediyorsunuz? Yediğiniz her şeyin sağlıklı olduğuna inanıyor musunuz yoksa olduğu kadar mı diyorsunuz?
(16) 

Passat segmentı araba önerisi

fraise #1187943 
Babam arabasını değiştiriyor, Passat almaya karar vermiş fakat bu arabayı aynı zamanda yeni ehliyet almış 21 yaşındaki kardeşim de kullanacak. Arabanın onu hem çok uzun gelmiş hem de modeli fazla klasik. '3 çocuklu aile arabası bu' deyip duruyor. Babam da 'gidip fiat 500l mi alayım şimdi?' diyor.

Ben de durun bakalım başka modellere dedim. Şimdi bu şartlarda ikisinin de beğenip kullanabileceği, rahat edeceği ne tarz modeller var? Hangilerine bakalım? Bir de babam 'araba bizden çok yemesin' dedi, yani aşırı yakıt tüketimi olmasın mümkünse.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(10) 

Atlasglobal nasıl bir havayolu sirketi?

fraise #1186994 
Biletlerimi normalde hep turk hava yolları'ndan alıyorum ve her şeylerinden memnunum. Şimdi bilet bakarken atlasglobal'de aynı gün uçuşun 250 lira daha ucuz olduğunu gördüm de, ordan mı alsam diye düşündüm. Daha önce 1 kere bodrum'a gidip gelmiştim, kötü değildi. Bu uçuş yurtdışı uçuşu.

Pegasus'un müşteri hizmetlerinden, hosteslerine, servislerinden, uçaklarına hiçbir şeylerini sevmediğimi çok çok zorda kalmazsam ordan bilet almadığımı dikkate alırsak atlasglobal'den bilet alırsam lanet etme ihtimalim var mı? Deneyeyim mi yoksa en iyi şirket bildiğin şirkettir deyip türk hava yolları'ndan mi alayim? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(4) 

Son kullanma tarihi geçmiş kahve çekirdeği

fraise #1186650 
Starbucks Christmas serisinden kahve çekirdeği alıp çektirmeden evde saklamistik. Bugün çektirmek için çantama atinca farkettim; son kullanma tarihi mart 2017imis. Çöp mu şimdi bu kahve? Atayım mı? Yoksa aromasinda filan mı değişiklik olmuştur? Çekirdeklere açıp baktım, görünürde bir değişiklik yoktu.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(6) 

Balkonu neselendirmelik çiçekler, objeler

fraise #1186167 
Büyükçe bir balkonumuz var, hazır bahar iyice gelmişken artık dekorasyonuna başlayayım diyorum. Bakımı kolay, renkli çiçekler alayım dedim ama ne alsam bilemedim. Bunun dışında kekik, fesleğen gibi otlar da dikmek istiyorum ama bakımı nasıldır? Hangi tohumları önerirsiniz? Şu balkon demirine asmalik saksılar kullanışlı oluyor mu?

Bir de düz balkon havasından çıksın; cıvıl cıvıl olsun, yaz akşamları otururken keyiflenelim istiyorum. Aklima rüzgar gülleri yapmak geldi, bunun disinda neler yapapip alabiliriz? Aslında el yapımı bir şeyler olsa hem aktivite de olur bizim icin. Yere cim hali alalım diyoruz, temizliği sorun çıkartır mi?


Kısacası balkonumuzu keyifli bir yer haline getirmek için ne yapalım ne alalım? Çok teşekkür ederim şimdiden herkese.
(27) 

En sevmediğiniz ev işi nedir?

fraise #1184853 
Benim ütü. Bugün artık dağ gibi olunca oturup 3 saat ütü yaptım, o süre zarfında da hayatımı sorguladım resmen. Öyle nefret ediyorum. Her çamaşır makinesini calistirdigımda 'şimdi bir de bunları ütülemek var' diye geçiyor içimden. Yemek yapsam, ev temizlesem bu kadar söylenmem.

Sizin en sevmediğiniz iş nedir? Hadi yazalım da icimizi dokelim.
(17) 

Kendinizi neselendirmek için ne yaparsınız?

fraise #1183404 
Hiç keyfinizin olmadığı ama aslında güzel bir gün geçirmenizin daha normal olduğu günlerde ne yaparsınız? Aklınıza ne gelirse yazabilirsiniz.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(17) 

Ne yapalım, ne düşünelim?

fraise #1183120 
Dünden beri aklım çorba gibi oldu. Öncelikle bu seçim benim için şaibeli, kafamda kocaman bir soru işareti kaldı ve kimsenin açıklama yapamaması da kendimi salak gibi hissettirdı; hazmedemiyorum bu durumu. Tepki veren doğru düzgün kimse yok.

Sonra diyorum ki 'ister şaibeli olsun, ister olmasın. %70-%80 hayır cikabilmeliydı. İnsanlar daha mantikli dusunebilmeliydi. Biz böyle sadece kendimizi kandırmaya çalışıyoruz'

Babam, erkek arkadaşım vs benim kadar umutsuz değil. 'Ne olursa olsun tek adam olamayacağını, karşısında halkın yarısının durduğunu gördü' diyorlar.

Bir tarafım 'bu ülkeden umudunu kes ve git artik, zaten istedikleri gibi at kosturuyorlar' diyor. Diğer tarafim 'manyak mısın? Halkın en az yarısı senin gibi düşünüyor. Umutsuz olmak olur mu? Burası senin de vatanın' diyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapalım? Umutsuzluğa düşmekte haklı miyiz? Yoksa bir ışık var mı bizim için?
(12) 

Evlenmeye ve cocuk yapmaya nasıl karar verdiniz?

fraise #1181403 
Bence insan hayatını değiştiren iki önemli karar bu ikisi. Mesleğinizi sevmezsiniz degistirirsiniz, yaşadığınız yerden memnun değilsinizdır tasinirsiniz vs ama evlilik ve çocuk öyle değil. Evliligı bitirebiliyorsunuz, evet ama sonrasında etkisini uzun süre hissediyorsunuz keza çocuktan sonra mutlu değilseniz 'bu çocuğu değiştirelim olmamıs' ya da 'alın bu çocuğu, sevmedim ben ebeveyn olmayi' diyemiyorsunuz.

Siz nasıl karar verdiniz? Evlenmeye yakın tereddüt ettiniz mi? Korktunuz mu? Her seyi en ince ayrintisina kadar dusundunuz mu? Çocugu planlı şekilde mi yaptınız? Planlı değilse ilk duydugunuzda ne hissettiniz? Kısacası o karar asaması çok kafa karıştırıcı değil mi?
(9) 

Skechers ayakkabılar nasıl?

fraise #1180953 
Bugün burst-adrenaline modelini aldım. Hayatımda giydiğim en rahat spor ayakkabı olabilir. Şu anda evdeyim, ayağımda ve bayıldım diyebilirim. Fakat sözlükte ve başka sitelerde çok şikayet etmişler; genelde tabanı yırtılıyor, dikişleri patlıyor vs yazılmış. Sahiden öyle mi? Haftada maksimum 2-3 gün giyilecegini (o da bu aylarda) ve ağır sporlar yapılmayacağını düşünürsek çabucak yırtılır mi? Gidip iade edeyim mi? Üzüldüm resmen okuyunca.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(8) 

Sağlıklı beslenme ile ilgili tam anlamadığım 3 şey

fraise #1180548 
Öncelikle şunu söyleyeyim; rejim yapmıyorum, vermeye çalıştığım kilolarım filan yok. Sadece mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye çalışıyorum fakat kimsenin hem fikir olmadığı 3 konu var, ben de anlayamıyorum.

1. Aklıma takılan şey, meyveler. Bir grup 'meyvenin her türlüsü seker, yememek gerekiyor' diyor. Bir grup 'günde 2 porsiyon meyve tüketmek gerek' diyor. Oturup bir kilo meyve yersek elbette zararlı fakat benim gün içinde yediğim 4-5 çilek ya da bir muzun benim vücuduma ne gibi zarari olabilir? Açıkçası meyve severim ve haftanın 3-4 günü de yerim. Eğer ciddi manada zarar veriyorsa yemeyecegim.

2. Yemek saatleri. Bir kısım diyor ki 'akşam 7den sonra yenilen her yemek zararlıdır'. Baska bir grup 'bunun çok önemi yok. Uyumadan 1 saat önce yemeği kesseniz yeterli.' diyor. Bunun hangisi doğru?

3. Süt ürünleri. Bir kısım 'yağlı süt, yoğurt kilo aldırır. Özelikle akşam saatlerinde yenilen süt urunleri yağlanma yapar diyor.' Bir grup 'asıl yağlı olanlari tüketmek gerek' diyor. Hangisi doğru? Ben mesela uyumadan 1 saat önce genelde bir kase yoğurt yerim ya da kefir içerim. Yediklerim de light yogurt vs degil. Çok mu saçma bir şey yapıyorum?

Biliyorum bu tarz şeylerde tek bir doğru yok ama cidden çok aklım karıştı. Hangisi en mantıklısı karar veremedim. Duyuruda da bu konuları ciddi olarak araştıran insanlar olduğunu bildiğim için sormak istedim. Teşekkür ederim simdiden herkese.
(1) 

Fi ci pi

fraise #1180388 
Bu üçlemeyi okuyup beğenen var mıdır? İlk çıktığı zamanlarda üstün koru bakıp negatif yaklaşmıştim. Elif Şafak kitaplarını da aynı sebepten hiç okumadım mesela. Bir daha da hiç alıp okumayı düşünmedim fakat etrafımda çok fazla ovuluyor. Şimdi dizisi de çekiliyor sanırım. Haliyle ben de 'bir şeyleri kaçırıyor muyum?' diye düşünmeye başladım.

Kitap siparişi veriyorum da bu üçlemeyi de sepete ekleyeyim mi yoksa vaktime ve parama yazık mi olur? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(8) 

Sinuzit eğilip kalkınca baş ağrısı yapar mı?

fraise #1180011 
Son üç gündür ara ara fakat eğilip, kalkıp hareket edince bildiğiniz beynime baskı yapar gibi baş agrisi oluyor. En az yarım saat geçmiyor, sonra hafifliyor. Fakat o an kafamı kesip atasım geliyor, öyle bir ağrı.

Normalde bahar alerjim ve sinuzitim de var ama henüz burun tıkanıklığı vs yok. Sadece baş agrisi. Sabah doktora gittim, doğru düzgün bakmadan 'sinuzittir' dedi, ilaç verip gönderdi. Benim yıllardır sinuzitim var hiç böyle ağrıyla karsilasmamistim. Başka doktora gideyim mi yoksa ağrı kesici alıp oturayım mi? Bir tek agri kesici verdi çünkü. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(11) 

İse / okula vs gitmediginizde strese giriyor musunuz?

fraise #1179704 
Ben kendimi hiç rahat hissetmiyorum. Dünden beri saçma bir baş ağrısı tuttu, geçmiyor. Evde dinleneyim dedim; önce bugünkü devam zorunluluğu olan dersi düşündüm (ilk kez devamsızlık yapıyorum), şimdi de akşam gideceğim kursu düşünüyorum. Eylülde yurtdışına çıkacak bir çocuğa ailesinin ricasıyla yabancı dil dersi veriyorum, arayıp da 'ben hastayım gelemiyorum' demek stres oluyor benim için. Oyle bir sey diyecek durumlari da yok, dedigim gibi rica ettikleri icin gidiyorum zaten ama ayip olur diye dusunuyorum. Baş ağrım 2 kat arttı resmen.

Arkadaşım haftanın 2 günü derse gelmez, çok da önemsemez mesela. Siz strese giriyor musunuz benim gibi? Yoksa bir manyak ben miyim?
(8) 

Bu kefire nolmus?

fraise #1179270 
Dün sabah her zamanki gibi mayalayip bıraktım kefirimi. Bugün sabah kalktığımda kavanozun içinde kesik süt gibi heterojen bir hal almış. Kokusu da normal ama hiç böyle görmemiştim. Bozulmuş mudur? Yoksa dokup bir kere daha mayalamayi mi denesem? Daha iyi anlaşılması için görüntü yüklüyorum. Teşekkür ederim herkese.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(7) 

Eğlenceli film tavsiyesi

fraise #1179089 
Uzun zamandan sonra ilk kez tek başıma film izleyeyim dedim film bulamadım. Şu cumartesi gecemi senlendirecek eğlenceli, çerezlik yerli/ yabancı film oneriniz var mıdır efendim? Patlamış mısırimi, içeceğimi hazırladım, tavsiyelerinizı bekliyorum. Teşekkür ederim şimdiden. Herkese keyifli, güzel bir cumartesi gecesi diliyorum.
(8) 

Son yıllardaki gebelikler neden bu kadar sorunlu?

fraise #1178748 
Etrafımızda 4 hamile vardı; 3unun gebeliği sonlandı, birininki de riskliymis. Doktor ilaç vermiş, 1 hafta yatacakmış. Tutunmazsa mecbur alacağız demiş. Daha öncesinde de arkadaşım 4 kere hamile kaldı, 5. Bebekte doğum gerçekleşti. Kuzenim keza öyle; hamilelikleri boyunca iğne, ilaç kullandı. Başka 3 arkadaşım 2-3 yıldır uğraşıyor bebek için, olmuyor. Arada gayet sağlıklı planlar var tabii ama büyük kısmı sorunlu oldu. Sebebi ne ki? Neden böyle oluyor?

Özellikle sonuncusunu duyunca baya moralimiz bozuldu. Erkek arkadaşımın ablası, hepimiz pek heveslenmistik. 7 haftalık bebek ama daha küçük duruyormus. Kalp atışını bugün duymuşlar ama çok cilizmis. Dün 3.4 mmymis bugün 3.5 olmuş. Bir de ilaç filan vermişler işte. Perşembe belli olacak demiş doktor. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bebek sağlıklı dogabilir mi?
(17) 

Otomatik araba nasıl kullanılıyor?

fraise #1177596 
Normal arabada cogu şeyi debriyaj ile yapıyoruz tamam fakat otomatik arabadaki mantığı tam olarak anlamadım ben hala. Mesela vites degistirirken gaza iyice mi basmak gerekiyor? Göbek dönerken hafifçe yavaşlamak için debriyaj kullanıyorum ben keza kırmızı ışıkta durmadan önce de öyle. Otomatik arabada zink diye duruyorum, herkes tavana zıplıyor. Nasıl ayarlanır bu? Geri geri parktan çıkarken de debriyaj kullandığım için otomatik arabada tam olarak ne yapmam gerektiğini anlamıyorum. Bir de full otomatik arabalarda vites ile hiç uğraşıyor muyuz? Kendi kendine mi azaltıp çıkarıyor? Nasıl oluyor?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(16) 

Evde toz şeker mi kullanıyorsunuz küp şeker mi?

fraise #1177354 
Annem çaya, kahveye vs eklemek için yıllardır hep esmer toz şeker kullanır. (Hoş ha esmer şeker ha normal şeker zarar açısından bir farkı yokmuş ama kendini avutuyor sanırım). Ben kendi evime de toz şeker almak isteyince her seferinde erkek arkadaşımdan 'toz şeker çaya koyulur mu? Küp şeker alalim' nidaları geliyor. Küp seker alıyoruz. Aklıma takıldı, acaba toz şekerin bu amaçla kullanılmamasinin bir nedeni var mı? Misafirlige gittiğim evlerde de hep küp şeker ikram ediliyor çünkü. Bizim ailede mi gariplik var? Evde bir kere bile küp şeker görmedim. Evet, pazar pazar bunu dert ettim :)

Not: şeker kullanmıyorumu cevap olarak kabul etmiyorum zira kullanmasak bile eve gelen misafire ikram ediyoruz.
(18) 

Kargoyla gelen üründe çatlak çıktı

fraise #1176309 
Vivense'den bir ürün sipariş vermiştik; az önce kurmak için açtık, hem altı hem üstü çatlak çıktı. Ürünü kurmak için kitapçık da koymamışlar. Şimdi ben yarın arasam 'kargo geldiğinde kontrol etmeniz gerekirdi' derler mi? Yoksa değişim yaparlar mı? Bunu söyleyen olursa 'siz Türkiye'de yaşamıyor musunuz?' diye telefonla carlamaya başlarım diye korkuyorum. Kargo sirketine 'durun ben bir bakayım' desem beklemezler ki küçük bir şey degil. Kocaman paket.

Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu? Ucuz bir şey de değil. Degistirmezlerse içime oturur. Teşekkür ederi şimdiden herkese.
(10) 

6 aydır buzlukta olan kefir bozulmuş mudur?

fraise #1174836 
Geçen sene annemden getirmiştim, 6-7 ay sürekli mayaladim. Birkaç hafta mayalayamayacagm için buzluğa koymuştum, unutmuşum. Şu gün çıkarayım bugün çıkarayım derken 6 ay geçti. Dün gece buzluktan bir şey alırken karşılaştık kendisiyle. Simdi çıkarıp mayalayasam yaşıyor mudur, yoksa ölmüş müdür?

Öldüyse bu mayalar bir yerde satılıyor mu? Annemdekini almak daha mı iyi olur? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(6) 

far paleti onerisi

fraise #1174137 
burayi burayi birkac haftadir makyaj/ bakim sorulariyla doldurdugumun farkindayim, hevesim gecene kadar idare edin lutfen :)

bir tane nude paletim var isimi goruyor aslinda ama surekli ayni renkleri kullanmaktan biktigim icin yanina bir palet daha ekleyeyim dedim. Tum renkleri kullanisli, pigmentasyonu yeterli, guzel palet onerileriniz var midir? Tesekkur ederim simdiden herkese.

not: bir palete 200-300 lira para vermem zira duzenli sekilde kullanacagimdan emin degilim. bazen heveslenip kullaniyorum, bazen aylarca elimi surmuyorum. onerileriniz ona gore olursa sevinirim :)
(19) 

Duştan ciktiktan sonra saçınıza bir şey sürüyor musunuz?

fraise #1173424 
Yağ olur, bakım spreyi olur, krem olur. Duştan çıktıktan sonra saçınıza herhangi bir şey sürüyor musunuz? Bu aralar benim de yeni bakim ürünü alasım var; sizin kullandiklarinizdan alırım belki.
(22) 

Duyuruyu etrafınızdaki arkadaslariniza söylüyor musunuz?

fraise #1172677 
Bugün otururken telefondan duyuruya bakınıyordum, arkadaşim gördü. Hemen 'aaa bu site ne? nasıl giriyorsun? Eksi sözlüğe üye misin? Sadece onlar mı giriyor?' gibi bir seyler sordu. 'Aaa evet, sadece yazarlar giriyor' dedim ben de :p kullanıcı adımı da görmemiştir umarım diye geçirdim icimden. Daha önce de sözlük nickimi bir arkadaşıma söylememek için kırk takla atmıştım. Tuhaf bir şekilde mahremiyetime giriliyormus gibi hissediyorum. Erkek arkadaşım dışında da kimse bilmiyor :)

Siz duyuruyu, nickinizi filan gizliyor musunuz? Yoksa bir manyak ben miyim? :)
(10) 

Ayakkabılarınızı nerden alıyorsunuz?

fraise #1172142 
Spor ayakkabılar için gidip markalardan alsak oluyor da diğer tür ayakkabılarınızı nerelerden alıyorsunuz? Havalardan dolayı bot, çizmeleri giymiyorum artık. her giysinin altına spor/ bez ayakkabı da olmuyor, birkaç tane günlük giyilecek ayakkabı alayım dedim ama hiçbir şey bulamadım resmen. Marka/ mağaza önerileriniz var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(16) 

Evde spor yapmak çok mu imkansız?

fraise #1171708 
Spor salonu üyeliğim bu ay bitti, zaten salondan da memnun degildim. Herkese benzer program yazıp gönderiyorlar, hocalara soru soracağın zaman bile 10 dakika bekliyorsun, pilates vs gibi grup derslerinde 20 kişiyi aynı anda kontrol etme imkanları olmadığı için hareket doğru mu yanlış mı anlamıyorsun bile. Etrafımızda yakın eli yüzü düzgün başka spor salonu yok. E uzakta olana 3 gun gidip bırakacağım kesin gibi. Özel pilates derslerine baktım ama onlar da haftada 2 saat oluyor maksimum.

Evde bos gibi olan bir oda var. Oraya ağırlık seti vs alsam, erkek arkadasimin küregi var bir tane, sitemizin bahçesinde de koşu parkuru var. Bir de nike'in spor programı varmış; onu da indirsem böyle bir kombinasyonla spor yapamaz miyim evde? İlla spor salonundaki aletler mi gerekir? Ne yapmak gerek? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(5) 

Yeni başlayanlar için far fircalari

fraise #1170977 
Efendim son zamanlarda doğal tonlarda far sürmeye meraklandım. İnternetten baktım ama 30 tane fırça saymislar. O kadar fircayla makyaj yapacak vaktim de yok yeteneğim de maalesef. Gratis'te hazır indirim varken fırçalara bakayım dedim. Sadece linkteki karıştırıcı fırça vardı; onu aldım. Bir de eyeliner fırçam var. Bunlar dışında temel olarak almam gereken fırça var mı? Yoksa ikisi iş görür mü? Hafiften golgelendirme de yapmak istiyorum bazen. Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Gratis'ten aldığım fırça şu;2.bp.blogspot.com
(14) 

Sürekli şikayet eden mutsuz insanlar modunuzu düşürüyor mu?

fraise #1170100 
Benim çevremdeki insanların çoğu böyle sanırım. Herkes sürekli şikayet halinde. Sabah gülerek çıkıyorum evden, yanlarına oturduğum an tüm enerjim emiliyor. Sürekli ya hastalar, ya sıkılmıslar ya da birinin yaptığı şey yüzünden soyleniyorlar. Tamam belki öyle çok mükemmel bir ülkede yaşamıyoruz ama insan her dakika şikayet eder mi yahu? Yanlarında gülümseyince kendimi suçlu hissediyorum artık.

Siz etkileniyor musunuz böyle insanlardan? Şikayet eden taraftaysaniz her an şikayet ettiğinizin farkında olarak mı yapıyorsunuz bunu?
(11) 

En güzel tavuk marinasyon soslariniz ve pişirme teknikleriniz

fraise #1169804 
Geçen gün televizyondaki tariften özenip tavuk göğsü aldık, sosla yaptım. Kupkuru bir şey oldu. Zoraki bitirdik tabakları.

İnternette bir sürü sos var ama güvenemiyorum. Şöyle denenmiş,güzel bir sos tarifiniz var mi? Bir de nasıl pisiriyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Not: göğüs eti kuru olur diyecekler olacaktır fakat ben normalde hiç et yemiyorum. Tavuğun da göğüs kısmını mecburen yiyorum. O yüzden başka alternatif yok maalesef.
(12) 

Bir kalemi en uzun ne kadar süre kullandınız?

fraise #1169135 
Benim aktif kullandığım 12 yıllık rotring bordo kalemim var, öyle ki başka kalemi elime alınca yazı yazamıyorum. Kendi benimle kaç sınav, şehir, ülke, ev gezdi, kim bilir.


Bununla ovunurken babamın 30 yıllık kalemini görünce 'o da güzelmiş' dedim. Kardeşim, 'ben en fazla 2 ay kullanıyorum, bozuluyor.' dedi. Siz bir kalemi en uzun süre ne kadar kullandınız?
(3) 

Güzel kokulu paraben, sls vs içermeyen sampuan

fraise #1168086 
Var mı? Uzun zamandır sampuanlarimi dikkatli seçmeye çalışıyorum fakat bu tarz samouanlardaki genel sorun mis gibi koku hissi bırakmaması. Eskiden pantene kullanırken saçlarıma bir gün boyunca kokusu sinerdi; yastığım, berem vs hep şampuan kokardı. Şimdilerde duş alıp çıksam 2 saat sonra o koku uçup gidiyor. Tamam, kötü kokmuyor sonuçta ama şampuan kokularını hep sevmişimdir.

Sizin önerebileceğiniz uzun sure kokusu kalıcı olan parabensiz vs bir ürün var mıdır? Sırf şu sebepten tekrar pantene kullanasim var. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(3) 

Şu konsol nasıl?

fraise #1167952 
1. Aylardır pikap masası arıyorum, bir türlü doğru düzgün bir şey bulamadım. Dün gezinirken şu linkteki konsolu buldum, pek beğendim. Siz ne dersiniz pikap koymak için uygun olur mu? m.vivense.com

2. Salon komple krem ve tonları şeklinde duzenlendi, yemek masası ve unite ceviz rengi tonlarında. İki tane berjerimiz de hardal sarısı. Spor/retro karışımı bir tarzı var. Çok alakasız mı durur acaba?

3. Bu olmaz derseniz bauhaus'tan büyükçe iki tane ceviz raf kestirip alt alta duvara asalım, pikabi da ustine koyalim dedik. O nasıl durur?


Başka fikri, önerisi olan olursa o da olur. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(8) 

Istanbul'un kalabalık yerlerine gidiyor musunuz?

fraise #1167184 
Bütün kişi ev ve çevresinde gecirdik, zorunlu olmadıkça kalabalık herhangi bir yere de gitmedim. Şimdi yavaş yavaş bahar geliyor, Kadıköy'e, moda'ya gidip yürümek emirgan'da hava almak, Beşiktaş'ta bir şeyler içmek istiyorum (eskiden taksim'de amacsizca yurumeyi de severdik, son durumu ortada) ama korkuyorum da. Bu hafta sonu mesela; hava güzel olacak, ev çevresinde kalmak istemiyorum 'gidelim canım ne olacak'diyorum iki dakika sonra Beşiktaş'ta bombalı saldırida taksiyle ordan geçerken ölenler geliyor aklıma, vazgeçiyorum.

Siz ne yapıyorsunuz? Rutininizi bozmadan gezmeye, eğlenmeye devam ediyor musunuz? Yoksa bizim gibı misiniz? Böyle yapmakta hata mı ediyorum? Bir bölgeye tıkılıp kalmışım gibi hissetmeye başladım iyice. En son kasım ayında arkadaşımın nişanı için beylerbeyi'ne gitmiştik, o kadar.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(5) 

Bulaşık ve camasir makinesi temizleme

fraise #1166699 
Bulaşık ve çamaşır makinelerini 2-3 ayda bir temizlemek gerekiyormuş. Bulaşık makinesinin raflarıni vs çıkarıp temizliyorum da bir de boş çalıştırma işlemi var. Bunun için bir bardak sirkeyi içine yerleştirip boş çalıştırın demişler. Böyle yapınca gerekli bakim sağlanır mi? Yoksa şu bulaşık makinesi temizleme ürünlerinden almak daha mı mantıklı?

Camasir makinesinde kazan temizleme programı var. Yine bu programda sirke koyup temizlik işlemini yapabilirsiniz demişler. Bu mantıklı mı? Yoksa toz kirec onleyici alayım mı? Siz nasıl temizliyorsunuz?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(9) 

Heyecan nasıl dizginlenir?

fraise #1163735 
Yarın sabah 9'da direksiyon sınavım var, 3. girişim olacak. Son derste hocam 'çok iyi geçti dersimiz ama sakın heyecan yapma' dedi. Gerçekten de çok güzel park yaptım, debriyaj vs her şey çok iyiydi fakat şu anda heyecandan karnıma ağrılar girdi. Ne yapsam da sakinlessem? Dünyanın sonu değil tabii ki ama bir kere daha geçemezsem rezil olacağım moduna girdim :)

Önerilere açığım efendim, bana şans dileyin lütfen :)
(5) 

Şu şekilde ev almak mantıklı mı?

fraise #1163331 
Şu anda içinde yaşamadığımız bir ev zaten var, onun kirasını alıp kendi oturduğumuz evin kirasını veriyoruz. Bir sorunumuz yok. Bu zamana kadar 'ev fiyatlari gereksiz pahali, turkiye'den ev alınır mı? Alırsam yurtdisindan bir yerden alırim vs' diye bakıyordum olaya. Fakat biz para biriktirme özürlüsü bir ciftiz. Az biraz kenarda para tutup gerisini yiyoruz resmen ki daha fazlasını da biriktirebiliriz istesek.

Ben de dedim ki çok çok yüksek fiyatlı olmayan, kolay kiraya verilen bir yerden önden peşinat verip ev alalım, onu da kiraya verelim. Kira az gelirse üstüne her ay biz de ekleriz, krediyi öderiz. Bu çok saçma bir fikir mi? Tamam faiz vs ekleniyor, ülkenin durumu da belli ona bir sözüm yok ama dün akşam düşününce iyi fikir gibı gelmişti :) siz ne dersiniz? Yapalım mı bunu?

Not: en para'ya atın, döviz alın vs demeyin. Hepsini denedik, birikmiyor bizde o para.
(6) 

En iyi yer silme aparatı

fraise #1162565 
Sizce hangisi? Klasik viledalardan nefret ettim artık iyice; temizlemekten çok tozu ordan oraya suruyormus gibi geliyor, iki haftada bir başlik değiştiriyorum sırf bu yüzden. Buhar makinesi iyi hoş, severek kullanıyorum ama bazen sırf mutfağı silecek oluyorum, üşeniyorum onu açmaya. Çeşit çeşit aparatlar var ama hangisi iyidir, bilemedim. Temizliğe gelen abla, 'viledalarin donerek kuruyanlari fena değil'dedi ama kendisı elle silmenin en iyi silme yontemi olduğunu savunuyor hala.

Kısacası kullandığınız, memnun kaldığınız bir aparat var mıdır? Teşekkür ederim simdiden herkese.
(6) 

Buzluktan çıkan tavuğu buzdolabina pişirmeden koysam

fraise #1162304 
Ne olur? 2 saat önce çıkarmıştim. Henüz tam çözülmemiş ama bu akşam pisiremeyecegim kesinleşti. Şimdi bu şekilde buzdolabina koysam, yarın aksam pişirsem sorun olur mu? Yoksa illa ki pişirmek mi gerek?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(12) 

Ailelerinizi ne kadar zamanda bir görüyorsunuz?

fraise #1161141 
Ailesi ile aynı şehirde yaşayanlar, başka sehirlerde/ülkelerde yaşayanlar, ne kadar zamanda bir görüyorsunuz onları? Benimkiler başka ülkede yaşıyorlar, ortalama 3-4 ayda bir görüyorum. Yarın mesela tekrar yaşadığım yere dönüyorum, içim buruluyor. Kaç yil oldu,hala alışamadım. Aynı şehirde olsak, haftada bir-iki görsem ne güzel olurdu diye düşünüyorum.

Siz ne kadar zamanda bir görüyorsunuz? Memnun musunuz? Bir de insan alışıyor mu zamanla bu duruma acaba?
(3) 

Doğum gunu mesajı yazma

fraise #1160952 
Eskiden oldukça yakın olduğunuz, yaklaşık 2 aylık bir kuslukten sonra yeni barıştığıniz fakat eskisi gibi yakın hissetmediğiniz birinin doğum gününü kutlamak için nasıl bir mesaj atardiniz? Samimi bir şey yazmak içimden gelmiyor, öteki türlü de çok resmi olacak diye sabahtan beri bir şey yazamadım. Hiç kutlamasam da ayip olacak. Ne yapayım? Bir önerisi olan var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(9) 

Rival de loop ürünleri kullananlar

fraise #1160070 
Memnun musunuz? Normalde la roche posay'in urunlerini kullanıyorum ama aldığımdan beri cildime hiçbir fark olmadı ya da ben anlamadım. Bugün kuzenim öve öve bitiremedi rival de loop urunlerini. İçeriklerine baktım; genelde vegan, paraben vs de içermiyor ama kozmetik sonuçta.


Ne dersiniz alıp kullanayım mi? Yoksa la roche posay ile devam mı edeyim? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Not: cildim sivilceye meyilli, karma.

mobil görünümden çık