(9) 

dışarı çıkmayın mesajlari

fraise #1058715 
Sabahtan beri çevremdekilere 'kaynimin oğlu mesaj atmış istanbul'da bomba patlayacakmis, dunurumgilin yeğeni asker, komutanları söylemiş bugün her yerde bomba patlayacakmiş, İstanbul'u terkedin' bilmem ne diye mesaj atılıyor. Alman Konsolosluğu ve Lisesi de tatil edilince herkes panik halinde.


Bunun doğruluk ihtimali nedir sizce? Yani abuk mesajlar da olsa insan psikolojik olarak etkileniyor. Kim neden böyle bir şey yapıyor? )
(8) 

antidepresanlarin yan etkileri sahiden çok mu fazla?

fraise #1058001 
En son ankara patlamasından sonra 2 gündür gözüme uyku girmiyor, uyusam da rüyamda abuk şeyler görüyorum, gözümü açıyorum ilk ölenlerin fotoğrafları gözümün önünden geçiyor. Sonra da korkuyorum, yine bir patlama olursa diye. Yazdan beri zaten sürekli tetikteyim. Metrobüste bugün iki dakika rahat oturamadim, akşam nasıl döneceğimi bilmiyorum. Sürekli kendimi kötü hissediyorum. En Soma'da bu kadar kötü olmuştum.


Sabah güvendiğim bir iki psikologla konuştum, hepsi panik durumu olduğunu, antidepresana gerek olmadığını söylüyor. Babam da (bu konuda uzman biri) aynı seyi söyledi. Antidepresanların yan etkileri çok fazlaydı, öyle hemen birakilmiyormus Vs Vs.

Ama ben bu gergin ve kötü durumumdan çok sıkıldım. Yani en azından yolda rahat yuruyebileyim. Eve gelene kadar sürekli bir şey olacak korkusuyla yaşıyorum.

Velhasıl antidepresanlar gercekten o kadar kötü mü? Doktora gitmeyeyim mi? Napayım? Bu durum birkaç güne geçer mi acaba?
(14) 

spor salonu fiyatı uygun mu?

fraise #1057192 
Bugün bir spor salonuna kayıt yaptirdik; 9 aylık üyelik + 2 ay kayıt Dondurma, grup dersleri, havuz, sauna vs de dahil toplamda iki kişi için 2400 ödedik. Orijinal fiyatı 3600 liraydı. Gittiğimiz yer bulunduğumuz bölgedeki en iyi spor salonlarından biri ama birden o kadar para ödeyip çıkınca biraz içime oturdu açıkçası zira biz 3 aylık bir deneyelim devam edersek kayıt yenileriz diye düşünmüştük. Minimum 9 aydan başlıyormuş kayıtlar. Bu kalabalık olmaması açısından iyi bir şey sanırım. Salonu da sevdik aslında.

Şimdi bu durumda bu fiyat normal midir? Spor hevesim başlamadan sonsun mu devam edelim mi tam gaz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(1) 

duyurunun psikoloji mezunlari

fraise #1056840 
Sizlere birkaç sorum olacak;

1. Türkiye'de psikoloji okumak mantıklı mi? Psikoloji mezunları olarak genelde napiyorsunuz? İyi para kazanmak için illa ki klinik psikolog mu olmak gerekiyor? Mesleğe yeni başlayan biri aylık ne kadar kazanıyor ortalama? Maddi açıdan sizi tatmin edebilecek bir meslek mi? Manevi açıdan tatmin oluyor musunuz?

2. Mesleğinizin yurtdışında geçerliliği ne derece? 'Ben sıkıldım bu ülkeden gitmek istiyorum' dediğinizde avrupa'da, amerika'da bu işi yapma şansınız var mı?

3. Özel üniversitede psikoloji okuyanla devlette okuyanlar arasında bariz farklar oluyor mu? Atıyorum iyi bir yer kazanamadiniz diyelim, özele gitmek mantikli mi? Bu özel Koç, Bilkent gibi çok yüksek fiyatlı üniversiteler değil ama. Bilgi/ Bahçeşehir ayarında olan okullar.

4. Hukuk, mimarlık, mühendislik okuma şansınız olsaydı yine psikoloji seçer miydiniz? ( biliyorum insan mutlu olduğu mesleği yapmalı ama Türkiye için konusalim)

5. Yabancı dilin size meslekte avantajı oluyor mu?


Not: yurtdışından gelip üniversiteyi türkiye'de okuyacak kuzenim için soruyorum bunları. Bulunduğu ülkede lise puanı çok yüksek olmadığı için YÖS'é girecek, kazanamazsa özel düşünüyorlar. O yüzden yaptığınız yorumlar bizim için önemli. Teşekkür ederim şimdiden.
(7) 

su faturasının 0 lira gelmesi

fraise #1054479 
Geçen ay her zamanki faturadan 2 kat fazla tutar ödedik, bu ay da faturamiz 0 lira gelmiş. İnternetten bakıyoruz, orada da fatura tutarına 0 lira girilmiş. E ama 0 lira olamaz zira biz sürekli evdeyiz ve suyu kullaniyoruz. Bu durumda ne yapmak gerek? Sayaçla ilgili bir sıkıntı mi var ki? Sonradan bize ceza filan gondermesinler? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(8) 

kızlar kuaforunuz fönü ne kadara çekiyor?

fraise #1054225 
Benim kuaforum geçen sene 10 liraya fon çekiyordu; haziranda 15e çıkardı, son 2 haftadır da 20 liraya çıkartmış. İki gün önce arkadaşımı götürdüm de 'tamam güzel yapıyor saçı ama bir fone 20 lira cok' dedi. Gittiğim yer öyle ekstra lüks değil, mahalle kuaförü de değil. Ortalama iyi sayılan bir yer. Lokasyon da İstanbul. Fiyat bana çok yüksek gelmese de 1 senedeki %100 artış aklımı da karıştırmadı değil, haftada 2 3 kere gidiyorum sonuçta.


Sizinki ne kadara çekiyor? Nasıl bir yer? Lokasyon da belirtirseniz sevinirim.
(7) 

duyuru doktorları, yardıma ihtiyacım var

fraise #1053722 
Baharin gelmesiyle birlikte zaten alerjik olan bünyem iyice coştu; burun tıkanıklığı, boğaz kaşınmasi/ağrısı, hafif hapsurmalar derken dün akşam üstü 'geliyor benim sevgili alerjim' dedim, bir alerji ilacı içtim, takdir edersiniz ki 1 saat sonra uyudum. Saat 4.30 gibi kalktım, boğaz kaşıntım, burun tıkanıklığı devam ediyordu. Yarım saat dönüp olmayacak böyle diye düşünüp kalkıp bir hap daha içtim. Amacım bugün iyi olmaktı.


Sorun şu ki, zaten tek bir hapla tüm gün leyla olan ben su anda bacaklarimi hiç hissetmiyorum, bir şeyi tutup kaldıracak gücüm yok. Aksama kadar da eve gidip uyuyamam. Napayım da su ilacın etkisi çabuk geçsin? Bir de üstüne burun tıkanıklığım da geçmedi. Oturup aglayacagim birazdan.

Bir de şu alerji ilaçlarının daha az uyku getireni yok mudur? Bıktım sürekli leyla modunda olmaktan. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(10) 

son yıllarda popüler olan ispanyolca/portekizce şarkı neydi?

fraise #1053093 
Son 2-3 yıldır bütün yaz her yerde çalan bir şarkı vardı, sanırım ispanyolca ya da portekizce. İsmi bir türlü aklıma gelmiyor, ne olabilir? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Not: ai se eu te pego aradığım şarkı değil bu arada.
(8) 

telefonuma kırılmaz cam yaptirayim mi?

fraise #1051792 
Dün üst geçitten geçerken düştüm, telefonum da elimdeydi, minik bir çizik olmuş ekranda ( azıcık derin sekilde). Üzüldüm biraz, daha yeni telefon sayılır. Şimdi internette bakinirken kırılmaz camlara denk geldim, sahiden ise yarıyor mu? Taktirayım mi? Telefona bir zararı var mı? Bir de 80 liraya da var, 20 liraya da. Kalite farkı var mı arasında? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Biraz da sakar olduğumu göz önüne alırsak sevinirim. Daha önce bir telefonu tuvalete dusurmuslugum, laptopa su döküp kullanılamaz hale getirmisligim, 2 günlük tableti düşürüp çizik içinde birakmisligim var.
(2) 

tiyatro oyunlarina nasil bilet aliyorsunuz?

fraise #1050461 
bekledigim iki uc tane oyun var, hicbir zaman bilet bulamiyorum. Mart ayi icin 13 gun once 10:00'da satisa cikiyor biletler,; 14:00'da bakiyorum, tukenmis. Millet pazar gunu bile saat kurup uyanip bilet mi aliyor? Ben nasil denk getirebilirim bu bilet alma islemini? Siz nasil aliyorsunuz? Tesekkur ederim simdiden herkese.
(10) 

4 ay boyunca az uykuyla dinç kalmak

fraise #1049926 
Önümüzdeki 4 ay boyunca günce maksimum 6 saat uyuyarak dinç kalmam lazım ama daha ilk haftadan tekledim, su saatte uyukluyorum. Önemli olan nokta fiziken ve zihnen dinç olmakta zira ders çalısmam, 2 saat yoldan sonra okula gitmem, tekrar iki saat yoldan sonra eve gelmem, yine ders çalışmam kalan 1-2 saatte de yemek, ev işlerini vs halletmem gerekiyor. Bu süre zarfında dinç kalmak için ne yapayım ne edeyim? Vitamine mi baslasam? Bir de kronik demir eksikliğim var, ilaç icmeme rağmen günde 8-9 saat uyumazsam hep yorgun dolaşıyorum. Spor demeyin, gidecek vaktim yok bu ara maalesef.

Kısacası siz böyle zamanlarda napiyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(6) 

cilt bakımı yaptiriyor musunuz?

fraise #1047445 
Ben daha önce bir iki kere yaptırdım. yüzümde öyle bir problem yok, maksat temizlenmesi işte. Ara ara minik siyah noktalar çıkıyor, bir de çok kuru. Birkaç kısi cilt bakımı yaptırdıkça gozeneklerin büyüyeceğini o yüzden problemli bir cildim yoksa yaptırmamam gerektiğini söyledi. Aklım karıştı.

Siz yaptırıyor musunuz? Ne sıklıkla ve ne kadara yaptiriyorsunuz? Bir de İstanbul avrupa yakasında onerebileceginiz bir merkez var mıdir? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(4) 

alerjiyi yaşadığımız yer etkiliyor mu?

fraise #1046354 
Şöyle ki mersin'de doğdum ve çocukluk çağına kadar oradaydim; bu dönem içinde sürekli bir alerjik durumum vardı, öksürürdum burnum tikanirdi. Sonra yurtdışına taşındık, o dönem içinde bir kere bile burnumun tikandigini hatırlamıyorum
bir de annem bu konuda sürekli bir hassasiyet gösterdi. Her gün toz alır, özel elektrik süpürgeleri kullanır, halı sermez. Şimdi ben istanbul'da yaşıyorum. Son bir senedir istisnasız her sabah burnum tıkalı uyanıyorum. İşin açıkçası her gün toz almaya zamanım olmuyor, evimde küçük olduğu için özel bir süpürge almadım.

Bu durumda yaşadığımız şehir, evin her gün supurulmesi, toz alınması vs etkiliyor mu? Ona göre evde değişikliğe gideceğim ama şehir de etkiliyorsa napacagiz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(3) 

Matematik öğrenmek

fraise #1046086 
Bahar dönemindeki ales'e girecegim bu sene fakat sorun şu ki matematik konusunda tam bir salagim. Bütün formülleri ezberleyebilirim fakat problem ya da soru gelince boş boş bakar; 'bu nasıl cozuluyordu yaa?' diye düşünüp dururum. Liseden beri çok hafif matematik gördüm bir de üstüne turkiye'deki matematik eğitimine de yabancıyim. Tüm bunlar birleşince ales benim korkulu rüyam oldu, kitabı elime alıp bakıyorum, ağlamaklı bir şekilde geri kapatıyorum.

Ben bu matematik zekami nasıl geliştirebilirim? Şu 2 3 ayda düzgün şekilde çalışırsam soru çozmeyi öğrenebilir miyim?

Dediğim gibi sorun formül, konu ezberlemek değil, öğrendiklerimi soru cozerken kullanabilmek.


Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(86) 

eksi duyuru kızlar buluşması vol 5 (tarih, yer ,saat ve mekan belli oldu)

fraise #1045104 
Uzuuun bir aradan sonra tekrar bir zirve yapmaya karar verdik :) daha önce 4 güzel zirve yapmıştık, hepimiz eğlenceli vakit geçirmiştik. Tekrar buluşmak herkes için hoş olacaktır :)

Tarihi 13 Şubat ya da 20 Şubat olarak düşündüm, mekani da orta nokta gibi olması için beşiktaş ya da kadıköy'de bir yer seçersek uygun olur sanırım. Bir de daha önceki buluşmalarda 'gündüz neden bulusmuyoruz? ' diye soranlar olmuştu, bu sefer gündüz buluşmayı da oylayalim derim.

Bu noktada gelmek isteyenler bu duyurunun altına cevap yazabilir; yanına da hangi tarihin size uygun olduğunu, nerede olmasını istediğinizi, gündüzü mu aksami mi tercih ettiğinizi ilistirirseniz çok mutlu olurum :) detaylar netlestikten sonra bu duyuruyu güncelleyecegim. Mekan önerisi olanlar bana özelden mesaj atabilir. Sevgiler.

EDİT 1: çoğunluğun isteğine uyarak buluşmayı 20 Subat'ta Kadikoy'de gerçekleştirmemiz uygun olacaktır sanırım. Saat konusunda tereddüt ediyorum, gündüz de isteyen çok aksam da. Şu aşamada 1-2 gün içinde mekanı da belirlemek için yardımıza ihtiyacım var zira ben kadikoy'ü hiç bilmiyorum :) fikri olanlar bana mesaj yoluyla ulaşırsa çok mutlu olurum. Teşekkür ederim!

EDİT 2: saat olarak 15.30u düşündük, böylelikle gündüz diyenler erken gelip 1 2 saat kalıp dönebilir, akşam isteyenler sonradan katılıp geceye devam edebilir.

EDIT 3: mekan bilgilerini iceren mesajimi herkese gonderdim. gozden kacirdigim birileri varsa bana mesaj atarsa sevinirim :)

Moderasyon notu: Duyuru altını gereksiz yere kirleten cevaplar tam bir cinsiyet ayrımcılığı ile silinecektir. Bilginize.
_kaymaktutmayansicaksut_
(2) 

iğneli epilasyon, iz kalmasi

fraise #1045083 
İğneli epilasyon yaptırıp yüz bölgesinde iz kalan var mı? Neden kalıyor bu iz? Bir de lazer epilasyon deyince makine çeşitleri vs derken dikkat edilmesi gereken şeyler belli. İğneli epilasyonda nelere dikkat etmek gerek?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(10) 

İstanbullular su faturanız bu ay ne kadar geldi?

fraise #1044528 
Bize normalde maksimum 23 lira gelen su bu ay 40 lira gelmiş, şaşırdık birden. Evde iki kişiyiz, haftada bir iki bulaşık makinesi çalışıyor, bir de her gün duş. Çamaşırlari bile evde yikamiyoruz kuruma sorunu var diye. Akitan musluk da yok. 1 ay içinde iki katı fatura neden gelmiş olabilir ki? Sizlere ne kadar geldi? Zam filan yapıldı mı?
(9) 

Söz dinlemeyen kuzene ne yapmak gerek?

fraise #1044235 
Teyzemin oğlu henüz 19 yasinda. Turkiye'de liseyi bile bitirmedi( ki teyzem çok uğraştı, liseyi bitir en azından özel üniversiteye göndeririz yeter ki oku dediler), yarım bıraktı, arkadaş çevresi yüzünden bir sürü sorunlar yaşadı. Ailesinden aldığı yüklü miktarda paraları arkadaşlarına yedirdi, neler neler. Baya sorunlu kısacası. Bundan birkaç ay önce aylarca eve gelmemiş, teyzemler kapı kapı aradı, en sonunda ben Türkiye'de yaşamam yurtdışına gideceğim diye tutturmus. Teyzemler
de buradaki arkadaşlarından kurtulsun, aklı başına gelsin diye bir şekilde vize alıp dayimlarin yanına gönderdiler. Belki bir cözüm bulunur yurtdışında kalır dedik. Dayimlar da Avrupa'daki başka bir ülkeye taşındı birkaç aylığına bize getirdiler, sonra dayımın yanına gidecekti. Geldikten sonra tutturdu ben dayımın yanına gitmem, sizde kalacağım diye. Annemler de iyi peki burda kal dediler.

Vizesinin bitmesine 1 ay kaldı, burada devamli kalması için yapabileceğimiz pek bir sey yok. Ancak evlilik vs yapabilir ama onda da yaşı küçük. Bir de bizi hiç dinlemiyor, en ufak şeyde bozuluyor. iki üç kişiyle tanışmış gece yarılarında eve geliyor. Dil bilmiyor, tanıdığımız bir abinin yanına ara sıra gidip çalışıyordu. Abi de harçlık veriyordu, aldığı harçlıkları hep arkadaşlarına göndermiş bizden habersiz. Bugün haberimiz oldu düzgünce konuşmaya çalışınca tersleyip duruyor. Şimdi de ben türkiyeye gidip restorant açacağım diye tutturmus ki ortak olmaya kalktığı adamları kimse tanımıyor bile. Yaşı küçük diye etinden sütünden faydalaniyorlar. Anlatiyoruz anlamıyor. Babam, annem aylardır kendisini kırmadan konuşmaya çalışıyor, en ufak bir şey soylemiyor ama bugün babam da kızdı. Ona bir şey söylemedi ama anneme gitmesini istediğini söyledi. Ben sorumluluk alamam dedi.



Şimdi dayımın yanına gitmek istemiyor ( dayım ona biraz daha sert davranıyor her istediğini yapmasın diye, annemler yumusak), burda kalsa bize bir sürü sorun yaşatıyor zaten bulunduğumuz ülkede oturum alma şansı yok gibi bir sey. Turkiye'ye gönderelim desek orada başına kesin is açacak, teyzem de üzülüyor. Biz ilk kez böyle bir durumla karşı karşıyayız, napacagimizi şaşırdık.

Sizce ne yapalım? Teyzemin üzülmesi pahasına da olsa konuşup gönderelim mi? Burada idare mi edelim?
(20) 

yurtdışına taşınmak/ tasinmamak

fraise #1042148 
Aylardır bu duruma kafa patlatmaktan uykularım kaçıyor duyuru. Çevremdeki her kafadan da bir ses çıkıyor, napacagimi bilemiyorum.

Avrupa ülkelerinin birinde ailem yaşıyor, ben de yıllarca o ülkede yasadim, vatandaşlığım var. 4 sene önce istanbul'da turkiye'nin sayılı üniversitelerinin birinde hukuk fakültesine başladım, bu sene bitiyor. Gelin görün ki bir hevesle geldiğim istanbul ve hukuk fakültesi benim için tam bir kabus oldu. Hiç mutlu değilim. Ailemin yanına her gittiğimde geri dönmek istediğimi düşünüyorum. Ne istanbul'a alisabildim, ne de bu ülkedeki hukuk sistemi yüzünden mesleğime.

Tekrar yaşadığım ülkeme döneyim desem baya araştırdım, fakülte dolayısıyla diploma denkliği almam baya güç. Baştan üniversiteye başlamak kafadan 5 6 yılımin gitmesi demek, bir de verdiğim 4 yıllık emeğim var. Ancak geri dönüp cafe filan açmaya çalışabilirim. Aynı zamanda 4 yıllık bir ilişkim var, erkek arkadaşım mühendis. Onun da denklik alması için uğraşmamiz gerekir. Kndisi zaten türkiye'den tasinma fikrine kasım seçimlerinden sonra daha yeni ısınmaya başladı. Çok da hevesli degil kısacası.

Türkiye'de kalsam durum herkesin malumu. En fazla yuksek lisans filan yaparak akademisyen olup, ülkenin duzelmesini, bir yerdeki patlamada olmemeyi umut edebilirim. 2 3 ayda bir de aile ziyaretlerinde kendimi avuturum.


Siz olsanız bu durumda naparsiniz? Baslarim egitimine deyip standart bir yasam icin doner misiniz aile yanina? Ben mi çok karamsarim? Gül gibi ülkeyi bırakıp geldiğimi düşündükçe sinirlerim bozuluyor. Her gün daha da kötüye gidiyoruz sanki. Gerçekten mantıklı fikirlere ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(5) 

Kahve makinesini bavulla tasimak

fraise #1040094 
Annemin kuzeni turkiye'den giderken kahve makinesi getirmemi istedi, ben de şu küçük türk kahvesi makinelerinden sandım, tamam dedim. Meğer iki hazneli olan makinelerdenmis. Aldım eve geldim, sigdiramiyorum bir türlü bavula. Yarısından fazlasını kaplıyor. Hadi sığdırdım diyelim bu böyle gider mi valizde? Taşırken bir şey olmaz değil mi? Thy uçağa alamayacağımi söyledi. Annemlere kalsa kutusuyla kırılacak eşya bölümüne vereceğim ama bu sefer de inince sorun olacak. Yaklaşık 2 saat tren yolculuğu yapacağım zira.


Makine yüzünden strese girdim valla. Napsam da hem rahat taşısam hem de makineye bir şey olmasa? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(5) 

Sonunda ben de hasta oluyorum galiba

fraise #1039313 
Bu sene hiç hastalanmadım diye sevinirken, iki gündür boğaz ağrım giderek arttı. Şimdi de burnum hem tıkalı hem akıyor, basım da ağrıyor. Kemiklerim de acimaya başladı. Henüz hastalığın başındayken daha da artmamasi için neler yapayım? İlaçlar, ıhlamur cepte. Başka?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(8) 

Eve gelen faturaları saklıyor musunuz?

fraise #1039032 
Elektrik, su vs gibi faturaları odendikten sonra saklıyor musunuz? Ben bir senedir saklıyorum, baktım dosya kocaman olmuş. Sonra 'kızım fraise manyak misin, sen bunları niye saklıyorsun? ' dedim bugün kendime, cevap da bulamadım. Neden saklanır bu faturalar? Saklanmalı mi? Siz saklıyor musunuz?

Not: makbuz vs de yok bu arada, internetten ödüyoruz zaten.
(9) 

babama nereden hediye giysi alayım?

fraise #1037220 
Kendisi giyimine çok dikkat eder, genelde de giysileri Kiğılı, Lacoste, Sabri Özel, Karaca, Tommy hilfiger vsdir. Şimdi kazak, gömlek tarzı ufak bir hediye almak istiyorum ama nereden alacağımı bilemedim zira anneme, kardeşime de ufak tefek hediyeler almam lazım, istedikleri de birkaç şey var. Babama o mağazalardan hediye alırsam diğerlerine öyle bir şeyler almam lazım. Şu anda hepsine ayıracak bütçem yok :)

Kısacası kendisine LC Waikiki, koton gibi mağazalar olmayacak, Kiğılı kıvamında da olmayacak nereden hediye alabilirim? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(24) 

İstanbul'da yaşamaktan korkmuyor musunuz?

fraise #1036842 
Biliyorum sadece istanbul'da değil ülkenin her yerinde yolda yürürken ölme riskimiz var ama İstanbul'da bu durum duble durumda. Bir yanda saçma sapan trafik, her gün kazada ölen insanlar. Bir yanda deprem olma ihtimali, diğer yanda bomba patlama ihtimali. Ben metrobüste bile gördüğüm her sakallı adama isidli muamelesi yapmaya başladım artık. İpini koparanın istanbul'à gelmesi de ayrı bir mesele tabii.

Sonuç olarak korkmuyor musunuz? Korkanlar için bir öneriniz var mı? Benim iyice psikolojim bozuldu bu durumda.
(4) 

besiktas/ taksim / ortaköy çevresinde yemek

fraise #1035514 
Kuzenim yurtdışından 3-4 günlüğüne tatil için istanbul'a gelmiş. Bu aksam buluşacağız, yemek filan yiyeceğiz. Oteli taksim'de olduğu için çok uzaklasmadan o civarda takilabilecegimiz güzel bir mekan tavsiyesi olan var mıdır?


Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(22) 

Şu elbise nasıl?

fraise #1035457 
İnstagramda gezinirken denk geldim, daha önce sadece bir kere böyle bir yerden alışveriş yaptığım için de emin olamıyorum. Etrafımda gösterdiklerimin bir kısmı çok beğendi, bir kısmı hiç beğenmedi, bir kismı da resimdeki gibi gelmez dedi.

Sizce nasıl bu elbise? Siparis vereyim mi? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Elbisenin linki: i.hizliresim.com
(12) 

Ajanda kullanıyor musunuz?

fraise #1034570 
Ben akıllı telefonlardan sonra ne ajanda kullanıyorum ne de takvim. Şimdi hediye ajanda gelmiş, napacagimi bilemedim kendisiyle.

Siz hala ajanda kullanıyor musunuz? Neleri not ediyorsunuz içine?
(5) 

2016 için hedefleriniz/ planlarınız/ umutlarınız var mı?

fraise #1034154 
Ben her sene yılbaşından önce böyle listeler hazırlar, kendi kendimi gaza getirirdim ama bu sene hiç içimden gelmedi. Zaten yılbaşının ertesinde de 'bu ne lan, dünün aynısı' modunda takıldim.

Son günlerde biraz stresli zamanlar geçiriyorum; geç olsun güç olmasın diyerek kendim için ufak bir yapayım, kafam dağılsin hem de motive olayım dedim. Bu arada sizinkilerden de faydalanırım diye düşündüm. 2016 için planlar yapıp, hedefler koydunuz mu? Umutlarınız var mı? En çok ne istiyorsunuz bu yil içinde?

Herkesin 2016 yılı şu ana kadar geçirdiği en güzel yıl olsun :)
(16) 

bu ayakkabılar nasıl?

fraise #1033765 
istanbul'da yağan 4 günlük kardan sonra bütün botlarimin ve cizmelerimin şu geçirdiğini farkettim. Bugün aceleyle bir avmye gidip bu botları aldik ama şimdi de emin olamıyorum. Sizce nasillar? Yarın giyeyim mi yoksa iade mi edeyim?

Bir de indirimden aldik. Dockers190 liraydi. %100 deriymis. Bu fiyata bu ayakkabı iyi midir?

Not: anlamayan olur diye yazayım, kadın botu kendileri.

Resim linki: i.hizliresim.com
(5) 

tablet ekranı çizilmesi çok sorun olur mu?

fraise #1033038 
Erkek arkadaşıma yeni tablet almistik. Az önce elimden dusurdum, masaya çarptı. Üstü minik minik çizikler oldu. Derin çizikler değil ama kapalıyken görünüyor işte. Çok üzüldüm, bunlar için ekran değiştirmeye gerek var mı? Çok sorun olur mu?

Kendisi henüz görmedi, görse de bir sey demez ama daha alalı 1 hafta olmamıştı. Üzülür ister istemez.
(5) 

Kış çayı karisimlariniz nelerdir?

fraise #1030463 
Kışın hastalanmamak için ya da hastalaninca çabuk iyileşmek için yaptığınız çaylar var mı? Neler koyuyorsunuz içine?

Erkek arkadaşımın annesi fena grip olmuş, evde tek başına yatıyor kadincagiz. Birazdan yanına gidip çorba, yemek vs yapacağım ama bir de çay yapayım dedim. Evde ıhlamur, tarçın, adaçayı vardı. Onları aldım yanıma, bir de limon ekleyip kaynatırım diye düşündüm ama sizin başka tarifleriniz varsa onlardan da yapayım. Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(9) 

beyaz çamaşırlardaki sarı lekeler

fraise #1030167 
Sanırım roll-on kullanımından oluyor bu. Maksimum 2 kere giydiğimiz beyaz tüm giysiler oluyor. Yıkadıktan sonra da çıkmıyor. Bunları nasıl yok ederim? Daha önemlisi oluşmasını nasıl engellerim?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(5) 

Kitap onerisi

fraise #1029668 
İdefix indirimi, kitap fuarı vs derken bu aralar baya kitap aldik, bulabildigimiz kitapları e-book formatında readera indiriyorum zaten. İndirim kodları sağolsun, babil'den 20 liralık indirim kodu göndermiş, yılbaşı çekilişinde hediyelerini zamaninda gonderenlere. Ben de 2-3 tane daha kitap alayım, boşa gitmesin diyorum ama alacak kitap bulamadım.

Bu aralar okuyup beğendiğiniz kitaplardan tavsiye edebilecekleriniz var mıdır? Ya da mutlaka okumalisin dediğiniz kitaplar varsa onlar da olur. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(5) 

Önemli sınavlara/ mülakatlara kendinizi nasıl motive ediyorsunuz?

fraise #1029061 
Özellikle de rakiplerizden 1 adım gerideyseniz? 4-5 ay sonra benim için önemli bir sınava gireceğim. Uzun zamandır böyle sınavlara girmediğim için hazirlanmayı unutmuşum resmen. Gireceğim sınavda da eksik olduğum konuları sıfırdan öğreniyorum diyebilirim. Kendimi salak gibi hissedip bırakalım geliyor bazen.


Siz böyle durumlarda kendinizi nasıl hazirliyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? Program yapmak ise yarıyor mu?
(29) 

okuduğunuz kitaplarda cümlelerin altlarını çiziyor musunuz?

fraise #1028581 
Ben aslında çizmeyı seviyorum ama bir yandan da kitaba zarar veriyormusum gibi geliyor, o yüzden ders kitabı haricinde çizmiyorum. Siz çiziyor musunuz? Not alıyor musunuz?
(8) 

kayınvalideye hediye

fraise #1027468 
Kendi aramızda yaptığımız çekilişte bana erkek arkadaşımın annesi cikti. Yılbaşından bir hafta önce strese girmemek için hediyellerimi şimdiden alıyorum ama kendisine ne alsam bilemedim. 70 yaşında, aktif bir kadın. KoroY
ya giden, tiyatro, sinema gezen bir insan. Fakat fazla süslü şeyler sevmiyor, makyaj yaptığını hiç görmedim mesela. Evine bir sey almak nasil olur? Ben bu profildeki birine ne alabilirim?

Not: fular, bros, çanta demeyin lütfen. Hem kendisinde zibilyon tane var hem de ben daha önce almıştım. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(16) 

esneme ve çay içme sesinden nefret etmek

fraise #1027000 
Biri yanımda esnediginde ağzının ortasına vurasim geliyor, o denli nefret ediyorum. Aynı şeyi sıcak çay/ kahve vs icerken ses çıkaranlar için de geçerli. Bu durumu nasıl asarim? İnsanlara esnemeyin diyemem sonuçta ama sesler gerçekten çok iğrenç değil mi? Bende mi sorun var? Sırf bu iki şeyi yapıyorlar diye kaç arkadaşımdan soğudum.
(1) 

garajistanbul'da konser

fraise #1025125 
Daha önce buraya giden var mı? Ayın 25 inde feridun düzağaç konseri varmış, ben de uzun süredir gitmek istiyorum ama sözlükte kimse mekanı beğenmemış. Havalandırma problemi varmış, cok sıcakmış, dumanaltıymış vs. Buralardan giden varsa sorayım dedim.

Bilet alıp gitmeye değer mı? Yoksa hiç bulasmayalim mi? Teşekkür ederim şimdiden herkesem
(5) 

yurtdışına 1 haftada mektup gondermek

fraise #1024907 
Mümkün müdür? Kargoyla mi göndermek gerekir, ptt'nin hızlı servisi var mıdır? Ne kadara gönderirler? Acil olarak bir mektup göndermem gerekiyor ve 1 hafta içinde ellerine ulaşması gerekiyor mektubun, stres yaptım bu yüzden. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(9) 

7 yasindaki cocuga ilk kutuphane icin kitap onerisi

fraise #1024524 
kucuk yegenimiz ocak basinda 7 yasina basiyor; 1. sinifa bu sene basladi, okumaya da pek hevesli. biz de simdiden ona kitap okuma aliskanligini asilayalim diye dogum gunu hediyesi olarak 10-15 kitap alalim, ilk mini kutuphanesini olusturalim diyoruz.

- kucuk kara balik
- bir seftali bin seftali
- kucuk prens
- sevdali bulut
- andersen'den masallar
- la fontaine'den masallar
- marti jonathan livingston

bunlar bizim ilk aklimiza gelenler. bu kitaplar haricinde onerebileceginiz baska bir kitap var midir? listemize ekleyelim, 15'e tamamlayalim. tesekkur ederim simdiden herkese.


not: illa 7 yasinda okuyup anlamasi gerekmiyor, 1-2 sene sonra okuyabilecegi kitaplar da kabulumuzdur.
(14) 

Kahve uykunuzu kaçırıyor mu?

fraise #1023236 
Beni hiç etkilemiyor, sabah da icsem aksam da icsem içtikten yarım saat sonra uyuklayabiliyorum. Ders çalışırken millet kupa kupa kahve içer, ayakta kalır. Benim icin en fazla mola bahanesi oluyor. Sizde durum nasıl? Yoksa kahvenin uykuyu açması bir efsaneden mi ibaret?


Not: günde en fazla 2 fincan kahve içerim, başka da aldigim bir kafein yok sayılır.
(7) 

lens solusyonunu 90 gün sonra atıyor musunuz?

fraise #1022846 
Solusyonun üzerinde 'açıldıktan 90 gün sonra atiniz' diye bir ibare var. Siz atıyor musunuz? Koskoca solüsyon boşa gidiyor her seferinde. Kullansak nolur ki?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(4) 

gençler için banka hesabi/ hesap işletim ucreti

fraise #1022502 
25 yaş altında, öğrenci olanlara özel banka hesabı aciliyormus, hesap işletim ücreti filan odenmiyormus, arkadaşlarım bugün öyle söyledi. Ben garanti bankası'nın normal vadesiz hesabını kullanıyorum, böyle bir şey varsa bir tane açtırayim, boşuna para ödemeyeyim dedim. Biraz bakındim ama tam bir şey bulamadım. Bu hesaplardan kullanan var mı? Hangi bankanınkini kullanıyorsunuz? Ben bankaya gidip ne demeliyim? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(1) 

Bilgisayarimi televizyona baglayamiyorum

fraise #1021390 
1 senedir mini hdmi kablosuzla gayet sorunsuz baglanan bilgisayarim bir haftadir televizyona baglanamiyor. kablo ucunu degistirdik hdmi 2 olarak goruyor zaten ama goruntuyu yansitmiyor. bunun icin ne yapabilirim? ayarlarindan nereye girebilirim? guncellemeyle ilgili bir durum olabilir mi? tesekkur ederim simdiden herkese.


not: bilgisayarim samsung ativ book 9
(7) 

gözümü uykudan açamıyorum

fraise #1019377 
Ciddi derecede demir eksikliğim var, bunun için ilaç da kullanıyorum ama şu uyku kısmını duzeltemedik bir türlü. Gece 12de yatıyorum sabah 11de zor uyanıyorum. Daha erken saatte uyanırsam gün içinde sürekli uyukluyorum. 11 saat uyumuş biri nasıl uyanamaz? Benim ne yapman lazım bu sorunu çözmek için? Önceden böyle bir şey yoktu son 1 senedir var maalesef.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(4) 

hangi kahve aromalarini kullanıyorsunuz?

fraise #1018451 
Efendim haftasonu yeni bir kahve makinesi aldık, evde çeşitli denemeler yapmak için pek hevesliyiz. Birkaç çeşit aroma/ şurup vs alalım dedik ama nereden alınabilir bunlar? Dun tchibo'da aroma seti gördüm alacaktim, sonra vazgeçtim. Ne alalım, nereden alalım? kahve önerilerinizi de eklemek isterseniz, ekleyebilirsinniz.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(1) 

şu şartlardaki evde kalınır mi?

fraise #1017309 
Arkadaşımın sorusudur; kendisi ev arıyor. Bir arkadaşı gel bende kal demiş. Ev bahçelievler yayla'daymis. Küçük ama şirin bir enis. Zemin kattaymis, bir de arkadasimin kalacağı odanın tavaninin bir bölümü çok alcakmis. Kirası 900 liranın yarısı, arkadaşı da kafadengi. Şu durumda tek sorun zemin kat olması ve tavanın alcak olması, deprem filan olursa diye korkuyor biraz.

Bu şartlardaki evde kalsın mı? Yoksa yurda mi çıksın? Olmadı biraz daha ev mi arasın?
(2) 

yeni aldığım telefonun şarjı %9a inince kapanıyor

fraise #1016843 
Bu normal mi? Ortalama 12-13 saat şarjı gidiyor ki aktif olarak kullanıyorum ama %9'a inince telefon direkt kapanıyor. Açınca da %0'i gösteriyor, bu normal mi? Eski telefonum S3 mini de bile %1'e iniyordu, o yüzden merak ettim. Bir sorun varsa servise götüreyim. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(5) 

avokadolar kac gunde olgunlasir?

fraise #1016574 
normalde aldiklarim gazeteye sarili bekletince 2 gunde olgunlasirdi; son aldiklarim 4 gun oldu, hala sert. bu normal mi? bozuk filan olmasinlar? tesekkur ederim simdiden herkese.
(6) 

Kadıköy'de mekan önerisi

fraise #1014695 
Bu aksam 1-2 saat tek başıma takilabilecegim, rihtima yakin olan sakin bir mekan oneriniz var mıdır? Starbucks var sanirim ama cok kalabalik olur mu?

Not: tam bir kadıköy cahiliyim, o yuzden bilal'e anlatir gibi yol tarifi verirseniz, sevinirim. Teşekkür ederim simdiden.

mobil görünümden çık