resimde göreceğiniz üzere sağ el bileğimdeki kırmızı ile göstermiş olduğum nokta 3 gündür çok feci ağrıyor. herhangi bir yere çarpmadım, düşmedim, ters bir şey yapmadım. mouse kullanırken o nokta sürekli zemine temas ediyor ve baskı uyguladığım yer orası. ağrılardan dolayı mouse kullanamaz yazı yazamaz oldum. elimi geriye doğru bükemiyorum. ibr şeyler kilitliyor sanki orayıç yürürken sıradan bir şekilde kollar sallanırken fena sızlıyor. ağrı kemikten mi geliyor tendonlardan mı anlayamadım. hafif şişlik ve morluk var. işlerim çok yoğun olduğu için izin alıp doktora gitmem mümkün değil. acile gidip bu sebepten kalabalık etmek de istemiyorum. sebebi fazla mouse kullanmak olabilir. sizce neden olabilir? ne yapmalıyım? evde felden jel var sürüp sargı bezi falan kullansam faydası olur mu?

edit: annem bunların hava değişiminden olabileceğini söylüyor ama her hastalığı hava değişimine bağlıyor :)) bide aso'm bir zamanlar çok yüksekti 1.5 sene her ay penadur vuruldum, eklemlerimde zaman zaman ağrı olur. annem bu bilekteki ağrıyı da buna bağlıyor ve genetik olabileceğini söylüyor. zaman zaman kendisi de yaşıyormuş.


 

(bkz: karpal tünel sendromu)

destekli mousepad'ler kullan. hatta mümkünse birkaç gün hiç mouse kullanma.

robin crusoe

bende de benzer bölgede bir yanma söz konusu. 7/24 mouse kullanıp üstüne şınav çektiğim için iflas etti sanırım. bandaj varsa o tarz bir şey kullanmanı öneririm,. tabii ki en iyisi doktora gitmek, onun vereceği ilaçları kullanmak, çok basit bir şey de olmayabilir neticede... ama benim gibi "kim uğraşcak onunla şimdi aq" dersen sar bandajı.

benim ayağım için antienflamatuar vermişti doktor, bi elime bi ayağıma sürüyom ben, zikmese bari

pescador

diz ve dirseklerde de oluyor mu ağrı? iki bilek birden mi ağrıyor yoksa tek bir tanesi mi? zaman zaman farklı eklemlerde bu şekilde ağrılar oluyor mu? ağrıdıkları zaman kızarma şişme oluyor mu? soğuk koyunca mı iyi geliyor sıcak koyunca mı? aso çok önemli değil. geçirilmiş streptokok enfeksiyonunu gösterir sadece dert etmeyin.
bir de parmak eklemlerinde ağrı var mı?

fayfim

@fayfim dizimde, dirseklerimde ve sol bileğimde yok. sadece sağ bileğimde. zaman zaman sol dirseğimde olur aynı ağrı. bir şey kilitler orayı kolumu bükemem. sadece sol dirseğimde olur. kıkırtlak gibi bir şey var orada onunla oynayınca düzelir ama onun bileğimden bambaşka bir sebebi olduğunu düşünüyorum. buz koymadım hiç ama felden jel sürdüm bandajla sardım ağrı arttı gibi oldu çıkardım. parmak eklemlerimde hiçbir ağrı yok.

burty
1

mobil görünümden çık