S.a.

Ben kucuklukten beri hep bagirsaklarimdan sorun yasadim. Sik sik cok siddetli agrir, 1 saat falan o agriyla tuvalete gider, cikamaz en son su gibi ishalle cikardim. Yani bu 15 senedir vardir oyle diyeyim.

Son iki senedir belki olay degisti.

Haftada bir tuvalete cikiyorum. Haftada bir. Yok tuvaletim. Oldugunda da cok zor cikiyorum. Kan falan filan acayip. Davul gibi oluyor karnim. Tamam gobegim cok ama onun da etkisi var. Sert lan bildigin.

Annem eczaneden bi sise ilac aldi. Bagirsaklari rahatlatiyomus. Musil gibi bise iste. 4 5 gundur sabah aksam iciyorum. Hic bir sey degistirmedi.

Ben diyetisyene gidip onunla beraber spor yapmak niyetindeyim. Ama bu sekildeyken yapamam. Cunku vucuttan disari bi sey atamiyorum amk hep sisik durumdayim.

Kolonoskopi olmadan nasi cozerim bunu ya. Her gun tuvalete ciksam ben de rahat olarak.

 

Kolonoskopi korkulacak bir sey degil ki?

Su anki tuvalete cikislarinizdan daha az agri veren bir sey ki genel anesteziyle yapiliyor istenirse.

kuehles blondes

Yanlışsa düzeltsinler. Bildiğim kadarıyla kolonoskopi tedavi değil tanı yöntemi. Polip varsa çıkarırlar da sizin önce teşhis almanız lazım. İhmal etmişsiniz bu zamana kadar.

auroraaurora

Yanlışım varsa düzeltin de kolonoskopi için bağırsakların boşaltılması lazım, onlarda müshil ve/veya lavman yaptıracaklar.
Herkes demiş bende ekleyeyim. Tanı yöntemi o.

sutlu nescafe

sende crohn veya ülseratif kolit var gibi duruyor bu yaşına kadar niye direndin yaptırmamak için yazık değil mi olsana tedavini teşhis koydurup

shotgunwoman

kolonoskopi yaptirmadan onceki diyet daha zor. veriyolar damardan mis gibi uyuyorsun. uyaninca da hafif guzel oluyor kafan kisa bir sure.

bu dogustan da olabilir, besin sebebiyle de olabilir. sizinki kadar zor olmasa bile bi arkadasim da cok zor cikiyordu tuvalete. ekmek, pilav, bulgur, makarna ve turevlerini birakti. ayda yilda bir biraz yiyiyor. duzeldi.

enaz3kedi

Peki ben doktora kolonoskopi yapin da ogrenelim mi diyeyim. Bunlari tumden anlatsam doktora ne der.

O da ic su ilaci gecer falan derse olmaz ya. Hayir daha once mesela yani boyle haftada bir degil duzenli tuvalete cikarken, ama agri ishal olurken, gaitan tahlili falan yaptim. Temiz diyolar.

Bir de, bizim sirket ozel sigorta yaptirdi. Yuzde 80 karsiliyolarmis. Pahali olur mu ki.

Nasil bi yol izlemem lazim.

brad pitt

kolonoskopi hakkında çok kötü yorumlar var nette aldanma ben oldum çok zor bir şey değil. huzursuz bağırsak sendromu gibi bir şey var sende yada crohn. probiyotikleri araştır eczaneden temin edebilirsin.

iç hastalıklarına git onlar seni gastrocuya yönlendirir devlette kolonoskopi sırası hemen verilmiyor özelden yaptırmaya bak.

mrthany

Kolonoskopi gerekiyorsa yaptır korkulacak birşey değil damar yolu açıp uyutuyorlar 15-20 dk uykulu kalıyorsunuz. Yapılan işlem 5 dk bile sürmüyordur. Kafanızda "acabalar" dolaşıp deli edeceğine yaptırın. Sadece hazırlık kısmı olan bağırsakların temizliği için yapılacak lavman vs hazırlıkları biraz zahmetli. Hiç düşünmeyin doktor tanı için bapırsakları gözle görmek istiyor .

creedwar
1

mobil görünümden çık