ya arkadaşlar örümcek fobisi olan biriyim. ve bu orospunun evladı örümcekler nasıl girdiyse artık bilemiyorum. ilki 2 sene önce ben araba kullanırken saldırmıştı. bir de bu gece eve dönerken. öldrüdüm falan da. yolun ortasında falan bir şey olsa kaza yapacam yani. elim ayağım boşalıyor. ilk seferde zaten kaza yapıyordum yolun ortasında tepeden aşşağı indi falan filan.

neyse ben bunlardan nasıl kurtulucam? arabayı mı ilaçlamam lazım? ya da ilaçlama şirketine falan mı götürülür. ya da özellikle bu işi yapan bir firma var mı? gece gece sinirlerim bozuldu. hay soktuğumun yaratıklar ya!!


 

sorun arabada değil arabayı park ettiğiniz yerde bence. otoparkınız ağaçlık bahçe gibi bir yer ise örümcekler buradan aracın içine giriyor olabilir.

orpheus

ya geçen sene araziye falan da çımıştım çoks ayıda örümcek girmişti arabaya aletleri taşıdığımızda falan. neyse giren girdi falan da nasıl çıakrtıcas olanalrı onu merak ediyorum. yuva falan kurdualrsa çok bayarım ki 2 tane örümcekle karşılaşmam bu güne kadar gayet abartı bir şey.

ne olur bir yol gösterin yææ : ((

cedric tweedledee

bu hayvanlar genelde lavanta, nane, kekik, limon gibi keskin kokuları sevmezler. araca geçici önlem olarak bir kese lavanta koyun. hem psikolojik olarak rahatlatıcı etkisi de vardır.

elenika

yok yuva falan kurmazlar oraya. ne beslenebilecekleri ne de yaşayabilecekleri bir ortam değil. normalde aracın içine hiçbi yerden bu tip böcek falan girememesi lazım. tüm havalandırma kanallarında filtre vardır.

araç biraz eski ve bi yerlerde delikler oluştuysa olabilir ikinci seçenek aracın boya vs. için ön panelinin komple sökülmüş olması sora tamirci o izolasyon malzemelerini geri takmamıştır üşenmiştir vs.

orpheus

ben de bi gün ön camın oradaki güneşliği bir indirdim, arabanın tavanına doğru dehşetengiz, tarantula gibi bi örümcek yürüdü! ben de çok korkarım, ama bulup da öldüremedim. sonra bi kaç gün boyunca her sabah arabada örümcek ağı temizledim. tavana, koltukların başına, her yere ağ örüyordu bi gecede. en sonunda kokusuz örümcek ilacı aldım. raid'in sprey ilaçlarından. gece sıktım, sabah hiç ağ yoktu. kokusuz olduğu için her an sıkabilirsin, işe yarıyor baya.

aklimiseveyim

çürümüş deve kuşu yumurtası örümcekler için birebirmiş. hatta büyük camilerde kubbelere falan bunlardan yerleştirirlermiş. bir de köpek kocucu falan satılan bir sitede vardı ilanı. yine ses ile böcek kovan aletler vardı.

ground

Benim de örümcek fobim var ve sizi çok ama çok iyi anlıyorum. Arabada devekuşu yumurtası bulundurursanız hayatta girmezler bir daha.

marcelle

sağolun deneyeceğim hepsini.umarım bir sonuç alırım.

cedric tweedledee
1

mobil görünümden çık