[]

göbek, alkol, stres ve sağlık ilişkisi

geçtiğimiz nisan ayından beri, baş etmekte güçlük çektiğim birtakım problemlerden ötürü, istemsizce her akşam içmeye başladım. neredeyse 6 aya varıyor, her gün içiyorum. buna bir son vermeye karar verip, birkaç gün önce içkiyi tamamen kestim. gayet sağlıklı beslenir, spor yapardım, her yere bisikletle giderdim. pozitif biriydim. bu 6 aylık süreç performansımı, insanlarla olan ilişkilerimi epeyce zedelemiş. birkaç gündür fark ediyorum açıkçası bunları...

bir de, aşırı bir göbek yapmışım. 1.78 boya 60 kilo idim, 6 ay sonunda 70 kilo olmuşum. kilonun tamamı sanki göbekte.

merak ediyorum, bu aniden gelen göbeğin sağlığıma nasıl bir zararı olur? ciddi bir hamlama hissediyorum. sizce doktora görünmem gerekli mi?

sadece birkaç gündür bira içmiyorum diye ciddi bir stres, depresyon, bazen de her içmeye başladığım akşam saatlerinde bir titreme hissediyorum. insanların yanında durmaktan sıkılıp, tek başıma eve geliyorum. kitap okumak da olmasa kafayı yiyecek vaziyetteyim.

bunlar olağan mı, birey kendi isteğiyle alkolü bırakabiliyor mu?

 
bunlar olagan doktorluk birsey yok. bu etkiler en fazla 1-2 hafta surer sonra ortadan kalkar. iradeni kirip geri baslama.


  • tezek  (11.09.15 01:41:47) 
üzgünüm ama alkoliksiniz. ve yine üzgünüm ama bir psikiyatriste görünmeniz yararınıza olacaktır. önce bunu kabul edelim. çünkü her gün içen insan en az bir kadeh içiyordur ve uzmanlara göre haftada 7 birim (1 birim = 1 kadeh şarap, 33'lük bira, 1 tek rakı) alkolden fazlası sosyal içicilikten çıkıyor. kaldı ki gecede 1 33'lük bira ile durduğunuzu zannetmiyorum. zira anlattığınız belirtiler de bunu doğruluyor.

alkol alma seviyeniz ne bilmiyorum. mesela şu soruya cevabınız çok kritik "alkol almaya başladıktan sonra durabiliyor musunuz?" eğer bu soruya cevabınız evet ise daha sıkıntısız bir seviyedesiniz. eğer hayır ise bence kesinlikle bir psikiyatriste görünmekte fayda var.

kendi tecrübelerimden yola çıkarak size şunu söyleyebilirim. içmeyi bırakın. siz bıraktıkça bu belirtiler azalıp gidecektir. sosyal içici olmaya çalışmayın. çünkü alkolle sıkı fıkı olan kimse maalesef sosyal içici olamıyor. ilk iki üç hafta olsanız bile sonra yine hergüne çıkıyor. dolayısıyla sigara gibi düşünün. nasıl bırakan tamamen bırakıyor. siz de bu şekilde bırakın.

zamanla hem sağlığınızın hem de insan ilişkilerinizin iyileştiğini göreceksiniz.

göbeğe gelince, muhtemelen alkol yeme düzensizlikleri yaratmıştır. alkol alınca sabah geç kalkma ve gece geç yatma dolayısıyla öğünler kaymış ve gece yemeleri sıklaşmıştır muhtemelen. özellikle bira içiliyorsa gece kazıntıları epeyce kilo alımına sebep olmuştur. göbek yeni çıktıysa yaş muhtemelen 25 - 30 (26-27 diye tahmin ediyorum.) arasıdır. göbeği dengeli beslenme, düzenli bir yaşam ve spor ile en erken 3 ayda giderebilirsiniz. ancak planlı olmak, düzenli yaşamak, akşam 7'den sonra yemek yememek, düzenli spor yapmak ve sabretmek şart. insanlar 1 haftada sonuç almak istiyor. mümkün değil maalesef.

eğer spora devam eder, ağzınıza alkol sürmez ve sigara içmezseniz herhangi bir sıkıntınız olmaz. ancak bu tarzda devam ederseniz 40 yaşından sonra karaciğer, mide, akciğer, mesane, kalp, dolaşım sistemi, böbrek vs. ile ilgili ciddi hastalıklara yakalanma riskinizi çok arttırmış olursunuz.

herkes kendi isteğiyle bir şey yapabilir.önemli olan karar verip uygulamak. ancak en büyük düşmanınız yine kendiniz. canım sıkkın içeyim. moralim bozuk içeyim. sevinçliyim içeyim. hüzünlendim içeyim. şeklinde düşüneceksiniz çoğu zaman. bunla mücadele etmek epey zor. 10 kez etseniz 11.'de edemezseniz sil başa döner her şey. dolayısıyla kendi mücadelenize bir uzman desteği eklemek ve bir psikiyatra gitmek iyi olacaktır. hem üzüntülerinizi hem de bunun bağımlılık yaratmadaki etkilerinizi, bilinçaltınızı vs çözümlemede iyi gelebilir.

bence devam...bir karar verdiyseniz uygulayın.

kolay gelsin...
  • asethuan  (11.09.15 02:10:02 ~ 02:21:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.