[]

içme suyunun tadını nasıl anlıyorsunuz?

ben içtiğim şeyin anca çeşme suyu mu yoksa içme suyu mu olduğunu ayırt edebiliyorum, millet markasına kadar analiz edebiliyor. mesela genelde duyuru altında denk geldiğim şu tarz yorumlar beni çok şaşırtıyor;

"erikli'nin içimi güzel ama hayat su kadar yumuşak değil, nestle içerken ferahlıyorum ama hamidiye beni bayıyor" gibi.

geçenlerde meraktan hayat su ve damla aldım (marketteki en ucuz ve en pahalı oydu), sindire sindire içtim ama arada yine bir fark göremedim, ikiside aynı marka sanki.

siz nasıl beceriyorsunuz bu işi?

 
Sigara kullanıyor musunuz? Eğer yanıtınız evet ise tat algınız içmeyenlere göre (neredeyse) yarı yarıya azalıyor.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (03.09.15 11:18:12) 
ekstra bir çaba harcamıyorum, kendiliğinden oluyor.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (03.09.15 11:21:11) 
yok kullanmıyorum, hatta tat duygum kuvvetli bile diyebilirim. yemeğin içinde en ufak bir farklı madde olsun herkesten önce ben farkederim ama su da durum farklı işte.


  • tolga asp  (03.09.15 11:21:20) 
biraz da konunun hayatınızdaki önemiyle alakalı. ben su içmeyi çok sevmeyen, bardaktan içerken koktuğu için içemeyen bir insan olarak çocukluğumdan beri suyun kokusunu tadını önemsemişimdir. şimdi de içerken markasını söyleyemem görmesem ama ayırt edebilirim kalitelerini.


  • freya  (03.09.15 11:25:28) 
Uzun süre güzel su içersen kötü suyu farkediyorsun.


  • arnold schwarzeneger  (03.09.15 11:32:21) 
İcmeden kokusundan bile anliyorum. Ama bu kadar ayrintili takan biri olmaya da gerek yok su buldun göm gitsin


  • rayde  (03.09.15 11:45:02) 
Ben genellikle erikli tercih ediyorum. Suyu yumuşak hatta biraz tatlımsı geliyor. Bir ara o tadı bozdular. Ciddi ciddi musluk suyuna benzettiler. O dönemden sonra suların tadlarının farklı olduğunu fark ettim. Yine de öyle marka marka söylenebileceğini sanmıyorum. Sonuçta bir marka bile sularını değiştirebiliyor veya farklı şehirlerde farklı olabiliyor.(şehir açısında da fark ediyor. iki üç kere denemişliğim var.)


  • mornie  (03.09.15 11:52:38) 
@mornie; işte tam olarak bahsettiğim kişi sensin, alkışlarla sahneye alıyoruz.

tadının değiştiğinden tut farklı şehirlerde farklı tatları aldığına kadar hepsini farkedebilmişsin, helal olsun gerçekten.
  • tolga asp  (03.09.15 12:00:02 ~ 12:03:50) 
ben suyun ne zaman siselendigini falan da anlayabiliyorum?


  • ateistanbul  (03.09.15 12:11:30) 
@tolga asp güldürdün beni.

dediğim gibi sürekli erikli içiyorum. bulunduğum mekanda erikli yoksa ancak o zaman başka bir markayı denerim. yıllarca aynı şeyi içtiğim için suyu bozdukları zaman aa bu farklı diyebiliyorum. kaldı ki sana getirsem sen de anlarsın çünkü gerçekten musluk suyunda olan bir özellik vardı. bunun dışında öyle şu şu marka falan çok zor yapamam onu.
  • mornie  (03.09.15 12:22:22) 
tatlarını ayırt edebiliyorum ancak markalarını anlamıyorum. ancak tadı sert mi, kokuyor mu vs. çok fark ediyor. musluk suyuyla yapılan çayı da içemem mesela. o yüzden işyerinde çay içmekten nefret ediyorum.


  • pokerface  (03.09.15 12:25:36) 
hassasiyet işte. genetik. 10 çeşit su koysunlar 9'unu ayırt ederim. biraz bildiklerimi yazayım (bayaa sallamasyon yalnız):

damla: ne tatlı ne tuzlu. sert değil ama doygun bir tadı var. sevmiyorum
hayat: çok az tatlı bi tadı var. damla gibi yoğun değil, almaya gerek yok
erikli: az tatlı bi tadı var, içimi rahat. önceden beri herkes beğenir
aytaç: en iyi su. ph 8 zaten. iç iç doyum olmuyor. çok hafif geliyor
saka: 8.15 ph var ama aytaç'tan daha kötü tadı. acımsı
fatsu: eskiden çok çok ideal bir su idi. şimdi içilmiyor. nötr bi tadı vardı.
bizim köyün suyu: otur 10 litre iç. çok çok yumuşak bir su. belki de minerali az diye

falan filan
  • dieselsingle2  (03.09.15 13:25:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.