[]

formasyon meselesi

(doğruduru yanlıştırı tartışmadan) alakalılar ve takip edenler bilirler, şu günlerde yök isteyen üniversitelerin fen edebiyat fakülterinde pedegojik formasyonun 4 yıllık eğitim hayatı içinde verilmesini olumlu kıldı ve birkaç üniversite bunun için başvuru yapmış durumda. görünen o ki bu işle ilgili mezun öğrenciler için de bir girişim olacak ve hatta olayı tam idrak edemeyen diğer üniversitelerde bir dahaki eğitim öğretim yılında bu girişimi destekleyip daha çok öğrenci çekmek için balıklama dalacak. peki mezunlar ne yapacak? kendi sorumu şahsi düşüncemle yanıtlarsam; mezun öğrenciler öğretmen olduktan sonra formasyon alısın kardeşim.. diyebilirim. tabi bu ütopyada olabilir. soruya gelirsek böyle bir imkanın tanınması sizce olabilir mi? olur lan bu diyip kpss kurslarına para bayılmak sizce mantıklı mıdır?




 
mümkünatı yok gibi ya:/ bu işin içinde biriyim, bizim bölüm de formasyon için başvurdu, yökten karar bekleniyormuş. son sınıfta olanlar eğer bu sene değil de önümüzdeki sene gelirse mecbur uzatacaz düşüncesindeler. aslında her okul vermek ister ama esas mesele eğitim fakültelerinin bu ihtiyacı karşılayabilmesi. "bi de sizinle mi uğraşcaz" derler yani.. okulun zaten sizle alakası kalmamış..


  • emraah  (23.09.09 04:46:42 ~ 04:52:19) 
bu ülkede ne kadar ihtiyaç olduğu halde öğretmen atamayan devlet...bide formasyonsuz devlete alıp çalışırken verecek?çok komik geldi...
fen-edebiyat fakültelerine böyle bir uygulama gelebilir ama mezun olan öğrenciler içinde bir çözüm bulunur kesin.
ya yüksek lisans kontenjanlarıarttırılır yada açıköğretim tarzı bir çözüm olabilir..
  • darkness85  (23.09.09 09:21:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.