[]

Tecil işlemiyle ilgili önemli durum

Yakınımın 2013 haziran'da 4 yıllık lisansı, 2014 haziranda çift anadalı bitti. Yüksek lisans kayıt için gittiğinde askerlik durumunu bildiren belge istenmiş. Kendisi belirttigim tarihlerden beri askerlik durumuyla ilgili hiçbir işlem yapmadı.
Sorum şu, yüksek lisans için tecil yaptırabilir mi yoksa şubeye gittiğinde direkt askere mi alınır?



 
Direk askere alma diye bi şey yok. Bakaya ise askerlik yapana kadar bakaya kalır, onu düzelttiremez. Bakaya değilse belge alır, bakaya kalacağı tarihi öğrenir.


  • kaledekiyalnizlik  (03.09.15 00:32:43) 
kendisi 2014 haziran son yoklamasını yaptırması gerekiyordu. muhtemelen yoklama kaçağıdır. askerlik şubesine giderek son yoklamasını yaptıracak, cezası var ise ödeyecek ve 2 yıl tecilini alacak (2016 hazirana kadar). sonra durum belgesi ile yüksek lisans kaydını tamamlayacak.


  • cek  (03.09.15 00:37:48) 
bu konuda pek de bilgi sahibi olmamakla birlikte;
bence 2014 hazirandan değil de 2013 hazirandan başlar tecil süresi.
ikinci lisans nasıl askerlik süresini uzatmak için kabul edilmiyorsa çift anadal da kabul edilmez diye düşünüyorum.

işe yarayabilir not:
2015 temmuzda mezun oldum.
tecil işlemlerini ağustosta yaptırdım.
tecilin bittiği tarih ağustosa değil 2017 temmuz olarak tespit edildi.

sizin durumun sancılı kısmı da burada başlıyor.
tecilin bittiği tarih bence 2-3 ay öncesine denk geliyor. yüksek lisansa da henüz başlamamış. "yaa ama ben başlıycam abi sorun yok, sakin olun lütfen" demesi askeriyede sökmeyebilir.

bence bu durumu eşten dosttan duyurudan değil gerçekten bilen birisinden öğrenmeye çalışın ve ona göre hareket edin.
  • andoreii  (03.09.15 03:01:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.