(9) 

biriyle görüşmek icin sozlestiginizde

fraise #1013152 
Size donmezse arayip mesaj atar misiniz? Bugun arkadasimla sozlestik, gece 1.30'a kadar sorun yoktu, son mesaji da o atmis. sabah kalktim, cevap yazdim. Cevap vermeyince gormedi diye aradim, acmadi. Bulusma saatimize yakin baktim hala tik yok, kizdigimi belli eden bir mesaj attım. Mesajlari da gormus, hala cevap filan yok. Cok kizdim, butun gun onun yuzunden evde haber bekledim. Hala bir mesaj atip kizmak istiyorum ama bir yandan da abarti mi olur diye düşünüyorum.

Siz boyle durumlarda napiyorsunuz? Arkadas, sevgili vs. Ekilince arar misiniz?
(2) 

hangi tiyatro ve operaya bilet alalim?

fraise #1013080 
istanbul'da son zamanlarda gidip begendiginiz tiyatro ve operalar var midir? devlet, ozel farketmez, bir tiyatro bir opera onerisi sahane olur aslinda :) tesekkur ederim simdiden herkese.
(8) 

yilbasinda nereye gidelim?

fraise #1011601 
Aslında prag'a gitmeyi cok istiyoruz ama herkes cok soguk olur diyor. Soguk olmasi sıkıntı değil de donmaktan dışarıya cikamayacaksak gitmenin bir anlami yok. Hem yilbasi ruhunu yasayalim hem de güzel bir yer görelim istiyoruz. Sizce yılbaşında nereye gidelim? Teşekkür ederim simdiden herkese.
(8) 

kedisini toplu tasimayla bir yerden baska yere goturenler

fraise #1009865 
Istanbul icinde kedi tasirken hic toplu tasima kullandınız mi? Zorlandıniz mi peki? Etraftan tepki aldiniz mı?

Kedi 2 aylik, gidilecek mesafe de ortalama 1.5-2 saat diyelim. Teşekkür ederim simdiden herkese.
(2) 

kedi alerjisinin bir cozumu var midir?

fraise #1009541 
Yaklasik 5 gun once minicik bir kedi sahiplendik, geldigi gunun ertesinde goz yanmasi, burun tıkanıklığı bas gosterdi. Sonrasında nefes alamama ve gogus agrisi da eklenince doktora gittim. Kedi alerjim varmis ki toza, polene, cilege, cikolataya da var. Alerjik bir insanim. Doktor kediyi evden uzaklastirmazsam alerjik astima cevirecegini, surekli ilac kullanmam ve asi olmamgerektigini soyledi. Gel gelelim bu minigi vermek hic icimden gelmiyor. O kadar guzel ki kucagimdan kaldirip koltuga bile koyamazken ayrilma dusuncesi cok uzuyor beni. Bir yandan anne faktoru de var tabii.


Evimiz 1+1 54 m2, dolayisiyla kediyi bir odaya koyma durumumuz da yok. Napsak? Kedi alerjisiyle bas edebilen var mi? Bunun cozumu illa kuzumu vermekten mi geçiyor?
(8) 

yavru kedinin yalniz kalinca miyavlamasi

fraise #1008295 
Minik mi minik, şirin mi şirin bir kedi sahiplendik. Kendisi pek oyuncu ama bir o kadar da korkak. Tek basina 2 dakika yalniz kalinca başlıyor miyavlamaya.



Sabah ben dustayken miyavlayip durdu, okula gitmeyeyim bari dedim. Az önce 5 dakila markete indim, geldiğimde yan komşu çıkmış 'bu hep boyle miyavlayacak mi' diye soruyor. Annesinden, kardeslerinden ayrildi muhtemelen bu yuzden miyavliyor ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Tum apartmani basimiza toplamadan kendisini nasil alistirabiliriz yalniz kalmaya? Teşekkür ederim simdiden herkese.
(20) 

kedili ev kokar iddiasi

fraise #1007650 
Minik bir kedi sahiplenmeye karar verdik, gunlerdir bunun heyecanıyla yatip kalkiyorum diyebilirim. Gel gelelim bugun 'kedili ev kokar, her tarafta kedi tuy birakir, 3 ay sonra aglarsin, kedi demek pislik demek, kimse eve gelmek istemez' gibi sacma sapan tepkiler aldim. Moralim bozuldu.

Turk milletinde neden hayvan olan ev pis olur algisi var? Kedim var diye benim evim pis mi olacak illa? Kedi sahipleri, sizin evleriniz kokuyor mu? O kadar üzüldüm ki bu tepkilere oturup aglayacagim neredeyse.
(1) 

anadolu efes formasi

fraise #1007124 
kardesim ne zamandir benden efes formasi istiyor, gelecek hafta yanina gidiyorum. gitmeden alayim dedim ama efes'in satis magazasi yok anladigim kadariyla, e internette de bakindim ama bulamadim. siteleri de bakimda sanirim.



benim bu formayi bulabilecegim bir yer var midir? ne zaman istiyor cocuk, almadan gitmek istemiyorum. tesekkur ederim simdiden herkese.
(12) 

yasiniz ilerledikce ogrenmede zorluk cektiginizi dusunuyor musunuz?

fraise #1006776 
ben su 1-2 aydir ciddi anlamda bu konuyu merak etmeye basladim. etrafimdaki herkes yas ilerledikce dil ogreniminin, egitimle kendine yeni bir sey katmanin zor oldugunu soyluyor. psikolojik etki midir, bilmem ben de son zamanlarda eskiden her seyi daha kolay ogrendigimi artik cabalamam gerektigini dusunmeye basladim. mesela bir makale okurken onceden tek seferde her seyi aklimda tutarken, simdilerde dikkatim dagiliyor.


siz bu konuda ne dusunuyorsunuz? yasiniz ilerledikce belirli ogrenme konusunda zorluk cekmeye basladiniz mi? bunun onune gecmek icin ne yapmak gerek? tesekkur ederim simdiden herkese.
(5) 

acik ogretimde sinav konularini nerden ogreniyorsunuz?

fraise #1006394 
bu sene ikinci universite olarak acik ogretime kaydoldum, ilk kez dun acip baktim derslere. 9 kasimda ilk vizeler basliyormus ama sadece kitaplari, ders notlarini, videolari yuklemisler sisteme. e ben hangi konuya kadar sorumlu oldugumu nereden ogrenecegim? sinavdan once bildiriyorlar mi? okula mi sormaliyim?

tesekkur ederim simdiden herkese.
(6) 

ayakkabisini buzluga koyan var mi?

fraise #1004284 
Bugun bir ayakkabı aldim; normalde 36 giyiyorum ama on taraf cok az sıktı. 37si hafif genis geldi ben de evde giye giye acarim dedim. Eve gelince ayakkabicilarda genisletilebildigini ogrendim. İnternette bakinirken de herkes poşetin icine suyu koyun sonrasina ayakkabinin sikan yerine yerleştirin buzluga atin. Su donunca cikarin, ayakkabiyi giyin. Acilacagini goreceksiniz demişler.

Bu yöntemi daha once deneyen var mi? Ise yariyor mu? Oyleyse hic goturmeyeyim ayakkabiciya. Teşekkür ederim simdiden herkese.
(2) 

ekstra leziz risotto tarifleriniz

fraise #1003841 
Heves ettim evde rissotto yapmayı deneyeceğim. Ozel pirinç, parmesan cepte; mantarli yapmak istiyorum ama farkli bir sey olursa da deneyebilirim.

İnternette onlarca tarif icinde karar veremedim. Sizin risotto en guzel boyle olur dediginiz bir tarifiniz var mı? Teşekkür ederim simdiden herkese.
(6) 

böcek ilacindan zehirlenir miyiz?

fraise #1003584 
Evi meyve sinekleri basti, ne yaptiysam gitmediler. Dunden beri nasıl uremislerse 2 kati nüfusa sahipler su anda. Evde su kokusuz spreylerden var, hepsinin uzerine tek tek sıktım. Cami da actim. Erkek arkadaşım eve geldi, zehirlenecegimizi iddia ediyor su anda. O kadar tehlikeli mi yahu? Pencere filan acik sonucta.

Napalim, cikalim mi evden?
(7) 

ev sahibinin kira oranindaki fazla artis talebi

fraise #1003513 
aralik basinda kontrati bitecek bir evde yasiyoruz. ev sahibimiz ankara'da, biz istanbul'dayiz. kendisi bundan birkac ay once 'yaa ben evi fazla ucuza vermisim, 50-100 lira zam yapmamiz mumkun mu?' demisti (evi tutarken 50 lira indirim yapti; biz de karsiliginda 2 kira pesin verdik), kibarca reddetmistik. simdi de kontratin yenilenmesi sirasinda yasal zamdan 200-300 lira fazla bir zam istiyormus. 'en fazla yasal oranlarda zam yapabiliriz' dedik. 'onlar yasal durumlari karistiriyorsa kontrat 1 senelik zaten' gibi bir cevap vermis.(kendisiyle direkt iletisim kurmadik, yakiniyla iletisim kurduk. bizimle direkt iletisime gecmek istemiyor bu konularda)


200-300 lira daha fazla verebiliriz ama buraya vermek istemiyoruz zira evde zamdan ziyade basta anlatilan imkanlarin cogunun aslinda olmamasi gibi bir durum da soz konusu. havuz ve teras vardi, butun yaz acilmadi. spor salonu, sauna var denildi hicbiri faaliyette degil. guvenlik gorevlisi bir var bir yok vs vs. bizim icin tek avantaji ailelere yakin olmasi ve alismamiz.


simdi ayin 15'ine kadar kirayi yatirmamiz gerekiyor ve biz evden cikmak istersek icerde olan 2 depozitomuzu bu 2 aya sayin deyip kira vermemeyi dusunuyoruz. bu durumda sorun yaratir mi? siz evden cikarken nasil yapiyorsunuz? kisacasi biz nasil bir yol izleyelim? bir de bu evden cikalim, degil mi? tesekkur ederim simdiden herkese.
(16) 

aksama ne yemek yapiyorsunuz?

fraise #1003473 
aklima hicbir sey gelmedi, sabahtan beri dusunuyorum. birazdan cikip alisveris yapayim diyorum. siz ne yapiyorsunuz? belki kopya cekerim cevaplardan. tesekkur ederim simdiden herkese.
(5) 

evi minik sinekler basmis

fraise #1003084 
dun aksamdan beri her yerden minik minik sinekler cikiyor, su meyvelerin uzerinde dolasanlardan. evi daha dun temizledim bastan asagi. mutfakta, copte, banyoda kalmis bir sey yok. bunlar nereden cikti? nasil evden giderler?


tesekkur ederim simdiden herkese.
(5) 

tazedirekt.com

fraise #1001963 
Aranizda bu siteden daha once alışveriş yapan var mi? Memnun kaldiniz mi? Elimden geldiğince saglikli beslenmeye çalışıyorum, sozlukte herkes cok beğenmiş. Ben de alisveris yapayim dedim ama emin olamıyorum. Özellikle et ve sut urunu agirlikli bir alışveriş yapacağım.

Bunun gibi gerçekten organik olan fiyatlari da cok ucuk olmayan bir site onerirseniz o da olur tabii; artik market yoğurdu, sutu, ekmegi yemek istemiyorum. Midem bulandi iyice.

Teşekkür ederim herkese.
(5) 

kucuk termos onerisi

fraise #1001682 
sabahlari cayimi, kahvemi yapayim yolda giderken iceyim diye kucuk bir termos almak istiyorum. hangi markayi onerirsiniz? tasimasi kolay olsun, ici metal olsun, isiyi iyi tutsun bir de mumkunse akitmasin. d&r'dan bir tane almistim; isiyi tutmasinda sorun yok ama disarda kullanabilecegim bir termos degilmis, azicik yan tutunca icindeki dokuluyor.


tesekkur ederim simdiden herkese.
(8) 

gunumu programlayabilecegim bir uygulama

fraise #1001672 
surekli olarak kafamda yapacagim isleri dusunurken bazilarini gun icinde yapmayi unutuyorum, gece aklima geliyor. bazen de zamanim yetmiyor. bu yuzden gunluk, haftalik, aylik yapmam gerekenleri yazacagim, onun da bana hatirlatacagi bir uygulama var midir? telefona alarm kurmaktan filan hoslanmiyorum, yazili sekilde gelse daha iyi olur sanki.


tesekkur ederim simdiden herkese.
(5) 

yurtdışı banka kartiyla turk bankalarindan para cekme

fraise #998975 
Mumkun mudur? Atmlerde 3 gundur deniyorum bir turlu cekemedim, bankayi aradim kartta bir sorun yok çekiyor olmaniz lazim dediler. Benim de aklıma giseden para çekmek geldi. Boyle bir sey mumkun mu? Daha once yapan var mi? Teşekkür ederim herkese.
(8) 

kaloriferleri acsak, kisliklari cikarsak mi artik?

fraise #998714 
Bugun hava iyiden iyiye usutuyor gibi, bizim ev de merkezi sistemle isiniyor. Azicik kaloriferi acayim da isinsin gibi bir durumda yok, az once baktim acmamislar hala. Siz kaloriferleri acmaya basladiniz mi? Ona gore apartman gorevlisine soyleyecegim acin su gazlari diye.

Peki ya kisliklari cikarmaya basladiniz mi? Havalar tekrar isinir mi? Ben her sene erkenden cikariyorum sonra sicaktan bunalinca yazliklari bulamıyorum :(

Lokasyon istanbul ama turkiye geneli de kabulumdur.
(3) 

auzef ogrenci belgesi

fraise #998152 
kayit olali 1 ayi gecti, bana 1 ay icinde eve belge gelir demislerdi. gelen giden yok. gecen hafta otomasyon sistemiyle belge talebinde bulundum, sitede birkac gun icinde sayfaya duser yazmislar, o da gelmedi hala. araya bayram girdi diye mi boyle oldu yoksa talepleri pek onemsemiyorlar mi? yaklasik 100 kere aradim, acan da yok. daha once sistemden ogrenci belgesi alan oldu mu? illa ogrenci islerine mi gitmek gerekir? tesekkur ederim simdiden herkese.
(4) 

sac bakimi icin neler yapiyorsunuz?

fraise #997841 
kizlar saclariniza bakim yapmak icin ne kullaniyorsunuz? ben eskiden sadece zeytinyagi surup bekletip yikardim, cok iyi gelirdi. son 2-3 aydir saclarim bir tuhaflasti; sert, elektiriklenen, bicimsiz bir hal aldi, cikti. ne yapsam da eski haline gelse? su kuaforlerde yapilan sac bakimlari ise yariyor mu? evde kendi formulleriniz var mi? watsons'ta filan satilan urunlerden mi alsam? tesekkur ederim simdiden herkese.


not: saclarim gur, dalgali merinos koyunu misali. boya da yok.
(11) 

atarax uyku ilaci olarak mi kullanılıyor?

fraise #995935 
Senelerdir yilin belirli doneminde bu hapi doktor tavsiyesiyle alerjim için kullanirim, bugun eczaneye gittigimde ' bu alerji icin değil ki, uyku hapi' denildi ve rupafin diye baska bir ilac verdi.

Eve gelip internetten arastirinca da genelde antidepresan olarak kullanildigini amaa alerji ilaci oldugunu okudum. Bu durumda doktorlar antidepresan olarak mi veriyor ataraxi yoksa uyku bozuklugu icin mi? Ben alerjim icin kullanmayayim mi? Eczacinin verdigi rupafin de uyku yapiyor bende. Butun alerji ilaclarinda antidepresan etkisi mi var yoksa?

Teşekkür ederim simdiden herkese.
(7) 

iphone 6s vs note 5

fraise #994693 
Yeni telefon alacak biri hangisini tercih etmeli? Telefonda yaptigim cok bir şey yok aslında. Whatsapp, instagram, kelimelik, spotify gibi basit programlar kullaniyorum; telefonla konuşuyorum o kadar. Note 5'in kalemi ve android deki program secenekleri cazip geliyor, iphone ise uzun sure kullanıp bir kere bile sorun yaratmayan bir telefon benim icin. Su anda galaxy s3 mini kullaniyorum, telefondan sogudum resmen.


Velhasil bu iki telefondan hangisi alinsa 3 sene sorunsuz idare eder beni? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(14) 

napiyorsunuz duyuru?

fraise #992860 
Sabahtan beri havaalanlarinda surunuyorum, kusacagim birazdan sıkıntıdan. Siz napiyorsunuz? Cevaplaro okuyayim da zaman gecsin bari.

Not: burayi foruma çevirdik, kaliteli soru sormuyoruz. Farkindayim bunlarin.
(8) 

her hayvanla aynı yakınlık kurulabilir mi?

fraise #990961 
Gecen hafta minik bir kediyi 2 gun evimde misafir ettim, ilk kez kucagimda kedi uyuttum; sevdim, oynadim. Sahiplenmeyi cok istesem de hem ev cok küçük hem de esyalar eve ait diye aldigimiz sitenin bahçesine biraktik. (zaten bakan onlarca kisi vardi ve surekli kalsin diye almamistik, biraz kendine gelsin diye dusunduk) eve gidince dayanamayip geri gidip alalim dedik, hayvan ortalarda yok. Her gun bakıyordum gelecek mi diye, bugun öğrendim ki biz birakir birakmaz biri gelip almis, sahiplenmis.

Ogrendigimden beri icime yumru oturdu resmen, cok uzuldum. Baska bir kedi sahipleneyim diyorum ama baska bir kediyle ayni iletisimi kurabilir miyim, bilmiyorum. Petarkadas' taki kedilere baktim, hicbiri o sicakligi vermiyor. Bu kediyle farklı bir iletisim kurmustuk.


Velhasil ben bu kedi disinda baska bir kediyle o bağı tekrar yakalayabilir miyim? Yoksa bazi kediler farkli midir? Napsam, hic bilemedim.
(16) 

korna calarak pkkyi protesto etmek

fraise #990485 
Bir tek bana mi yapmacık ve sacma geliyor? Amaclari ne bu insanlarin? Facebook'ta, instagram'da paylasim yapip durunca olen insanlar geri mi gelecek? Sokaklarda korna calinca o annelerin/ babalarin içine su mu serpecekler? Gaza gelip bunlari yapan insanlar iki gun sonra selfieler cekip paylasmayacak mi? Bu sekilde baris mi gelecek?


Olay nedir? Bu insanlarin amaci ne? Somut bir seyler yapmak yerine niye bu tarz seyler yapiliyor?

Gercekten midem bulaniyor artik insanlardan.
(3) 

54 m2 eve kedi alsak mi?

fraise #989414 
Dun aksam bahceden bir kedi bulup getirdik, kendisi ortalama 1-2 aylik. Ilk geldiginde baya baya sakindi. Simdi hareketlendi oradan oraya zipliyor.


Ben cok uzun suredir bir kedi sahiplenmek istiyorum ama evimiz 54 m2 ve esyali olarak tutuldu. Dun sesi cikmayan kedi bugun kablolara sarmaya basladi, koltugun kenarlarini tirmalamaya calisiyor.


Bu durumda hayvan bu kadar kucuk evde sıkılır mı? Sagi solu kemirmemesi icin egitim verilebilir mi? Esyalar bizim değil zira.


Aldigimiz yer buyukce bir sitenin bahcesi. Avantajları; yesillik icinde, ufak bir kedi evi var, yemeğini, suyunu getiren var. Bir de kucuk kardesi var. Dezavantajlari ise kucuk cocuklarin elinde oyuncak oluyorlar ve buyuyunce bakarlar mi bilmiyorum.


Velhasil bu hayvani eve almakla iyi bir sey mi yapmis olurum, kotu bir sey mi? Teşekkür ederim simdiden herkese.
(10) 

eve kedi aldik pireliymis (acil)

fraise #989300 
Eve bahveden bulduğumuz yavru kediyi getirdik, severken farkettim ki uzerinde minik bir pire var, nasil temizlenir? Bize gecer mi? Yikasak mi?


Bir de su anda kum yok evde, bu geceyi nasil gecirecek? Banyoya koysam yapar mi cisini? Teşekkür ederim simdiden herkese.
(6) 

yilbasinda prag'a gidilir mi?

fraise #987914 
Uzun zamandir prag'a gidelim diye düşünüp duruyoruz. Otellere, biletlere bile baktik. Ben yılbaşında gidelim diye düşünüyorum ama o tarihte prag nasil olur, bir fikrim de yok acikcasi. Gitsek neler yapabiliriz, sehrin tadini çıkarabilir miyiz? Bunlar hep soru işareti.

Daha once deneyimlemis olanlar varsa prag en guzel hangi mevsimde gezilir? Yilbasinda gidilir mi? Ona gore bilet alacagiz da bu aralar. Teşekkür ederim simdiden herkese.
(4) 

metrobus sefer saatlerini neden azaltiyorlar?

fraise #985639 
Gunun belirli saatlerinde vizir vizir metrobüs geçerken bu saatlerde tek tük geciyor, e haliyle yigilma oluyor, yine koyun gibi dip dibe gidiyoruz. Amac ne? Sefer sayilarini azaltmasalar da bari bu saatlerde rahat rahat gitsek olmuyor mu? Zevk mi alıyorlar işkence cektirmekten?


Kusacagim valla birazdan kalabaliktan ve ter kokusundan. Biri su insanlara dus almayı, roll on kullanmayi ogretsin lütfen.
(3) 

universite lise diplomasina 'asli gibidir' damgasi vurabilir mi?

fraise #985545 
universite diplomanin fotokopisini alacaksa, aslini gorup kendisi 'asli gibidir' damgasi vurabilir mi yoksa illa notere mi gitmek gerekir? net bir bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim.


tesekkur ederim simdiden herkese.
(17) 

erkek arkadaşı yurtdisinda yasamaya ikna etmek

fraise #984276 
Ben yillarca avrupa ulkelerinin birinde yasadim; ailem hala orada yasiyor, ayni zamanda vatandasligim da mevcut. Universite zamanında heveslenip istanbul'a geldim, iyi üniversitelerin birinde, iyi bir bölümde okuyorum. Ilk zamanlar cok sevsem de giderek cekilmez bir sehir halini aldi benim için istanbul. Sonra da Türkiye. Artik kendimi guvende bile hissetmiyorum, her an basima bir sey gelecek diye korkuyorum. Insanlar da cabasi.


Bu arada 3 yıldır erkek arkadasimla birlikte yasiyoruz; ufak, tefek problemler olsa da kendisini cok seviyorum, mutluyuz. Daha once birkac kere tasinalim mi, muhabbeti yaptim ama genelde pek pozitif yaklasmadi. Ben son 1 aydir baya baya bu konuyu düşünüyorum, ikimiz icin de arastirmalar yaptim. Denkliklerimizi nasil aliriz ogrendim.


Erkek arkadaşım 30 yasinda, elektrik-elektronik muhendisi. Standart bir isi olsa da bir cok muhendis gibi kendi isini turkiye'de yapamiyoer.Bunun disinda cok iyi derecede ingilizce biliyor ama gideceğimiz ulkenin dilini bilmiyor, sanirim en cok da bu korkutuyor onu. Bir de ailesi, cevresi istanbul'da.


Velhasil bu aksam konuyu acip duzgunce konusmak istiyorum ama ne demeliyim bilmiyorum. Sizce kendisini bu konuda ikna etmeli miyim? Oyleyse neler söylemeliyim?


Not: bu duyuru kisa sure sonra kendini imha edebilir.
(2) 

acik ogretim ve orgun egitime ayni anda kayit

fraise #983322 
kuzenim bu sene universiteye basliyor, dolayisiyla lise diplomasini orgun egitim alacagi universiteye verecek. bunun yaninda acik ogretime de basvuru yapti, ona da kayit olacak. ikisine birden kayit olurken diploma isini nasil hallecegiz? ben de hali hazirda universite ogrencisiyim, bu sene acik ogretime baslayacagim. benden de mi lise diplomami isteyecekler? aklimiz cok karisti. bu konuda bilgili birileri varsa yardimci olurlarsa cok sevinirim. universiteler sagolsunlar telefonlara bile bakmaktan acizler. tesekkur ederim simdiden herkese.
(6) 

kizlar spor yaparken ne giyiyorsunuz?

fraise #982557 
yakin zamanda tekrar spor salonunda spor yapmaya baslayacagim, bu yuzden biraz alisveris yapayim dedim ama ne alsam bilemedim. siz ne giyiyorsunuz? tayt mi daha rahat oluyor sort mu? yoksa uzun bir seyler mi? kisacasi neler alayim ben?


tesekkur ederim simdiden herkese.
(5) 

yabanci dillerdeki kelimelerin kokenini bulma

fraise #982130 
bir kelimenin kokeninin hangi dilden geldigini bulabilecegimiz bir site var midir bildiginiz? ben kelimeyi yazsam bana etimolojisini cikartsa? ingilizce veya fransizca site de kabulumdur.


tesekkur ederim simdiden herkese.
(4) 

prag'ta otel tavsiyesi

fraise #981697 
Yılbaşıni prag'ta gecirmeyi dusunuyoruz da simdiden otel rezervasyonu ve bilet isini halledelim dedik. 3-4 gun kalacagiz, muhtemelen uyumadan uyumaya gideceğimiz icin cok luks olmasina gerek yok. Temiz, düzenli, guvenli olsa yeterli bizim icin.


Bu çerçevede onerebileceginiz otel var midir? Teşekkür ederim simdiden herkese.
(6) 

ogrenci islerindeki personeli sikayet etmek mumkun mu?

fraise #978625 
Galatasaray Universitesi'ndeki memurlardan birini sikayet etmek istiyorum diyelim, nasil yaparim bunu? kadin sabah sabah tum sinirlerimi alt ust etti ve bu kacinci. bu hafta okula gitmem ve bir belge goturmem gerekiyor. sitemizde konu net belirtilmedigi icin arayip bilgi almak istedim, resmen pisman etti. bildiginiz azarladi ve sitede aciklandigini iddia etti. siteyi acip 'hayir su su yazmiyor, bu bu yaziyor. ben sunu sormak istedim' dedigimde de 'tamam iste yaziyor' dedi. ben de tesekkur edip kapatmak zorunda kaldim. dogru duzgun bilgi de alamadim. azarlandigimla kaldim. bu kadin bunu daha once bir iki kere daha yapti. ses tonundan taniyorum. ben de oyle sert konusan biri degilimdir.


velhasil artik o kadar kizdim ki sikayet dilecekcesi vs yazmak istiyorum. daha once boyle bir ise kalkisan var mi? sonuc ne oldu? bosu bosuna mi ugrasmis olurum? hayir guleryuzle soru soran birini azarlamak niye? sanki ulke yonetiyor. bu kadar burnuhavada olmak nedir? tesekkur ederim simdiden herkese.
(15) 

sinekler niye bir tek beni isiriyor?

fraise #977001 
ortamda bir tane sinek olsun illa ki beni buluyor, her tarafimi isirana kadar da birakmiyor, kucuklugumden beri boyle bu durum. dun gece guzel guzel uyurken sinek viziltisi duydum bir uyandim ki bacaklarimi kollarimi hep isirmis, ustelik pikeye sariliydim. donup baktim erkek arkadasim pikesiz yatiyor, adamin bir yerinde bile isirik yok. pazar gunu arkadaslarla otururken yine yedi bitirdi beni bu sinekler, kimsede ses yok. alerji gibi durumum var bir de, yuz bolgemi isirdiklarinda gozum, dudagim sisiyor, burnum avatardan hallice oluyor.


neden bu sinekler bir tek beni isiriyor? bilimsel bir aciklamasi var mi bu durumun? deli olacagim yakinda. tesekkur ederim simdiden herkese.
(18) 

bu sicaklarda ne yiyorsunuz?

fraise #976117 
biz genelde salatayla vs gecistiriyoruz ama aksama bir arkadasimiz gelecek kalmaya. agir yemekler yapmak pek olmaz. soyle hafif, pratik neler yapabilirim ben? tatli olarak dondurma cepte, bol yesillikli salata da muhakkak olur. bunlar haricinde neler olabilir? tesekkur ederim simdiden herkese.
(10) 

dalis yapmak cok igrenc bir aktivite mi?

fraise #971438 
uzun zamandir en yapmak istedigim seylerden biri dalis yapmak. bu hafta fethiye'ye gidiyoruz, daha fethiye denildigi andan beri 'dalis da yapariz ki!' modunda geziyordum etrafta lakin arkadaslarim biraz benim midemi bulandirdi. gozumuze taktigimiz gozluklere tukurmemiz gerektigini yoksa asagida bulanik gorecegimizi soylediler. e bu durumda o gozlugu daha once takanlar da tukurmustur? milletin tukurdugu gozlugumu takacagim ben? ikinci olarak da asagida vucut isisini korumak icin tulum icine insanlarin isediklerini filan soylediler, e bu da benim icin igrenc bir durum. simdi arkadaslarim da kulaktan dolma bilgilerle bunlari soyledikleri icin emin olamadim, trolleniyor da olabilirim. size sorayim dedim.


icinizde daha once dalis yapanlar varsa hazirlik asamasi nedir ne degildir bana guzelce aciklayabilir mi? dalis bu kadar igrenc bir spor muymus yahu? internetten de baktim ama emin olamadim. tesekkur ederim simdiden herkese.
(5) 

bu sicakta istanbul'da napilir?

fraise #970992 
arkadaslarimin cogu burada degil, olanlar da calisiyor. 4 gundur evden disariya alisveris haricinde cikmadim, evde yapilacak butun aktiviteleri bitirdim sayilir. kusacagim birazdan sıkıntıdan. sahile insem ölür müyüm sicakta?


ben napsam da bugunu biraz guzel gecirsem? evde, disarda akliniza ne gelirse yazabilirsiniz efendim. tesekkur ederim simdiden herkese.
(12) 

fethiye'de yapmadan donmeyin diyeceginiz neler var?

fraise #970256 
pazar gunu fethiye'ye gidiyoruz, 1 hafta tatil yapacagiz. kalacagimiz yer oludeniz'de olsa da her gun bir yere gidelim aksamlari otelde takilalim diyoruz. bu cercevede mutlaka sunu yapin, suraya gidin, surada sunu yiyin, sunu icin diyeceginiz neler var? bir gun dalyan'a gidelim diyoruz mesela, gidelim mi? aksamlari da gidip eglenilecek, sakin yemek yenilecek restoran onerilerinize acigiz efendim.


tesekkur ederim simdiden herkese.
(11) 

regl sokturme (dogru tanim bu mu, bilmiyorum)

fraise #969793 
4-5 gun once regl olmam gerekiyordu, hala olmadim. 5 gundur hassasiyet, odem ne ararsaniz var, parmaklarim bile dolma gibi oldu vallahi. seyahat edip, duzen degistirdigimde hep biyolojik duzenim de sasiyor. muhtemelen yine oyle oldu.

benim bu donemi hizlandirmak icin yapabilecegim bir sey var mi? 2-3 gun daha gecikirse su torbasi gibi olacagim iyice. tesekkur ederim simdiden herkese.
(8) 

saglikli sekilde 2-3 kilo almak

fraise #966156 
Bugun rutin kontroller icin doktora gittim, 47 kiloymusum. Doktor boyuma gore 50-52 kilo arasında olsam daha sağlıklı ve iyi olacagimi söyledi. Zaten etrafimdaki herkes benzer seyleri söylüyor.

Simdi benim sorunum su; cok cabuk doyuyorum ve fazlasini yiyemiyorum. Bir de et yemiyorum.


Bu durumda ben saglikli bir sekilde 2-3 kiloyu nasil alirim? Teşekkür ederim herkese.
(4) 

istanbul'da kadin doğum icin hastane onerisi

fraise #965262 
Gebelik boyunca ve dogum icin goz kapali gidilebilecek neresi var? Amerikan ya da acibadem hastanesi nasıldır bu konuda?


Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(15) 

isim sorusu

fraise #964803 
Sonunda boyle bir duyuruyu ben de actim; fikirlerinize ihtiyacimiz var duyuru ahalisi. Erkek bebek icin demir, uzay, guney, ruzgar dortlusunden hangisi en güzel sizce?


Teşekkür ederim simdiden herkese.
(3) 

kan tahlili/ aclik iliskisi

fraise #964001 
yarin sabah 9.30 10 gibi kan vermeye gidecegim, doktor 'aksam 10'dan sonra bir sey yeme mumkunse' demisti. ben bunu unutup az once bir dondurma yedim ama hala onumde 10 saat var. bu durumda sorun olmaz herhalde degil mi?

bir de su da mi icmemem gerekiyor? kardesim oyle bir sey soyledi de ben pek ihtimal vermedim acikcasi. tesekkur ederim simdiden herkese.
(4) 

gunes lekeleri

fraise #962645 
az once aynaya bakarken farkettim ki yanaklarimin uzerinde minik minik noktaciklar olusmaya baslamis, cok belli olmuyor ama dikkatli inceleyince var olduklari anlasiliyor. bunlar gunes lekesi mi? oyleyse nasil onune gecilir? gunes kremi de kullaniyorum ama olmuslar iste. bir de bunlari yok etmenin bir yolu yoktur degil mi?


resmen depresyona girdim, uzuldum bunlari gorunce. evet, ne dusundugunuzu biliyorum ama o buton hala aktif degil. tesekkur ederim simdiden herkese.

mobil görünümden çık