[]

Rasperry pi nedir?

Elbette google dan baktım bişeylerine, aranızda kullanan var mı? Memnun musunuz? Hangi amaç için kullanıyorsunuz?

sanırım en büyük şikayeti yavaş olması


 
  • teritori  (17.08.15 10:00:35) 
Daha çok maker projelerinde kullanılan bir mini bilgisayar. Hem fiyatı da ucuz hem de ebatları müsait olduğu, çöp kutusundan dalek yapmak gibi işlerde tercih ediliyor.

Bir de XBMC (Artık Kodi oldu.) bu cihaz üzerinde çok başarılı. Özellikle bir kaç tane alıp, birini server yapıp kullananlar çok memnun.
  • zombi  (17.08.15 10:01:13) 
şunu buldum bide
www.youtube.com

  • basond  (17.08.15 10:04:31) 
Mini bilgisayar. Genelde experimental işler için veya ufak tefek işlerin yapılması için kullanılıyor. 3310 ekranına bağlayan da var, ev kontrol sistemi yapan da :)


  • fakyoras  (17.08.15 10:16:01) 
soru amacım aslında şu; bunu yanımıza alıp word excel dosyaları ile bir yer gidip sunum yapabilir miyiz bilgisayar yerine bu ve bir usb taşıyarak yükten kurtulabilir miyiz?

İlk izlenimim yapılabildiği yönünde ama kutusuz ve yavaş olması sıkıntı çıkaracak boyutlarda.

Sanırsam asıl amacıda bu değil zaten biraz daha eğitim ve yazılım öğrencileri için set gibi bir şey.
  • basond  (17.08.15 10:27:50 ~ 10:28:04) 
İnternette kutuları var, oldukça güzel tasarımlara denk gelebiliyorsun. Kendi sitesinde şunlar var: www.raspberrypi.org

Çok ağır dosyalar değilse rahat yapabilirsin sunumları.
  • fakyoras  (17.08.15 10:44:24 ~ 10:44:51) 
banana pi de var ilgilenirsen, daha hızlı.

multimedia box olarak kullanan da var, elektronik hobi projeleri yapan da var, tamamen programlama ve elektronik seviyene kalmış.
  • kimlanbu  (17.08.15 11:12:18) 
Bu analog ve dijital girişleri olan bir bilgisayar, yani herhangi bir elektronik,robotik projesinde kullanmayacaksan, günlük kullanıma uygun bir mini android bilgisayar hayli işini görür.
Günlük işlerde kullanmaya çalışıp gerçek özelliklerinin çok azını kullanırsan tabiki senin için de şişirilmiş bir balon olabilir.
Tabi zevk senin; ben xbmc olarak da kullanıyorum, robot projemde de kullanıyorum, ayrıca iş yerinde yeni geliştirilen işlerde de development board olarak arada kullanıyoruz.
  • cursor  (17.08.15 11:26:26) 
tweetle calisan otomat yapıyosun


  • no christ requires  (17.08.15 16:12:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.