[]

İspanyolca vs Portekizce.

Spor takımlarında tercümanlık yapmak isteyen birisi hangi dili öğrense daha çok işe yarar?

ve sizce hangisi daha kolay/zor?

Kişi hali hazırda: İngilizce(advanced) -Almanca (intermediate) Lehçe/Slovakça/Çekçe. (advanced) biliyor.

 
Portekizce.

Takımlarda tonla Brezilyalı ve Portekizli oyuncu var.
  • Sandeman  (31.07.15 12:24:39) 
Portekizce bence de. Bu arada iki dil birbirine çok yakınmış. Belki sonrasında diğer dilide öğreebilir üzerine


  • phoenixboy  (31.07.15 12:42:31) 
her iki dili bilen biri olarak konuşayım, portekizce daha zor. (ayrıca, brezilya portekizcesi, portekiz portekizcesine göre telaffuz bakımından daha kolay.)
iki dilin cümle yapıları, kelime kökenleri birbirine benziyor evet ama portekizce bilen birinin ispanyolca'yı anlaması ve konuşması yine de çok zor, yeni bir dil öğreniyor gibi öğrenmen lazım.
brezilya'dan daha çok futbolcu geldiğini düşünürsek, tercümanlık bakımından portekizce daha avantajlı duruyor.
  • peggy  (31.07.15 12:53:49) 
anadili ispanyolca olan birinin portekizce öğrenmesiyle, ispanyolca bilen bir türk'ün portekizce öğrenmesini aynı şey olarak düşünmeyelim lütfen:)
adam zaten şöyle bitirmiş: "But I think it will be easier if you understand very well the grammar from your mother tongue "

onlara göre benzer/kolay olan şeyler bize göre benzer olmayabiliyor. ben ispanyolca biliyorum, portekizce de konuşurum demek sadece bir hayal.
  • peggy  (31.07.15 16:13:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.