[]

ziraat bankkart harçlık avans&internetten alışverişle ilgili bi sual(caps)

kısa ve öz anlatıcam.

harçlık avansa borcum 283 tl (300 tl limiti var)
yaklaşık 290 tl lik internet alışverişi yapmak için hesabıma 305 tl yatırdım.
yatırdığım para vadesiz hesabıma geçti.
borç hala duruyor.
internetten alışverişi yapsam(pegasus uçak bileti) bu 305 ten kesilir mi?
kesilmezse kart yoluyla ve internetten bileti alabilmek için ne yapabilirim?

resimle ilgili: internetten bakınca işime yarar bişey yapabiliyorum galiba. resimde kırmızıyla dikdörtgen içine aldığım kısım benim internetten alırveriş yapmamı engeller mi? çip falan dediği yer.

 
bazı yerler banka kartından çekim yapmıyor, kredi kartı olacak illa. pegasus öyle mi ona bak. banka kartı kabul ise 305 liralık vadesizden çekilir. harçlık avans borcun da durur.

305'ten kesilmezse eğer, yani banka kartı değil kredi kartı istiyorsa pegasus, bu durumda senin kartının kaç yıllık olduğunu sormalıyım. benim gibi 3 yıldan fazlaysa eğer yapacak şey yok, bizim kartımız yalnız banka kartı özelliğinde. ama 1 yıllık yeni genç bankkartlar aynı zamanda kredi kardı özelliğine sahip. o zaman harçlık avans hesabına ödeme yapıp orayı sıfırlar ve ödemeni yaparsın.

çip kısmı kredi kartı kısmını ifade ediyor olmalı. o kısma para aktarılmadan da internetten alışveriş yapılıyor çünkü yakın bir zamanda kuzenim bu şekilde internetten taksitli bir alışveriş yaptı.
  • tip isteyen hukukcu  (03.08.15 14:12:10) 
Evet yapabilirsin. Hesabındaki nakit para da harçlık avans da kredi kartı gibi harcanabiliyor. Öncelikli olan nakit. Şunu mesela çok yaptım: Hesabımda 30 tl var, harçlık avans bakiyem 300 tl. Ve ben 60 tl lik bir şey alıyorum internetten. Hesabımda 0 tl oluyor, harçlık avansım da 270'e düşüyor.

Yani istiyorsan git bi 30 tl'sini çek onun. 275+17 den 292 tl lik bi alışveriş yapabilirsin.
  • youshookmeallnightlong  (03.08.15 14:21:00 ~ 14:23:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.