[]

Macbook Pro SSD & RAM upgrade destek

Merhabalar,

Elimde late 2011 Macbook Pro var. Şurada (git: eksisozluk.com) yazdığı gibi bir SSD ve RAM upgrade yapmak istiyorum ama ne yalan söyliyim, bu OS'a çok aşina olmadığımdan olası bir sorunda ne yapacağımı bilemem.

Bu işlemi daha önceden yapmış birileri var mıdır aranızda? Bir kaç teknik servise sordum neredeyse bir SSD parası istiyorlar işçilik için. Belki uygun bir ücret karşılığında yapan çıkar aramızda?

 
abi vidaları açıp takacaksın. ben 2010 pro'ya ram ve sandisk ssd taktım, sorun çıkarmadı. ram'in apple'a uygun olan farklıları vardı ama normal notebook ram olur mu bilmiyorum. ingiltere'deyken yapmıştım tornavida falan bulmak sorun olmamıştı.
sorun çıkarsa söküp orijinali geri takarsın :)

trim mrim açmamıştım ben yeni mi çıkmış, gerçi öyle zor bir işlem gibi gözükmüyor.
  • passion rules the game  (03.10.15 17:27:30 ~ 17:30:38) 
ben de bi arkadasla evde degistirdim, kapagini acip iki üc vida söktük, ssdyi taktik yerine. 10 dakka sürmedi.


  • mamu  (04.10.15 01:16:25) 
yani hiç bu entry'de bahsi geçen işlemleri yapmadan direk takabiliyor muyuz?


  • givemesomesubstance  (05.10.15 11:04:19) 
Ram takmak için vidaları söküp rami takıyorsun. Bu kadar.

SSD için, öncelikle kurmak istediğin sistemi (yosemite, el capitan, mavericks her neyse) indirip bootable usb yapacaksın.
Sonra makinendeki diski çıkarıp ssd'yi takacaksın. Sonra makineye o bootable usb ile sistemi yeni taktığın ssd'ye sıfırdan tertemiz şekilde kuracaksın.

Sırasıyla şu iki videoyu izle.
www.youtube.com
www.youtube.com
  • battal gemalmaz  (05.10.15 11:22:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.