Merhaba,

Korona nedeniyle 1 yıl Türkiye’de yaşamam gerekiyor. Türkiye hattımı taktıktan sonra 4 ay içerisinde hattın kullanılamayacağına dair bir mesaj aldım. 2000 lira civarıymış. Bu parayı ödemek istemiyorum. 3-4 yıl içerisinde nasıl yüzde 1000 zam gelmiş bunu da çok anlayamadım. Giriş çıkış yapsam bu süre sıfırlanır mı?

Teşekkürler

 

Hayir. Giris cikis yapmanla alakasi yok.

Tipik bir turkiye manzarasi. Amac kisa yoldan paralari cukkalamak oldugu icin, senin durumunda olanlar icin alternatif uretmeye konsantre olamamis yasa yapicilar.

Memlekete hosgeldin kisaca. 200 dolara aldigin telefon icin bile 2000 lira odemek zorundasin. Haha.

baldur2

buradan telefon alıp giderken sat bence.

sutlu nescafe

telefonu arge ile ureten, pazarlayan, satis sonrasi hizmet veren firma 50 dolar kar ediyor, bizim devlet hicbir sey yapmayip 300 dolar kar ediyor. Inanilmaz.

baldur2

Welcome to Turkey kardeşim. Euro kazanmıyorsan bir süre kalırsan yüzde 1000 zamların nasıl geldiğini anlarsın. İlk başlarda biz de anlayamıyorduk. Sonra baktık Euro kazanmıyoruz. Onan jeton düştü.

pass

Ben ayni telefonla senede 3-4 kere 2 haftaligina ülkeye giris yapiyorum. Hic bir zaman kayit sorunu yasamadim. Sanirim belli süre telefon kullanilmadiginda süre sifirlaniyor yada 4 aylik aktif olma süresi her telefona taniniyor..

VIPCH

Bir de yalnızca kendi adıma kayıtlı hatlar çalışıyormuş 2000 tl ödesem bile. Oha diyorum ya.

but that was just a dream

Şimdi BTK’yı aradım. Denildi ki 1 takvim yılı içerisinde 4 ay kayıtsız olarak kullanma hakkınız bulunuyor. Giriş çıkış yapılınca değil de toplam 4 ayı geçmedikçe kullanılabiliyormuş.

but that was just a dream

Oha demek icin acele ediyorsun dur daha Turkcell, Vodafone, Turk.net, Superonline, Dsmart vs ile ugrasacaksin.

pass
1

mobil görünümden çık