[]

Insanlarin modunu dusurmek

Merhaba duyurucular, benim kendi kendime kafa patlattigim ama cozemedigim bir sorunum var. Ne zaman arkadaslarimla ya da erkek arkadasimla disari ciksak onlarin modunu dusuruyormusum. Neden bilmiyorum ama en ufak seyden alinip,kisisel algiliyorum. Kotu bir sey de soylemiyorum ama ortama uyamiyorum heralde.. ne yapmali dersiniz.. :( boole olmak istemiyorum.




 
Modunu düşürmek derken, gereksiz yere alındığınız şeylere bir şekilde tepki gösterip insanların huzurunu mu kaçırıyorsunuz?


  • synesthesia  (02.08.15 23:30:59) 
Surat asiyorum,susuyorum. Kendimi iletisime kapatiyorum. Gözlerim doluyor zaten hemen.. :) ama inadimdan aglamiyorum..


  • chezsoi  (02.08.15 23:37:12) 
selam;

bu tip bir arkadaşımız var,biraz da pasif agresif. I olduğu zaman ya konuşmuyoruz ya da onu çağırmıyoruz haberin olsun, umarım sonun onun sonu gibi olmaz. hatta sırf o geliyor diye herkes ayrı ayrı gitti bi arkadaşımızın düğününe.
  • kalpsiz mikrop  (02.08.15 23:51:30) 
özgüvenin düşük olabilir mi? yani her buluşmada alınacak gücenecek bir şey bulmak da kolay değil. neden insanların sürekli sana kişisel saldırıda bulunacağını düşünüyorsun? eğer sen rahat olamazsan bu çevrendekilere de yansır elbet.


  • lily briscoe  (03.08.15 01:01:43) 
Tabii ki ortamda somurtan, surat yapan bir kişi ortamın havasını serinletir. Alınganlıktan surat asıyormuşsun, ilk aşamada haklılık veya haksızlığı geçtim; söyledikleri ve yaptıkları bir şeyler kötü hissettiriyormuş demek ki. Ağlamayı bile isteyip inattan ağlamadığını söylüyorsun. Biraz duygularını diğer insanlara hissettirebilirsin. İnsanlar neden alındığını anlamadıkları sürece seninle empati kuramazlar. Sadece oturup somurtan biri ile de haliyle empati kurmak istemeyeceklerdir.

Neden alındığını bilmiyormuşsun, bunun üstüne biraz düşünebilirsin. Kullanılmış mı hissediyorsun, dalga geçilmiş mi, aşağılanmış mı? Onların bir şeyini mi kıskanıyorsun? Geçmişte sana zarar veren birini mi hatırlatıyor davranışları? Daha fazla hak ettiğin bir şeyler var da, onları mı elde edemedin? Onlardan hangi davranışları niye bekliyorsun? Kendini mi yargılıyorsun onların gözünden, doğrudan onları mı yargılıyorsun? Sana ne yaptıklarında veya ne dediklerinde somurtuyorsun? Bu aşamada haklı veya haksız olmandan ziyade neyi niye hissettiğini çözmeye çalışabilirsin. Çözebilesin ki, karşı tarafa kendini doğru düzgün ifade edebilesin. Bunların cevaplarını araştırabilirsin, ne hissettiğini çözmeye çalışabilirsin.

Bundan sonra tepkinin haklılığını veya haksızlığını kendine göre ölçebilirsin. Şu anda sana çok haklı geliyor olabilirsin ama nedenini bile bilmiyorsun. Belki kendini çözdükten sonra "Bu muymuş benim derdim" bile diyebilirsin. Ya da belki başkalarının gözünden haksızsındır da, kendi gözünden haklısındır, o da olabilir. Olmadı buraya sorarsın, gerçekten çoğunluğun gözünde haksız isen seni bir linç ederler cevaplarla. Ondan sonra da kendi içinden "Ya galiba ben haksız gibiyim. Bu kadar insan boşuna bunu söylüyor olamaz" der. Belki de herkes sana hak verir, "Ne biçim arkadaşların var, ne biçim sevgilin var" gibi cevaplar çoğunlukta olur. O zaman da "Evet ya, ben neden bu kadar sabretmişim" dersin kendi kendine. Belki de arkadaşların zevzektir gerçekten. Ama bunları hem kendine itiraf edebilmek hem de başkalarına aktarabilmek için ne hissettiğini ve niye böyle hissettiğini çözmüş olman gerekir.

Bu aşamadan sonra da arkadaşların ve sevgiline "Biraz garip bir durum, böyle hissetmem garip ama siz böyle böyle yapınca/deyince, ben şöyle şöyle hissediyorum" diyebilirsin ya da haklılığına kesinlikle inanıyorsan "Bunca zaman şöyle şöyle ettiniz, bundan sonra bunu istemiyorum" diyebilirsin. Bu şekilde de en azından karşı taraf ne yapıyorsa, belki onu yapmayı azaltmaya başlarlar. Belki de üstüne gitmek için abartırlar bir süre.

Bundan sonra da tepkin üzerinde çalışabilirsin. Böylelikle somurtmaya başladığın ve ağlayasın geldiğini hissettiğin anda "Aaa, evet, yine bunu yapıyorum" diyebilir hale gelirsin. Üstelik zaten herkes durumun farkında olduğun için, o sorun neyse o an halletmek ve içinde tutmamak çözümü de kolaylaştırabilir. O an "Laaan, ben demedim mi size böyle yapmayın, geliyor bak, geliyor gözyaşı" ya da bambaşka tepkiler verebilirsin. Böylece en azından herkes ne hissettiğini ve problemin ne olduğunu bilir, çözülmek isterse hemen çözülebilir. Sen de somurtmaktan ve inattan kurtulmuş olursun.
  • aychovsky  (03.08.15 01:33:58) 
Öncelikle emeginize cok tesekkür ederim arkadaslar, zaman ayirip yazdiniz hele ki aychovsky.. tesekkürler.. beni aslinda hepimizi rahatsiz edebilecek seyler rahatsiz ediyor. Davranis ve sozlerdeki tutarsizliklar ya da her girdigi ortama gore tutum , davranis degistiren kisiler.. bir de birinin bir eksigini soylemek bana olumlu bir yanini soylemekten kolay geliyor. Biri iltifat edince de sakaya vururum mesela , kabul edemem bir turlu.. yetisme tarzindan sanirim.. yazdiklarinizi dusunecegim. Belirgin ornekler bulup donecegim. Cok sagolun tekrar..


  • chezsoi  (03.08.15 02:09:09) 
İnsanları çok takip etme. Ortama odaklan.


  • arnold schwarzeneger  (03.08.15 09:36:27) 
selam, üzülme öncelikle. çözülür. en azından bunun farkındasın. farkındalık işin yarısı.

acaba ilgi çekmeye çalışıyor olabilir misin?
  • whatyougetiswhatyoudid  (03.08.15 09:57:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.