[]

Kedinin sıçma saatini ayarlamak

Bizim ırıspı biz ne zaman akşam yemeğine otursak gidip sıçıyor. :D Bok kokulu sabahlara uyanıp bok kokulu romantik akşam yemekleri yer olduk adamla. Yemeğe misafir çağırmaya korkuyoruz.

Rahat rahat sıçsın, tutmasın tabi hayvancagiz da, en azından sabah bizden sonra sıçsın.

Ne keyifli keyifli diş fırçalayabiliyoruz, ne duş alabiliyoruz ferah banyoda ki onlardan geçeli çok oldu. :D
Hele bu sabah bir taze bok kokusuna uyandık ki sormayın gitsin. Fırından taze çıkan ekmek misali yayıldı kokusu da sıcağı da...

Velhasıl kelam en azından biz evden çıktıktan sonraya nasıl yaparız bunun popo ayarını? Sabah kalkar kalkmaz yemek mi vermesek?

Akşam yemeği mı kessek belli saatten sonra da sabah yatağa gelmese koku çalar saatten önce?

Çözüm yoktur muhtemelen,umut fakirin ekmeği... ne yapalım sevmeye devam edelim değil mi kediyi? ^.^

Edit: mama önerisi de alabilirim aslında aklıma gelmişken.

 
kapalı kutulardan alsananıza 70/100 tl arası bişi, koku çıkmıyo rahat ediliyor.


  • selam  (17.09.15 08:26:17) 
@selam, aklımda ancak endişem bizimkinin popo sığdırması hakkında. Mevcut kaba bile kenarlarına denk gelecek şekilde kaka yapıyor, onun iç duvarlarına yapıp kuyruğu bulayıp dolanmasın?
O ihtimal var mı?

  • kaymaktutmayansicaksut  (17.09.15 08:31:31) 
Temizmama diye bi site var. Ordan sipariş veriyordum ben mamayı pek koku yapmıyor. Kumun yerini değiştirebilirsiniz bence


  • 7876  (17.09.15 08:43:31) 
kokuyu en çok mama etkiliyor kaliteli mama şart diyorlar ama kedinin sindirim sistemine uyacak mı o da önemli. benim kedi erkek kısır, royal canin kullanıyordum n&d ye geçiş yaptım, mama daha iyi ama artık daha kokulu yapıyor mesela. kapalı kap önerisine de katılıyorum kesinlikle fark ediyor.

ya da benim gibi mobilya içerisine açık kum kabını gizleyebilirsiniz. mesela şöyle:
www.ikeahackers.net
www.ikeahackers.net
www.ikeahackers.net
ben hazır satılan konsol tarzı mobilyalardan alıp bir tarafına kedi kapası taktım kestirip. bizim banyoda durmuyor kullanmadığımız küçük odaya koyduk. koku sorunu sıfıra indi diyebilirim. akşamları orada spor yapıyorum çünkü. eskiden odaya girilmezdi.

eğer kapalı tuvalet almayı düşünürseniz yeni aldığım şu modeli önerebilirim:
www.zooplus.com.tr
seyahatler için aldım bunu oldukça büyük bir kutu resimlerde küçük gözüküyor ama benim kedi 5 kilo civarı içinde küçücük kaldı.
  • yue  (17.09.15 08:54:28) 
@ 7876 aha tam sorunuma parmak bastın! İlk defa bonacibo deneyeyim dedim numuneleri sevince. İlk defa kedinin kakası bu kadar kokulu oldu ve osurma problemimiz başladı 3 gündür. İşin garibi numune yerken asla bu durumla karşılaşmamış olmamız.

Ev 1+1 kumun yerini maalesef değiştiremiyoruz. Camın dışındaki klima ünitesinin üzerine koymayı düşündüm ama bu sabah kalıcı olarak(12. Kattayız ^.^)
  • kaymaktutmayansicaksut  (17.09.15 08:55:30) 
biz şu linkteki www.ucuzmama.com ürünü kullanıyoruz. içine büzgülü kedi kumu poşeti geçirdik kum olarak da pudra kokulu bentonit kumlardan aldık, üstelik tuvalet kabı da banyomuz küçük olduğu için holde duruyo tam evin merkezinde ama yeni kaka yaptığında bile kokusunu duymuyoruz. her akşam yatmadan temizleyince içinde kalan koku da dağılıyo. bazen 2. 3. günde temizleyebildiysem veya aşıdan ya da vitaminden sonraki kakası ilaçlar yüzünden çok ağır koktuğunda evin içine dağılıyodu sadece. onu da febreze sıkarak çözdük cidden kötü kokuyu hemen bastırıyo.


  • kakamelsokoban  (17.09.15 08:56:24) 
Bentonit pudra kokulu kum ve ORİJEN marka mama kullanıyoruz hiç kokmuyor.
Royal Canin kullanırken buram buram kokuyordu dediğiniz gibi fakat Orijen kullandığımızdan beri koku sıfır.

  • teoridefeminist pratiktegeysa  (17.09.15 09:20:30) 
bizim mama royal canin hiç kokulu yapmıyor. bir süre kum kabı evin ortasında kalmak durumunda kalmıştı orada bile koku gelmiyordu. ama kapalı kum kabı kullanıyoruz, hayatımız değişti kesinlikle tavsiye ederim. kapalı kum kabına girmez sığmaz korkum olmuştu ama hemen girdi bizimki.. ki 5 yaşında yaniyavruyken alışmış filan da değil. sadece kapak onu rahatsız etti. girince geri çıkamadı filan:) ben de öndeki o şeffaf kapağı çıkardım kendim evdeki naylon poşetleri kestim. perde gibi onu yapıştırdım ön kısma. bir de ortasını aralık bıraktım ki girsin çıksın. öyle olunca sıkıntı da kalmadı. pek güzel yapıyor şimdi içine.. bence kesin alın ve mümkünse mamasını değiştirin..

bu kadar kokulu olması normal değil, eğer mamaya rağmen çok kokuyorsa bence vet'e de danışabilirsiniz, belki başka bir sıkıntısı vardır. bu arada adresemama.com'dan almıştım ben de..
  • kaputt  (17.09.15 09:25:45) 
kapalı kutu +1
Kokuyu %90 azaltıyor,mucize gibi. Bir de kapalı kutular boy boy oluyor,kedinizin büyüklüğüne göre alın bir petshoptan. İnternette ne kadar ucuz olsa da görüp almak daha iyi oluyor gerçekten.
Bentonit kalın taneli kum +1
Ben bunu temizmama'dan alıyorum. 2x10 litre şeklinde satılıyor. Fiyatı da uygun ve bir sürü kum denedim şimdiye kadar, en az koku yapan bu.Üstelik ücretsiz eve kargo.
Mama olarak yine temiz mama'dan mito alıyordum ama kısırlaştırdığım için kısır mamasına geçeceğim artık.
Hazır gelmişken bir de şuna bakarsanız çok hayra geçer :
www.eksiduyuru.com
  • rakicandir  (17.09.15 10:46:15 ~ 10:47:19) 
tepesi acilan (ev gibi) kapali cis kutulari (adi neyse artik) gayet guzel, kendim yapacagim bir ara malzeme alip.
bizimkinin cis kabinin uzeri acik fakat koku yapmiyor, mamasi da acana (balikli & tahilsiz), cok memnunuz tuyleri bile guzellesti.

  • chaotic good  (17.09.15 11:00:04 ~ 13:06:33) 
bizim büyük kedi 9 kilo baya iri ve büyük anlayacağınız. küçüğün de geleceği şimdiden belli.
biz bundan aldık oldukça memnunuz en azından içinde çok rahat bir şekilde olmasa da dönebiliyor.
www.petburada.com

-kum için bir çok kum kullanmış biri olarak, eczacıbaşı pisi pisi ince taneli olan. çişi kalın taneliye göre çamurlaştırmadan ve daha hızlı şekilde topaklaştırıyor. bizimki sürekli aynı yere yamayı sever. top gibi temizliyorum artık. kalın tanelide topaklaşma inceye göre pek iyi değil. gerçi bizde iki kedi var belki tek olsa kalın alırdım. inceler tuvaletten çıkarken çok dağılıyor etrafa. bu arada bu tarz bentonit kumların suyla arası pek iyi değil. ama koku, temizlenme ve cüzdan dostu olması bakımından en iyisi.

-mama önemli. biz iki kedide kısırlaştırıldığı için royal canin kısır kediler için olandan kullanıyoruz. ama bir ara deneme boyu ev kedisi mamasından almıştık o kokuyu direkt kesmisti. elimdekiler bitsin ona döneceğim.
o da sanırım buydu
www.petburada.com

ama mesela annemin kedisi için acana pasifica alıyorum ve o da koku yapmıyor. (kendi kedilerime alamıyorum maalesef onun bir ayda yediğini bizimkiler 10 günde yiyorlar. pirana sürüsü gibiler resmen servet düşmanları. neyse konumuz bu değil)
velhasıl tek kediniz varsa ve normal ölçülerde yemek yiyorsa iyi mama, iyi kum ve kapalı tuvalet ile sorun çözülecektir. en azından daha mutlu olabileceğiniz bir seviyeye gelecektir.
  • 65 derece  (17.09.15 11:16:07 ~ 11:20:07) 
Tahılsız mama kullanırsanız koku problemi büyük ölçüde çözülecektir. Kokuyu genellikle kalitesiz mamalar ve tahıl içeren mamalar yapar. Acana, Orijen ND'nin tahılsız mamaları koku yapmaz. Hem etobur olan kedi için en ideal mamadır. Su içmesine dikkat edin, tahılsız mamayı verin.

Acana öneririm.
  • FAtE  (17.09.15 12:50:00) 
kediler gayet güzel kapalı tuvaleti kullanıyorlar. hiç bir tarafına bulaştırmıyorlar. endişe etmeyin.

yine de buyrun içi geniş olanlardan alın. ben bundan kullanıyorum. resimde tam görünmüyor ama üçgen şeklinde. içi geniş. köşeye sığıyor. kedi içinde rahatça hareket ediyor. üstünde filtre konulan yer var. kötü kokuları çekiyor. dışarı koku vermiyor.

www.hepsiburada.com
  • mea maxima culpa  (17.09.15 13:32:45 ~ 13:33:54) 
Ben bono nun kitten(yavru kedi için) olanını kullandım inanılmaz memnundum. Bence midesini üşütmüş olabilir raslantıdır. İshal gibi mi yapıyo ki? Kakasını biraz inceleyin bence:)


  • 7876  (17.09.15 18:44:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.