[]

Her Gün Bisiklet Sürmek

Evde canım sıkılıyor, yapacak en mantıklı şeyin bisiklet sürmek olduğunu düşünüp kendimi dışarı atıyorum. En az 10-15 km sürüyorum, kimi zaman 50 km'nin üzerine çıkıyorum haftada bir-iki kere o da.

Bunun orta/uzun vadede bana zararı olur mu ki? Beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ama aldığım/verdiğim kalori miktarından haberim yok. Yarı bilinçli sayılırım yani o konuda.


 
Bir zararı olacağını düşünmüyorum. Sportstracker diye bir uygulama var (ben onu kullanıyorum yoksa başka programlar da var) onu telefona kurarak yaptığın yol, çıktığın yükseklik, aşağı yukarı yaktığın kalori gibi verileri alabilirsin. Her yaptığın turu ayrı ayrı kaydedebilirsin.

Samsung'un S-Health diye bir uygulaması var. Oradan da tükettiğin besinleri kalori değerlerine göre düzene sokabilirsin.

Neticede spordur bu ve bir zararı olmaz. Sadece yorgunken çok zorlamamak lazım sakatlık çıkabiliyor.

Edit: Ayrıca kalp ritmi göstergesi edinebilirsin. Dinlenme nabzının yüzde bilmemkaçında (bu veriler internette bulunabilir şuan aklımda değil) antrenman yapıp maksimum verimi alabilirsin Bip bip diye ötüyor onlar gayet faydalı.
  • m3mphis  (23.08.15 17:26:03 ~ 17:28:32) 
cildin catlamaya musaitse dizlerine krem sur, kotu oluyor sonra.


  • chaotic good  (23.08.15 17:27:07) 
Selenin cinselliğe etkileri olduğu söylenirdi, aslı astarı var mı bilmiyorum. Ben trafik canavarlarından ötürü bıraktım bisiklet sürmeyi.


  • soft  (23.08.15 17:36:38) 
Bisiklet bağımlılık yapabilir. Zararı o olur en fazla :)


  • the kene  (23.08.15 17:42:05) 
Amatör sporcuların bu kadar yüklenmeleri ben doğru bulmuyorum. Zira otonom sinir sistemine bu şekilde çok fazla yük biniyor. Bir de vücudu bu tür faaliyetlere karşı hazırlayan sempatik sinir sistemini bu denli yorduktan sonra parasempatik sinir sisteminin ihtiyaçlarını atlarsanız, yani dinlenme ve beslenme gibi faaliyetleri gerektiği gibi yerine getiremezseniz vücut bir zaman sonra olumsuz tepki vermeye başlayacaktır. Bu tepkiler psikolojik de olabilir fiziki de. O nedenle her gün 15 km. bisiklet sürüyorsan ona göre beslenmen ve ona göre dinlenmen lazım. Onun dışında, bu tür faaliyetlerde vücut yoğun olarak kortizol ve adrenalin salınımı yapacaktır. Adrenalinin bu kadar fazla üretilmesi hipertansiyona neden olmakla birlikte karaciğerde glikojenolize neden olduğu için kan şekerinin yükselmesi ve bağlı olarak hipoglisemi krizine girmene neden olabilir. Tabii hipertansiyona bağlı kalp hastalıklarına ve felç durumlarına girmiyorum. Aynı şekilde bu tip stresli durumlarda salgılanan kortizol de uzun vadede kas kaybı yaşamana neden olabilir. Yani demem o ki; vücut belli bir dengede hareket ediyor. Bir tarafa fazla yüklenip diğer tarafı ihmal edersen, ya da ihtiyacın olanı gerektiği gibi karşılayamazsan, buna muhakkak ki tepki gösterecektir.


  • angelus  (23.08.15 17:42:53) 
50 km çok gibi geldi bana.


  • Alt4y  (23.08.15 17:47:15) 
Diz kikirdagini asindirirsiniz. O bolgede kanlanma az ve kikirdak kendisini yenileyemiyor.


  • marcelorios  (23.08.15 19:10:05) 
Mekanik hasari bilmiyorum ama ben uzun bir süre oyleydim. Minimum 5-10 maksimum da 80-90 sürüyordum. Buna uygun olarak da beslenmemi düzenlemistim ama.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (23.08.15 19:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.