[]

elektronik devre gerçeklemek.. /çeviri

bu ifadeyi ingilizce nasıl söyleriz.. terim olarak..

tasarım ve gerçekleme.. gibi..


 
design and production olmaz mı ?


  • allezz  (10.09.15 03:03:00) 
realizing olur mu ki ?

production deyince sanki seri üretime geçmişiz hissiyatı vermesin ?
  • coolagabey  (10.09.15 03:04:13) 
Kulağıma biraz garip geliyor ama olur sanırım.


  • allezz  (10.09.15 03:08:07) 
gerçeklemek kelimesine karşılık genellikle implement kullanılır ama elektronik devre için kulağa hoş gelir mi bilemedim. daha çok bi özellik, mesela bi yazılımın bi fonksiyonu için kullanılır.


  • cal suna bi duduk  (10.09.15 03:18:51) 
ben türkçesini anlamadım ki hocam.


  • eindaclub  (10.09.15 09:24:39) 
designing electronic circuit


  • blackmamba  (10.09.15 10:01:05) 
electronic circuit realization kullanılan bir terim, bu şekilde çevirebilirsin


  • liquidluck  (10.09.15 10:03:24) 
Kastiniza ve contexte gore degisecektir, ornegin
Breadboard uzerinde veya buna benzer bir sekilde devre olusturmak ise kastiniz : build a circuit ya da setting up a circuit.
Fakat daha alt duzeyde malzeme seviyesinde bir component ise kasdiniz circuit realization uygun olur.
Veya pcb uzerinde birseyler yapiyorsaniz ornegin design a circuit yani bu ornekler cogaltilabilir fakat onemli olan nerede nasil kullandiginiz.
  • deneme12345  (11.09.15 02:53:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.