[]

Bunun lisan-i münasibi nedir?

Biraz uzun olabilir ama fikirlerinize çok müteşekkir olurum.

Üniversitede çalışmak istediğim bir alanda bir hocanın laboratuvarında master öğrencisi olarak aralıktan beri çalışıyordum. Yalnız, bu hocayla bi anlaşmazlığa düştük. Okulumda yeterli sayıda ders olmadığından, ben Erasmus'la gidip hem ders alayım, hem de bir projede çalışayım, dönünce de beraber çalışmaya devam edelim dedim, hoca bunu kabul etmedi. Benim böyle bi şey istememin sebebi de o çalıştığım alanda yeni olmam, daha önce o alanda hiç ders almamış olmam ve laboratuvarda hocadan ve diğerlerinden bir destek görmemiş olmam sebebiyle labdaki işlerimi kafamda bi şekle sokamadığımdan bunların beni fazla darlaması. Hoca benim performansımdan memnun olmadığını söyledi nihayetinde ve labından ayrıldım. Bir konuda temelim olmaksızın ufak görevleri yerine getirmek beni geliştirmiyordu, yüksek lisansa sırf bu alanda iyi olmak için başlamış olmama rağmen zamanla labda motivasyonumu kaybettim.

Sorun şu: aynı üniversitede aynı alanda çalışan başka bir hoca daha var. Hatta benim eski hocayla bu hocanın ortak çalışmaları da varmış. Ben bu hocanın yanına gidip kendimi öğrenci olarak önereceğim ama geçtiğimiz bir sene, diğer hocayla yaşadığım sorunun lisan-i münasibi nedir? Bu şekilde anlatsam olumsuz bir imaj yaratır mı?

Dediğim gibi, yüksek lisansa başlamanın sebebi bu alanda kendimi geliştirmek, hâlâ aynı kararlılıktayım. Bu hoca da olmazsa başka alternatifim kalmıyor ve herhangi bir alanda diploma almak için tez yazmak durumunda kalıyorum. Biraz stresliyim.

Yapıcı her türlü fikre açığım.

Şimdiden teşekkürler.

 
PhD düşünüyorum. Yurtdışında olması önceliğim olacak. Erasmus'un network açısından da o anlamda faydalı olacağını düşünmüştüm.


  • grv  (30.06.15 11:33:40) 
1) Projeye bağlıydım, burs da alıyordum.

2) Ar. Gör. kadrom yok.

3) Gideceğim üniversitede hoca bana "projede yer alabilirsin" dedi, uzun uzun yazıştık hatta bu konuda. Title da belirlendi.

4) Bu Erasmus mevzusu açılınca hoca, bence gitmemelisin dedi, bunun üzerine ben düşünüp bir süre sonra hocanın yanına tekrar gittim. Hatta bu sürede bölüm başkanıyla görüştüm fikir almak için. Bölüm başkanı hocanın iyi yayın yaptığını filan söyleyerek ikna etti. Lakin hoca yanına döndüğümde beni kabul etmeyeceğini söyledi.

5) Lisans ortalamam kötü. 2.43/4 filan.

6) İngilizcem oldukça iyi. Akademik sebeplerle olmasa da bir sene ana dili İngilizce olan bir ülkede de yaşadım.

7) Birebir bağlantılı. Ama yeni alanımda bir disiplin daha devreye giriyor, o yüzden yepyeni beceriler kazanmak gerekiyor.

8) Diğer hocanın öğrencileriyle tanıştım. En azından lab içi destek konusunun çok farklı olacağını biliyorum. Bir sorum olduğunda ağızlardan kerpetenle laf almak zorunda kalmayacağım. Böyle olunca da her turlu üstesinden gelirim diye düşünüyorum.
  • grv  (30.06.15 12:11:22) 
Yaşamış olduğun bu sorundan bahsetmek doğru olur tabii ki, sen bahsetmezsen mutlaka diğer hocadan duyacaktır.
Bence olumsuz imajdan ziyade, hocanın kararlı olduğunu anlaması ve bu işi yapacağına güvenmesi önemli. Diğer olaya çok takılma o yüzden. Basitçe anlat geç, asıl olarak kendinden bahset.

  • peggy  (30.06.15 12:23:31) 
Çok teşekkürler, @cosmicstring ve @peggy. Yazdıklarınız bana iyi ki burda sormuşum dedirtti.


  • grv  (30.06.15 13:38:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.