İlk defa böyle bir işe girişiyorum. Sorabileceğim yetkili bi abiye benzeyen kimsem de yok.
Neler yapmalıyım herhangi bir tufaya düşmemek için? Ne tür oyunlar oynanabilir bu işlerde? Belediyeden tapudan vs neleri kontrol etmem gerekir almadan önce?
Aklınıza gelen her şeyi yazın lütfen en ufak fikrin bile çok yardımı olacak çünkü bende hiç yok.
Varolun.

 

etrafta gürültü kaynağı varsa ona bakın ilk. Sonra yapım yılı 2000 ve üzeri olsun bkz. deprem yönetmeliği komşular da önemli epey. Katları bir kere inip çıkın merdivenle ve kapıların önüne çöp suyu akana kadar bekletilen çöp binlerce ayakkabı ve eşyalar bırakılan bir apartmansa uzak durun.

denizmaniaherif

Aldıgınız yer ile size satacaklarını gösterecekleri yer aynı mı kontrol edin.

Size a binasından daire gösterirler, tapuda bu b binasından çıkar.

Paranızı öderken bankaya gidip bloke çek yaptırın tapuda imzalar atılırken bloke çeki verin, sonra yok kaynım öldü, akrabam agır hastalanmış diyip tapudan dönmek olmasın.

liberal

Bütün belgeleri yazılı al. Evsahibi belediyeden, kurumlardan, yöneticiden,vs evin hiçbir borcu olmadığına dair imzalı kağıt getirsin sana. Evin konumu, güvenliği, depreme dayanıklılığı, cephesi, rutubet alıp almaması, ısı ve ses yalıtımı, otopark durumu, camiye ve belediyenin hoparlörlerine uzaklığı, komşularının kim olacağı kesinlikle kontrol etmen gereken şeyler.

iwasbornonamountainside

benim de birkaç ay önce duyuruya sorduğum benzer bir soru vardı, ona göz atabilirsiniz.

www.eksiduyuru.com

güncel tarihli webtapu kaydını isteyin. ev sahibi edevletten ücretsiz alabiliyor. izmir'de kimse bilmiyordu webtapuyu bizim ev aradığımız dönemde.

üzerinde ipotek, şerh var mı?
hisseli tapu mu?
belediye imar planlarında ev aleyhine alınmış bir karar var mı?

la lykia

Benim aklıma gelenler:

-Etrafta gürültücü, problemli komşu var mı? Herkes belli seviyede gürültü çıkartır ama yakın bir dairede manyağın teki yaşıyorsa üzülürsünüz. Araştırmak lazım.
-Evin ısınmasına yalıtımına zaten bakarsınız da, bazı binalarda alt katların mutfak kokuları üst katlara geliyor (özellikle banyo/tuvaletlere) onu kontrol edebilirsiniz.
-TR'de tapu harcı genelde alıcıya kitleniyor. Aklınızda olsun.
-Evi aldığınız tarihle taşınacağınız tarih arasında fark olacaksa aidat konusunu netleştirmek gerekebilir. Üç kuruşa tamah eden birisinden alıyorsanız çamura yatabiliyor sonra.
-Ev eşyalıysa ve boşaltılacaksa ankastre fırın tarzı şeylerin demirbaş olduğunu dolayısıyla evin satış bedeline dahil olacağını söyleyin. Sonra fırını söküp götürmeye kalkıyorlar.

Nispeten basit öneriler ama yazmak istedim. Hayırlı olsun.

İlk aklıma gelenler bunlar. Basit şeylerdi ama yazmak istedim.

pispinti

müstakbel komşulardan birinin kapısını çalın. Çekinmeyin.
Yüzbinlerce liralık para yatırırken çekinmek olmaz.
Şu dairedeki evi almayı düşünüyorum, apartman nasıl bir apartmandır, yönetici hangi dairede diye sorun.
Hem zilini ilk çaldığınız komşuya hem de yöneticiye apartmanın sorunlarını, yıkılma durumu olup olmadığını vs. sorun.

michael_knight

Of farkettim ki ben yukarıda verilen önerilerin hiçbirisini yapmamışım. Oldukça pişmanım ama olan oldu. Mümkünse akşam saatlerinde almayı planladığınız apartman çevresine gidin. 5 dakika arabada oturmanız ya da bir sigara içmeniz bile yeterli olabilir. Akşam rahatsız edici sabit gürültüler hayatınızın parçası olmasın istersiniz emin olun.

yercekimini kendine ceken adam
1

mobil görünümden çık