[]

Muhendislik egitimi yildiz dokuz eylul iyte

Arattim fakat detayli bilgi bulamadim.

Dgs ile elektrik elektronik tercih edecegim. Puanim 9 eylul elektrik elektronik muhendisligine yetiyor. Ayni zamanda yildiz teknik elektronik haberlesme ve iyte ye de yetiyor. Ne tavsiye edersiniz detayli bilgi alabilecegim arkadaslar var mi ?


 
Yıldızın adı daha geçerli piyasada ama elektronik haberleşme olması alanı daraltıyor. Elektrik elektronik olsa daha iyiydi.


  • kelepir  (06.08.15 15:18:23) 
iyte'de okuyorum ama mühendis değilim. yan tarafta mezun olan bir arkadaş bilgisayar mühendisliğinden mezun oldu şu anda koç,sabancı ve humbholdt gibi üniversitelerden burslu yüksek lisans kazandı. demem o ki iyte zor ama çıkışta imkanları yüksek olan bir okul.
yıldız teknikle (mühendislik anlamında) yarışır mı bilemem ama dokuz eylüle her şekilde fark atar.

  • rakicandir  (06.08.15 15:19:59) 
Ben de oyle dusunuyorum. Dokuz eylul o yuzden dusunduruyor beni. Elektrik elektronik oldugu icin ama yildizin da ismi var. Iste ogrenmek istedigim de bu. Ismiyle dogru orantili bi egitim alabilir miyim ?


  • efegs1905  (06.08.15 15:21:08) 
dokuz eylülde elk elektronik okudum. çok zor haberin olsun. dgs'yle gelen 10 kişiden 8'i başka üniversitelere geçer sonrasında. çünkü ciddi matematik altyapısı istiyor dersler ve hocalar.


  • victum  (06.08.15 15:46:23) 
deü ye gelme. Aşırı kasıyolar, uzatmayan yok gibi.yüzde 100 ingilizce oldugundan hazırlık okuması falan da var bunun. DGS de derece yapmış bi arkadaşım hazırlığı bile geçemeyip bırakmıştı. Hoş ben de bıraktım deü elektrik elektroniği.


  • crax109  (06.08.15 16:09:30) 
Ytüde elektroniktekiler yazılıma kayabiliyor. Yazılımcıların işlerine filan giriyor. Programlamaya ilgin varsa ytü derim. elektrik olmaması sıkıntı diyorsan belki çift ana dal yaparsın elektrikle.

Şu an ytü ehmden ders alıyorum yaz okulu için. Güzel görünüyor.

kariyernete filan giri pilanlara bakabilirsin. Genelde odtü itü ytü mezunları yazabiliyor bazı ilanlarda.
  • Cursed Chico  (06.08.15 16:27:59) 
...zor gelme diyenlere gülüyorum gerçekten. zorluğa göre tercih mi yapılır yaa mühendis olacaksınız. inan bana 1 senesini master başvurusuna adamış biri olarak şunu söyliyim ki yurtdışında(avrupa için) ytü ve iyte arasında en ufak fark olmayacaktır. ortalama+referans mektubu+motivason mektubuna bakıyor olay. neyse kişisel fikrim ytü'ye git. sektöre yakın olursun iş için iyi olur.


  • konskenkova  (06.08.15 16:33:48) 
zor, gelme diyenlere gülüyormuş yukarıdaki arkadaş. neşeli olmak güzeldir de bu konuda gülmek mantıklı değil. mühendis olacaklarmış zorluğa göre mi tercih yapılırmış. arkadaşım, benim ve yukarıdaki eski deülü arkadaşın yazdıklarını okumadın galiba. okulu, bölümü bıraktıracak kadar zorluktan bahsediyoruz. okulu bıraktıktan sonra nasıl mühendis olacaksın acaba? ha okulu bırakmasan da kafadan 1-2 sene uzatırsın okulu(dgsliler için 3-4'e kadar yolu var) çok çalıştın uzatmadın mı, ege üniversitesinde aynı çalışmayla yapacağın ortalama 3 olurken deu'de 2.10, 2.20 olur. yüksek lisanslara kabul alamazsın not ortalaman yüzünden. cv'ye ortalamanı yazmaya utanırsın. o yüzden zorluk seviyesi hafife alınacak görmezden alınacak bir kıstas değil. ayrıca ytü'nün karşısında iyte diz çöker tövbe ister. dağ başındaki kampüs hayatı falan da hiç çekilecek gibi olduğunu sanmıyorum. bence en mantıklısı ytü elektronik haberleşme olur duyuruyu açan arkadaş için.


  • victum  (06.08.15 18:44:50) 
'zor' diyenleri ciddiye al mutlaka. ya diplomanın değeri, yani marka, zorluğu karşılasın. diploman seni aç bırakmayacak ve bir takım kapıları kolayca açacak değerde olsun. ki bu da ilk 3-5 üniversite demek. ya da orta halli bir üniversite için hiç boşuna zorluk çekip eğitim sisteminin tüm çarklarının anasına avradına sövme 6-7 sene boyunca. git isimsiz kolay bi üniye, rahat et. bunu mühendislikte türkiye'de ilk 10'a son sıralardan da olsa giren bi üniden söylüyorum.

vallahi tükendim ya. yeminle hayat enerjim kalmadı. bak vallahi hayattan soğudum. yapma gözünü seveyim.
  • icim urperiyor  (06.08.15 18:56:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.