TARİH: 18.06.2016

MEKAN: Zeytin Kafe&Bar

ADRES: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No 30/A, Kadıköy, İstanbul

www.google.com.tr

Başlangıç saatine 16.00 diyorum. Gidebildiği yere kadar gider. Kesin olarak katılacağını söyleyen arkadaşlara numaranız mesajla yollayacağım şimdi. Eş geçtiklerim kendilerini hatırlatsinlar lütfen. Arzu ederlerse buradan haberleşmeye de devam edebiliriz.


Mekan kararı konusunda yaptığım ankete dokuz kişi katılmış . Buradan mesaj atanlar da oldu. Artık şu işi kesinlestirelim, diyorum. Mekan konusunda en çok oyu Zeytin Cafe almış, telefonla aradığımda da yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. Mekana Zeytin Cafe diyoruz.

Saati değiştirelim mi, diye de sordum, çoğunluk 16.00 iyidir demiş. Buluşma saatini de 16.00 olarak belirledik.

Anket sonuçları:


hizliresim.com
hizliresim.com

Kesin olarak katılacakların listesini buradan paylaşalım mı diye de sordum ama kimseden ses çıkmadı. Paylasmayayi uygun gordum, sürpriz olsun.


***



Selamlar. Önerilen mekanlarla gorustum. Sayıyı şimdilik on kişi olarak söyledim, daha kalabalık olursak mesuliyeti üzerime alıyorum ve gelen kimsenin ayakta kalmayacağı garantisini veriyorum.

Arkaoda: Rezervasyon yapmadıklarını ve öğlen uç dort gibi açık olmayabileceklerini, cumartesi mekanın kalabalık olduğunu dolayısıyla yer bulmak konusunda sıkıntı yaşayabileceğimizi söylediler.

İsis: Rezervasyon yapmadıklarını ve akşam saatlerinde kalabalık olduklarini ve önceden gelip masa ayiramayacagimizi söylediler.

Thales: Rezervasyon yapılıyor fakat yalnızca kosk içine bi masada oturabilicez. Bahçeye rezervasyon yapmıyorlarmis.

Zeytin: Rezervasyon da yaparız ama bi iki saat önceden gelip masa da ayarlayabilirsiniz kendinize, arkadaşlar yardımcı olur dendi.

Şimdi siz bu durumda ne diyorsunuz? Nereye gidelim. Su an dışarı dayım, anket hazirlayamadim. Eve geçince yaparim onu da.

Bir de geleceklerin listesini buraya yazalım mi? Ne diyorsunuz?

Anket şurada: www.surveymonkey.com





Organizasyon değişikliği oldu malumunuz. Zirveyi yapmak konusunda hala hevesliysek kolları siviycam.

Şuraya ufak bi anket birakiyorum: www.surveymonkey.com

Bunun dışında katılmak isteyenler bu başlık altında katılacaklarıni teyit ederlerse bi sayı belirleyip ona gore rezervasyon yaptırayım.

Mekan olarak Zeytin Cafe'yi dusundum: www.zomato.com

Mekan konusunda önerilere açığım.

Edit: Organizasyonu @yirmisantim le birlikte yapicaz. Ona da ulaşabilirsiniz.

Edit 2: Diğer zirve iptal olmadı. Yer, tarih, saat her şey aynı. Surdan devam ediyoruz: www.eksiduyuru.com

Edit3: Başlık altında zirveyle alakasız gereksiz tartışmalar döndüğü ve kimsenin de eğlencesi olmak istemediğimden başlığı duyuru formatına ceviriyorum. Ben sabaha kadar tartisirim ama konuyla ilgili ilgisiz herkesin gelip üslup, gorgu dersi vermesi hoş değil.

Bu arada, zirve mekanı bugün akşam saatlerinde belli olacak. Yeni bir editle paylaşacağım.

 

Ben de organizasyonu üstlenmek için kaymaktutmayan'a mesaj atmıştım ama sen önce davranmışsın. :) Buradan bir arkadaşın da önerisiyle Rock'n rolla'da yapalım dedim. Hem fiyatlar uçuk değil, hem de ortam hoş. Ama ramazan dolayısıyla içki istemeyen olursa alkolsüz bir yer de olabilir. Dilersen ikimiz sırt sırta verip ilgilenelim, dilersen sen ilgilen, fark etmez. Organizatörlüğü severim. :)

yirmisantim

Yirmi santim: Tamamdır, birlikte ustlenelim. Mesaj atıyorum.

damdanakan

Bizden pas maalesef, iyi eğlenceler size.

fraise

Yirmisantim yaparda gidilmez mi :)

smokee

şimdi 18inde iki zirve mi olacak? yoksa 18i ve 25inde iki ayrı zirve mi olacak? yoksa aslında tüm çaba 18indeki zirve için mi? kafamda deli sorular.

in vino veritas

Tüm caba 18indeki zirve için :)

izninizolursatahtinizatalibim

Tek zirve :) 18'indekinin iptal olmamasına çalışıyoruz :)

damdanakan

Su an katılırim diyen 6, belki diyen 4, katılmam diyen 3 kişi var ankete gore. Diğeri kadar civcivli olmasa da büyük ihtimalle yaparız. Gelin :)

damdanakan

Yok henüz elemedik. Alkol olur, yemek de olur. İsteyenlere ayrı masa kurariz sigarasız, alkolsüz. O konuda çok easy going im. Ne istiyorsanız söyleyin.

damdanakan

Henüz elemedik değil, bence elemeyiz de. Tanımadığım insanlarla alkol + sigarasız muhabbet edemem ben. Alkol olur ama direkt alkol odaklı bi mekan olmaz. Kimse kimseden rahatsızlık duymaz. Günlük güneşlik, havadar bi yerde toplasiriz, kimse sesini duyurmak için bağırmak zorunda kalmaz.

damdanakan

biz de yokuz, toplanacaklara iyi eğlenceler :)

la noix

Mucize olmazsa biz de katılmayacağız gidenlere iyi eğlenceler

basond

@kawaye: tamamdır, ben bunları teker teker arayıp bilgi alırım. Son tahlilde de başka bi anketler gidilecek yere birlikte karar veririz.

damdanakan

ahah sayı yarıya hatta dörtte birine düşecek galiba, rezervasyon problemi de ortadan kalkar öyle düşünelim bari :)

Evet dedim, I'm in.

rodriguez2

Bi heves kırılması oldu, aynen. Kısmet artık. :)

damdanakan

Son durum şu şekil, merak eden varsa: hizliresim.com

damdanakan

bence iptal edin ve ramazan ayından sonra toplu bir şekilde tekrar ayarlayın bu zirveyi. biraz zorlama olacak ve tadı olmayacak gibi duruyor.
yine de siz bilirsiniz tabiki.
ki bence maksimum 5 kişi gelir diye düşünüyorum.

hakim oynayin dedi

valla benim için farketmez. yapmayalım derseniz yapmayız. gelmek isteyen üç beş kişinin hevesi kursağında kalmasın diye atıldım ortaya. siz bilirsiniz yani.

damdanakan

kırmayın hevesinizi, hevesimizi.

neden vazgeçildi topluca anlamış değilim, zirve bu. ramazandan sonra da bir tane yapabilirsiniz. olur biter.

ramazan olması sebebiyle direkt bar olmasındansa daha kapsayıcı olması açısından cafe/bar olması tercih edilesi. böylelikle isteyen istediğini içer/yer.
o nedenle isis'in arka bahçesi diyorum. yer ayarlamak sıkıntı olabilir. bir telefon açmakta fayda var.

patiska

organizasyon değişikliği neydi?

suicides underground

aslında burada "kaymaktutmayansıcaksüt" katılamayacağını bildirmeseydi, çok daha iyi olacaktı. herkes katılırdı, o da o saatte gelemeyeceğini tanıdığı birine bildirip liderlik yapmasını isteseydi, bir sıkıntı yaşanmayacaktı. herkes geldikten sonra onun gelememesi ufak bir burukluk yaşatsa da gelip geçerdi.
olsun, arkadaş sorumluluk sahibimiymiş ki bildirdi adam akıllı bir şekilde. katılmak isteyenlere iyi eğlencelerrr..

hakim oynayin dedi

organizasyon değişikliği söz konusu değil aslında. zirve başlığı açan ve yer ayarlamaya gönüllü arkadaş üstlenemeyeceğini dile getirmiş artık damdanakan ve yirmisantim ayarlamaya gönüllü oldu.

onun dışında zaten yer kesinleşmediği için yapılmış bir değişiklik de yok.

patiska

Arkadaşlar, kendimi tutuyorum sabahtan beri maksadını aşan bir söz söylememek için ama böyle sözlük, forum gibi interaktif ortamlarda zirve duzenlemenin belli bi algoritması vardır. Az çok herkes bilir. Yani bu zirveleri genelde o sitede tanınan ve çevresi olan, daha ziyade çoğunluğun benimsediği kullanıcılar tertip eder ve insanlar da aslında o insana güvenip plan yaparlar, katılım sağlarlar. Daha önce yapilan ve genis katılımın olduğu zirvelere baktığımda düzenleyenler yine böyle insanlardır. Aychovski, pandispanya vs. Diğerleri uç beş kişinin katıldığı butik zirve kategorisinde kalır.

Kaymaktutmayansicaksut te burada az çok çevresi olan, ismi geçen biri, dahası moderator. İnsanlar onun bünyesinde topladığı bu vasıflara da güvenerek "Tamam, biz de katılalım." dediler gönül rahatlığıyla. Bahsettiğim şahıs hicbi mazeret göstermeden kendisini denklemden çıkarınca da "Ee yapıyoruz, bulusmuyor muyuz? Bulusmayalim o zaman." oldu. Ben bu şahsın yaptığını doğru bulamadığımdan kendimi ortaya attım fakat benim burada o kadar sağlam bi network um yok. Seven var, sevmeyen hatta belki tekinsiz ve sevimsiz bulanlar var. Dolayısıyla bana güvenip bir günlerini bu etkinliğe ayırmak konusunda kararsız kalıyorlar.

Organizasyon işini modlardan ya da bahsettiğim ağır abi/ablalardan biri devralsa bu sıkıntı yaşanmazdi. Aslında kimsenin ruhu duymadan zirve böyle birine devredilip çok da güzel yapılırdı. Yalnızca kaymaktutmayan katılmadı, yakınındaki insanlar da onun gelmeyeceğini bilirdi zaten ama böyle bir geri çekilme yaşanmaz, insanların hevesi kırılmazdi. Bu zor, dusunulmeyecek, hesap edilemeyecek bir şey değil.

Şimdi, ben yukarıda bahsettiğim rahatsızlıklarımdan oturum bu zirveyi kimse katılmasa da yapacağım. Yani böyle basit bir işin bile belli insanların tekelinde yürütülmesi çok sinir bozucu. İsteyen istediği gibi "Pff tadı kaçtı, damdanakan kim, yirmi santim kim? Pff!! :/" desin, ben bu zirveyi yapacağım.

Saygılar, hurmetler.

damdanakan

damdanakan'a ben kefilim, vazgeçenler ne ayaksınız lan? tanımıyorum ama kefilim, yirmi'ye değilim. asddfklgj nicki kötü.

son durumda mekan + saat uyuyorsa ben de gelebilirim, geçenkine hiçbir türlü gitmeyecektim. nerde çokluk orda bokluk.

piremses

Ben hala katılıyorum :)

@damdanakan sen de canını sıkma, gelen gelir gelmeyen gelmez, bu kadar basit.Niye keyfini kaçırıyorsun :)

burka

Keyfim yerinde, bu kankacılık muhabbetlerine kılım sadece. Ve saatlerdir bir suru mesaj aldım bu konuyla ilgili, açıklama gereği duydum.

damdanakan

Damdanakan, ben de şöyle müdahil olayım o zaman olaya; kızlar zirvelerinin ilkini ben, bir kısmını pandispanya ile ikimiz, denk gelemezsek yine ya o ya ben düzenledik. Pandispanya moderatör evet ama benim de bir taninmisligim yok duyuru'da. Kendi çapımda takılıyorum. Zirvelerin hiçbirinde 'aaa fraise biz seni tanımıyoruz ki, gelmeyelim' diyen olmadı. Bu zirvede de aynı şey geçerlidir diye düşünüyorum. 'Damdanakan'ı tanımıyoruz, o zaman gitmeyelim' diye bir durum yok.

Ortada kaymak'ı zan altında bırakacak bir durum olduğunu da düşünmüyorum, bazı sebeplerden ötürü iptal etmis; olabilir. Sen devraldiysan yaparsın. Yok, istemiyorum dersen iptal olur. Vs vs.

Zirveler eğlenmek için yapılıyor, gerginlik yaratılmak için değil. Umarım buluşup eğlenebilirsiniz ama kankacilik muhabbeti o bu diyerek kimseyi yargılamaya da hakkımız yok sanki.

fraise

evet damdanakanın açıklamasından sonra katılmaya karar verdim. adeta bir aydınlanma

teşekkürler duyuru teşekkürler damdanakan

la noix

@la noix: katılmaman beni mutlu etmişti halbuki. Sen bilirsin.

damdanakan

@fraise: Sen iyi niyetli bi insana benziyorsun. Umarım senin dediğin gibi işliyordur bu işler ama lakin maalesef öyle değil :)

damdanakan

Şarjım biriyor, tüm yaacağımı yazamayabilirim. pandispanya'nın da, benim de düzenlediğimiz buluşmalar modluğumuzdan öncedir. Hatta senin açtığın bir duyuruda "Çok fazla nefret mesajı alıyoruz, bu nedenle artık zirve düzenlemiyorum. Beni sevmeyen gelmek istemez, ortalık karışık" diye. Son kızlar zirvesini fraise bu yüzden düzenledi; fikri konuştuktan sonra "Biz söylemeyelim, gelmeyen olur. Başka biri açaın duyuruyu" demiştik ve o açtı sağ olsun. Bunu kaymak'ın açarkenki hali "Uzun zamandır açılmadı, bir açayım. Belki sorun olmaz. Başımıza bir iş gelmese" korkaklığındaydı. Bırakmadaki gerekçesini biliyorum ama şu an ortaya söylenecek bir şey değil. Ama inan ki geçerli bir şey.

Mod açısından bakıldığımızda, gelen mesajlara göre iki seçenek var: İlki nefret ediliyoruz. Şu süreçte, eskiden arkadaşımız olan insanları "Şunu neden şöle yaptın" nedeni ile kaybetmişliğimiz var. İkinci seçenek de, sevmeyenler sevenlerden daha çok mesaj gönderiyor ve bu yüzden biz kendimizi artık böyle görmeye başladık. Gerçek nasıl bilmiyorum ama duyurudan düzenli konuşup mesajlaştığım tek kişi kaymak kaldı. Belki daha az görüştüğüm bir iki kişi. (Onları da ben ihhmal ettim gerçi yoğunluk zamanımda) kaymakla da modluk olmasa bu kadar yakınlaşamazdık. "İnsanlar merak ediyor sizi. İfşa da etmediniz zaten, iyice merak sardı. Geldiğiniz buluşmaya gelmek istiyor"u anlarım, hatta bir kısmının sırf çemkirmek için geldiğini anlarım ama çevremiz çoku geçtim, yok olmasa keşke.

aychovsky

@ayco: güvenilirlik kısmını es geçmişsin, asıl sorun orada kitleniyor. Bir de çevresi çoktan kastım "Herkes çok seviyor" değil, bir bilindiklik, güvenilirlik, bi imaj.

damdanakan

Zaten tanınır derken de moderatorlugu kastetmedim. Her neyse, derdimi gayet acik ifade ettim. Bu ise "Yapacağınız işi..." hiddetiyle girdiğimi saklamiycam ama şu can sıkıcı stereotipler gerisini de getirmeme neden oldu. Benim derdim, nasıl bi tip olduğum ortada. Sorusu olanı mesaj kutuma beklerim.

damdanakan

Son durum: i.hizliresim.com

damdanakan

Gün boyu uçakta ve şehir dışında koşturuyordum dolayısıyla yeni geri dönüş yapabiliyorum. Soruyu hortlatmak da istemiyorum ama diğer yandan madem hakkımda bu kadar şey konuşulmuş benden habersiz benim de iki kelam etme hakkım doğmuş oluyor. Müsaade varsa başlayayım:

ZİRVEYE DAİR:
Zirve duyurusunun ilkini açarken tek düşüncem ''Yaz geldi, hazır günler de uzamışken insanlar belki toplanmak isterler, bir havayı koklayayım.'' idi ki o şekilde de ifade ettim. Sonrasında baktım ki insanlar hakikaten hevesli, ''A, tamam o zaman yapalım. Hem kullanıcılardan 'Ya kim bu kaymak allah aşkına cevabımı silip duruyor?!' diyenler gelir sinirini atar savaş baltalarını gömeriz veya orada millete seyirlik husumetimiz olur.'' dedim. Hem de eğlenceli bir ortam olur yeni arkadaşlıklar kurulmasına vesile olmuş olurum diye düşündüm. Eğer ki zirveye katılamama sebebim doğmamış olsaydı(ki ona da geleceğim) bu akşam kadıköy yapıp mekanlarla görüşecektim; zira telefonla hangi saatte geleceği, yemek yiyip alkol alacağı ve hangi saatte kalkacağı net olmayan, sayısı da en az 25 en fazla 40 arası değişen bir topluluğa rezervasyon alamadım açık havadan. Ben de içeri ile bitişik ama havadar olan yerlere, alkolsüz de olsa hepimizi ağırlayabilecek mekanlara bakacak en kötü moda'daki tuvaleti teyit edecektim. Olmadı.

Zirve kısmen netleşmiş, kısmen netleşmemiş durumdaydı; rezervasyon alamamak en büyük sıkıntıydı benim için çünkü gelecek insana ''Kusura bakma ben seni oturtacak yer bulamadım.'' diyemem. Neyse onlar mesele değil, diyeceğim şey en kötü ''arkadaşlar kusura bakmayın bu kadar kalabalık olacağımızı bilemedim ve mekan sıkıntısı çekiyorum. Moda sahile kaldık. Ne dersiniz?'' olurdu. O noktaya kadar da zaten kesinleşmiş bir zirve olmazdı. Her yeni öneride gelecek insan sayısındaki düşüşe hazırdım, ''moda çimlerdeyiz.'' dediğimde vazgeçen ama öncesinde geleceğini belirten insana ''Neden gelmiyorsun?'' diye çemkiremem, hakkım yok, uyar veya uymaz ona başım üstünedir. Aynı şekilde nickimden dolayı insanlar geliyordur, olabilir ama bir o kadarı da gelmiyordur, o da olabilir. Açıkçası benim insanların gözündeki güvenilirliğim fazla olsa da seni seven insan sayısının daha fazla olduğu kanaatindeyim ki ne güzel.
Neticede sürecin bir yerinde çoğunluk fire verseydi, fikri beğenmese idi zirve iptal olabilirdi de, o aşamaya gelemediğimiz için bilmiyorum. Olabilir çok normal, sayı düşer, sayı artar.

ESASA DAİR:
Takıldığım bu değil, takıldığım ve canımı sıkan şey cumartesi saat 4'te gerçekleşme ihtimali olan zirve için ''İptal oldu arkadaşlar, ben gelmiyorum dükkanı kapatıyoruz.''demediğim ve ''devralmak isteyen arkadaşlar olursa seve seve yardımcı olurum hatta lütfen zirve olsun.'' dediğim halde saçma sapan bir şekilde sanki onunla itham edilmem.

Damdanakan, teşekkür ederim zirve işini üstlenmişsin bu gerçekten fedakarlık aynı zamanda da şık bir hareket. Bunun için sonucu ne olursa olsun teşekkür ederim bu konuşmadan bağımsız olarak ancak buraya gelip de benim hakkımda, benim özelim hakkında hiçbir fikre sahip olmadan adımı bu şekilde kullanmana izin veremem, o kadar uzun boylu değil. ''Hiçbir mazeret göstermeden'' ne demektir?

Saldırmadan ve sakince yazmaya çalışıyorum, umarım başarabilirim ama önceki duyuruda hem cevap olarak, hem duyuru tepesine edit olarak ''buradan paylaşmak istemedigim kişisel birkaç sebep dolayısıyla zirvenin organizasyon kısmında yer alamayacağım artık'' yazmış mıyım? Yazmışım.

Yahu ne zaman bu kadar peşin hükümlü ve anlayışsız oldunuz insanlara ve onların hayatlarındaki beklenmeyenlere karşı? Ne yapmışım allah aşkına insanları cumartesi sabahı mı ortada bırakmışım? Çarşamba sabah 5'te yahu, 5'te (ki o da gelememe sebebim kesinleşir kesinleşmez) haberdar etmişim. 3 dolu gün ve cumartesinin yarım günü varmış. İnsanlar yoldan mı dönmüş, ellerinden ekmeklerini altlarından evlerini mi çekip almışım? Bu saldırganca tavrının sebebi nedir? Neyi biliyorsun da neyle itham ediyorsun beni? Ne kadar tanıyorsun? Kaç defa konuşmuşuz?

Birine ağzınızı doldurup saldırmadan önce neden düşünmüyorsunuz yahu bak kız özür dilemiş, sabah beşte yazmış, demek ki planda olmayan bir şey oldu. Kişisel de olduğunu ve buradan paylaşmak istemediğini söylemiş bir es vereyim aklıma düşene de öyle yazayım diye? Ne biliyorsun belki hastalandım, belki sevdiğim birini kaybettim, belki kötü bir haber aldım ve orada olmamın doğru olmadığı kanaatindeyim, belki şehir dışına gitmem gerek ve detay vermek istemiyorum, belki süper bir haber aldım ve nazar değsin istemiyorum? Bu kadar detayı kime ne için vereyim? Ne sebeple? ne siz bana verin bu kadar detayı ne ben size vereyim, benim de haddime değil sorgulamak, senin de!

El insaf be, bir dolu kullanıcısı olan, kiminin beni bizzat tanıdığı, bir çoğunun sövdüğü, bir kısmının açık şekilde hata yapmamı beklediği bir yerde, zirve duyurum 850 küsür kez görüntülenmişken ve en az 50 kişiye bildirim gidecekken benim kişisel meselem ile ilgili, daha ne kadar ayrıntıya girmem bekleniyor? Yazabildiğim, paylaşmak istediğim kadar paylaşmış, özelimi kendime saklamış, herkesten özrümü dilemişim. Kabul eden eder, etmeyen etmez başım üstünedir ama başınızı azıcık öne eğmeden mazeret göstermeden demeyin ayıptır.

NEDEN BAŞKASINA HABERSİZ DEVRETMEDİĞİM HAKKINDA:
Zirveyi ben açmıştım dolayısıyla geleceğim diyenlere karşı sorumluluğum vardı, gelememe durumunda (ben varım diye gelecek insanların olma ihtimalini de göz önüne alarak) haber vermek zorunda hissederim kendimi, kusura bakmayın bence usul budur, şık olan budur. Ben de bir zirveye oraya buraya giderken gelecek insanlara göre hareket ediyorum, sevmediğim insanlar varsa gitmeme, sevdiğim biri varsa gitme durumum olur dolayısıyla haberim olsun isterim. Ben kimseyi ''kaymak haber vermeden gelmedi selamı var.'' demek zorunda bırakamam.

AYRICA:
Hastalığıma rağmen devam edeceğim zirveye demişsin, tamam çok güzel eyvallah da, neden bana sanki ben zirveyi sana kitlemişim gibi davranıyorsun? Mesaj bile atmadın ''başkası gönüllü oldu mu olmadı mı bilmiyorum, devralıyorum ben'' diye, haydi onu geçtim bu durum biraz tavşan dağ olayına döndü. Dolu mesaj aldım sabahtan beri demişsin, bana tek bir mesaj atsa idin ve deseydin ki ya dolu mesaj alıyorum şu şu konulara dair, bir duyuru altına gelip açıklama yapar mısın başım çok ağrıdı, ben hay hay tabii ki derdim. Hiçbir şeyden haberim yok, burada bana kızmış, sövmüş, küsmüş gitmişsin. Veya madem o kadar eminsin geçerli bir sebebim olmadığına, bir gelip soraydın özelden ne oldu mesele nedir diye?

Ha ne zaman ve kime karşı boynum kıldan incedir? Yeni bir zirve açarım, insanlar da altına gelip ''ben sana güvenmiyorum ya, önceki sefer bıraktın ortada gittin.'' derse, onlara karşı. Hakları var, bu şekilde yaklaşsa idin senin de hakkın vardı.

Tekrar ediyorum, benim gelememem dolayısıyla bana kızan, sinirlenenler vardır, tekrardan özür dilerim her birinden. Böyle olsun istemezdim ama oldu. Neticede stabil hayatlarımız yok, dolu değişken var ve biz mümkün olduğunca uyum sağlamaya, sağlayamadığımız noktada planlarda değişime gitmek durumunda kalıyoruz. Umarım kırılmaca darılmaca yoktur. Varsa da dilerim bir gün kendimi affettirebilirim.

Konuya dair daha bir şey de söylemeyeceğim. Kalın sağlıcakla.

kaymaktutmayansicaksut

Ya gelmiş burada tavşan dağ diyorsun. Cidden cevap bile vermeyeceğim sana. Burnunun büyüklüğünden dünyayı gordugun yok, her şeyin kendi ekseninde döndüğünü falan dusunuyorsun herhalde. Kendin ne kadar yapıcı bi insansin ki sana yapıcı yaklaşmamızi bekliyorsun. Benim işim var, zirveyi su arkadaşım yürütecek demek bu kadar mı zor? O kadar işinin gücünün arasında gelmiş buraya makale yazmissin, onu da dusunuverseydin. Hayret bi şeysin.

damdanakan

ciddi dejenere olmuş hissediyorum böyle senli benli olunca. neyse siz beni affedin, ben de susayım. cidden içime dert oluyor. iyi akşamlar, saygılar.

imgz.star.com.tr

www.youtube.com

damdanakan

damdanakan, bence de sus ve mümkünse lütfen öyle kal.

dessy

@dessy: sen nereden ciktin ya? Dur allahini seversen. Hepinize birden yetisemem.

damdanakan

Bir de bak, nolur zirveyle ilgili yazacaklarinizi yazın şuraya. Baba diyeceği olanı mesaj kutuma beklerim. Mesajlara cevap vermemek sıkıntı değil de burda herkesin içinde hot hot yapınca, bana da cevap hakkı doğuyor. Sevimsiz gibi herkese laf yetiştiriyorum. İki gundur kendimden tiksintim, yemin ederim. Buraya yazmayın. Hatta numarami vereyim, arayın ya da adresimi vereyim, evimden aldırin. Yether! Yıldım!

damdanakan

Bana*

damdanakan

Damdanakan, bu kadar abartacagin bir durum yok yalnız ortada. Bak biraz yukarıya; herkes zirve ile ilgili yazarken sen birden birilerine giydirmissin. Durumu bilenler, anlayanlar da doğal olarak cevap verme ihtiyacı hissetmiş.

Sen bunu baslatmasaydin kimse devam etmezdi ki.

fraise

(bkz: mağdur edebiyatı)

insanlar güzel güzel katılıyorum, katılmıyorum derken kankacılık muhabbetine bağlayan ben değilim. edebiyle cevap verene demediğini bırakmıyorsun. sonra da "neden benim zirveme gelmiyorlar" diye ağlıyorsun

la noix

Ya lisedeki kız kanka takımı gibisiniz. İyi niyetimi ve gonderdigim şarkıyı bi tarafa atiyorum, lütfen yollanip gider misiniz? Bak cidden YETHER!!! Aranızda kurduğunuz whatsapp grubunda tartisin bu konuyu. Beni rahat bırakın. Hele @la noix, sen allahini seversen ironi yapma, git hasta bak, ilaç yaz. En çok senden hoşlanmıyorum zaten, her yerde karşıma çıkıyorsun.

damdanakan

Özel mesaj kullanmadan giydiren sensin ama? İlk sen başlattın yani? Yoksa herkes ne güzel öyle ya da böyle ilerliyordu konu hakkında.

İkinizi de tanımıyorum ama biri bir sıkıntı yaşamış, sen hâlâ vuruyorsun. Edep ya hu! :)

Yine de, bol şans diliyorum sana.
kaymaktutan, umarım büyük bir sıkıntın yoktur. Her ne ise problemin dilerim bir an önce çözülsün.

dessy

@dessy: karışma, karıştırma. İşine gücüne bak, hadi eyvallah.

Burada toplaşıp teker teker sacmalamak yerine aranızda bi temsilci seçin, o gün içinde belli aralıklarla giydirsin. Size tabii ki lafimi sakınmam, o kadarindan da geri duracaksam oleyim yani.

damdanakan

Yahu güzel insanlar iyi insanlar amma büyüttünüz olayı yapmayın etmeyin
altı üstü bir organizasyon değer mi birbirinizi kırmaya yapmayın
En güzeli duyuruya dönüştür yazanlar özelden yazsın ulu orta laf söz olmasın

basond

yok gelemem tanımadığım insanların içinde ne işim var :d

gokhan atestepe

@damdanakan

bu nasıl bir konuşma üslubudur ?
sen sanıyor musun ki bu konuşma üslubunla sana orada saygı duyarlar ?
bu konuşma üslubunla mı yöneteceksin zirveyi ?
benim de takdir ettiğim bir medeni cesaret ve bir anlık heyecanını, bu konuşmaların ile kirletmek ne kadar doğru senin için ?

"aranızda bir temsilci seçin, belli saatlerde o giydirsin " falan yazmışsın. nedir bu liseli ağızları, forum sataşmaları gibi ? umarım maksimum 21-22 yaşındasındır da, toyluğuna verebileyim bu üslubunu. eğer 30 küsür yaşındaysan ve ikili diyaloglarında böyle konuşuyorsan, üzüldüm senin adına.

umarım zirveyi belirli konular belirlemeden bomboş geçirmezsiniz ama öyle gözüküyor açıkçası.

kaymaktutmayan' da selam olsun, insan önce konuşmayı öğrenmeli, kelimelerin gücünü fark etmelidir., bu tipler zirvede olacaksa, gelmemen isabet olmuş kardeşim, boşver.

hakim oynayin dedi

@hakim: uslubumdan gayet memnunum. Kullandığım bol Olojili kelimelerle yaratacağım saygı çemberinden mahrum kalmak çok da dert ettiğim bi şey değil.

damdanakan

@damdanakan

memnun olmana şaşmamalı zaten. zirvede bırakırsın umarım o üslubunu.

hakim oynayin dedi

Bu ne yaa valla ben gelicektim kimin duzenledigi de umrumda degildi cunku zaten kimseyi tanimiyorum ama su noktadan sonra gelmem. sevgili hanimlar delirdiniz mi? yere batasica bir zirve icin kavga edilir mi? biri "sen düzenlersen gelmem" diyo, öbürü "sen gelirsen ben düzenlemem zaten" diyo bir başkası atlayıp "sen sus be ordan" çekiyor... zirve varmış diye sevindik iyice kadinlar kulübü forumuna çevirdiniz ortalığı. :(

ambrosia

Akşama belli olur mekan. Geleceklerin fikirlerini almak açısından bi iki saat yukarıda dursun. Başlığı da bu amaçla tekrar soruya çevirdim. Dileyen bana ya da yirmi santim e de mesaj atabilir. Yalnız ben hastanedeyim ve sarjim bitmek üzere. Mesaj atıp da bi iki saat cevap alamazsaniz lütfen yirmi santim e ulaşın. Eve geçtiğimde atılan her mesaja teker teker cevap vericem yine de. Bi akşam netlesiyor mekan yani.

damdanakan

Selamlar,

Kim kiminle neden kavga etti detaylı bilmiyorum. İlgilenmiyorum da. Zirveyi ilk açtıklarında da gitmeyi düşünüyordum. Şimdi de gitmeyi düşünüyorum. Benim için değişen bir şey olmadı. O ona bunu dedi, şu şunu yaptı, işin aslı şuymuş falan... ya ne saçma salak muhabbetler bunlar. İki insan burada bir tatsızlık yaşıyor, üçüncü kişiler mahallenin dedikoducusu tadında kendince seçtiği kurbana yükleniyor.

Üslubun şöyle ben gelmem, sen kimsin de ben zirvene katılıcam, bu gidişle anca beş kisi olursunuz falan.

Ya ne aptal muhabbetler bunlar arkadaş ya. Cidden size ne? Size ne ha?

Geliyorsan geliyorum de gelmiyorsan da kibarca gelmiyorum de. Bu ego da ne? Adam sanki ingiliz kraliyet ailesinden. Gelmiyorum derken bir laf sokmalar, bir egolar, bir aşağılamalar falan. (bkz: sen gelme zaten ulan ayı)

Geçen hafta sadece yazarlara açık beşiktaş zirvesini düzenledim. Beni tanıyan eden de yoktu duyuruda. 12 kişi olacakken 8 kişi olduk. Çok da güzel geçti. Hayır yani 50 kişi olsa ne 10 kişi olsa ne??

Bu arada kimsenin sözcüsü falan da değilim. Ne kaymaktutmayansicaksut ne de damdanakan'la bir yakınlığım yok.

Sadece yazmasam dayanamayacaktım. Hevesi kaçmışmış, üslupmuş, o ona neden böyle demişmiş..

Biz 4 yazar geliyoruz arkadaşım. Bu tarz insanlar zaten gelmesin. Varsın 5 kişi olalım. 50 saçma sapan adamla aynı havayı solumak zorunda kalmaktan çok daha iyidir.

gece kelebegi

Ramazanda alkollu mekanlara gitmeyi tercih etmedigim icin gelemiyorum. Iyi eglenceler =)

fakyoras

ben de gelcem ifşa kesmedi

konar konmaz omer konur

vay anam serhat neler dönmüş ya... bakiim nasıl bi şeymiş bu zirve dedim. elimde çekirdek okuyorum bi saattir.

kimseyi tanımıyorum şahsen. damdanakan'a biraz daha aşinayım. (hiç yorumum silinmediyse demek ki :P)

gelmek isterdim ama bu hafta keyfim çok kaçık. gelip sizin keyfinizi de kaçırmak istemem. bir dahakine mutlaka gelicem ama. ramazan, şevval fark etmez.

supergirl

Gece kelebegi varsa ben de gelirim.

kuvvetle muhtemel troll olacagim dedim

Vay arkadas gelecektim ama duyuruyu acan kisi beni engeleldiginden mesaj atamiyorum kendisine. Bir sey yaptigimi da hatirlamiyorum ya neyse.

senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine

@senialan: Ben de hatırlamadim niye öyle olmuş. Düzeltiyorum, mesaj aticam.

damdanakan

olaylar çok karışmış son durumu çözemedim ama zirve varsa ben de gelirim. damdanakan çok eğlenceli birine benziyo.

bbhkeydefe

Zirve var :) buyrun gelin :)

damdanakan

Yok kanki grubu. Gel de ortam ağır top gorsun :p

damdanakan

Su an gece kelebeği, patiska ve ben oturuyoruz bahçede. Gelecekleri bekliyoruz :)

damdanakan

Geliyorum, yakanızda kırmızı karanfil var mı?

y e k

Kalabalık, on beş kişilik bi grubuz bahçede. Masalarda üzerinde eksiduyuru amblemi olan afişler var. Buyrun, bekleriz :)

damdanakan

2 gündür aşırı hasta olduğum için gelemedim. :(
Bi dahaki sefere... İyi eğlenceler herkese.

piremses

oyy kaçırmışım ya kaça kadar oturacaksınız kızlar bir saate geleyim mi? selamlar herkese.

camene87

ben katıl(a)mıyorum ama damdanakan epey güzel özenmiş duyurudan anladığım kadarıyla. koca bir teşekkür benden.

ayrıca; "zirveyi böyle mi yöneteceksin" gibi eleştiriler gelmiş ki hiç gülecek modum olmamasına rağmen güldürdü beni. ülke falan mı yönetiyorsunuz arkadaşlar? :) bu neyin kafası? :) zirve yönetmen ney yaf? bir çobana ihtiyaç mı duyuyorsunuz her daim? mekana gidersin, gelenlerle merhabalaşırsın ve gerisi akar. nedir yani organizatör size sırayla konuşma hakkı falan mı verecek orada?

giden herkeslere iyi eğlenceler, derin kaynaşmalar...

matrix

Gelecektim ama son anda öğrendiğim bir sağlık sorunundan ötürü gelemiyorum. İyi eğlenceler.

naberabi

Kapida bekliyoruz. Biri bizi alabilir mi?

kuvvetle muhtemel troll olacagim dedim

Gelen yok galina. Ben donuyorum :/

kuvvetle muhtemel troll olacagim dedim

Geliyorum

damdanakan

Kepsleri alalım.

Goddard

@Goddard:

bence gelmeyenleri cezalandırmak için caps'ler kendi aralarında paylaşılmalı. var mı öyle beleşten toplu ifşa :D :P

matrix

11 de cebren ve hile ile bitirilen zirve :/

Biri general mobile sarj cihazı unutmuş bendedir bilginize

dusunuyorumoyleysevurun
1

mobil görünümden çık