[]

Açıköğretim Fakültesi Askerlik Sorusu (Kesin Bilgi Gerekmekte)

Okul uzadı, daha uzamaz dedik ama daha da uzadı. Yaş da ilerlemeye başlayınca "ulan ya askerliğe kadar bitmezse" telaşı aldı beni.

Ol sebepten bir açıköğretim bölümüne kayıt yaptırıp en azından o yaşa kadar onu bitireyim istiyorum. Kısa dönem askerlik yapabilmek adına böyle bir imkan olduğunu duydum.

Ancak konuştuğum bazı arkadaşlar bunun artık geçerli olmadığını, açıköğretim mezunlarının da uzun dönem askerlik yapmak zorunda olduğunu söyledi. doğruluk payı nedir? Şimdi açıköğretime kayıt yaptırıp sınavlarına girsem, 4 senede bitirsem, cidden bir işe yaramayacak mı? Ya da yaraması için ne yapmak lazım?

KESİN bilgisi olan, mevzuya hakim arkadaşlarımız cevap yazabilirse sevinirim.

 
ulan kim demişse iyi sallamış. 4 yıllık mezunu musun? öyleysen yüksek lisans yapman gerekir. yok lise mezunu, 2 yıllık mezunu falan isen git açıköğretime 4 yıllık mezun ol kısa dönem yap askerliğini. yedek subay yapmazlar büyük ihtimal.

29 yaşına kadar mezun olman lazım 29 yaşını geçtiğin halde mezun olamadıysan askere alırlar hem de uzun dönem yaparsın.
  • mr fusion  (26.06.15 15:43:16) 
arkadaş karıştırmış doğrusu şöyle ki açık öğretimi bahane ederek askerliğinizi tecil ettiremiyorsunuz.


  • eleutheiros  (26.06.15 15:44:54) 
Anladım. Sonuç olarak senaryo şu arkadaşlar: eşşek kadar olduğum halde (30 yaş misal) lisans eğitimi halen bitmedi diyelim. Ama örgün eğitimde kalmaya devam ettim. Bu süre içerisinde de açıköğretimden filanca bölümü 4 senede bitirdim. 29'da askerlik yaparken kısa dönem yapıp, defolup gidiyoruz değil mi?


  • sevgikusunkanadinda  (26.06.15 15:52:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.