Geçtiğimiz pazar günü sahibinden'den beğendiğimiz bir evi gezmeye gittik. O gün farklı emlakçılardan 9 daire gezdik. Son gezdiğimiz ev, 245 bin liralıktı. Fotoğraflarda beğenip gitmiştik. Ancak gezdiğimizde beğenmedik. Emlakçı, ne düşünüyorsunuz diye sordu. Babam da bu eve en fazla 220 bin veririm dedi. Emlakçı da bunun mümkün olmayacağını, keşke gitmeden önce emlakçıya 245 bin lira veremeyeceğimizi söylememizi söyledi. Uzatmadık, ayrıldık. O gün gezdiğimiz 9 dairenin 5ini elemiş, 4ünü beğenmiş 2sine teklifimizi vermiştik. Hatta birini almak üzereyiz.

Buraya kadar her şey normal. Ta ki çarşamba gününe kadar. Çarşamba günü bu emlakçı bir daha aradı. Evi beğenmediğimizi, o yüzden düşünmediğimizi söyledim. Emlakçı, 245 binlik eve 220 bin fiyat biçmemizin etik olmadığını söyledi. Ben de pazarlığa yanaşmadığını, yanaşsaydı orta yolu bulabileceğimizi söyledim. "bundan sonra daire gezmeden önce fiyatlarına bakın" diye garip bir cevap vererek kapattı telefonu. Hiçbir şey yokken aradı ve atar yaptı ve telefonlar kapandı.

Bu olaydan sonra oldukça sinirlendim. Arayıp ağzıma geleni sayacaktım ama stajdaydım diye aramadım. Hala içimde bir öfke duruyor. Sizce ben mi çok büyütüyorum? Adam bize yalnızca bir ev gezdirdi ve yarım saat sürmedi. Arayıp da derdini sorsam mı adamın yarın?

 

böyle davrananları tiye almak gerek. daha fazla kudururlar, siz de eğlenirsiniz. yarın arayıp kendisinin çok haklı olduğunu ve özür dilemek amaçlı teklifinizi 190bintl olarak yenilediğinizi söyleyin.

ya da böyle şeyleri takmayın. yaptığı tamamen saçmalık

MtKrt

Emlakçıların çok büyük bir kısmı orço'dur. Akrabam olanlar dahil. Takma kafana.

rastinon

emlakçı ve taksiciler genelleme yapmak istemiyorum fakat %952i mallar.

mysql34

Selam. Ben gayrimenkul danışmanıyım ( emlakçıdan hallice işte). Muhatap olduğunuz emlakçının profesyonel olmadığı belli. Yaptığı çok saçma. Bu işte teklifler alınır, pazarlıklar döner. Siz haklısınız.Eğer bir ofise bağlı çalışıyor ise şikayet edebilirsiniz.Çok kafanıza takmayın yine de. Bu gibi adamlar yüzünden üstteki arkadaşlar gibi çoğu insan,bizim meslek erbabı hakkında olumsuzdur ve büyük oranda haklılardır da.

Godless

@godless, selam, düşündüm onu, ancak adam aynı soyadı taşıdığı biriyle ortak çalışıyor. Kurumsal bir firma veya ofis değil, dediğiniz gibi profesyonel de değil.

Birçok emlakçıyla görüştük o gün, ancak bu adamın hali ve tavırları çok değişikti. Normalde emlakçının evi gezdirirken evi tanıtması, 'pazarlaması' gerekmez mi? Soruları biz soruyorduk. Adam da sakız çiğniyordu, bu bile düşünülmesi gereken ufak bir detay bence, ne kadar önemli olmasa da.

oekuklu

Çok doğru. Emlakçının işi sadece ev gezdirmek değil, elindeki malı pazarlamaktır öncelikle. Muhtemelen ofis sahibinin yanına sığıntı olmuş bir tipe denk gelmişsiniz.Müşterinin yanında sakız çiğnemek küçük bir detay değil bu arada :) Umarım aradığınız evi bulursunuz yakın zamanda.( Bu arada kısa süre içerisinde kredi faizlerinin düşme ihtimali var. Kredili alacaksanız belki biraz beklemek istersiniz).

Godless

Emlakçıları kafaya takmamak lazım.
Genel olarak böyle. Yoksa hayatı kendine dert edersin.

Geçenlerde sahibinden kiracı arıyorduk. Günde 5 tane emlakçı arıyordu, "emlakçıyla çalışmak istemiyoruz" desem de ısrar ediyorlardı.
Neredeyse küfretme aşamasına geldiler bana, sırf emlakçıyla çalışmak istemiyorum dedim diye.
Sitedeki fotoğraflara vs. laf edenler bile oluyordu :)

burfak

arkadaşlar sinirlendiğiniz an karşı taraf haksızsa cevabını verin, yok veremiyorsanız da bu sonradan gelen sinirlenme durumunu aşmaya çalışın. her gün en az 10 duyuru açılıyor bu şekilde, geçen biri yıllar öncesinde sinir olduğu şeyi anlatmıştı değişik misiniz:))
orda verilecek cevap şuydu 'anlamakta güçlük çekiyorsunuz heralde, ilanlarda fiyat okumayla sorunumuz yok, evi gezince fiyatın değmeyeceğini gördük, o evin ederi bu kadardır diye teklif verdik, siz de mırın kırın yaptınız o yüzden düşünmüyoruz artık, saçma tavırlarınız yüzünden de sizinle muhattap olmak istemiyoruz' bu kadar. günler geçtikten sonra konuşursan adam güler sana, yine bir şey söyler yine cevabını veremezsin, o yüzden boşver. Ama cevabını versen iyiydi emlakçıların geneli ağır mal olur, neyse..

pamuk helvalar cebe

@pamuk helvalar cebe, adam aradığında yoğundum biraz, o an bu cümleler çıkmıyor ki ağızdan

oekuklu

emlakçı malmış gerçekten. siz fiyat biçmeseydiniz bile evi beğenmek ve satın almak zorunda değildiniz ki. her gezdirilene ev satılacak diye bir kural mı var? sizi anlıyorum ama ben de bazen böyle aşırı mal biri ile karşılaştığımda olayın şaşkınlığıyla cevap veremiyor ama sonradan kendi kendime çok sinirleniyorum . içinizde kalmasın diye geri telefon açabilrisiniz ama adamın daha da çirkinleşmesine hazır olun.

iwillsee
1

mobil görünümden çık