Klinik supervizyon kapsamında terapi almak isteyenler için duyuru

fraise #1499293 
Klinik psikoloji yüksek lisansımin supervizyon dersi kapsamında online olarak sembolik ücret karsiliginda danışan gorecegim. İhtiyacı olan varsa ya da tanıdıklarını yönlendirmek isteyen olursa diye duyuru açmak istedim.

Süreçle ilgili birkac not:
12 hafta boyunca 50ser dakikalık seanslar olacak.
Supervizyon dersi kapsamında olduğu için hocamın da dinleyebilmesi adına her oturumda ses kaydı alınacak. Bunun için izin kağıdını gönderiyor olacağım.
İlk seans ücretsiz. Kalan seanslarda 40 lira gibi bir ücret bana değil, okulun hesabına yatırılacak. Süreç sonunda dileyen öğrenciler parayı kendileri alıyor dileyenler yardım kuruluşlarına aktarabiliyor, ben yardım kuruluşu seçeneğini tercih ettim.

Majör depresyon, kişilik bozukluğu, bipolar bozukluk gibi şu an için daha uzmanlık isteyen alanlarda maalesef danışmanlık veremeyeceğim. Böyle bir durum varsa üzülerek reddetmek zorunda kalabilirim.

Son olarak, buradan mesajlaşma yolu ile az da olsa tanıdığım kişileri tabii ki alamam ama başka arkadaşlarıma yönlendirme yapabilirim.
(7) 

Düdüklü tencere alınmalı mı?

fraise #1495709 
Hayatım boyunca hiç kullanmadım düdüklü tencere; mutfakla haşır neşir olmama rağmen düdüklü tencere niyeyse beni korkutuyor, patlar filan diye düşünüyorum. Annemin evinde, arkadaşlarımın evinde var; herkes aşırı memnun ve mutfağın demisbasi olması gerektiğini savunuyor. Bana kalsa et haşlamak dışında çok bir esprisi yok gibi.

Şimdi mutfak eşyalarını yeniliyorum, bir de düdüklü tencere alsam mı kararsız kaldım. Duyurucular sayesinde güzel bir küçük ev aletleri seti aldığımdan bunu da size sorayım dedim. :)) Düdüklü tencere gerekli midir? Alirsam işimi kolaylastirir mi? Ve tabii ki varsa marka model tavsiyelerinizi de almak isterim.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(6) 

Küçük ev aletleri seti (özellikle türk kahvesi makinesi önemli)

fraise #1494772 
İki set arasında kaldım; kullananlar varsa diye duyuruculara sormak istedim. Biri arzum'un seti, Türk kahvesi makinesinin modeli okka minio. bu setin robotu çok büyük, o yüzden biraz çekimserim. Rengi hoşuma gitti. www.arzum.com.tr

Diğeri de Karaca'nın seti. Bu setteki türk kahvesi makinesi Hatır Mod'muş. Sanırım sıcak çikolata vs de yapıyormuş. Bu özelliğini sıkça kullanır mıyım emin değilim ama almışken neden olmasın diye düşündüm. Robotu istediğim gibi ufak boyutlarda. Rengi konusunda çekimserim. www.amazon.com.tr

Bu iki setten hangisini almak daha mantıklı olur? Özellikle kullananlar varsa yorumlarını merak ediyorum. Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Not: Fiyat farkı önemli değil zira Arzum'un seti Trendyol'da Karaca'nın setine yakın fiyatlarda satılıyor.
(3) 

Nikah şekeri ve davetiyesi için kurum/ vakıf önerisi

fraise #1494575 
Bu tarz şeylere boşuna para vereceğimize dolaylı da olsa bağışta bulunalım istedik. Çağdaş yaşamı destekleme derneği'ni aradım ilk, onlar çeşitlerini mail yoluyla ileteceklerini söylediler fakat ses seda yok. Gün içinde tekrar arayacağım. Yine göndermezlerse aklımda başka bir seçenek daha olsun istiyorum.

Başka alternatif olarak hangi vakıflardan bunları yaptırabiliriz? Hediyelerin illa ki nikah şekeri formatında olmasına da gerek yok; örneğin kedi-kopek mamasi gibi şeyler de olabilir. Sonuçta magnetleri bir süre sonra köşeye atıyoruz. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(4) 

Yurtdışına eşya taşıma

fraise #1492903 
Yurtdışına (avrupa) taşınan duyurucular, giderken ev eşyalarınızı ne yaptınız? Tüm evi taşıyanlar var mı aranizda? Maliyeti ne kadar oldu? Çalıştığınız firmadan memnun kaldınız mı?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(17) 

Cumartesi çalışmak nasıl bir deneyim?

fraise #1491843 
Bir iş teklifi aldım; hali hazirda haftanın dört günü çalışıyorum. Bu iş yeri daha kurumsal ve büyük bir yer; hafta içi 8.30-17.00, hafta sonu da yarım gün cumartesi çalışma varmış. Maaş biraz daha yüksek fakat aralarındaki fark beni çok etkilemeyecek düzeyde. cvde iyi görünecek bir yer teklif veren yer. Şu anda eğitim sektorundeyim, devam eden bir yüksek lisans sürecim var. Bittikten sonra muhtemelen eğitim sektöründe değil de başka bir sektörde çalışacağım. Mevcut iş yerimde ne çok mutluyum ne de çok mutsuz. Bu sene yüksek lisans derslerim için okula gitme durumunda bana gidiş geliş için opsiyon sağlama durumu var iş yerinin, yeni yeri bilemiyorum tabii.

Tüm bu veriler ışığında cumartesi de çalışmak mantıklı mı mantiksiz mi olur sizce?
(3) 

Ev kredilerindeki faizler ne olur? Yakın zamanda düşer mi?

fraise #1488240 
Yıllardır 'krediyle ev almak çok saçma yaaa, bütün hayatını eve bagliyorsun' diye diye kredilerden uzak duruyoruz fakat şu anda İstanbul'da ev kiraları uçmuş durumda. Oturduğumuz daireden çıkıp yeni ev bakalım deyince 'bu kadar kira verecegime gider ev alırım daha iyi' diye düşünmeye başladık.

Bir miktar birikmiş var, üstüne kredi de çekip ev alabiliyoruz ama şu anda malum faizler de yüksek. Bir-iki sene daha kirada oturup faizlerin düşmesini beklemek mi daha makul yoksa birikmisi peşinat yapıp ev almak mı bir türlu karar veremedik.

Mevcut siyasi iklimde iki gün sonrasını bile ongormek çok güç farkındayım da bu faizler böyle kalmaya devam eder mi? Düşerse ne zaman düşmeye başlar? Onerebileceginiz uzmanlar varsa onları da okuyup araştırmak isterim.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(10) 

İstanbul'da gelinlikçi tavsiyesi / kiralamak mi yoksa satın almak mı

fraise #1485676 
Duyurunun yeni gelinlerine iki sorum olacak :)

Hazır modelleri olan provayla çok uğraştırmayacak bir gelinlikçi arıyorum. Oleg cassini, aysira ve gelinlik21 bildiğim yerler fakat oralarda doğru düzgün bir şey beğenmedim. Hepsi kabarık kabarık, aşırı süslü modeller. Ben mümkün olduğunca sade bir şey bakıyorum. Bu mağazalar dışında nereleri tavsiye edebilirsiniz? Avrupa yakası olması tercih sebebidir.

Bir de bir kere giyilip sonra da sürekli nereye saklasam derdi olacak bir giysiyi satın almak bana pek mantıklı gelmiyor. Kiralayıp geri iade edeyim diyorum ama satın almanın farklı bir avantajı olur mu ki? Dış çekim filan olmayacak bu arada.

Cevaplarınız için teşekkür ederim simdiden.
(5) 

1 Ekim haftasında deniz

fraise #1484148 
Türkiye'de 1 Ekim'de denize girebilecegimiz bir bölge var mıdır? Yalnız Ekim'de Ruslar filan gelip denize giriyor onu biliyoruz ama ben usumeden rahatça girebilmekten bahsediyorum.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(8) 

Son zamanlarda okuyup beğendiğiniz türk yazarlar

fraise #1481381 
Uzun süredir türk yazarlarin kitaplarını okumadigimi farkettim. En son Sezen Unluonen okumuşum. Yeni nesil yazarlardan bayağı uzak kalmışım anlayacağınız.

Son zamanlarda okuyup beğendiğiniz yazarlardan tavsiyeleriniz var mıdır?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(5) 

Çıralı nasıl bir yer?

fraise #1480408 
Arkadaşlarla bu yaz tatili için villa kiralayıp birlikte güzel bir tatil yapalım istiyoruz. Çıralı taraflarında güzel yerler varmış gibi görünüyor ama gidip görenler deneyimlerini paylaşabilir mi? Aktiviteler var, güzel denizi de var, ama akşam çıkıp gezelim denildiğinde pek bir şey yok gibi geldi bana. Her akşam dışarıya çıkalım gibi bir derdimiz yok, sakin tatil de severiz ama bir iki gece cikmalik, arabayla yakınlarda gezmelik yerler var mı?

Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(4) 

Nikah islemleri kaç günde halledilebilir?

fraise #1478337 
Nikah tarihi almak için ne kadar zaman ayırmak gerekir? Yarım gün yeter mi yoksa bir tam günde ancak mi biter? Bir de illa ki ikametgahin olduğu belediyeden mi almak zorundayız?

Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(4) 

Corona geçirenler pozitifliginiz kaç gün sürdü?

fraise #1476721 
Arkadaşım 20. Gününde dün test yaptırmış, yine pozitif çıkmış ama karantina, ilaç vs yokmuş. 20. Günde pozitif çıkan bir kişi hala bulastirici mıdır?

Arkadaşıminki sık görülen bir durum mu? Sizin ne zaman negatif çıktı? Ben de hali hazırda Corona geçiriyorum ve 10 Mayıs'ta yurtdışına cikmam gerekiyordu. Yarın karantinam bitiyor. Endişelendim biraz bu yüzden.

Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(1) 

Raporlu olduğumda ödev teslim etmemek sorun olur mu?

fraise #1476581 
Yüksek lisansın ders dönemindeyim; geçen haftadan beri de coronayim. Dolayısıyla raporluyum. Yarına vize ödevimi teslim etmem gerekiyordu fakat yetistiremedim hastalık nedeniyle. Hocaya ilk öğrendiğim zaman mail atmıştım; 'Onceligin sağlığın tabii ki. Yetismezse bana bilgi ver.' demişti. Cumartesi günü yetişmeyecegine dair mail attım, ek süre istedim. Raporumu da gönderdim. Fakat geri dönüş yapmadı.

Ben şimdi ne yapayım? Raporluyken ödev teslim etmemek (ki sahiden ancak bugün biraz toparlayabildim, raporum da cumaya kadar) sorun olur mu? Tekrar mail mi atsam?

Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(4) 

Covid geçirenlere sorularım var

fraise #1476115 
Bugün resmi olarak beşinci, belirti göstermeye başlamanın altıncı gunundeyim. Tat-koku kaybı ve ara sıra oluşan ağrılar dışında sorunsuz geçirdim diyebilirim. Ateş, öksürük vs hiç olmadı.

Karantina süresi 10 gunmus. 10 gün sonunda iki gün daha rapor alıp dinlenebilirsiniz dedi filyasyondakiler. Peki 10 gün sonra bana test yapacaklar mi? Ben öyle çıkıp gezebiliyor muyum? Ya bulastirirsam birilerine? Testte de hemen negatif sonuç alınmıyormus sanırım. Anlayamadım tam olarak bu kısmı.

Süreç bittikten sonra hafif de geçirsem bir doktora gidip kontrol yaptırayım diyorum. Tomografi, kan tahlili vs. Dışında bakacaklari bir şey var mı? Bir de hangi bölüme gidilir bunun için, dahiliye mi?

Son olarak koku-tat duyusu ne zaman gelir yaa? 5 günde bile 1.5 kilo vermişim zira bu duyular yokken yemek yemek işkence gibi. Sırf mecburiyetten yiyorum. Altı aydır hala koku alamayanlar var yazılarını okuyunca fenalık basıyor beni.

Tesekkur ederim şimdiden herkese.

Not: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayrami'miz kutlu olsun :))
(5) 

Filyasyon ekibi ortalama ne kadar sürede geliyor?

fraise #1475598 
Akşamüstü test sonucum pozitif çıktı; sonrasında iki üç kere arandım. İlaç getireceğiz dediler, raporum da e-nabiza düşmüş. Bugün bekleyeyim mi ekibi yoksa ancak yarın mi gelirler? Kalabalıktan unutmazlar değil mi?

Size ne zaman gelmislerdi? Hiç gelmedi diyen adkadaslarim oldu da endişelendim biraz. Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(5) 

Devlet Hastanesi'nde PCR testi yaptırdım ama rapor verilmedi

fraise #1475493 
Az önce PCR testi yaptırdım, normalde çalıştığım için rapor vermeleri gerekmez miydi? Hiçbir şey vermeden yolladılar. Zaten o kadar hızlı hareket ettiriyorlar ki sonuçlara nerden bakacagimi bile soramadım. Daha önce iki kere özel hastanede yaptırmıştım, hem rapor vermişlerdi hem de mesaj filan gelecek diye anlatmışlardi.

Ben şimdi rapor için tekrar dönüp sorayım mi yoksa bu standart prosedür mu? Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(8) 

Coronada tat-koku kaybı komple mi oluyor?

fraise #1475397 
Tüm tat ve kokular gidiyor mu yoksa çok baskın kokuların alındığı oluyor mu?

Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(3) 

Okulların karantinaya alınması nasıl oluyor?

fraise #1474940 
Özel bir anaokulunda psikolog olarak çalışıyorum. Son 1 haftada 9 öğretmen, 1 servis şoförü ve görevlisi Corona pozitif çıktı ve arka arkaya çıkıyorlar . 15 öğrencinin ailesi karantinada, 5 öğrencinin kendisi de pozitif çıkmış. Malum devlet anaokullarini kapatmadigi için çalışmaya devam ediliyor ama şu durumda karantina uygulanması gerekmiyor mu? Bana söylenen 'herkes kendi önlemini alacak artık Fraise Hanim' oldu. Cidden sinirlendim bu duruma. Öğretmenlerin Corona olduğu 2 sınıf (ki onların öğrencileri büyük yaşta biraz daha) haricinde paylaşılmadi velilerle bu arada.

İstifayı basıp eve gitmekle oturup çalışmak arasında gidip geliyorum. Bu okulu şikayet etsek karantina uygulanmaz mi? Tesekkur ederim şimdiden herkese.

Not: şu anda üç öğrenci de müdür odasında bekliyor zira ailelerinin testleri pozitif çıkmış, almaya geliyorlarmış.
(3) 

Gold ya da bakır rengi çatal bıçak kaşık takımı kullanan var mı?

fraise #1473851 
İyi sayılan bir markadan bakır renkli takım sipariş verdim, bugün geldi. Gayet şık görünüyor fakat iki bicakta minik beyaz nokta var. Böyle olunca acaba kolayca çizilip, renkleri atıyor mu diye korktum. Kullanım talimatında makinede yıkanabilir ama sıvı deterjanla yazmışlar.

Kullanan varsa çok hassaslar mi? Ona göre iade edip düz renkli bir şey alacağım.

Tesekkur ederim şimdiden herkese.
(4) 

Cumartesi günü kargo gönderimi yapabilir miyiz?

fraise #1465530 
Saat 13.00'e kadar kargolar açık görünüyor fakat bu sadece dağıtım için mi? Gönderim de yapabilir miyiz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(7) 

Son zamanlarda yurtdisindan test yaptırıp gelen var mı?

fraise #1462788 
Şu anda yurtdisindayim ve turkiye'ye döneceğim. Test örneğinin 72 saat içinde verilmiş olması gerekiyormuş. Benim olduğum ülkede pcr testini herkese hemen yapmıyorlar ve sonuç da 72 saate kadar uzayabiliyor. Bir de yine burundan orneklemle hızlı testler var. Bunların sonucu 5 6 saatte cikabiliyor.

Sağlık bakanlığını, Türk Hava Yollari'ni aradik; kimse net bir şey bilmiyor. Dönen kişilerden tecrübelerini paylaşacak biri var mıdır? Bu hızlı testlerle ilgili sorun oluyor mu? Teşekkürler şimdiden herkese.
(1) 

İnstagram hesabım tanımadığım insanları takip ediyor.

fraise #1459391 
Kendi halimde minik bir hesabım varken bir anda 750 kişiyi takip etmeye başlamışım. Hepsini takipten çıkıp şifremi değiştirdim, yenile dediğim anda yine 500 küsür oldu. Nasıl böyle bir şey olabilir ki? Düzelmesinin bir yolu var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(3) 

İş arkadaşına yılbaşı hediyesi

fraise #1458044 
Efendim geleneksel hediye çekilişini biz de yaptık; iş yerinde henüz 3 aydır çalışıyorum. Bana çıkan kişiyle merhaba, nasılsınız gibi günlük sohbet dışında hiçbir iletişimim yok ama kendisi uzaktan oldukça tatlı biri.

Kadın, 40lı yaşlarında birine ne hediye alınabilir? Ofis malzemesi vs alamam zira temizlik ve yemeklerden sorumlu is yerinde, kullanamaz. Klasik kupa, çorap, atki/ bere gibi iki üç şeyi birleştirip tek bir kutu mu yapsam diye geldi aklıma ama bilemedim. Bütçemiz de maksimum 75 lira olacak sekildeymis.

Teşekkür ederim şimdiden herkese!
(5) 

Sokağa çıkma yasağının olduğu saatlerde yolcu karşılaması?

fraise #1454233 
Yarın kısıtlamasının olduğu saatlerde uçağım inecek. Belirli bir yere kadar havaist kullanabilirim de sonrası için taksi kullanmam gerekecek ama indigim saat gecenin 1'i olduğu için biraz çekiniyorum. Taksiler kısıtlamaya dahil değilmiş sanırım.

Normalde erkek arkadaşım havaalanina gelip alıyordu beni. Bu kısıtlama sürecinde karşılama için gelenler muaf değiller, değil mi? Gelse ceza alırız kesin?

Teşekkür ederim simdiden herkese.
(6) 

Corona, kan alınarak yapılan teste güveneyim mi?

fraise #1447679 
Sabah sormuştum; iş yerimden biri pozitif çıkmış. Benim de boğazım çok ağrıyor test yaptıracağım diye. Hafif bir de yorgunluk var. İş arkadaşım yan odamda gibi, ben hiç maskesiz dolaşmıyorum da onun maskesiz olduğu çoktu.

Devlet hastanesine gidip durumu anlattım 'test yapmamız lazım ama kit yok. Öğleden sonra gelin' dediler. Öğleden sonra gittik, kit gelmemişti. Ben de özel bir hastaneye gittim; sürüntü ile değil kan tahlili yaparak baktılar. Sonuç negatif. Ben güveneyim mi bu teste? Hızlı testlerde hata payı oluyor diyen çok olmuş, aklım karıştı.
(7) 

Coronada sadece boğaz ağrısı olur mu?

fraise #1447603 
İş arkadaşlarımdan (hemen yan odamda) biri Corona çıktı. Benim de dünden beri boğaz ağrım ve hafif burun akıntim var. Şimdi test yaptırmaya gidiyorum da sadece bu semptomlarla Corona olmaz demişler hep. Bir de devlet hastanesinde test yaparlar mı?

Burda Corona geçirmiş olanlar varsa süreçleri nasıldı, sadece boğaz ağrısıyla geçiren olmuş muydu?
(4) 

Ebeveynlere eğitim sorusu

fraise #1447480 
Çocuğunuzun anaokulunda psikolog tarafından anne babalara yönelik bir eğitim verilse bu eğitimin konusu ne olsun isterdiniz? Nasıl bir konu ilginizi çekerdi?

Cevaplarin her biri benim için önemli; o yüzden şimdiden tek tek teşekkür ederim.
(2) 

Ofis için dekoratif ürün ve cicekler

fraise #1444593 
Odama birkaç tane dekoratif tablo, sus eşyası, bitki vs almak istiyorum. Klasik ofis malzemeleri değil; renkli fakat çok uyaran olmayan bir şeyler olacak. Bitki de bakimi kolay olan bir çeşit olmalı fakat kaktüs gibi dikenli bitkiler olmaz zira çocuklar girip çıkacak. Nerelere baksam, nasıl şeyler alsam?

Bir de kapıya müsait/ meşgul olduğumu belirtecek bir şey asmak istiyorum ama bunu nasıl yapabilirim?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(6) 

Yurtdışına tasinanlar için diploma denklik sorusu

fraise #1438582 
Ben İsviçre vatandaşı, Türk üniversitesi diplomalı biriyim. erkek arkadaşım ise Türk vatandaşı ve Türk üniversitelerinden birinden mezun elektrik elektronik mühendisi. Uzun yıllardır da iş hayatında.

Normal şartlarda hayatımızı Turkiye'de kurduk ve yurtdisina taşınma gibi bir dusuncemiz yoktu fakat ülkenin yokuş aşağı gittiğini düşünmeye başladık yavaş yavaş ve imkanımız varken, değişim yapabileceğimiz bir donemdeyken başka bir ülkeye mi gitsek diyoruz.

Ben İsviçre vatandaşı olduğum ve ailem İsviçre'de olduğu için ilk secenek İsviçre gibi görünüyor. Sonrasında dil problemleri yaşamamak için İngiltere, Fransa ya da kanada olabilir mi diye düşündük. Mesela Kanada'nin mühendislik diplomalarinda denklik için sınav gerekiyor diye bir şeyler okudum, İngiltere ile ilgili net bir şey bulamadım. Ben zaten yüksek lisans yapacağım da erkek arkadaşım iş başvurularında bulunurken bu ülkelerde denklik sorununu nasıl cozebiliriz? Çalışma izni ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamayız buyuk ihtimalle. Tecrübeli, gayet iyi derecede İngilizce bilen bir mühendis iş ararken illa ki denklik sorunu yaşar mı? Mesela fransa'da fransızca bilmemesi çok sorun olur mu? Ben Türkçeye yakın seviyede fransızca bildiğim için fransa da olsa olur diye düşündük.

Bu ülkelerde olan arkadaşlar varsa tavsiye verebilirlerse çok sevinirim. Yoksa denklik filan zorlanır deyip ona ufak bir kahve dükkanı mi açsak, duzen bozup kendimizi zorlamayalim deyip tasinmaktan vaz mi gecsek; ne yapsak, bilemedik. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(9) 

Tek başına kafa dinlemek için tatile giden kadınlar

fraise #1436409 
Nereye gidiyorsunuz? Nelere dikkat ediyorsunuz? Ben tek geceliğine bir yere gideyim; gündüz imkan varsa bir denize girip çıkayım, yürüyüş yapayım. Akşam da kitap okuyup biraz kendim ile başbasa kalayım istiyorum ama daha önce hiç gitmediğim için çekiniyorum.

İstanbul yakınlarında nereye gideyim? Şu anda Avrupa ulkelerinden birindeyim de deniz yok bizim burda. O yüzden Türkiye'ye gidince bakayım dedim ama denizi es geçip burda gitmem daha mı güvenli olur ki? Corona riski iki yerde de ayni zaten sanırım. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(5) 

Eve yardimci çağırmaya başladınız mı?

fraise #1434919 
Ben marttan beri çağırmiyorum ama iki hafta sonra tekrar eve döneceğim. Muhtemelen detaylıca bir temizlik gerekecek. Hem yoruluyorum hem de zamanım pek olmayacak açıkçası, detay temizlik ile vakit harcamak istemiyorum.

İki haftada bir tekrar çağırmaya başlasam mi diye düşünüyorum, bir yandan da çekiniyorum. Siz çağırmaya başladınız mı? Basladiysaniz nasıl onlemler aliyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(9) 

Anne babaya yazlik yeri onerisi

fraise #1433380 
Anne babam şu anda yurtdisinda yaşıyorlar ama 1 sene içinde yılın 7-8 ayıni geçirecek şekilde, yarı zamanlı turkiye'ye taşınmayı planlıyorlar.

Daha öncesinde cesme'de yazligimiz vardı ama şimdi orayı istemiyorlar. Çok kalabalık olmayan, sakın, denizi güzel, akşamları çıkıp iki kadeh bir şey içecekleri, küçük bir ege ilçesi istiyorlar. Didim de istemiyorlar mesela.

Onların istekleri dışında bir de ben havalanina/şehir merkezlerine yakın ya da arabayla istanbul'a çok uzak olmayan bir yer olsun istiyorum ki kolay ulaşım sağlayabileyim yanlarına. Denize arabayla 15-20 dk uzaklıkta yerler de olur.

En önemlisi bütçe tabii; 600000'e kadar bir yer bakıyoruz. Ufacık bir bahçesi olabilecek bir yer de olsa süper olur.

Bu şartlarda hangi ilçelere bakalım? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(3) 

TransferWise kullanan var mi?

fraise #1432323 
Yurtdisindan Turkiye'ye para gonderimi yapacagim. Bu sistem guvenilir mi?

Benim banka kartim visa veya master olmadigi icin direkt hesabimdan transferwise hesabina gonderim yapmam gerekiyor. Bir tane referans kodu vermisler, o kodu da benim internet bankaciligim kabul etmiyor. Gonderemedim bir turlu. Daha once boyle bir sey yasayan oldu mu? Bankayi aradigimda gecerli bir kod degil, o yuzden gonderim yapamiyorsunuz diyorlar.

iskillendim boyle olunca. Tesekkur ederim simdiden herkese.
(8) 

Cvnizde lisenizi ve not ortalamanızi yazıyor musunuz?

fraise #1430574 
İlk kez profesyonel olarak iş arayacağım, dolayısıyla yaptığım stajlar ve eğitimler, bildiğim diller vs dışında çok dolu bir cvim yok.

Liseyi yurtdışında okudum; aynı zamanda o ülkenin vatandaşıyım. Özet ve uyruk kısmında bu bilgileri belirttim zaten ama bir de ekstra olarak okulun ismini vs yazmama gerek var mı? Üniversite bilgim yeterli midir? Siz yazıyor musunuz?

İkinci olarak fena olmayan bir not ortalaması ile (3.69), onur öğrencisi olarak mezun oldum. Bunu belirtmeye gerek var mı? Yoksa kimse zaten ilgilenmez mi?

Bir de bu benim ikinci üniversitem; birinci üniversitem çok alakasiz bir bölüm ve o bölümden iş aeamayacagim. Yine de yazayım mı?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(18) 

Kafa dağıtacak bomboş dizi onerisi

fraise #1429714 
Oldukça bol vaktim ve bir şeyler için oturup odaklanamayacak kadar da endişeli bir ruh halim var bir sureligine. Bu yüzden vakit öldürecek, çerezlik dizi önerilerinize talibim. Sadece boş boş izleyeyim; üzerine düşünmeme, kafa yormama filan gerek olmasın. Kotu ruh halimi de tetiklemesin. Mümkünse netflix'te olsun ama çok şart da değil.

Teşekkür ederim simdiden herkese.
(12) 

Cezvede köpüklü türk kahvesi yapmak hayal mi?

fraise #1426619 
Ben bu türk kahvesi olayını hiç beceremiyorum; o yüzden de disardayken içerdim bir tek, şimdi malum corona yüzünden evdeyiz.

Dün taze kahve cektirdim; bugün yapayım dedim yine köpüksüz oldu. Her fincan için 1-1.5 tatlı kasigi koyuyorum. Kısık ateşte pişirmeye başlıyorum, önce bir tur köpükleri alıyorum sonra kaynayınca fincana döküyorum.

Bunun baska bir yöntemi, püf noktası var mı? Dışarda ictiklerimiz hep köpüklü köpüklü. Kırk yılda bir evde içeceğim diye makine de almak istemedim şimdi. Makinesiz olmaz mı? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(1) 

the ordinary urunleri tavsiyesi

fraise #1426455 
Ben bu markayi yakin zamanda kesfettim ve bir iki urununu deneyeyim dedim. Su kirmizi renkli peelingi cok populer; ondan siparis verecegim. Bunun haricinde kalan urunler arasinda kayboldum resmen.

Hafif yagliya donuk, karma bir cildim var. Akne problemim yok, siyah noktalar oluyor ara sira. 20lerimin sonlarindayim. Leke vs gibi problemlerim pek yok ama isil isil bir cildim de yok acikcasi.

Bu bilgiler isiginda kullanip memnun kaldiginiz urunleri var mi? Ne siparis vereyim? Annem icin de ayni peelingten siparis verecegim, bir de buffet diye bir urunu varmis sanirim, 'olgun ciltler icin cok iyi is cikariyor' diye ovmusler hep. Bu urunu kullanip memnun kalan var midir?

Tesekkur ederim simdiden herkese.
(2) 

Meyve sineklerinden nasıl kurtulurum?

fraise #1422144 
Yeşil alanın bol olduğu bir sitede oturuyoruz, dolayısıyla yazın sinek vs oluyor ama bu sene minik meyve sinekleri (sanırım ismi bu) mutfağı işgal etmiş durumdalar. Hic bu kadar cok olmuyorlardi. Mutfakta açıkta meyve,sebze vs hiçbir şey yok. Elma sirkesi ise yarıyor dediler, koydum ama bir işe yaramadı. Böcek ilacı sıktım yine aynı. Ben bunlardan nasıl kurtulurum?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(15) 

Alışveristen sonra aldıklarınızi yıkıyor musunuz dışarda mi bekletiyorsunuz

fraise #1419384 
Alışveriş artık benim için bir işkenceye döndü desem yeridir. Gitmeden önce bir sey kapar miyim stresi ayrı bir dert, alisveriş sırasında insanlara yaklaşmamak için verdiğim çaba ayrı, geldikten sonra dezenfekte işlemi ayrı dert.

Son 2 seferdir artık sürekli yıka, kurula, yerleştir işleminden bıktığım için buzdolabına acil girecek şeyleri (süt şişesi, peynir kutusu vs) yikayıp, kurutuyorum. Geri kalanları balkonda iki gün bırakıp sonra içeriye alıp yerleştiriyorum. Bu sefer de içime kurt düşüyor ama doktorlar 'virüsün üstünde yaşaması ile bulaşma riski oluşturması farklı şeyler. Bir günden fazla açık havada kalan bir üründen korkmayın' dediği için bu yolu tercih ettim. Çamaşır suyu şişesini çamaşır sulu su ile silmek artık fazlaca yoruyor beni.

Siz hangisini yapıyorsunuz? Üşenmeyip tek tek yıkamak daha mı mantıklı?

Edit: çamaşır suyu yazınca herkes çamaşırsulu su kullanıyorum sanmış. Sürekli çamaşır suyu kullanmıyorum tabi, sabunlu su mutfaktakiler için, diğer kutuları çamaşır sulu suyla siliyorum ama. (Deterjan kutusu ve gibi)
(5) 

Nerden hurma alıyorsunuz?

fraise #1417957 
Bugün migros'ta baktım; bütün hurmalar glikoz surupluydu. Ben sağlıklı alternatif diye hurma alıyorum, glikoz suruplu bir sey yiyecek olsam zaten hurma almama gerek kalmaz. Eskiden aldığım turuncu paketli bir marka vardı ama onu da bulamadım. Şu günlerde 10 günde bir markete gidip hemen eve döndüğümden başka marketlere de bakmadim.

Siz bizim bildiğimiz hurmalari nerden alıyorsunuz? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(8) 

Nohutlu pilav ve vejetaryen burger tarifi

fraise #1414075 
Dışardan severek yedıgimiz bu iki yemeği evde yapmak istiyorum ama tarif deryasında boğuldum, denenmiş tarif arıyorum.

Nohutlu pilav klasik pilav içinde nohut varmış gibi anlatılsa da ben asla kebapcilardan sipariş verdiğimiz lezzette evde yapamıyorum. İçine farklı bir şey mi koyuyorlar? Ben yemiyorum ama üstündeki haşlanmış tavuğun tadı da farklıymis.

Vejetaryen burger için bir sürü tarif var da patlıcanı galeta ununa batırıp kizartanlar burger demiş buna (disardakilerin böyle olmadığına eminim). Ya da kişniş vs gibi şu anda bulması zor olan malzemeler kullanılmış hep. Ev ortamında bulunan malzemelerle yapılacak, lezzetli bir tarif arıyorum.


Varsa tarifleriniz paylaşırsaniz çok mutlu olurum; teşekkür ederim şimdiden herkese.
(3) 

Kulak deliklerim kapanmis mi?

fraise #1413702 
Ergenligimden kalma bir kulağımda 3 diğer kulağımda 2 kupe deliğim var. Herkeste olan kulak memesindeki deliklere sürekli kupe takıyorum da 2. 3. deliklere en son ne zaman küpe taktım hiç hatırlamıyorum; sanırim 8-9 ay oldu. Dün gece aklıma esti, deneyeyim dedim ama küpeler girmedi. Dokununca deliklerin olduğu yerde minik kitle var gibi, deliklerin izi duruyor. Bu sabah yine 10 dakikaya yakin uğraştım, küpeler girmiyor. Bu durumda kesin olarak kapanmışlar mi? O elime gelen bezeler sorun çıkarır mı? Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(3) 

Gripten sonra göğüs ağrısı kalir mi?

fraise #1410927 
Yaklaşık bir ay önce ateşli, ağır bir grip geçirdim; 10 gün kadar sürdü. Fakat hala göğsümün sol tarafında hafif bir ağrı devam ediyor, bu normal mi? Açıkçası şu aralar acil bir durum olmadığı müddetçe hastaneye filan gidesim yok ama rahatsız da etmeye başladı. Bu durum normal mi yoksa gidip bir kontrol ettireyim mi? Çok fazla hasta olan bir insan olmadığım için biraz da şaşkınım açıkçası.

Teşekkür ederim simdiden herkese.
(6) 

Gripken daha hızlı iyileşmek için neler yapıyorsunuz?

fraise #1407308 
Uzun suredir ilk kez böyle hasta oluyorum; 5 gün oldu hala ilk günkü gibi hastayım. Doktorun verdiği ilaçlari kullanıyorum, bol bol dinleniyorum ama geçmedi bir türlü.

Daha hızlı iyileşmek için içtiğiniz çaylar vs var mı? Ben pek anlamam bu tarz şeylerden; limon, zencefil, elma, bal karışımı yapıyorum ama bir ise yaramıyor sanırım. Siz neler yapıyorsunuz? Ozellikle boğaz ağrısı ve öksürük için tavsiye verirseniz sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(2) 

Anadolu yakasının beylikduzu ya da atakoy'u neresi olabilir?

fraise #1402952 
Beylikduzu ya da atakoy'ünden kastım; site içinde, yeni, güvenlikli, yeşillikli evlerin bol olduğu, nezih semtler. Beylikduzu kiraların daha orta karar ama ulaşımın zor olduğu, atakoy ise daha lüks ve ulaşımın daha kolay olduğu versiyonları. Anadolu yakası için hangi semtler buralara denk düşer? Aslında tam olarak beylikduzu gibi hem kiraların çok fahiş olmadığı hem de güzel evlerin bulundugu semtleri arıyorum diyebilirim ama merkezi yerlere de beylikduzu kadar uzak olmamasi lazim. Yoksa bu tamamen bir hayal mi?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(15) 

20 dakikalık dizi tavsiyeleri

fraise #1396277 
İzlerken eğlenip, günün stresini atacağım; 20 ya da maksimum 30 dakikalık dizi tavsiyeleri istemeye geldim duyuru. Böyle dizileri genelde 'bir bölüm izleyeyim de keyfim yerine gelsin' modunda izlediğim için dramaya kaçan tavsiye pek istemiyorum.

İzlediklerim;
Friends
HIMY
Scrubs
Brooklyn nine nine
Modern family
The big bang theory
The good place
Coupling
Two broke girls

Birkaç bölüm izleyip sevmediğim the office var bir de. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(10) 

Duyuru kadinlarina kuaförlerle ilgili bir soru

fraise #1390662 
Saçlarınızı kestirdiginizde kuaforunuz fön ucretini ekstra mi alıyor yoksa kesime dahil mi? Ben beş yıllık kuaförumde ilk defa fon için ekstra para verdim de şaşırdım biraz. Kasaya gidince "kesim+fön 80 lira' dediler. Yeni sistemleri buymuş. Gittiğim yer aşırı lüks bir kuaför değil, mahalle kuaförü de değil. Ortalama bir kuaför diyelim. Arkadaşlarımla konuşurken bunun saçma olduğunu söylediler de size de sorayım dedim. Fazla para mı vermişim? Yoksa artık çoğu kuaförde durum böyle mi? Bir de son zamanlarda düz fon çekerlerse 15 lira alıyorlar, fırçayı azıcık kivirip hareket verirlerse 20-25 lira arası bir şeyler ödüyorum, bu da yeni çıktı.

Lokasyon: istanbul- beylikduzu.
(4) 

Uyanık kalmam için neler yapayım?

fraise #1389386 
Bu hafta oldukca yoğun bir hafta ve hafta sonuna kadar her gün en fazla 4-5 saat uyuyabilirim ki bu benim gibi uykusuna düşkün biri için hoş bir durum yaratmıyor. Aynı zamanda uyanık olduğum süreç içinde mutlaka zihnimin odaklanabilecek durumda olması lazım.

Kahve sanırım benim için seçenek değil zira normal dönemde de günde 3-4 bardak kahve içtiğim için hiç etkisini hissetmiyorum. Başka neler yapsam da uykuya yenik düşmesem? Şu anda bile masaya kafamı koyup uyuyabilecek durumdayım zira. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
(2) 

Beyaz çamaşırlar için deterjan tavsiyesi

fraise #1388268 
Perwoll kullanıyordum değiştirdim, domol aldım ama daha iyisi vardır diye düşünüyorum. Böyle hayallerimdeki beyaz beyaz, pamuk gibi giysiler çıkmıyor makineden. Özellikle havlular konusunda takıntılı olduğumdan 4 5 ayda bir yeni havlular alıyorum resmen.

Şöyle bembeyaz çamaşırlar için hangi deterjanı almak gerekir, var mıdır bir tavsiyeniz? Teşekkür ederim simdiden herkese.

mobil görünümden çık