[]

Minibüs şoförlerinin gizli saklı verdiği kağıt

Ne? Hani giderken duruyorlar, genelde bir kahveden biri çıkıyor, şoföre bir şey söylüyor, şoför de buna para veya kağıt uzatıyor. Ne yazıyor orada? Ondan önce geçen araçların plakası mı? Para mı veriliyor? Haraç tarzı bir şey mi?

Yıllardır merak ediyorum. Ve evet, derdimi...


 
Simsarın ücreti olmalı. bir çok yerde var bu zaten.


  • 1adam  (09.07.15 10:52:49) 
kahya deniyor onlara yamulmuyorsam. minibuslerin trafigini kontrol ediyorlar. aynı hatta calisan minibüslerin aralarinda belli bir mesafe ve süre olması gerekiyor. kendi aralarindaki kural bu, bu yuzden her hatta bulunuyor boyle bir amca, mesafeyi yada süreyi kısaltan biri olursa müdahele ediyor. karsiliginda da belirli bir ücret aliyor minibus soforlerinden.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (09.07.15 11:11:14) 
saat yaziyor. belirli noktalardan gecmesi gereken saat veya gectigi saat mi ne.


  • baldur2  (09.07.15 11:17:56 ~ 11:18:11) 
minibüslerin ve otobüslerin geliş gidiş saatleri var. sıra ile duraya geliyorlar ve kalkış saatleri arasında belli bir süre var. yoksa kavga ederler birbirleri ile sen benim hakkım olan yolcuyu aldın diye. bunu da kahya düzenliyor. geliş gidiş saatlerini kayıt altına alıyorlar.


  • dafuq  (09.07.15 11:47:12) 
bazı şehirlerde dolmuşlar havuz sistemiyle çalışıyor. yani gün içindeki bütün hasılat toplanıp dolmşçu sayısına bölünüyor. burada da ana hat güzergahında o anda dolmuşta kaç kişi var sayısını yazıp veriyorlar.


  • joooper  (09.07.15 12:17:32 ~ 12:17:55) 
şoföre yakıt parası veriyor.


  • [silinmiş]  (20.10.15 10:07:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.