[]

İphone 5 yurtdışı "servis yok"sorunu.

Turkcelli kullanmam diye düşündüğümdem TR de herhangi bir işlem yaptırmadan yurtdışına çıktım, zaten geldiğimde de gördüm ki "servis yok" diyor. Ok. dedim bana göre hava hoş, zaten arama yapmayacaktım, wifi kullanacaktım gittiğim yerlerde.

Ancak şimdi telefona amerikada kullanılan hatlardan taktırmak istiyorum internetinden faydalanmak için. Arkadaşım diyor ki 50 dolara gidip hat almadan önce bir kontrol et bakalım, cihazın kendisi yurtdışında kullanıma açık mı değil mi boşuna 50 dolar verme diyor ama nasıl kontrol edilir o dediği ben bilemiyorum.

Turkcell kapalı olması başka cihazın kapalı olması başkaymış.

İmei numarası diyecek olanlar, bilmiyorum numarasını :(

 
benim bildiğim türkiyedeki sim kartı yurtdışında kullanacaksan açtırman mobil servis sağlayıcından zaten yurtdışından aldığın sim kartı taktığında iphone aktivasyon isteyecek, yanlış biliyor da olabilirim.


  • volkanaydin152  (18.06.15 23:40:23) 
1. data roaming özelliğini kapa ki data kullanımından fatura gelmesin
2. hattını yurtdışı kullanıma aç:
goo.gl
  • cek  (18.06.15 23:49:44 ~ 23:50:56) 
anladığım kadarıyla turkcell hattı başka bi telefonda kullanmak istiyorsun.

servis yok dediği hattın yurtdışına kapalı olduğu anlamına gelebilir. Telefonla ilgisini anlamadım.
  • sttc  (18.06.15 23:50:12) 
arkadasin dedigi sim-lock muhtemelen. onun disinda telefonunu yurtdiisnda kullanabilmen icin herhangi birsey yapmana gerek. eger telefonun destekledigi frekanslarda calisiyorsa operator taktigin anda calisir. ki iphone5 ise destekliyordur. telefon tr'de kayitli olmasa bile trcell ile yurtdisinda da kullanabilirsin telefonu. telefonu kayit ettirme olayi sadece turk hatlari ile tr sinirlari icerisinde gecerli.

tek dikkat etmen gereken sey at&t yada t-mobile'dan alman lazim. amerikada hem gsm hem de cdma teknolojileri kullaniliyor. at&t ve t-mobile gsm kullanir, verizon, metro pcs, sprint cdma kullanir.
  • crucio  (19.06.15 00:19:17) 
Amerika'da at&t ye gidip derdini anlatinca ordaki adamalar genelde kendi sim kartlarini takip deniyorlar.

edit: t-mobile de olur
  • mushtopus  (19.06.15 01:06:24 ~ 01:07:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.