Xiaomi telefon almayı düşünüyorum da( marka Türkiye garantisi olanından, ithalatci garantili değil), servisi ya da satış sonrası hizmeti konusunda bi bilgiye ulaşamadım. Kullanan, sorun yaşayan var mı (çünkü neyin ne olduğu sorun olunca belli olur ¯\_(ツ)_/¯)

Teşekkürler


 

xiaomi türkiye diye reklamını yapan, mağaza açan yer aslında xiaomi türkiye değil. samsung, sony gibi değil. bir çeşit reseller orası. servislerinden çok bir şey beklemeyin. biz aldık ama amazon olmasa gene uğraşacaktık. anam babam için olmasa zaten gidip garanti diye o parayı vermezdim çantada getirenlerden alırdım da anlatamıyorsun işte anaya babaya garantinin pratikte bir anlamı olmadığını.
forumdan falan bu dediğim şekilde satanlardan al, birçoğunun sunduğu garantinin xiaomi türkiyeden farkı yok hatta daha iyi bile denebilir.
aradaki farkla da gram altın al. sorun çıktığında aldığın yere yollarsın o parayla ya da başka telefoncuya yaptırırsın.

denek hayatım

Evo bilişim bakıyor xiaomi tr nin servisine.

hayatbirfilm_basroldesensin

Evofone Istanbul'daki mistore mağazalarının sahibi ve açıklanan resmi distribütörlerden en önemlisi. 3 adet resmi distribitör daha var fakat onlar fazla faal değiller. Kim bunlar derseniz xiaomi resmi lansmanda şu firmaları açıkladı: encrypted-tbn0.gstatic.com
dora, c1international, turkmi. Sonradan da cepport eklendi.
Evofone ayrıca yetkili servis için kendi garantisi dışında genpa ile de anlaştı. Burada mühim olan (eger resmi garanti istiyorsanız) alacağınız ürün evofone xiaomi türkiye bandrollü olmalı ve kutunun içinden evofone bandrollü garanti kartı ile genpa garantisi çıkmalı. N11, gittigidiyor ve hepsiburada dışındaki hepsiburada satıcıları telefonu x bir firmaya getirip genpa ile anlaşıp xiaomi türkiye garantili olduğu yalanıyla satıyorlar.
N11'de mistore, gittigidiyorda mishop, hepsiburadada hepsiburadanin kendi satıcısı ve bittibitiyor bildiğim kadarıyla evofone resmi ürünü satıyorlar. Ve tabi mediamrkt, teknosa gibi teknoloji marketlerde de evofone ürünleri var.
@denek hayatım bahsetmiş evofone hakkında da pek iyi yorumlar yoktu en son ama iyileştirdiğine dair yorumlar okuyorum. Xiaomi gayet ucuz ve iyi ürünler yapıyor hatta alınabilecek en mantıklı seçenek bu piyasada. Garanti konusunda bir kısım beklentiniz düşük olsun. Alabileceğiniz en düşük fiyatlı ürünü almak veya 200 300 tl fazla vererek evofone garantili veya evofone mağazasından almak gibi seçenekler var. Ucuz bir yerden alırsanız da imeisini kontrol ettirin.

karacigerim vur kadehlere

FORUM İSTANBUL'un içinde xiaomi mağazası var . her türlü yardımcı olurlar

KendineAteist

Xiaomi Türkiye garantili telefonlara üç adet teknik servis bakıyor: GENPA, OUNO ve Evofone. Linkteki listede görebilirsiniz.

www.mi.com

efreet sultan

@denek hayatım, çok iyi fikir. arada bıraktığım farkı servis ücreti olarak düşünmek, bi tık rahatlatır ( tabii sürekli akılda, "bu bi gün servise gidecek" şeklinde bi inançla yaşamamak laızm:)

"her türlü yardımcı olurlar"a asla inanamayacak kadar deneyimliyim şu hayatta maalesef:)

bi de derdim kim bakıyor değil, satış sonrası deneyim, memnuniyet konusunu anlamak. mesela mediamarkt'tan bilgisayar almıştım, geri verdim hiç sıkıntı çıkarmadılar. Samsung servisi düzgündü note kullanımlarımda, en son asus kullandım, servise götürmedim, ücretsiz kargo ile ups ile aldılar getirdiler. Acer servisi'nde afedersiniz anlama engellileri çalıştırdıklarını anladım, vs.

Bunun gibi, aldıktan sonra, özellikle sorun çıkınca şirketin tavrı, muhattap olduğumuz, marka ile bağlantılı kurumların müşteri memnuniyeti yönetim kapasitesini merak ediyorum.
( Onlayn satış sitelerinde olumlu olumsuz yorumları da okuyorum, olumsuz olanlar genelde bilgi vermiyor:/ )

neynep

@neynep satış sonrası deneyimlerde olumsuzluklar mevcut, çünkü türkiye gelişmekte olan bir ülke olduğundan "6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun" gerekleri neredeyse hiçbir firma tarafından uygulanmıyor. Buna apple ve samsung da dahil. Bu sebeple arkadaşlar ve ben size süreci ve firmanın resmi yollardan hangi firmalar aracılığıyla ülkeye nasıl giriş yaptığını yazdık. Keske xiaomi kendi adiyla girseydi piyasaya.
Geçmiş deneyimleriniz gelecekte size yine aynı muamelenin yapılması konusunda sadece istatistiki bilgi verir. Mediamarkt'tan bir sefer memnun ayrılıp acer'dan memnuniyetsiz ayrılmak hep bu bahsettiğim durumun sonucu aslen. Bir sonraki probleminizde mediamrkt'ten memnun ayrilamayabilirsiniz çünkü burası Türkiye. Tekrar etmekte fayda var satıcılar tüketiciyi olabildiğine sömürüp haklarını kullanmaktan imtina etmelerine neden oluyor. O sebeple satış sonrası karşınızda muhatap bulabileceğiniz kurumsal firma ile alisveris yapmak sizi uğraştıran süreçleri azaltır. Aksi durumda 6502 sayılı kanuna göre haklarınız saklı zaten. Bu kanunu bilirseniz bir kısım uğraşı ile paranızı veya değişim hakkınızı sağlarsınız olumsuz deneyimlerinizde. Resmi xiaomi teknik servisleri evofone, genpa ile ouno ne yazık ki bu anlamda gerideler. Para iadesini yapan da teknik servis değil kanuna göre satıcıdır. Burada satıcılar müşteriyi kandırmak için yalan bir bilgi ile "teknik servis raporuna göre işlem yaparız." diyorlar. Halbuki kanun öyle demiyor. Neyse özeti bu.
Xiaomi piyasada yeni iken ve ulkemizde resmi distrübütörü yokken ithalatçı garantisi ile girdi. İthalatci garantisi demek de takdir edersiniz ki x bir firma telefonu ithal edip türkiye'ye sokuyor ve "garantisi 2 sene benim." diyor. Çünkü her cep telefonu ve elektronik alet min 2 sene garantili olmak zorunda. Bunu ben degil kanun ve yönetmelik söylüyor. Işte o dönem telefonları türkiye'ye sokan firmalarin en büyüğü delta ve evofone idi. Evofone zaten ilerleyen süreçte resmi distrübütörluk anlasmasi yaptı ve magazalar açtı yakinda ankara'da da açacaklar. Su an ithalatci garantili satilanların çoğu halâ delta garantili. Türkiye'de durum bu.

Ne alırsanız alın karşıda muhatap bulacağınız bir firma ile alisveris edin. Hakeza böyle kurumsal firmalar bile insanlari mağdur ediyor kanunları çiğniyor. İnsanlar da haklı olarak garantili aldık yine mağdur olduk diyip daha uygun olana yöneliyorlar. Ucuza alma tercihini yapacaksanız ürün arızalanınca aradaki farkı kabul edip ona göre hareket edeceksiniz. Misal mi9lite, 2300 liralik telefon piyasada evofone bandrolsuz, 2700tlye resmi distribitör ürünü mü aradaki farka değer mi siz karar vereceksiniz. Tavsiyem kanunu ve yasal haklarınızı bilin.

karacigerim vur kadehlere
1

mobil görünümden çık