[]

html yardım ya da nerede bunu yapabilirim..?

şimdi bir internet sitesine bir eklenti yapmam gerekiyor..olay şu,

termal görüntüsü olan bu resimleri kişi siteye yüklüyor..fare ile resim üzerinde geziniyor bende ilgili alana göre hesaplama yapmam gerekiyor..aklımdaki model şu,

termal görüntüde sonuçta renk kodları var bende renk kodlarına değer atarım diyorum mesela ilk resimde kıpkırmızı olan yerin kodu #FF0000 olursa 37 derece değeri kullanıcak ve ona göre hesaplama yapıcak..masmavi olan yere ise #0000FF kodu oluyor sanırım 27 derece kullanıcak ve bu değeri kullanarak hesaplama yapıcak..

ara renk kodlarını vs ben bulur hallederim sadece bu algoritmayı nerede nasıl yazacağımı bilemedim..

şunu kullancam mesela renk kodu falan seçerken..
www.script-tutorials.com

 
html değil de javascript üzerinden arama yapabilirsin.


  • tepedeki psychedelic adam  (24.06.15 11:10:41) 
Jquery'nin mouseover methodu ile herhangi bir nesnenin üstüne geldiğinde onun özelliklerini çekebilirsin. Gerisi basit zaten.


  • zirguleli suzinak  (24.06.15 12:25:19) 
Bunun icin sana gerekli olan javascript kütüphanesi olarak jQuery. Ikinci olarak canvas element. Bu resmi bir canvas icine atacaksin. Sonra jquery mousemove ile fotografin üzerindeki mouse koordinatini (x,y) olarak alacaksin. daha sonra javascript canvas.getImageData() fonksionu ile (www.w3schools.com) mouseun üzerinde oldug pixelin renk kodunu alacaksin. Bu renk kodunu istedigin derece ile eslestirip bitireceksin.

Algoritma kisminda da renk kodlari zaten 16 lik sistemde. RR-GG-BB olarak. Bu onaltik sistemin ortalamasini (en kritik nokta bu, hangi ortalama alma teknigini uygulayacaksin, aritmatik mi, geometrik mi). sonra 16 lik sistemde bir rakam bulacaksin. bunu da 37 ile 27 arasinda bi skalada oranla.

Arama kelimeleri: canvas, jquery, mousemove, jquery color picker from image.
  • emrahday  (24.06.15 12:52:20 ~ 13:04:52) 
iki konu var burada
1- pikselin rengini almak
2- piksel -> derece bağıntısını kurmak.

İlki için, resmi canvas içerisine yüklemen gerekir. Bu şekilde onmouseover event'inde pikselin rengini alaiblirsin: stackoverflow.com

İkincisi için önerim D3.js kullanman. Interpolasyon kullanarak renk->derece bağıntısı çıkarabilirsin: nelsonslog.wordpress.com

Direkt bu D3 blog'u okursan pek anlamlı gelmeyebilir, öncesinde D3 ile ilgili biraz temel araştırma gerekebilir ama sorunun en düzgün yanıtı bu. interpolateRgb() diye metodu bile var. Temel olarak ["#0000ff","#ff0000"]=>[27,37] şeklinde iki scale tanımlıyorsun, aradaki noktaların eşleşmelerini kendisi hesaplıyor.
  • screamshot  (24.06.15 13:09:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.