[]

kaza sonrası servis & sigorta hakkında..

geçen hafta geçirdiğim ufak bir kaza sonrası tutmuş olduğum tutanak sonuçlandı ve karşı taraf %100 kusurlu çıktı. sigortacımı arayıp aracımdaki hasarı karşı tarafın trafik sigortası üzerinden nasıl karşılayacağımızı sordum. o da ben seni servise yönlendireyim senin kaskon üzerinden onarım yapılır sonra karşı tarafın trafik sigortası bedelini sana iade eder dedi.

bu biraz dolambaçlı bir yol değil mi? benim kaskom çalıştıktan sonra hasarsızlık indirimi vs zarar görür mü? ne dersiniz?


 
karşı taraf %100 kusurlu ise hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. zaten uygulama bu şekildedir, siz kusurlu olun ya da olmayın kaskonuz vasıtasıyla aracınızı anlaşmalı bir servise götürürsünüz. kusursuz iseniz kasko şirketiniz parayı karşı tarafın sigortasından alır, siz sadece arabayı verir ve alırsınız. kusurunuz varsa size kusur oranında fatura kesilir zaten.


  • orient blue  (17.08.15 16:48:39) 
Kasko ile karşılayıp sizi mesele uzamadan yani mağdur etmeden halletmek için bu şekilde yapılmış. Hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. Sizin kaskonuz üzerinden ödeme yapılacak, sizin şirketiniz karşı tarafa rücu edecek.


  • kur  (17.08.15 16:56:10) 
%100 kusur olduğu için hasarsızlık indiriminiz bozulmaz.

Bu işleri hızlandıran bir yol kasko karşı tarafın sigorta firmasına rücu edecektir.

Lakin bu konu hassas bir konu sigortacınızdan ilgilenmesini isteyiniz.Hasarsızlık indirimi gözden kaçabiliyor bazen.
  • member of illuminati  (17.08.15 17:28:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.