Nefesim yetmiyor. Derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum ve alamıyorum. Nedendir korkuyorum valla. 10 senedir bi paket sigara içiyorum günde. Geçmiyor da ama bu. İki haftadır böyle. Ağrı sızı öksürük vs yok. İlk bu bi gece oldu sonrasında hep aklıma geliyo belki de o yüzden kendimi serin nefes almaya zorluyorum. Takıntı gibi yani. Bilemedim. Napsam.




 

Mutlaka doktora gidin. Buradan kim tespit edebilir ki? Koah da olabilir, başka bir şey de. Anlık bir şey de olabilir. Bunu doktor tespit edip, söyleyecektir.

windowsguvenlikduvari

Yaş 30 üzeri ve kilo var ise , buna ek kondisyonsuz bir yaşam tarzınız mevcutsa muhakkak bir kardiyolojiye gözükün. Ciğerler ilgili sorun olmasa bile kalple ilgili sorunlarda da nefes darlığı belirtileri gözükebilir

janavarorion

kan değerleini ölçtür mutlaka kansızlık olma ihtimali de var babam birebir bu sıkıntıyı yaşadı

basond

Koah ?

elorelia

korkacak bir şey yok, doktor sizde olanı teşhis edip tedaviye yönlendirir. nefes darlığı ciddi bir şikayet, hemen gidin.

babilbaligi

nefes açlığı tabir ettikleri bir durum var, anksiyete göstergesi kabul ediliyor sizin anlattığınız durum da tıpatıp buna benziyor. lütfen önce bir doktora görünün, ciğerlerinize ve kalbinize baktırın, fiziksel bir anormallik görmezlerse muhtemelen atarax gibi hafif bir yatıştırıcı verecekler ve sıkıntınız sona erecek.

evde liyakat kalmamis

Bu ve bütün sağlık sorularında; "kan değerlerini ölçtür."
"Akciğer filmi çektir."
"Falanca hormon bende düşük çıkmıştı ona baktır."
Tarzı öneriler yanlıştır. Öncelikle doktorunuz sizin istediğiniz testleri işaretleyen bir sekreter değildir. Şikayet-öykü-muayene-tetkik-tanı sıralamasına uymaya çalışır mümkün olduğunca.
Misal kan testi yaptırmak istiyorum dedin doktor da uğraşmamak için yaptırdı bişey çıkmadı sağlıklı olduğuna mı karar vereceksin?
Neyse soruya cevap:
Göğüs hastalıkları uzmanına gidin. Sigara kullandığınızı da söyleyin. Şikayetleriniz ciddi bir şeye benzemiyor ama alerjik bir durum olabilir ya da hiçbir şey olmayabilir.

Trene çelme atan adam

Astım

andlee

Bende dört beş senedir var, yaş 28. Röntgen, MR, kan testi, ne varsa hepsinden yaptılar, hiç sorun çıkmadı. Ara ara gidip geliyor, şimdi de var mesela. Astım teşhisi koydular, bir hapım var, nefes darlığı oldukça ondan içiyorum.

Bisiklet sürerim, koşarım, hiç sorun yok ama sandalyede otururken nefesim daralıyor bazen.

Seninki de kesin böyledir diyemem ama belki benimki gibidir, benimki stresten.

hayirsiz

Psikolojik dedi. Film çekti. Dinledi. Boğazıma baktı. Bişe yok dedi. Thx :)

the real brad pitt
1

mobil görünümden çık