[]

ders çalışamıyorum

merhaba.
seneye üniversite sınavına gireceğim, okul kapanalı 2 haftadan çok oldu ve ben hala düzenli bir şekilde çalışmaya başlayamadım. arada geometri matematik konu çalışıp soru çözüyorum. bir de bazen coğrafya, biyoloji ama düzenli yapmıyorum bunları ve biraz canım sıkılıyor düşündükçe. bir de ders çalışacağıma oturup başka konuları araştırıyorum, onlar daha çok ilgimi çekiyor. neden böyle bilmiyorum ama çok kötü hissediyorum.



 
iki sene sonra ne kadar skik ve kolay bi sınava ne kadar az çalışmışım diyeceksin finaller için sabahlarken. o yüzden çalış zor değil inan


  • shotgunwoman  (30.06.15 00:18:23) 
Kütüphaneye git


  • kibrit  (30.06.15 00:19:43) 
Kendine program yap, ama yazılı olsun. Şu saatte şuna çalışacağım şeklinde. Program tüm gün olsun, çalışmayacağın zamanları da programla. Evet biliyorum bu kadar programlı yaşamak sıkıcı olabilir, ama emin ol etkili.
Dersaneye gitmeden uludağ kazanmış bir dost tavsiyesi :)

  • okumakserbestbegenmeksart  (30.06.15 00:31:38) 
öncelikle kendini tanıman lazım. nasıl bir program hazırlaman gerektiğine ona göre karar verebilirsin ancak. yukarda bir arkadaş saati saatine program yaparak çalış demiş mesela, onda işe yaramış olabilir ama bu sende de işe yarayacağı anlamına gelmiyor. ben hayatımın hiçbir döneminde saatle hazırlanmış programlara uyamadım mesela. benim işime yarayan şey konulara bölmekti her şeyi. önce bu ay içinde şu derslerden şu konular bitecek diye belirliyor, sonra o ayı haftalara, haftaları günlere bölüyordum. her bir ders için bir konu anlatımlı en az üç (başarmakta zorlandığım derslerde daha fazla kitap çözüyordum, coğrafyadan 8 tane çözmüştüm mesela) soru bankası kitabım vardı, konunun bitmesi bunların tamamından bitmesi demekti öyle konuyu çalışıp geçmiyordum yani. mükemmel öğrenmemi sağladı bu yöntem benim, üç sene sonra hiç çalışmadan girip 1000inci oldum ygsde mesela. eğer böylesi kafana yatarsa, böyle dene çalışmayı. (tüm konuları yaz tatilindeki üç aya bölmüştüm, üç ay içinde ygsyi bitirmiştim.)

ama ben baay inektim yani, bu kadar yoğun bir çalışma temposu ne kadar uyar sana bilemem.
  • mutevazi  (30.06.15 00:56:35) 
Önce azıcık dinlen. Bi kendine gel. Sonra da bi kütüphaneye gitmeye başla. Sürekli gitmesende bi disiplin kazandırır. Evde de çalışmak kolaylaşır.


  • phoenixboy  (30.06.15 00:59:09) 
koy bir yerlerine diyeceğim de, demiyorum. oğlum ben bile hani kalbur üstü denir mi bilmiyorum ama uludağ'da okuyorum. benden daha çok çalıştığına emin olduğum adam sivas'ta okuyor. koy bi yerlerine tamam çalışta düzen müzen o işlerin adamı değilsen gerek yok. koy bi yerlerine diyeceğim olmayacak. kötü örnek oluyorum ama kendim de ve arkadaşlarımın çoğunda gördüğüm bu. zaten bi yerden sonra senin kafa almaz. o yüzden en iyi olduğun noktaya odakla kendini. bak ben 45 edebiyat sorusunu cevapladım hepsi doğruydu. biraz darih coğrafya hop yerleşti. hemde her yere gidebiliyordum. bende bi sene başka bi sene başka yerde okudum şimdi bursadayım.


  • dirildimde geldim  (30.06.15 02:30:24) 
Kesinlikle shutgub +1

Ygsye hazırlanırken günde 25 soru çözsem çalışmış sayıyordum kendimi. Her yıl biraz daha çalışma zorunluluğu artıyor. Her sene "Vay be geçen sene biraz daha fazla çalışabilirim o çalıştıklarım hiçmiş" diyorum.

Bunu demem ne kadar doğru bilmiyorum ama henüz kendini strese sokman için erken. Gerçi hiçbir zaman strese sokma kendini de. Daha hazirandayız. Yavaştan sistematik başla sonra tempoyu arttır. Çalışmadığın zamanlar vicdan azabı yapıp, karamsarlığa kapılıp da iyice elini eteğini çekme sakın. Rahat ol adım adım bitirceksin hepsini. <3
  • okuyamıyom ben ya  (30.06.15 03:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.