[]

gps takip uygulaması için mbaas seçimi ve requests per second sınırı

gps üzerinden kullanıcıların harita ara yüzünde takip edilebildiği bir android uygulaması geliştirmeyi planlıyorum. yani ben ali ile mehmet'i takip ediyorsam bunların anlık konumunu haritada marker olarak göreceğim bu app sayesinde. life 360 gibi bir şeyi kastediyorum başka bir deyişle:
www.youtube.com

ilk başta bir mbaas (mobile backend as a service) kullanmak istedim. bu amaç için de parse'ı (parse.com) seçtim. lakin sonradan farkettim ki parse ücretlendirmeyi requests per second (rps) üzerinden yapıyor. mesela free hizmet almanın sınırı 30 rps'miş, üst seviye ücretlendirme planları da pek iç açıcı değil:
www.parse.com

bana kalırsa bu sınır birçok uygulama için çok çok yeterli olsa da kastettiğim tarzda bir uygulama için yetersiz olacaktır. sonuçta otuz saniyede bir x kullanıcının geolocation bilgisi için request yollanacak, artan kullanıcı sayısına bağlı olarak bu 30 rps sınırının problem olması kaçınılmaz sanki. belki yanlış düşünüyorumdur, belki çok yeterlidir filan falan. bu konu hakkında bilgisi, fikri olan birileri varsa benimle paylaşırlarsa sevinirim. sonuçta mümkün olan en sağlam sisteme sırtımı dayamak istiyorum. parse bu konuda en iyisi olsa da doğru tercih mi emin olmam gerekiyor.

aynı soruyu stackoverflow'da da sordum. adamın biri kendi open source projesinden faydalanmamı tavsiye etmiş:
stackoverflow.com

iyi, güzel ve hoş da direkt olarak parse'ı kullanmaya kıyasla open source projeye elini bulaştırmak arasında hayli efor farkı olacaktır. o yüzden kararsızım. her türlü tavsiye, yorum, yardım bekleniyor. şimdiden teşekkürler.

 
parse.com'u kendin de yazabilirsin istersen,de parse.com'u neden kullanacağını anlamadım, kişinin diğer platformlardaki public verilerinden yola çıkarak mı yerini göstereceksin?


  • selam  (27.07.15 17:27:49 ~ 17:28:08) 
sign up/in'i telefon numaraları üzerinden yapmayı düşünüyorum whatsapp gibi. pratikte her şeyi yapmak mümkün tabii de parse'ın halihazırda sağladığı bir ton rahatlık var bana kodlama bağlamında. sıfırdan bu işi yapmakla ilgili bilgim yok pek ve bir baas'ın bana hayli zaman kazandıracağını düşündüm. tabii o zaman da geliştirmeye uygun bir sistem olmayabilir pek. baktım tuttu.. hadi parse'ı bırakıp servisi de kendim ele alayım der miyim bir süre sonra merak ediyorum.

@melv
mümkün olan tüm optimizasyonları yaparak parse kullansam bile rps problem yaratabilir. belki de yaratmaz. ön göremiyorum şu an için işte.
  • jack of hearts  (27.07.15 17:57:40 ~ 20:39:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.